Cuma günü Ybr 250'yi inceleme fırsatı bulduk.
ilk izlenimim tam bir hayal kırıklığı.
sınıfta kaldı.
söylenen fiyatlar dogruysada gerçekten değmez
Cuma günü Ybr 250'yi inceleme fırsatı bulduk.
ilk izlenimim tam bir hayal kırıklığı.
sınıfta kaldı.
söylenen fiyatlar dogruysada gerçekten değmez
ben de bunu anlatmaya çalışıyorum.
yapılan tahminlere dayanarak, yani 8-10 bin lira arası fiyat olacağını farzederek,
bu paraya bu motoru almayacağımı, (tekrar edeyim, "ilk izlenimlerim sonucu olarak") söylüyorum.
burada fanatiklik yapmaya, farklı anlamlara çekmeye vs, hiç gerek yok.
enjeksiyonlu motorun performansını henüz görmedik, fiyat hala belirsiz, vs.
bunlar da gün yüzüne çıkınca, olay netleşecek.
bu arada, derlerse ki; "alın bu motor 5000 yetele", buradaki tüm yorumlarımı siler, paramı cebime koyar, uyku tulumu ve mat'ımı kaptığım gibi fırlarım.
1ay, 2 ay farketmez. aydın motorun kapısında yatarım. kovarlarsa, s.memnun'a
hatta samuraya bile giderim.
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
fuarda motoru yakından inceledim tepesine çıkıp tepindim aslına bakarsanız biraz hoşuma gitti ama oda sırf yamaha oldugu için yani yamahanın militanlığını bir kenara bırakırsam ne yalan söyliyim pek beğenmedim yani bir cbf250 ninki kadar kaliteli malzeme ve işçilik göremedim üstünde benim için biraz fiyasko oldu :( yanında 125 lik vardı kendi motorumun eşini görünce hemen tepesine atladım ve kişisel olarak söylüyorumki 125 lik 250 likten daha rahattı . biraz üzüldüm doğrusu yani yamahanın 250 liliği var diyordum kendime motorun modelini yükseltirsem yamahaya giderim diyordum ama bu şartlarda öyle birşey düşünecek olursam herhalde hondaya gidicem bu sebepten dolayı yamahaya baya bi kızdım ama genede fiyatı makul olursa(cbf e kıyasla) genede yamhayı düşünürüm
not: genelleme yapmıyorum yalnız kişisel düşüncelerimi aktardım
Kask tak!
elegant haklısın tabı ısım yapmıs bır marka yamaha,ama cbf250 ye gore ınceleyen ve ızlenımlerını aktaran arkadaslarımızın da soyledıgı gıbı sankı malzeme kalıtesı olarak honda nın gerısınde kalmıs gıbı.ha yamaha'nın artısı da enjeksıyonlu olması.sanırım bırbırını dengelıyor bu acıdan baktıgımız zaman..daha ucuz olacagını dusunuyorum dedım,kı hala dusuncem bu;yamaha'nın honda'dan gerıde oldugunu dusunerek bu katagorıde ıyı bır gırıs yapabılmesı lazım..yoksa cbf ın malzeme kalıtesı varken ybr250 fazla zorlamaz pıyasayı...
alper abicim haklısın tabı pazar payını fıyatı ıle degıl,kalıtesı ıle alacak sonuna kadar haklısın,ama ılk ızlenımler acısından bıraz zor gıbı gorunuyor..o yuzden de fıyatı cbf ten dusuk tutarak bunu basarabılır...
benimde fuarda 250 yi inceleme fırsatım oldu ama kalite olarak olmasada estetik olaraktan cbf'den güzel bence ama bu yetmez daha pahalı olması için , bu arada beldeyama satış yetkilisine sordum fiyatını bana direk cbf'den pahalı olur dedi adama kafadan niye dedim enjeksiyonu söylücekti o demeden ben dedim ondan başka neyi varki + olarak dedim süspansiyonları türkiye yollarına göre yapıldı dedi ne diyim işte dicek başka bişey bulamıyolarya , bunu 8000 den yukarı getirirlerse nal toplarlar piyasada , bikaç ensesi kalından başka kimse almaz , üstüne 1000-2000 koy mis gibi cbf500 alırsın , o fiyata gelicekse hiç getirmesinler daha iyi bence.....
Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!
Ybr250 (Avrupa adıyla FZ250)'yi baştan aşağı inceledim... Kişisel düşüncemi söylemeyeceğim fakat bu motor kesinlikle Cbf'den pahalı olarak piyasaya çıkacak. Bence Cbf varken alınmaz. Zaten Cbf'de benzini kokluyor , enjeksiyonlu olsa ne yazar.
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
bence de aralarında çok fark olmasa da cbf daha yakışıklı. Görkem doğru söylemiş, yamahanın hangi motoru hondadan daha ucuz ki (((şimdi buna cevap yazmayın, tamam ucuz olanları var))) . bir de cbf in göstergeleri ybr den kat kat güzel, bunu da eklemezsem olmaz.
Ne koklaması bea?İçiyor resmen...
CBF 250 alan adam 125'lik olayını kapatmış ,90-100'le yetinmeyen,şöyle 120-130,yerine göre eğimli yolda ıkınarak bile olsa 150'yi gören motosiklet istediği için CBF 250'yi tercih ediyor.
