Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
26 Nisan 2014, 01:08
Kocaeli İl Temsilcisi
Reklamlar
-
26 Nisan 2014, 04:54
stormare adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar cbf 150mi İzmir Tire'den aldım. Fakat Çanakkale'de yaşadığımdan dolayı 1000 km bakımına bana daha yakın olan Balıkesir'e götürmek istiyorum. Oradaki Honda servisine bakım yaptırabilirim değil mi ?
Bir de bu subab sesi olayı çok canımı sıktı :( Sanırım benim de başıma gelecek. Bu sorunu nasıl çözebiliriz ?
Hayırlı olsun, kazasız sürüşler dilerim. Bakımı istediğiniz honda bayisinde yaptırabilirsiniz. sorun olmaz. Fakat bazı bayiler randevu ile servise motor alıyorlar; yoğunluktan herhalde. Gitmeden önce bir arayın teyit etmek amacı ile, yeterli olur.
Subap ayarını 2500 veya 4000 bakımında yaptırmanız yeterli olacaktır herhalde. Oldu ki, motor 1000km'ye gelinceye kadar illede subap ayarı yap demez herhalde. 1000km de o kıvama gelmez.
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:51 ----------
rain planet adlı üyeden alıntı
bu arada son zamanlarda motorda çıkır çıkır sesleri duyuyordum oda subap sesiymiş sanırım...
onla ilgili de servise ilk gittiğimde söyleyeceğim..gerçi ayarını yaparlarmı nasıl yaparlar ,para alırlarmı, nasıldır, hiç bilgim yok
ama motoru uzun vadede sıkıntıya sokan bişeyse..hemen önlemi almak lazım...
bazen kaskın içinden bile duyabiliyorum bu sesi...
herkeze kazasız bekasız sürüşler...
sıfır hondanın bu denli sıkıntılar çıkaracağını hiç düşünmezdim...
inşallah çözerizde sıkıntıları ,tek sorunumuz güzel günlerde binmek olur...
Genel bakımı sırasında yapılırsa para almazlar diye düşünüyorum. Zira ben yaptırdığımda usta normal bir olay gibi yaklaşarak kısa sürede yapmıştı. Faturaya da ayarla ilgili olarak birşey yansımadı zaten. Ama herhangi bir zamanda gidip subap ayarı yaptıracağım dersen, alırlar tabi.
Muhammed Karayama
542 718 0324
0 RH (+)
-
26 Nisan 2014, 13:48
Arkadaşlar 2009 da sıfır km cbf 150 aldım ve 20.000km kullandım.Benim motorda da 1000km bakımından sonra subap sesi başladı,cok canım sıkıldı,ne yaptılarsa kesemediler servistekililer,bende bu şekilde kullandım.12000km lerde iken ustanın birine subap ayarı yaptırdım ve ses tamamen kesildi ama bu seferde motorun çekişi düştü.Ben o lanet sesi duyacağıma varsın biraz çekiş düşük olsun diyerek o şekilde kullandım.20.000km ye kadar hiç subap ayarı yaptırmadım ve hiç te ses gelmedi.
-
26 Nisan 2014, 17:26
gitaryolcusu adlı üyeden alıntı
Hayırlı olsun, kazasız sürüşler dilerim. Bakımı istediğiniz honda bayisinde yaptırabilirsiniz. sorun olmaz. Fakat bazı bayiler randevu ile servise motor alıyorlar; yoğunluktan herhalde.
Gitmeden önce bir arayın teyit etmek amacı ile, yeterli olur.
Subap ayarını 2500 veya 4000 bakımında yaptırmanız yeterli olacaktır herhalde. Oldu ki, motor 1000km'ye gelinceye kadar illede subap ayarı yap demez herhalde. 1000km de o kıvama gelmez.[COLOR="Silver"]
Çok teşekkür ederim bilgiler için.
-
26 Nisan 2014, 22:33
bugün şu subap sesi olayını daha dikkatli inceledim...
öle bi ses de oluşmadı..ilginç... hatta oturdum geçen kuryelere baktım onların motor seslerini dinledim..
onlarınkinden daha abes sesler geliyo adamlar ona rağmen binip işe çıkıyolar falan.. benim motorun sesi çok normal geldi :D
abartıyomuyum nedir anlamadım...daha 1000 bakımından yeni çıktı... neyse olur böyle evhamlar diyelim...
devir saatine gelince.... yenisi servise ulaşınca beni araycaklar...bugün aradım gelmemil daha
ama devir saatimde maşallah canavar gibi çalışıyo...:D
motorumla 1300 km deyim bugün epey zevk aldım ... motor gittikçe açılıyor baya bi serileşti..
yıkattıkdan sonra da muhteşem oldu... yarını iple çekiyorum
-
27 Nisan 2014, 00:23
bugün şu subap sesi olayını daha dikkatli inceledim...
