Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
16 Temmuz 2013, 03:06
mücahit_89 adlı üyeden alıntı
bugun 12.000 bakımını yaptırdım,
10*30 yağ koydular yeni gelmiş hondanın yağıymış
sibop ayarı yapıldı (her servis yapmıyor ama d&b motorda cbf için 4binde bir sibop ayarı yapılıyor)
ön far ampulu değişti
gösterge ışıklarım sönmüştü onlar değişti
arka sele kilit garantiden değişti
ve d&b motor ibrahim ustanın sihirli elleriyle debriyaj teli gaz teli yağlanması vs vs yerlerinin yağlanması sonuçunda motora sanki sihirli bir dokunuş oldu kendinden geçti
gaz yemesi vites geçişleri pamuk gibi sanki otomatik motor kullanıyorum bir motor bukadar mı değişir ona şahit oldum bugun...kesinlikle tavsiye ediyorum d&b motordan başka biryere bakıma gitmeyin arkadaşlar verdiğiniz paranın hakkını alıyorsunuz..
ve hepsi 90 tl
işte böyle oluncada insanın bu motoru satıp 250 cc alası gelmiyor
biri ibrahim usta mı dedi? kankiponkom o benim araç Gökhan abinin (Gökhan Konşuk) yandaki de ibrahim usta(tanımayanlar için yazdım)
Reklamlar
-
16 Temmuz 2013, 04:47
-
16 Temmuz 2013, 12:07
10-30 dizel yağı gibi geldi bana benim araba dizel 5/ 30 castrol kullanıyorum
-
16 Temmuz 2013, 12:46
merhaba arkadaşlar..dün itibari ile motorun 1000 km bakımını yaptırdım..antalya ataberk motorda..motorun yağını ölçtürdüm çıkan yağ 1 lt üzerinde idi..yerine koyduğu yağ ipone 20w-50 konuldu..zincir biraz gerdirildi ve yağlandı okadar..benden 34 tl adılar..biraz pahalı geldi bana ilk bakım için..
-
16 Temmuz 2013, 13:10
20/50 hem kalın hemde yüksek ısı ya dayansın diye konulmuş kışın kullanılacak yağ değildir. malum antalya çok sıcak..fazla yağ çıkması ilginç. iyi contaları patlatmamışsın.. 34 tl çok değil. kdv ve işçilik var , ki iphone 1 litre yağ nette ararsan litresi 30 lira..
-
16 Temmuz 2013, 13:21
birde arkadaşlar benim motor biraz fazla yakıyor galiba 52 tl lik benzin ile 320 km anca yaptım..rodajda olduğu için galiba..yeni doldurdum bakalım bu kaç km gidecek..
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:18 ----------
KaPTaNHaSaN adlı üyeden alıntı
20/50 hem kalın hemde yüksek ısı ya dayansın diye konulmuş kışın kullanılacak yağ değildir. malum antalya çok sıcak..fazla yağ çıkması ilginç. iyi contaları patlatmamışsın.. 34 tl çok değil. kdv ve işçilik var , ki iphone 1 litre yağ nette ararsan litresi 30 lira..
ewt bende yazın kullanacağım dedim ondan bu yağı koydular..araştırdım 22 civarı..işçilik 10,25 + kdv yağ 18,35+kdv yazıyor..
ÇoK YaZMaYa Ne HaCeT MüHiM oLaN KıSa Ve Öz YaZMaKTıR....
-
16 Temmuz 2013, 13:44
NiGHTMaRe07 adlı üyeden alıntı
merhaba arkadaşlar..dün itibari ile motorun 1000 km bakımını yaptırdım..antalya ataberk motorda..motorun yağını ölçtürdüm çıkan yağ 1 lt üzerinde idi..yerine koyduğu yağ ipone 20w-50 konuldu..zincir biraz gerdirildi ve yağlandı okadar..benden 34 tl adılar..biraz pahalı geldi bana ilk bakım için..
yalnızca yağ değişimlerinde işçilik alınmıyor, bu ataberk biraz öpüyor sanırım
-
16 Temmuz 2013, 13:51
S.Orhan adlı üyeden alıntı
Bende senin gibi yapıyorum ama aslında yan ayakta gidon sağa yatırılır.Sebebi motorun rüzgarda yada arazi durumundan dolayı sağa yan yatmasına engel teşkil etmek diye biliyorum.Ama bana ters ve cins geliyor.Sola yatık daha yakışıklı oluyor.