Durum böyle olunca da CBF 150'nin yakıtı Km'de 15 Kuruşu düşmüyor.En azından ben düşüremedim.Hatta bazen çok asılınca Km'de 18 Kuruşa kadar çıkmıştı yakıtı ve işte o gün soğudum CBF 250'den.
90-100 Km süratle gidilse de Km'de 12 Kuruş gibi yakıyor ama bu sürate zaten 125'liklerle de ulaşabiliyorsunuz.Hem de daha az yakıtla.Rahatlık derseniz 125'likler (YBR 125 ve CBF 150'yi kastediyorum) de çok rahat ve titreşim olayı CBF 250'ye göre bir miktar daha az olan makineler.
Ha ataktır,seridir,daha güçlüdür orası ayrı.125'liğin 2 katı para verdiğimize göre o kadar da olsun artık.
Bir de CBF 250'den asıl soğuma nedenim,yedek parçasının 250'lik bir motosiklet için çok ama çok pahalı olması...
Servisin yalancısı olmakla birlikte mesela CBF 250'nin egzostu 780 YTL,debriyaj baskı-balata 420 YTL,komple ön far 900 YTL,gösterge takımı 1000 YTL,zincir arka dişli 400 YTL ve ön dişli 95 YTL...
500'lük 600'lük ya da daha büyük bir makine olsun iki katı olsun o kadar zoruna gitmez insanın,ama 250'lik bir makine de yakıt olayı ve pahalı yedek parça olayı benim zoruma gitti işin doğrusu...
CBF 250,Hyo Comet 250 ya da yeni çıkacak YBR 250'den düşünen arkadaşlara tavsiyem;ilk defa bu makinelerle motosiklet olayına başlamayacaksanız ve daha önceden sağlam 125 Cc tecrübeniz varsa,varsın servisi,yedek parçası problem olsun alın temizinden bi ER 5,Suzuki GS 500 ya da biraz daha imkanınız varsa ve servis olayı sağlam olsun diyorsanız bir CBF 500 alın ve olayı kökten bitirin.
Bu 3 motosikletten sonra 4 silindir olayına geçip,Fazer 600-1000,CBF 600-1000 ya da benzeri bir makineyle de motosiklet olayında nakedin zirvesini yapıp olayı hepten halledin olsun bitsin...
ya enjeksiyon falan diyoruzda enjeksiyonun hiçmi dezavantajı yok o enjektör uzun yolda giderken bi tıkansa zaten yakıt kalitemizde malum?aslında enjeksiyon çokta iyi bişiy digil bizim ülkemiz yakıtları için karbüratörün tıkanması zordur ama enjektör milimetrenin onda biri bi pislikle tıkanabiliyor sonra carbon clean falan ugrastırır bence ybr fosmu çıktı şimdi???
Fuarda bende inceledim bu meşhur YBR250'yi. Benim twister'dan çok farklı görünmedi bana.Belki göz yanılması olabilir ama cbf 250 den sanki biraz daha ufak gibiydi.Fiyat belki nisan sonunda belli olacakmış. Yani fiyat işi yılan hikayesi.Görevlilerdeki ilgisizlik diz boyu.Bu kadar gürültü çıkarıp malı piyasaya çıkarmayınca hayal kırıklığı büyük olacak galiba.
Fiyat olarak bilemem de kalite olarak güzelmiş...Çok güvenilir yerden olumlu sözler geldi....İşten anlayan motoru okuyan bir kimseden...Beğenmiş....
Her motoru da beğenmez halbuki.....Bakalım fiyat olark ne diyecekler?....
Bu iş iyice dalga olmaya başladı...Sen kalk ybr250 yi getiricem de, Fuara sok, ve hala fiyat belirleme....Satışa çıkacağı da bana kalırsa balon gibi....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
güzel makıne
umarım motosıkletı olmayanlar edinir tabıkı pahalı değilse
cbf 250 idealimdeki motordur bu sınıfta ....
[COLOR="Black"][B] A STATE OF TRANCE[/B][/COLOR]
8 10 mılyarmı yamaha 250
gıt mz al ondan daha ıyıdır bee
hız yapar hıc olmassa
eksozdan ses
gelıomuymus
yarıs motoru gıbı ya mılletı nasıl dolandıracak yamaha
hah cın malı 8 yada 10 mılyar hhaa
degermıybr 125 tutulduya bu tutulmaz ama
gorsunler
one lan 8mılyara 1000lık motor alırım ben be hıc olmassa havası baska one ole
8-9 arası olacakmış pehhhh
şu ilanlara bakın demek istedigimi anlarsınız
http://sahibinden.com/search.php?b%5...mit_detay.y=17
bencede ybr 250 nin fiyatı 8-10000 ytl olacaksa piyasada alternatif oldukça bol bu konuda.ikinci el enduro bile daha mantıklı geliyor.
şahsen bu fiyata bu motor lüks bir restaurantta ekmek arası kaşarı 10 ytl ye yemek gibi birşey.
Hüzünbaz Acılarımın Canbazıyım Şimdi...
Baktım bişiler diyen olmuş mu diye ama sanırım aynı hikaye gülüyorum
nerde kaldı bu fiyat ya?????????????
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)