öle bi ses de oluşmadı..ilginç... hatta oturdum geçen kuryelere baktım onların motor seslerini dinledim..
onlarınkinden daha abes sesler geliyo adamlar ona rağmen binip işe çıkıyolar falan.. benim motorun sesi çok normal geldi :D
abartıyomuyum nedir anlamadım...daha 1000 bakımından yeni çıktı... neyse olur böyle evhamlar diyelim...
devir saatine gelince.... yenisi servise ulaşınca beni araycaklar...bugün aradım gelmemil daha
ama devir saatimde maşallah canavar gibi çalışıyo...:D
motorumla 1300 km deyim bugün epey zevk aldım ... motor gittikçe açılıyor baya bi serileşti..
yıkattıkdan sonra da muhteşem oldu... yarını iple çekiyorum
ilk aldığımda benimki de pek seri değildi ama şimdi 120ye çıkıyo.
benim kilom zayıf 2 insanın kilosuyla aynı
bide 60 kilo filan olsam daha da seri olacak:D
millet 100küsür beygirlik makinalara bindiği aklıma geldide, onda da adamlar ne uzar gider be
-
27 Nisan 2014, 01:52
SULH adlı üyeden alıntı
ilk aldığımda benimki de pek seri değildi ama şimdi 120ye çıkıyo.
benim kilom zayıf 2 insanın kilosuyla aynı
bide 60 kilo filan olsam daha da seri olacak:D
millet 100küsür beygirlik makinalara bindiği aklıma geldide, onda da adamlar ne uzar gider be
aynen üstad.... 1000 likler genelde 150-160 beygir civarı oluyor...ki
düşünün ki bazı arabalar bile 160 beygir değil tonluk olmalarına rağmen... öle güçlü hayvanlar bu 1000 likler :D
yani motorun kg ve beygir gücü hesaplandığında süren kişinin 60 kg olman ya da 100 kg şişman bir insan olmanın sanırım motorun hızına pek
zarar veya faydası yok gibi çünkü zaten limitleri aşmış makinalar olduğu için güçleri korkunç boyutta
neyse konu dışına çıkmayalım daha önceki motorum yamaha ybr 125 vardı cbf ondan çok daha seri ve güçlü motor o yüzden çok hoşuma gitti.
yokuş yukarı otobanda 90-100 km gidebiliyorum... ybr de 80 lerdeydi o rakam... gayet iyi
kazasız belasız sürüşler
-
27 Nisan 2014, 15:27
-
27 Nisan 2014, 15:56
bir aksilik çıkmazsa da satma niyetim yok. isteyenler olmasına rağmen. bu süre zarfında da cbf , ybr , cbr(125),handa ace , mondiallerin 100lükleri, mct ne biliyim işte düşük cc neredeyse bütün motorları (scooter istemediğim için yazmıyorum) kullandım sayılır.. rahatlığı olsun sesi olsun.. ekonamisi olsun ve göreceli olsa da tasarımı olsun cbf 150 ye abayı yaktım.. inşallah yakın zamanda ikinci motorum olarak, aranıza sıfır km kırmızı cbf ile (bu motoru hiç satmayacağım) katılırım..
saygılar sunar bu sayfayı sessiz sessiz takip ediyor olacağım.
şimdi şehir içinde hem ekonomik hem de rahat ikinci bir motor düşünüyorum..
hayırlı olsun üstad
bugün geziden yeni geldim... az yakan, çok kaçan rahat konforlu bişey arıyosan tavsiyemdir.
bende bu aralar gv 250 ile daelim dytona ya bakıyorum nasıl tavsiye edermisin gv 250 yi ?
chopper merakım doğdu bu aralar benimde
-
27 Nisan 2014, 16:33
hayırlı olsun üstad
bugün geziden yeni geldim... az yakan, çok kaçan rahat konforlu bişey arıyosan tavsiyemdir.
bende bu aralar gv 250 ile daelim dytona ya bakıyorum nasıl tavsiye edermisin gv 250 yi ?
chopper merakım doğdu bu aralar benimde
benimde içimde hep chopper vardı zamanla gerçekleti..
sana tavsiyem şu ikisi de koreli ama 250 cc bi chopper alamk istiyorsan kesinlikle hyosung gv 250,,
neden mi.. aslında birden fazla ama 1-2 tanesini söyliyeyim.
1- üretimi hala dewam eden kendini kanıtlamış bir motordur..
2- aynı cc klasmanı arasında en yüksek güce sahiptir..
3- uzun yolda keyif verir yokuş yukarı aşağı 100-120 km aralığında rahatlıkla seyehat edebilirsin..
daha saymak isterdim ama yeterli bence.. pazarı olan ve bakımlı olduğu sürece sıkıntısız binebileceğin bi motordur..
niyetin varsa şiddetle tavsiye ederim..
-
27 Nisan 2014, 16:44
burdurlu1985 adlı üyeden alıntı
benimde içimde hep chopper vardı zamanla gerçekleti..
sana tavsiyem şu ikisi de koreli ama 250 cc bi chopper alamk istiyorsan kesinlikle hyosung gv 250,,
neden mi.. aslında birden fazla ama 1-2 tanesini söyliyeyim.
