Motorda yağ kaçağı terleme vs yok Bugün İhya motor'a gittim Yılmaz usta ve yanındaki usta baktı motorun hiçbir eksiği sıkıntısı yok. Sağolsun bu insanlar baya ilgilendiler ve atmaca gibi para koparma peşinde değiller.
Ustaya motoru çok sıkıştırdığımı sürekli üst devirlerde kullandığımı da anlattım oda bu şekilde kullanmada normalden fazla yağ yakar dedi haliyle.
Hatta şimdi ben buna yeni motor yaparım sen aynı şekilde kullanırsan yine aynı şekilde yağ eksiltir dedi o yüzden motor yaptırmaya gerek yok bu şekilde fazla devirli kullanmadan binmemi tavsiye etti.
Alt fren merkezim bozuktu onu ve diskini değiştirdim, eskisinde teker zor dönüyordu, şuan gayet rahat ve fren maneti çok yumuşadı. Bundan önce Resmen Allaha emanet gidiyormuşum.
Eski fren merkezinin resmini paylaşıcam daha sonra.
Abi motoru güçlü yapmak niyetim yok daha güçlüsü 250cc kısmet olursa ileride daha güçlüsüne sahip olurum
Yukarıda bahsettim durumumu yani ustanında söylediği CBF150 sıkıştırmaya gelen bir motor değil, ben hiçbişeyine elletmiyeceğim şuan dip devirlerde kullanmadan bir yağ ölçümü yapacağım.
Birde arkadaşlar Yılmaz usta Honda Güngör motorda çalışmış yıllarca bana söylediklerini aktarayım; serviste cbf lere 1200Gr yağ koyuyorduk 1000 km sonra zaten 800-900 gr civarı yağ kalıyor eksildikçe ekleme yap, devam et. Yağ değişimini de 1500km'yi geçirme. Bu şekilde motoru uzun ömürlü kullanabilirsin.
Teşekkürler
Saygılarımla