ben patex le yapıstırdım :D cam cıkar saatin kasası cıkmaz :D
iyi günler muhammed bey öncelikle armıza hoş geldiniz
motoru alacağınız bayi hiç fark etmez hangisi ucuz fiyat veriyorsa oradan alın ve eğer vaktiniz varsa plaka ruhsat işlerini siz yapın sanırım 100 liradan biraz daha fazla para cebinize kalır
ben aldığım günden beri hep 2 kişi kullanıyorum sıkıntı olacağını sanmıyorum 5500-6000 deviri geçmemeye dikkat edip motoru sürekli aynı devirde sabit tutmamaya çalış ve motoru yorma ani hızlanma yavaşlama yapma demişti servis bana
bakım konusunda D&B yi tavsiye ederim ilerisi için
ben motoru sıfır aldım depoda boya atığı vardı 7300 km de silindirde çatlak çıktı 2 side garantiden değişti sıkıntı yok sana tavsiye michelin takım lastik al bütçem yetmez diyorsan pirelli oda olmadı swallow al istanbulda yaşıyorsun canını riske atma bi iki gün yada bi takım lastik bitsin deme kask kadar önemli kask düşersen önemli lastik düşmemen için ben ilk aldım 500 km sonra michelin taktırdım ve o 500 km de en az 15 kere kaza riski atlattım ve bu güne kadar michelin lastiklerim olmasa en az 5 kazam garantiydi diğerlerinde şansa kalırdı (büyük kazalardan bahsediyorum.)
saygılarımla
Dün tam 330 km'de rezerve geçmek zorunda kaldım. 330 km'nin 150 km'si şehirlerarası. Geride kalan 180 km nadiren 3. vitese geçebildiğim dik virajlı dağ yolları. Bu dağ yolunun 40 km ise artçı (85 kg +75kg) ile yapıldı. Sizce normal mi bu tüketim?
Rezerve geçtikten sonra bir 15-20 km daha yaptım. Benzini tıka basa doldurdum. Tam 56 TL'lik 11,95 L benzin aldı
Ek: Lastikler Michelin
Bence yakıtınız normal , bahsettiginiz yol şartlarına göre iyi bile gitmiş
---------- Mesajlar birleştirildi - 05:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:35 ----------
Türkiye haritası nasıl , güncel mı , fiyat olarak uygun alınabilir. , toplu alım olursa katilabilirm
merhaba herkese.
son 2 haftadır cbf im de bi sorun var sorunda denmez ama .
öncelikle aküm yeni
motorun marşına basıyorum kırr deyip devamında alıyor marşı..
nasıl anlatsam marş sesinin baygın halini düşünün..
bunu aras sıra yapıyo sürekli deil..bi baygın marş sonrası çalışıyor..
benim tahminin marş motoru dur diye düşünüyorum
sizce ??acil cvplarsanız sevinirim.
O zaman bir fikir yürütemiyorum. Sesi bir duymak lazım. Marş dişlisinde kırık olabilir. Marş motorunda arıza olabilir.
Akün yeni bile olsa bence bi oto elkt. ölçtürt ve sonra marş motorunu sorgula derim. Satın aldığında iyi şarj edilmemiş vb de olabilir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:38 ----------
Sübap ayarı yaptır (sente çakısı ile) zincirine falan baksın, gerekiyorsa gersin, sen pek ellemiyorsan, ön zincir dişli kapağını söküp temizlesin, 2. el ve yeni aldıysan daha önceki kullanıcı hiç temizlememiş dahi olabilir. Bilemeyiz. Her kez bizler gibi ilgili, bilgili olmayabilir. Deb, teli fren teli falan yağlanır. Ana bakım maddeleri, buji yağ hava filtresi değişimidir, sübap ayarı ihtiyacı varsa yapılır, veya 5-6 bin km dir yapılmadıysa yapılması yine iyi olur, balatalar kontrol edilir, ama 8000 km de biteceklerini hiç sanmıyorum. Cbf 150 nin ilerki bakımlarında da çok özel şeyler yok aslına bakarsın, buji, yağ hava filtresi değişir, balatalar, zincir dişli, lastikler bittiğinde yenilenir, gezmeye devam edilir
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:46 ----------
Yakıt gayet normal, hatta en yumuşak hamurlu lastik michalendir, yol tutuş on numaradır ama sürtünmenin en fazla olduğu,yüklü haliyle en fazla ezilen ve motorun çekişini, diğer sert hamurlu lastiklere nazaran hayli düşürerek daha fazla yakıt tüketimine sebep olan lastiktir. Ayrıca genelde kullanılan güzergah ve yolculu sürüş yapıldığıda düsünülürse değer bence oldukça iyi, sorun yok.
Bugün itibariyle motoru almış bulunmaktayım. Konşuk motordan ruhsat-plaka-motor, ön grenaj koruma demirleri dahil 5100tl'ye aldım. Ruhsat plaka işlemlerini kendim yapmamış olmamın sebebi vardiyalı bir işte çalısıyor olmam. Günüm günüme uymadıgı için mecbur kaldım.
cuma-cumartesi gibi motoru alabileceğimi söylediler.
Artık daha fazla başınızı ağrıtacam.
tesekkur ederım en kısa zamanda motorunuza kavusursunuz ınsallah
hayırlı ugurlu olsun
2. olarak tavsiyem ön camı uzun al ( tur camı diye geçer )
ve lastiklerini değiştir. çok faydasını görürsün..
aramıza hoşgeldin
dediğim gibi mutlaka ara sokaklarda gez alıştırma yap.
birGarip..
Hayırlı olsun
İyi bir yol arkadaşınız varsa hiçbir yol uzak değildir.
Şu an bu konu içerisinde 42 kullanıcı var. (0 üye ve 42 misafir)