Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
17 Mayıs 2013, 23:53
Ooo güzel
Hocam ben istanbulu bilmiyorum ama motorumda navigasyon olacak
Benim geleceğim yer Beşiktaş diye bildiğim İTÜ makina mühendisliği fakültesi
Saat 13:00
Mehmetle görüşemedim daha misafirlikreyim arayacak durumum yok
Saygılar inşallah görüşürüz yarın
Reklamlar
-
18 Mayıs 2013, 00:13
abi ben 13:25'de itüde olacağım inşallah. seni ararım görüşürüz
-
18 Mayıs 2013, 00:27
Hüseyin işin yoksa sende gel
-
18 Mayıs 2013, 01:59
motor 325km oldu depoyu fulledım 100km 2.8 litre yaktı motor sızce nasıl daha rodajda ama fikrinizi almak istedim
-
18 Mayıs 2013, 02:00
Bence çok iyi. Güvenli sürüşler
-
18 Mayıs 2013, 02:08
telmessos adlı üyeden alıntı
benim ki biraz dost işi oldu sadece nikelaja para verdim
ama bence en çok uğraştıran kısım zımpara benim boyayı yapan arkadaş çok titizdi sabah 9 dan akşam üstü 4 de kadar zımparalattı bana 2 jantı
boya işi basit bi oto kaportacı araya sıkıştırıp çok güzel şekilde akmadan kokmadan yapabilir en önemli kısım zımparaymış bu işlerde inşallah yaparsın benimde aklımda mat siyah vardı aklımı çeldiler parlak siyah boyadık fenada olmadı mat siyah hala içimde ama
250 cc ye takılma hepimizin hayali daha büyük cc ler ama şu anda benim motorum bu ve ben onu en güzel şekilde görmek ve binmek istiyorum
kesinlikle hepimiz öyle istiyordur imkanlar el verdiği sürece birşeyler yapmaya çalışıyorum motoruma =)
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:05 ----------
Garip1701 adlı üyeden alıntı
Hüseyin işin yoksa sende gel
inşallah abi bende isterim ancak pazartesi şu tezi vereceğim 1 hafta uzatma aldım ama hala bitmedi onunla ilgileniyorum malum pazar günü yuvacık var yarın evden çıkabileceğimi sanmıyorum ancak işler yolunda giderde erken biterse numaran var ararım abi
-
18 Mayıs 2013, 11:19
-
18 Mayıs 2013, 12:23
baya pislenmiş,yağlanmış hocam eii etmişin gaz yağı almakla
-
18 Mayıs 2013, 21:12
dün aksamki 380km cik minik turla birlekte 4170 km doldurduk arkadaslar.. aslında yarım saatlik bir yolda biseyler içip dönecektik. şarköy. erikli keşan tekirdağ derken. bakım km gecti. 4000bakımı güncel fiyatı nedir. ne değişir dostlar ?
-
18 Mayıs 2013, 21:20
Permatiq59 adlı üyeden alıntı
dün aksamki 380km cik minik turla birlekte 4170 km doldurduk arkadaslar.. aslında yarım saatlik bir yolda biseyler içip dönecektik. şarköy. erikli keşan tekirdağ derken. bakım km gecti. 4000bakımı güncel fiyatı nedir. ne değişir dostlar ?
Tahminime göre , buji yag değişir eklenirse birde hava filtresi değişir , fiyat olarak da 100-115 arası tutar
-
18 Mayıs 2013, 23:36
Kardeş sorun çıkacağını sanmıyorum
Ben 70 civarı tutar diyorum. Yağ değişimi + 56 tl servis ücreti
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:33 ----------
Selam arkadaşlar bugün istanbula gittik bi abimle
Trafik bizi mahvetti istanbuldakilere Allah sabır versin. Bikaç kro ile kavga ettik el kol bağrışma haraketi. Motorlara değer 0 ... Bu sinir edici bir şey
Adam kardeşim yanımıza geldi pek gezemedik konuşamadık. Ama bunu saymıyorum kesinlikle inşallah birdahakine daha uzun oturur konuşuruz
İşte bugünden bir resim
.
