Honda Activa bilgi paylaşımı
Reklamlar
-
13 Temmuz 2024, 16:46
Activa 125 ile Beykozun köylerinden Şile'ye gittim.Sorunsuz rahat bir şekilde gitti.Hiç yorulmadım desem yeridir.
Sadece beykozda ıslak zeminde arka lastik kıç attı zor toparladım.orjinal lastikler çok kötüymüş onu anladım.az biraz ıslaklıkta arka teker hemen kayıyor.
Onun haricinde bir sorun yaşamadım.Toplamda 183 km yol yaptım.100km/2.03lt benzin yaktı.
Reklamlar
-
17 Temmuz 2024, 22:31
Activa hele eskisi sınıfında scooter ın cadillac ı bence
-
20 Temmuz 2024, 21:07
Şanzıman yağ değişimi linkine koyuyorum her 30.001 değiştirmenizi tavsiye ederim.
https://youtu.be/kJondC5ZY_U?si=5AaN3BUT5ty0zytc
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
13 Ağustos 2024, 18:55
Kronik Sorun
Merhaba arkadaşlar bu activalardaki kronik sorun benimde başıma geldi.Servis garantiye girmiyor dedi.Stop lambasının altındaki plastik grenaj kendiliğinden çatladı.dışardan hiçbir darbe olmadan.
-
25 Ağustos 2024, 11:11
Son Durum
-
selamlar
geçen hafta teslim aldım,ilk motorum
200km oldu göstergede yakıt litre başına km olarak gösteriyor şu an 58.5km - 1l
kitapçığında rodajı için ilk 500km tam gazla kalkışlardan ve ani frenlemelerden kaçının yazıyordu ben de gaz kolunu en fazla yarıya kadar çevirdim ve 60ı geçmedim şimdilik
sürüşünü çok sevdim yani yumuşacık, yolda akıyor resmen titreşim yok, oldukça da rahat bana göre, gidonu çevirirken bacaklarımı hareket ettirmek zorunda kalmıyorum bu çok hoşuma gitti
lastiklerinden şikayet ediliyordu pek anlayamadım iyi mi kötü mü diye kaymadı şimdiye kadar
arka stop camı yakıt doldururken benzin damladığında çatlıyormuş ben de her seferinde bezle kapatıyorum
olumsuz yanı sele altının minnacık olması diyebilirim de pek eşya koymuyorum, genel olarak motorumdan çok memnunum
iyi sürüşler
-
Yakıt tüketimleriniz nedir arkadaşlar? 600 km deyim. Şuan 2.42/100km
-
Bayii 1000 bakımında 10-40 yağ koyduğunu söyledi ancak kitapçıkta 10-30 yazıyor. Sebebini sorduğumda Türkiyedeki hava sıcaklığına göre 10 40 ın daha iyi olduğunu söylediler. Henüz bakıma sokmadım. Ne yapmamı öneririsiniz
-
10w40 yağ 10w30 a göre daha iyidir. Nerden mi biliyorum çünkü sıcak viskozite sınıfı daha yüksek. biz yağın soğukta akışkan sıcakta viskoz olmasını isteriz. Soğuk havalarda da akışkanlık sağlar, ancak sıcaklık arttığında viskozitesi 40 seviyesine çıkar. Bu, daha yüksek sıcaklıklarda motoru daha iyi koruyabileceği anlamına gelir.
az daha koy ybr al
-
Honda hemen hemen tüm modellerinde hava ve mevsim şartlarından bağımsız olarak 10-30 viskozitede yağ önermektedir. O nedenle "Adamların bir bildiği vardır elbet" demek bence daha doğru bir yaklaşım.
-
03 Kasım 2024, 21:02
motor yağı için kitapçık bilgisi
henüz 400 km ama 1000 bakımında yağı kendim alıp servise götürmeyi düşünüyorum buradaki servis de 10 40 koyuyormuş
ayrıca şanzıman yağını da değiştireceğim
-
06 Kasım 2024, 08:43
kamisama adlı üyeden alıntı
https://i.hizliresim.com/tfpzwxr.JPG
motor yağı için kitapçık bilgisi
henüz 400 km ama 1000 bakımında yağı kendim alıp servise götürmeyi düşünüyorum buradaki servis de 10 40 koyuyormuş
ayrıca şanzıman yağını da değiştireceğim
10w 40 ve Motul yada honda harici garantiden çıkarırır
hondanın kendi mesajı
-
10 Kasım 2024, 21:56
-
12 Kasım 2024, 21:54
bugün Kawasakiyi garaja çekip Activa ile ataşehire gidip geldim
1.köprüden anadolu yakasına geçtim dönüşte avrasyayı ve sahil yolunu kullandım
motor 80km ye geldi
motor acayip pratik geldi bana hele vitesliden inip binince çok pratik
şaşırtıcı derecede titreşimsiz bir motor bi ara 90km/h hız ile gittim
arkaya çanta taktim valla medeniyet geldi ön boşlugada bilgisayar çantamı koyuyorum acayip keyifli
yakıt ortalaması 2.0lt/100km
ama
- motorda fren yok alışmışım ben frenin ısırmasına küt diye amortisörlerin kapanıp motorun durmasına
- motorda hızlanma yok
- motorda lastikler küçük gidon kısa o yüzden denge sıfır
- MRF lastikler insanı gerçekten çok tedirgin ediyor
ama yine de çok keyifli ve pratik sanırım motor artık gitmem diyene kadar benimle kalacak
-
14 Kasım 2024, 18:17
Merhaba arkadaşlar;
Bugün motor garantiden çıkmasın diye 6 ay kuralı nedeniyle 783 km de ilk bakımını yaptırdım.
ilk bakım Honda Alp de 620 tl.tuttu.bir dahaki bakım 3000km veya 6 ay sonra.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler