abi çok sevindim valla yakında izine çıkıyorum gelecem yanına bir abant yaparız seninle
abi çok sevindim valla yakında izine çıkıyorum gelecem yanına bir abant yaparız seninle
slm arkadaşlar aranızda dişli lastik kullananlarınız varmı ? bu arka tekerin frende kızaklamasından bıktım resmen drift yapıyorum . eğer aranızda dişli lastik kullanan varsa marka önerebilirmi?
valla bende şaşırdımorjinal yerine yan sanayi taktım motor çok yakmaya başladı,gittim orjinal aldım bu sefer kırmızı mı sarımı muhabbeti varbakalım yarın ne olacak;eğer tam oturursa takıcam ama rahat oturmazsa yerine yarın gidip sarısını takıcam bu durumda da bilgilendiririm..
arkadaşlar kırmızı hava filtresini taktım ama olmadı ön taraftan oturmuyor yan sanayi hava filtresi gibi,bugun gidip değiştircem bakalım servis değiştircekmi....
orda sormuşlardı yeni kasamı diye evet dedim kırmızı verdi demekki 2011 modellerede eski hava filtresi oluyor
Bugün iade ettim bende ...
Sarı isterim artık.
Ethem bey D&B motor iyi diyordu,burdan bakımı yaklaşan bir kaç arkadaş sipariş veriz artık ordan.
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var,, cbf almaya karar verdim iki tane motor var
2008 model 13000 km siyah renk
2009 model 17000 km kırmızı renk
siz olsanız hangisini alırdınız,,fiyatları aynı sayılır... 2008 sonraki modellerde karbüratör değişikmiş galiba hangisi daha iyidir sizce??
bu gun 395 km gezi yaptım. dağ başında benzinlik bulamadım. sacma sapan adını bile tam soylıyemedıgım yerden benzin almak zorunda kaldım. motor cekısten düştü.. son devirde seside değişti. hava filtresimi patladı benzinden mi. yarın yeni benzin koyunca anlıycam. devir 500 kadar düstü tüm hızlarda
son denemem de 1 depo benzinle 460 km yol yaptım. yedege gectikten sonra 90 km gitti. kullanımım sehir içi ve sehirdısı genelde devirli kullandım.
Arkadaslar sakinilan göze çöp batarmış hesabı dün motoru kendim yıkadım tazyikli suyla leke çıkarını ilaç da kullandım şimdi ise sola rahat donmuyor saga çevirmede sıkıntı yok sadece sola çevrilirken oluyor , wd40 sıktım baya ama faydası olmadı :(
arkadaşlar merhaba
motoru satıcam diye motoru tam anlamıyla sağlam vermek için yağını değiştirdim bugun.
zincirim de ayarsızdı..girdim Adnan ustamın yanına.lastikci...michelinleri takarken
tanışmıştık..neyse girdim yanına..kendi de motorcu zaten.. burda "osmanlı akıncıları" adında grupları var..
takılma fırsatım olmadı..neyse, orda bi usta varmış..yeni gelmiş istanbuldan..bi serviste çalıştım dedi ama unuttum..
motorcu dükkan açacaklarmış hazırlıkları vardı zaten..neyse..bu motor kazalı mı dedi direk..dedim neden böyle dedin..
kaplama yapmışın dedi..ustam dedim sende böyle dersen ben bu motoru nasıl satarım..yahu kaza falan yok..gitti dikkarlice baktı
evet yokmuş dedi.dedim ustam sök..tamam dedi sölerim..bi başladık..muhabbet sohbet...önce incir ayarı..lastik hava basınçları..yağ değişimi..
sonra başladık grenajları sökmeye..eliyle koymuş gibi derler ya..pat par söküyor..takır takır..beni yaklaştırmıyor motora civataları öyle bir
diziyor ki yere takarken bi tanesini bile aramadı kaybetmedi.. söktü vrdi kucaama grenajları..haydi başlayalım..önce saç kurutma makinesi ile ısıtarak başladım
ama anladım ki gerek yok..hemen çıkıyor ve hiçbir iz kalıntı yok.. süper oldu..söktük..taktık tekrar..muhabbet diz boyu.zaten nevşehirli bizim oralardan..sardık muhabbete
Motoru yaptı..gidecem artık.. binmek istedim..yoook dedi..önce ben bakarım sonra teslim ederim..bu hoşuma gitti...
Zaten kaplamaları sökerken oradaki herkez yardım etti bana da.. usta defalarca şu güzelim motoru satma satma dedi durdu..
en son ne kadar dedim...ne verirsen dedi..15 dedim..iş yaparken de sigarası bitmişti. sigara almıştım..e bence yerli yerinde oldu...işin parasında değil..hem ayak alışsın istiyor belli.
durum aşağıdaki gibi
kaplama yakışmıyor arkadaş..ben bazen seviyordum bazen sevmiyordum ama anladım ki kaplama yakışmıyor..mat siyah olsa belki.
A dan Z ye söktü..taktı..heryerine baktı kurcaladı..işin ehli maşallah.. Ustalar isteyince çok iyi yapıyor..yeter ki istesin.. yağlanması gereken tüm yerler yağlandı..
Haa bu arada, çok sevdiğim kardeşim halil alacak motoru galiba..4000 tl ye verecem..öğrenci olduğu için bu kadar düştüm..alım satım da benden..depoyu da fullucem gezsin dolaşsın
Halil,senin adına çok sevindim.. temiz motor sahibi olacaksın.şanslısın A dan Z ye de bakım oldu ha...
yeni sahibini çok merak ediyormuş usta..( halil senden bahsetmiştim ) çok titizmişim motoru toplama konusunda..usta şu ne bu ne bu böylemiydi falan filan diyormuşum, seviyormuşum yeni sahibini
-----------
---------------
----------------
-----------------
-----------------
----------
------------
Saygılar...
Güçte kalabilmek için beygir gücünde hata yapma.
Herkesten hızlı sürmen,yalnız süreceğinin garantisidir...
Mehmet yeni benzin aldıktan sonraki değişimi paylaşırsan sevinirim,çünki aynı yerden bende alıyorum eğer benzindense bütün MT yi uyaralım Müreftedeki benzinlikten benzin almasınlar.Ben en son Şarköy Shell'den almıştım.Motorunun çekişi benzindense ben Müreftedeki benzinliğe ayak atmam 26km gider Şarköyden alırım.
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)