-
19 Mayıs 2013, 00:20
yağ değişip hava filtresi temizleniyor diyebiliyorum ama ben direk değiştirtmiştim bide supap ayarı yapılmıştı 40-50 gibi birşey tutmuştu
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:17 ----------
Garip1701 adlı üyeden alıntı
Kardeş sorun çıkacağını sanmıyorum
Ben 70 civarı tutar diyorum. Yağ değişimi + 56 tl servis ücreti
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:33 ----------
Selam arkadaşlar bugün istanbula gittik bi abimle
Trafik bizi mahvetti istanbuldakilere Allah sabır versin. Bikaç kro ile kavga ettik el kol bağrışma haraketi. Motorlara değer 0 ... Bu sinir edici bir şey
Adam kardeşim yanımıza geldi pek gezemedik konuşamadık. Ama bunu saymıyorum kesinlikle inşallah birdahakine daha uzun oturur konuşuruz
İşte bugünden bir resim
http://l1305.hizliresim.com/19/l/n6jub.jpg
.
valla ramazan abi asıl ben saymıyorum =) geliyorsun buralara kadar bizi görmeden gidiyorsun gel bi çayımı kahvemi iç bi misafir edeyim seni kal bi gün en azından =)
ben gelsem tekirdağa seni görmeden gitmem galiba =)
-
19 Mayıs 2013, 00:29
yazın görüşürüz abi inşallah bol bol.hatta cbf 150 grubu olarak toplanırız. çok da güzel olur. abi yanında çok küçük kalmışım insan az bi şey eğilir.
bende dönerken çok trafik vardı. zaten güneş tepede. iyice dikkatim dağıldı aralardan giderken . jipin aynaya giydirdim durdum geri geri geldim. özür diledim. bi şey oldu mu diye sordum yok dedi . adam bir sürü bi şeyler anlattı ama hiçbir şey duymadım sonra yanındaki kadın aralardan dikkatli geçin filan dedi. bende tamam dedim. tekrar özür diledim. sonrasında da e5 e geçtim.
-
19 Mayıs 2013, 00:39
arkadaslar. servis kitapcığında kesinlikle hava filtresine hava tutmayın değiştirin yazıyor. sibap ayarı ve bujiye kafam takıldı 4000de buji varmıydı ?
-
19 Mayıs 2013, 00:43
Buji 8000 de kardeş hava filtresini taktır iyi olur tabi
-
19 Mayıs 2013, 02:01
İyi geceler hepinize arkadaşlar, abiler size bir şey sormak istiyorum 2007 model cbf tüm grenajları değişiyor ve komple motor yapılıyor 2750 fiyat istendi sizce fiyat normal midir ?
-
19 Mayıs 2013, 02:13
Merhaba arkadaşlar,bildiginiz gibi motorumun 6 bin yağ degişimini ben kendim yapmıştım ve castrol 10w50 tam sentetik (30tl) yağ kullanmıştım. Bugün de 8 bin bakımı için aynı yağı 25 tl ye aldım. Motorumun daha 1 sene garantisi var. Ramazan beyin servisten memnuniyetsizligi ve pahalı oluşundan 8 bin bakımıda serviste yaptırmamayı düşünüyorm. Tanıdıgım iyi bir motor ustası var ona yaptıracam. Şimdi ben 8 bin bakımı için yağı aldım, buji filtre de almayı düşünüyorum. Servisten temin edecem fiyat konusunda bilginiz var mı acaba?