Benim yan ayaklığı yan sanayi almıştım.Biraz uzunmudur nedir, çok zemin seçiyor.Tam düz zemin olmadımı motoru yan ayaklığa almaya korkuyorum.Özellikle rüzgarlı havalarda.Ya kısaltırmayı düşünüyorum, yada dışarıya doğru az daha açtırmam lazım.
Bizim CBF150 Kitapçığında da yazıyormuş şimdi baktım. Sayfa 53 park etme bölümünde. Gidonu tamamen sola çevirin diye açıkça belirtilmiş.
http://www.cbfturkiye.org/indir/klavuzlar/CBF150.pdf
Ayrıca sayfa 36 gidon bölümünde sağ tarafa kilitlemenin sözü bile edilmemiş. Hep sola çevirin, sola kilitleyin deniliyor.
-
16 Temmuz 2013, 14:25
NiGHTMaRe07 adlı üyeden alıntı
birde arkadaşlar benim motor biraz fazla yakıyor galiba 52 tl lik benzin ile 320 km anca yaptım..rodajda olduğu için galiba..yeni doldurdum bakalım bu kaç km gidecek..
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:18 ----------
ewt bende yazın kullanacağım dedim ondan bu yağı koydular..araştırdım 22 civarı..işçilik 10,25 + kdv yağ 18,35+kdv yazıyor..
bende 2013 model 2400 km de ikinc el aldım.full depo aldım yedeğe 260 km de düştü..uzun yol iki kişi arka çanta dolu rüzgarda vardı normal herhalde diye düşünüyorum.kontrol amaçlı hava filtresini buji yi kontrol ettim temizledim.karburator ayarı yaptım .1.75 - 2 tur vidayı kapadıktan sonra açtım.biraz daha iyi oldu sanırım tüketim.depo henüz bitmedi tekrar kontrol ettireceğim.motor ısınınca sibop sesi yapıyor.tırıltı şeklinde birde sibop ayarı yaptırırsam sanırım daha randımanlı olur.arka dişliyide 42 ile değiştireceğim.
-
16 Temmuz 2013, 14:47
rahmi34 adlı üyeden alıntı
yalnızca yağ değişimlerinde işçilik alınmıyor, bu ataberk biraz öpüyor sanırım
walla bende anlamadım bu işten..sadece bir vida söktü 10+kdv işçilik aldı..
ÇoK YaZMaYa Ne HaCeT MüHiM oLaN KıSa Ve Öz YaZMaKTıR....
-
16 Temmuz 2013, 15:15
yetkili servis işçilik ücreti olarak bence 10 lira makul. hangi yetkli servise gitsen o parayı alacaklar. yetkili servisler firmalardan para karşılığı servislik alıyor.. araba yıkatma 10 lira.. Mesela ben hiç servise yağ değişimine gitmiyorum. 2. el cbf alıyorum hesaplısından, kendim değiştiriyorum..
aklıma gelmişken sakın lastikçide lastik söktürmeyin sökme takma teker başına 10 tl ha bi de jantı sen sökeceksin
-
16 Temmuz 2013, 18:06
geçmiş sayfalarda bir arkadaş,direksiyonu bırakınca yalpalama ya da titreme gibi bir şeyden bahsetmiş.
aynı şey benimde başıma gelmişti(5bin km.den sonra başladı)
servis bana,arkada çanta olduğu için yalpaladığını söyledi.aslında çantayı çıkarınca da yapıyordu.
motoru orta sehpaya alıp ön tekeri elimle çevirdiğimde tekerde bir titreme gibi bir şey olduğunu farkettim.tekerde ya da jantta balans filan da yoktu.
uzun lafın kısası,2 adet (6301)rulman alın takın ya da taktırın sorun kalmaz.
not:rulman değiştirmenin püf noktasını bilmiyorsanız kendiniz değiştirmeye kalkmayın,sonra jantı elinize alırsınız.
