Mz Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
10 Aralık 2007, 00:46
http://www.sahibinden.com/modifiyeli...XQQdisplayitem
bu arkadaş çok yaratıcıymış biraz daha özenli yapsa çok güzel bir motor olacakmış,bu arada bende mz yok,neden geldin diye soracak olursanız bundan yaklaşık 15 sene önce ilk kullandığım vitesli motosiklet mz251 di,severim mz'leri
Reklamlar
-
10 Aralık 2007, 01:03
Koptum buna yaaa.... 4 saniyede 120 ......
Paylaşım için teşekkür....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
10 Aralık 2007, 18:41
zorunamı ğitti alp tunay 120 de yapar 160 da
-
10 Aralık 2007, 18:54
-
10 Aralık 2007, 20:02
alp tunay kardeşim merhaba iznin olursa bir sorum olcak bende 2003 model mz 301 var motorun biraz acemisiyim kusura bakma. bu pazar hava soğuk falan dinlemdim bir saat gezdim fakat farkettimki vites kolunun yanındaki kutudan bir tıkırtı ses geliyor ne olabilir acaba.vites geçişlerinde bir problem yoktur ama. ilgin için teşekkür ederim
-
10 Aralık 2007, 20:32
rizede ki ismail ustayı tanıyrmsn tanıyrsan onda mz varmı acaba bi bilgilendirirsen sevinirim bekliyrm
-
10 Aralık 2007, 20:34
..:: Nerde O Eski Günler? ::..
-
10 Aralık 2007, 23:56
motoru ayakligina kaldirip tekeri bosa dondururse tabi olur canim neden olmasin km saatini 140 bidaha 140 yaptirir vallah bilmem kacsaniyede yaptirir artik hee hee
benim siyah canavarda gercek samata degil ayakliginin uzerine aliyorum 1 2 3 viteste fazla yapmiyor ama 4 5 viteste gaza yukleniyorum 90 km falan acyip ses geliyor hir hir hir diye motoruda salliyor normal suruste ise yukse viteste sanki at surer gibi tekliyor bilginiz varmi tesekkurler
-
11 Aralık 2007, 12:01
-
11 Aralık 2007, 20:49
bulbul adlı üyeden alıntı
motoru ayakligina kaldirip tekeri bosa dondururse tabi olur canim neden olmasin km saatini 140 bidaha 140 yaptirir vallah bilmem kacsaniyede yaptirir artik hee hee
benim siyah canavarda gercek samata degil
ayakliginin uzerine aliyorum 1 2 3 viteste fazla yapmiyor ama 4 5 viteste gaza yukleniyorum 90 km falan acyip ses geliyor hir hir hir diye motoruda salliyor normal suruste ise yukse viteste sanki at surer gibi tekliyor bilginiz varmi tesekkurler
eğer anladığım doğruysa;motorun yüksek viteste devirli kullanırken stopa çekip tekrar çalışma durumu yaşıyor.Anladığım doğruysa abi;bujini değiştir,meksefeyide değiştir platin ayarına baktır.tüm bunlardan sonra hala aynı sorun sürerse karbüratör şamandıra ayakları var onların ayarı kaçtımı benzin yetiştiremez.en son çare olarak bunu yapmalısın,sebep: şamandıra ayakları çok ince bir metal bağlantıyla tutarlar birbirlerini.eğer ki ilk olarak bu yoldan gitmeye kalkarsan ve eğer sorun ateşleme elemanlarından birisindeyse şamandıra ayaklarını heba etmiş olursun ve yeni bir karbüratör kiti alman gerekir...şimdiden Kolay gelsin...
-
11 Aralık 2007, 22:07
maranga44 adlı üyeden alıntı
alp tunay kardeşim merhaba iznin olursa bir sorum olcak bende 2003 model mz 301 var motorun biraz acemisiyim kusura bakma. bu pazar hava soğuk falan dinlemdim bir saat gezdim fakat farkettimki vites kolunun yanındaki kutudan bir tıkırtı ses geliyor ne olabilir acaba.vites geçişlerinde bir problem yoktur ama. ilgin için teşekkür ederim
O ses mz lerin doğal sesidir... Mz demek tıkırtı demek..... Aşırı olmadığı sürece tıkırtıları dert etme....
-
11 Aralık 2007, 22:52
arkadaslar buji yeni kalburator iyi benimkinde platin yok elokturonik ateslemeliymis ayakligina kaldirdimmi 80km 90 km de motor ayakliginin ustude nerdeyse tersine donecek aklima geldi ornek olarak taksi surerken duz yolda 3 cu fitesle gidiyorsun ama gaz vermiyorsun taksi stop edecek gibi olur hir hir diye fites dusumek zorunda kalirsin benim duldulde gaz veriyon lakir lakir ses geliyor dislidenmi krank kolundanmi bilyalardanmi ama bosta gaz veriyom normal calisiyor icini kendim acsam toparlayamam en iyisi ustasina goturmek kafanizi agritmiyorum demi arkadaslar selamlar
-
12 Aralık 2007, 00:12
bulbul adlı üyeden alıntı
arkadaslar buji yeni kalburator iyi benimkinde platin yok elokturonik ateslemeliymis ayakligina kaldirdimmi 80km 90 km de motor ayakliginin ustude nerdeyse tersine donecek aklima geldi ornek olarak taksi surerken duz yolda 3 cu fitesle gidiyorsun ama gaz vermiyorsun taksi stop edecek gibi olur hir hir diye fites dusumek zorunda kalirsin benim duldulde gaz veriyon lakir lakir ses geliyor dislidenmi krank kolundanmi bilyalardanmi ama bosta gaz veriyom normal calisiyor icini kendim acsam toparlayamam en iyisi ustasina goturmek kafanizi agritmiyorum demi arkadaslar selamlar
bahsettiğin şey bana avans vuruntusunu çağrıştırıyor ama elektronik ateşleme diyorsun
-
12 Aralık 2007, 01:24
motor kültürüm var ama kendime ait motoru yeni alıcam.kısmetse cbr honda 125 ama içimden bi ses beni mz le başla mz le başla diye fişfikliyo bakalım noolucak...
-
12 Aralık 2007, 01:39
volkan tantürk adlı üyeden alıntı
motor kültürüm var ama kendime ait motoru yeni alıcam.kısmetse cbr honda 125 ama içimden bi ses beni mz le başla mz le başla diye fişfikliyo bakalım noolucak...
Sen cıbırla başla.... Mz başlangıç için pek ideal değil.... Mutlaka aşka gelir asılırsın gaza....
-
12 Aralık 2007, 12:22
alp tunay kardeşim daha önce böyle bir sorun yoktu.acaba ben vites değiştiriken 2-3 arsında bazen kalıyordu ama biraz daha sert basınca geçiyordu ondan kaynaklanmış olabilirmi
-
12 Aralık 2007, 13:19
maranga44 adlı üyeden alıntı
alp tunay kardeşim daha önce böyle bir sorun yoktu.acaba ben vites değiştiriken 2-3 arsında bazen kalıyordu ama biraz daha sert basınca geçiyordu ondan kaynaklanmış olabilirmi
Olabilir...Aradaki saclardan birisi eğilmiş olabilir... Debriyaj ayarını iyi yaptırırsan sorun çözülür sanıyorum...
Debriyaj telinin girdiği yerde yuvarlak bir kapak var... 3 tane alyan başlı (5numara) vidayı açıp içerde dönen sonsuz dişlinin kontrasını gevşet... Sonra dışardaki çentikli vidayı az bişey gevşet.... Tekrar kontrayı sıkmayı unutma....
Ya da iyi bir uztayla halledebilirsin..... dEdiğimgibi aşırıya kaçmadığı sürece ses korkmadan binebilirsin....
-
14 Aralık 2007, 22:39
abi yüksek viteste diyorsun ileri-geri silkeleme gibi bişey söylüyorsun,ve söylediklerine göre ateşleme sisteminde hiçbir sorun yok.Bu bahsettiğin belli viteslerde vuruntu halinde görülüyorsa eğer ki vites geçiş dişlilerin aşınmış olabilir.o dişliler o kadar nalet bişey ki mm. ayarları var belli bi ölçüden kaydığı zaman vurduruyor.Benim 3. vitesimde sorun vardı 3 e takınca motor dediğin gibi devir isteyen bir araba veya benzini bitmekte olan bir araba gibi vurduruyordu direk bir üst vitese atıyordum.
Senin bu sorunun en çok hangi viteste oluyor onu bi yaz ve dene bakalım yüksek devirde diğer viteslerde aynı şeyi yapıcak mı?
Herkese iyi sürüşler dilerimm...
-
15 Aralık 2007, 23:05
hunter kardes ufak fiteste az yapiyor ama yuksek fiteste daha cok yapiyor viteslerde sorun yok yagini degistircektim icinden 200 gr yag cikti sahibi acaba yagsiz kullanincami disliler asinmis olabilirmi motor one yuguldumu ses gelmiyor saygilar
-
16 Aralık 2007, 22:17
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)
Bu Konudaki Etiketler