-
19 Mayıs 2013, 07:40
benim 4000 bakımında değişmişti ama normalde değişmiyomuş sanırım, birde yağın fiyatı servis fiyatını etkiler, 25 tl lik yağ ve buji değişmezse, 35 işçilik 25 yağ 5 tl tapa pulu15 tl hava filtresi buji 25 tl hangileri değişirse fiyat ona göre çıkar, ben motul 15-50 aldım dışardan 30 tl serviste aynı yağa daha fazla öderdim muhtemelen
Uzaklarda bir güneş doğuyor!..
-
19 Mayıs 2013, 09:38
semihg adlı üyeden alıntı
İyi geceler hepinize arkadaşlar, abiler size bir şey sormak istiyorum 2007 model cbf tüm grenajları değişiyor ve komple motor yapılıyor 2750 fiyat istendi sizce fiyat normal midir ?
Hocam, bahsetmiş olduğun bakım unsurlarının yanında, diğer bakım unsurları, periyodik bakımlarda kontrol edilip eskiyenin, yenisiyle değiştirildiği parçalar diyelim. (lastikler,zincir dişli, fren balataları, deb. balatası, eg..zinciri vb çoğaltılabilir..) bakım unsurları da iyi durumdaysa, sana yakın gelecekte, en az 4000-5000 km bu saydığım unsurlar da masraf açmayacaksa, alınır. Ama sen motoru komple sıfırlanmış diye, bir sonraki periyodik bakımında 300-400 tl masraf edeceksen düşünmek lazım, motorun diğer bakım unsurlarınıda sorgula derim. Ayrıca komple sıfırlanma tabiri, krank değişiminin de yapıldığını düşündürüyor bana. Umarım böyledir. Km hayli yüksek se ve eski sahipleri tarafından motor devirli kullanıldıysa, umarım krank ta değişiyordur. Değiştirilmiyorsa, sıfır motorun (silindir piston segman) üçlüsünün keyfini süremeden krankla ilgili bi problemle karşılaşma ihtimalinde söz konusu olabilir ki krank pahalı bi parçadır. Komple motor sıfırlama yapılıyor derken krankından değişip değiştirilmediğini sorgulamalısın. Haricen bi problem göremiyorum. Saydığım unsurların hepsi okey ise, hayırlı uğurlu olsun. Motorunu iyi günlerde kullan.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:31 ----------
FermanogLu adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar,bildiginiz gibi motorumun 6 bin yağ degişimini ben kendim yapmıştım ve castrol 10w50 tam sentetik (30tl) yağ kullanmıştım. Bugün de 8 bin bakımı için aynı yağı 25 tl ye aldım. Motorumun daha 1 sene garantisi var. Ramazan beyin servisten memnuniyetsizligi ve pahalı oluşundan 8 bin bakımıda serviste yaptırmamayı düşünüyorm. Tanıdıgım iyi bir motor ustası var ona yaptıracam. Şimdi ben 8 bin bakımı için yağı aldım, buji filtre de almayı düşünüyorum. Servisten temin edecem fiyat konusunda bilginiz var mı acaba?
Bir ay önce yapmış olduğum periyodik bakım için Ümraniye Db motordan Bujiyi: 15.25 tl ye, hava filtresini ise..10.5 tl ye almıştım.
Bende değişmemesi gerekli ama yetkili servisler arasında bile parça fiyatları değişiyor. Ben Db motordan bu konuda çok memnunum, orj
nal parçaları en ucuz satan servis olduğunu söyleyebilirim. Devamlı kargoyla istetir, işimi görürüm. Ama sen sanırım Bursa' da sın. Orada hava filtresine 13-15 tl falan, bujiyede hadi 20 tl isteseler.. En fazla 35 tl ye hava filt. ve bujini alırsın diye düşünüyorum.
-
19 Mayıs 2013, 12:05
CBF 150 rölanti devri ne olmalı. ilk çalıştırdığımda 1300 devir civarı. ısındıktan sonra 1500 devirde oluyor. bu normal mi?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 27 kullanıcı var. (0 üye ve 27 misafir)
Bu Konudaki Etiketler