HEPİNİZE SAYGILAR.
-
16 Temmuz 2013, 18:08
Bugun 1000 bakimini yaptirdim. 36 tl aldilar. faturada yag yaziyo sadece zincir yaglanmismidir hic sormadim odedim bindim gittim:(
-
16 Temmuz 2013, 18:33
Metehan abi sat şu senin cbf bana artık yarın satış yapalım ne diyorsun)
-
16 Temmuz 2013, 19:03
Biz d&b motora gittik. d&b enayi mi de 34 tl almadı. Adamların verdiği hizmet güzel, yüzleri gülüyor, yapılan işi görüyorsunuz 22 lira ücret alıyorlar 1000 bakımı için. Apaçık fazladan ücret alınmış ataberk tarafından.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:59 ----------
SULH adlı üyeden alıntı
Bugun 1000 bakimini yaptirdim. 36 tl aldilar. faturada yag yaziyo sadece zincir yaglanmismidir hic sormadim odedim bindim gittim:(
Nerede yaptırdınız hocam bakımı? Servise girmediniz mi, yoksa almadılar mı ?
Bu 1000 bakımı karşılaştırmasını her zaman hizmetinden memnun oldugum d&b motorla yapacagım. Fiyat fazla olmuş belliki.
-
16 Temmuz 2013, 19:04
yağ ne kullandılar?
castrol 15 lira kutusu, 7 lirada işçilik yazsa aynı hesaba gelir.
-
16 Temmuz 2013, 19:31
yağ ne kullandılar?
castrol 15 lira kutusu, 7 lirada işçilik yazsa aynı hesaba gelir.
ipone 15-50 22 tl herşey dahil. ilk kez gitmiyoruz d&b hondaya faturalarda işçilik yok yağ değişiminde
-
16 Temmuz 2013, 19:51
Hadi ben 1 kez gittim. Rahmi'ye ne demeli ?
Anlıyoruz ki, 1000 bakımının ücreti maximum 25tl diyoruz.
10tl den fakir olur muyuz ? Hayır. Ama meselenın o olmadı anlaşılıyor sanıyorum ki.
-
16 Temmuz 2013, 23:37
gitaryolcusu adlı üyeden alıntı
Biz d&b motora gittik. d&b enayi mi de 34 tl almadı. Adamların verdiği hizmet güzel, yüzleri gülüyor, yapılan işi görüyorsunuz 22 lira ücret alıyorlar 1000 bakımı için. Apaçık fazladan ücret alınmış ataberk tarafından.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:59 ----------
Nerede yaptırdınız hocam bakımı? Servise girmediniz mi, yoksa almadılar mı ?
Bu 1000 bakımı karşılaştırmasını her zaman hizmetinden memnun oldugum d&b motorla yapacagım.
Fiyat fazla olmuş belliki.
artı honda bayisinde yaptım. bereçte kalıyo gaziosmanpaşa tarafında.
almadılar değilde ben orada durma gereği duymadım. siz motoru bakıma soktuğunuzda yanında mı duruyosunuz? ben anahtarı verdim eve geldim aradılar 1 saat sonra gel al diye 2 saat sonra filan gittim aldım.
-
17 Temmuz 2013, 00:54
SULH adlı üyeden alıntı
artı honda bayisinde yaptım. bereçte kalıyo gaziosmanpaşa tarafında.
almadılar değilde ben orada durma gereği duymadım. siz motoru bakıma soktuğunuzda yanında mı duruyosunuz? ben anahtarı verdim eve geldim aradılar 1 saat sonra gel al diye 2 saat sonra filan gittim aldım.
tabiki motoruma ne yaptıklarını hep izledim şimdiye kadar şahsen
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 34 kullanıcı var. (0 üye ve 34 misafir)
Bu Konudaki Etiketler