1- üretimi hala dewam eden kendini kanıtlamış bir motordur..
2- aynı cc klasmanı arasında en yüksek güce sahiptir..
3- uzun yolda keyif verir yokuş yukarı aşağı 100-120 km aralığında rahatlıkla seyehat edebilirsin..
daha saymak isterdim ama yeterli bence.. pazarı olan ve bakımlı olduğu sürece sıkıntısız binebileceğin bi motordur..
niyetin varsa şiddetle tavsiye ederim..
eyvallah üstad saol...
benim bayadır aklımda gv 250 ... geçen arkadaş 650 cc motorunu zoraki sattı ...onunda benimde kafamızda hep chopper vardı
geçenlerde bi daelim chopper gördük çok beğenbdik... oda kore malı sonuçta .. arkadaş hyosungu beğenmiyo daha önce rt125 carion enduro
modelinde çok sıkıntılar yaşamıştı..b ön yargı var hep ... ama ben gv 250 yi beğeniyorum hepte görüyorum...
hayırlısı bakalaım belki cbf den sonra diğer motor bi chopper olur kısmet diyelim
-
27 Nisan 2014, 16:52
eyvallah üstad saol...
benim bayadır aklımda gv 250 ... geçen arkadaş 650 cc motorunu zoraki sattı ...onunda benimde kafamızda hep chopper vardı
geçenlerde bi daelim chopper gördük çok beğenbdik... oda kore malı sonuçta .. arkadaş hyosungu beğenmiyo daha önce rt125 carion enduro
modelinde çok sıkıntılar yaşamıştı..b ön yargı var hep ... ama ben gv 250 yi beğeniyorum hepte görüyorum...
hayırlısı bakalaım belki cbf den sonra diğer motor bi chopper olur
kısmet diyelim
hayırlısı ile inşallah istediğin motora kavuşursun.. önce de dediğim gibi 1000 lira fazla ver temiz bi makine al, kocası sen ol bakımını düzgün yap, hiçbir sıkıntı yaşamazsın merak etme.. ben yağını değiştirip devam ettim 5000 km boyunca tık demedi..
-
27 Nisan 2014, 22:50
-
27 Nisan 2014, 23:44
Kocaeli İl Temsilcisi
Mr.Smith adlı üyeden alıntı
arkadaşlar 26sında sınav vardı. baya kastılar sağolsunlar
ben cbf imle gittim. kurs yetkilisi dubaları bi dizdi arkadaş şöle bi baktı. biz bunun arasından yürüyerek geçemeyiz yaw dedi.
neyse sonra biraz araları açtılarda kurtardık. sanki kenan sofuoglu olucaz. bi kursiyere yarım saat ayırmışlar sınav için. maşallah dedim. gez gez dolmuyo
neyse sonuçta sınavı geçtik
. zorlandık biraz ama
Hadi hayırlısı olsun
-
28 Nisan 2014, 00:00
yıl 2014 hala daha subaba sesi muhabbeti . binin gitsin arkadaşlar ne olacak . kaskı biraz kaliteli alın ses mes duymassınız.
-
28 Nisan 2014, 00:04
vabisciler adlı üyeden alıntı
yıl 2014 hala daha subaba sesi muhabbeti . binin gitsin arkadaşlar ne olacak . kaskı biraz kaliteli alın ses mes duymassınız.
ya aslında abartıyo olabilizde ne bilim motora sıkıntısı varmı ben ondan evhamlanıyorum...
yoksa aslında bi 4. vitesde çıkır çıkır ediyo o kadar..
-
28 Nisan 2014, 00:57
Bende aynı görüşteyim. Arıza sebebi değilse fiyat performans ürünü olduğu için kadı kızında bile olabilecek sorunları ortaya atmaya gerek yok. Benim de sorularım oluyor. Sonunda diyorum ama . Bu bir arıza sebebi mi diye ;))
-
29 Nisan 2014, 20:11
Arkadaşlar size birşey danisicam cbf almak üzereyim satan arkadaş motorun rektefe olması gerektiğini söylüyor sizce orjinal servisinde rektefe yaptirsam en fazla ne kadar masraf çıkar
-
29 Nisan 2014, 20:49
Ezio41 adlı üyeden alıntı
Hadi hayırlısı olsun
sağol yarın trafiğe gidicem inşallah. sonra ver elini yollar...
-
29 Nisan 2014, 21:59
Kocaeli İl Temsilcisi
OSİMAN adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar size birşey danisicam cbf almak üzereyim satan arkadaş motorun rektefe olması gerektiğini söylüyor sizce orjinal servisinde rektefe yaptirsam en fazla ne kadar masraf çıkar
Satın alacağın kişi ile honda servise gidip ne kadar masraf çıkacağına baktırın ona göre masrafları motordan düşsün bir kısmını .
Bu arada arkadaşlar ilk defa uzun yolumu yaptım bugün Kocaelinden İstanbul kadıköye gidip geldim gelirken benzin 405 km'de bitti yedeğe aldım hemen
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)
Bu Konudaki Etiketler