tsk alp kardes icim rahatladi valla sagolasin
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:20 ----------
yukaridaki 92 modellerin kare gosterge saatleri varmiydi bildigim kadariyla 93 modellerde basliyor
tsk alp kardes icim rahatladi valla sagolasin
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:20 ----------
yukaridaki 92 modellerin kare gosterge saatleri varmiydi bildigim kadariyla 93 modellerde basliyor
Herkese merhabalar mz sever dostlarım.Bende 4 zamanlı bir honda sahibi olsamda, 2 adet mz 251 1989, 1990 hala duruyor ara sıra çalıştırıp turluyorum başka bişey bu mz.
ZEMHERİ!
honda cbr mı var sende bilader?
Yok, Honda CB 125 E var.
ZEMHERİ!
Slm arkadaşlar. 251'in motor bloğunu ayırmak için gerekli çektirmeleri nerden temin edebilirim veya pratik bir yol bilen varsa yazabilir mi?
sadece debriyaj,alternetör çektirmesilazım galiba. onlar içinde alternatörün ortasına girecek uzun bi civata ayarla o civatayı tak ve sık alternatör elinde başka türlü çektiremezsin bozarsın.
debriyaj içinse büyük bir somun(debriyaj tasının dişlerine uygun) bulacaksın bı parça ince su borusuda olabilir bi boru.birertane de somun ve civata 13lük olabiliir mesela.bunları sırasıyla ;
1büyük somunun(debriyaja giren) üzerine kısa boruyu onun üzerine de ufak somunu kaynatıp civatayı takacaksın.
ama bence tornacıda yaptır ve civatanın ucunu hafif sivreltir gibi konikleştir.
aynen debriyaj tarafına anıl beyın dedıgı gıbı aparat yapman lazım baska turlu cıkmıyor. bende kendım aparat yapmıstım oyle cıkarmıstım.
selam arkadaşlar ben mz 251 yada 301 alıp aksanını kullanarak bobber custom yapmayı düşünüyorum izmirde yaşıyorum parça sıkıntısı çekermiyim diye bi çekincem var fikriniz varmı ?
teşekkür ederim bişey daha sorucam kanuni mzlerde yağ deposu varmı yedek parça olarak kanuni mzin yağ deposunun satışını gördümde
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:33 ----------
ve pipet egzoz taktığımda choopera yakın bi ses alabilirmiyim ?
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Selam arkadaşlar 1991 mz 251' e km ve devir saatine ihtiyacımvar. Yardımcı olabilecek arkadaş varmıdır ?
Slm... Şuraya bir bak fiyatı biraz yüksek ama, http://www.avrupamotorrad.com/show_p...d=170&s2id=707
abilerim s.a acilen kanuni kilometre ve devir saati gösterge takımı lazım bana az kullanılmış(yani nikelajları filan yıpranmamış 0 ayarında) takılacak yeri ile beraber lazım ön düzendeki kilometre yeriyle yani fiyatta anlaşırız cevap bekliyorum.
selam motorcu dostlarım, yaklaşık 1 hafta önce 2004 model mz aldım. Motorun çalışma problemi var , soğukken ayakla çalışması imkansız , %90 buji veya buji kablosundan kaynaklı tekleme sorunu var. Şanzıman çok kötü , vitesler ancak ayakkabının topuğuyla zorlayarak geçiyor ve üçüncü vites problemli. Akü sağlam fakat şarz lambası sürekli yanıyor. Kalkışı büyük ihtimal debriyaj balatasından kaynaklı çok yavaş , devri buldumu çok atak , eski sahibinin söylediğine göre yeni rektefiyeli.
Şimdilik sorunlarım bunlar i istanbul avcılarda otouruyorum , avcılardaki çoğu motorcuya gittim hiçbiri anlamıyor , parçalarını zannedersem sirkeciden almak mümkün , fakat nerede işinin ehli , hırsız olmayan bir usta bulabilirim ? yardımlarınızı bekliyorum , tşk..
cevap bekliyorum.......
İlk çalıştırma problemi için buji,platin,karbüratör ayarı gerekli.Tekleme sorunu için ayrıca bobinede bakılması gerekir.Vites geçişleri için şanzuman yağı kontrolü,boş vites yayı ve bilyası konrolü(alt soldaki somun)vede debriyaj balataları(ki, sorun muhtemelen burada) öncelikle bakılacak yerler.Şarj lambası yanıyor ama şarjıda bitmiyorsa bir yerde kablo fişi çıkmış durumda.Devir saati çalışıyormu ?bu arada Kablo fişleri için oturağın altı,sağ kapak içi,ve far lambası içine bakılacak.MZ anlıyorsan dilinden bu işler kolay.Anlamıyorsan eğer usta için birşey diyemem.İstanbulda değilim o konuda yardımcı olamam.
slm dediğin gibi bu motorların ustaları pek fazla yok bu çevrede ama başakşehirde var mz ustası babadan oğula bikac kişiye sordum tavside ediyolar baharda bende komple bi bakıma götürücem benim motoru...
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)