Muhtemelen karbüratöre giren hortum olabilir. Neyse sorun çözüldüğüne göre sıkıntı yok sevindim.
Muhtemelen karbüratöre giren hortum olabilir. Neyse sorun çözüldüğüne göre sıkıntı yok sevindim.
servis konusunda aynı düşünüyorum. dün 12000 bakımına gittim artı olarak gösterge aydınlatmalarım yanmıyordu takılmasını rica ettim.motoru teslim aldığımda gösterge kısmının bir tarafı yanmıyordu.yanmadığını söylediyimde bunlar böyle diyerek geçiştirdi usta tabir edilen şahıs.motorum cilalı pırıl pırılken her yeri yağ olmuştu ve dahada kötüsü yağlı bezle silerken gördüm ustayı.depomda bir sürü çizik oluştu.eve döndüm ve sinirimden motorun ön grenajını sökmeyi başardım ve ne göreyim ampül var ama yerine bile oturtamamış ustacım.kabloları sabitleyen kancaların hiçbirini takmamış,hız gösterge telini söküp yağlamış tekrar ben ayarladım çünkü titremeye başlamıştı şimdi geçti.takamamış adamcağızgrenaj vidaları gevşekti bu arada.o ustaya sorucam bidahakine.30 km yol yapıp servise giriyorum ,105 tl para ödüyorum 50 lirası işçilik.sen buna karşılık ne yaptın 0 bile deyil -10.sinirlerimi bozdun.keşke kendim yapsaydım masrafım 40 lira idi.
bu arada hava filtresinide oturtamamış sökmüşken plastik aksamını yıkayıp kuruttum ve cuk diye oturdu.bunu yapamamak ya art niyetten olur yada sorumsuzluktan.iş yapmaya niyeti yok arkadaşın.cbf 150 gerçekten kolay bi motor .basit işlere servise gitmeyin derim arkadaşlar.parayıda huzuruda kolay bulmuyoruz bu hayat şartlarında.kendim yapınca içime sindi fakat 60 lira zarar etmiş oldum
---------- Post added at 08:53 ---------- Previous post was at 08:47 ----------
bu arada hava filtresini sökünce tam altında bulunan bi tahliye hortumu gördüm.gece geç olduğu için nerden geldiyine bakamadım.karbüratörde bahsettiyiniz hortum olabilir hem korunaklı hemde geriye bakıyor ve motorumda tekleme yok.inceleyince paylaşırım
Atasan Metal - Kendi firma reklamımı yapmıyorum
Bizde çok kalabalık bir gruptuk. CC büyük ayrı CC küçük ayrı geziyoruz.
Bu haftasonu 150 cc kategorisinde 5-6 kişi gezmeyi düşünüyoruz. Gelmek istersen abicim görüşürüz.
Birde sende CBR250 vardı. Bizim arkadaşlar aldı galiba, yanlış hatırlamıyorsam yoksa karıştırıyor muyum.
2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i
Macar 93 km saati bisikletçilikten kalma, bisiklet km saati olarak bir çok çeşit piyasada mevcut. Kablosuzlar da var ama ateşlemeden etkilenir mi bilemiyorum. Sigma marka saatlerin 200km ye kadar hızları gösterbildiğine dair internette yazılar okumuştum. Fiyatları ise iyi bir saat 50tl den başlar.
http://www.gixxer.com/forums/showthread.php?t=5499
Lastik çapını yere bir çizgi çekin sübaptan sübaba kaç mm ölçün cihazın ayar kısmına girin.
Ben her zaman diyorum.Servis olsun özel olsun ustanızı seçin.Bir işiniz olduğunda devamlı ona gidin.Motorunuzu herkese elletmeyin.Aynı hataları zaman zaman hep yapıyoruz.Motorumuzu servise teslim ettim deyip oradaki ustalardan çok şey bekliyoruz.İşi bilen ustalara sözüm yok.Ama birden çok kişinin çalıştığı serviste motorunuzun bakımına kimin denk geleceği belli değil.Nasıl iş yaptığını nerden bilebilirsiniz.Ama bir tane usta belirlersiniz işini iyi yaptığına dair gözlemleriniz vardır.Bir sorununuz olduğunda ondan başkasına elletmezsiniz.Piyasadada bu böyle ben her motorcuyum diyene motoruma el değdirmiyorum.
Bu işin püf noktası şu.Motorunuz faalken motorcuları bir ziyaret edin zaman zaman, dükkanındaki tamir ettiği motorlara nasıl davranıyor gözlemleyin.Ben bir çok şeye şahidim bu konuda.Teker milini çekiçleyerek takanmı.Çıkma parça takıp yeni parası alanmı.Depodan benzin çalıp kendi motoruna koyanmı.Daha bir çok şey varda burada kafanızı şişirmeyim şimdilik.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:04 ----------
Evet CBR ım vardı ama alan arkadaşınmı bilmiyorum.Beni internetten buldular şu an onlarlada görüşüyorum henüz bir gezimiz olmadı ama.
Evet bir aksilik olmazsa (yağmur gibi) katılmayı planlıyorum.Mesafe ve güzergah neresi olacak beni önceden bilgilendirirsen memnun olurum.
İş yerinede en kısa zamanda gelip tanışmayı arzu ediyorum.(Tabi senin açından bir sıkıntı vermiyeceksem)
Aynen katılıyorum. Hatta motor kısmında sorun olmadığı sürece ustaya bile götürmek istemiyorum. Yağını suyunu basit tüm işleri kendin yapacaksın. Kafan rahat olacak.
Nihat diye (izmit) bir çocuk aldı senin motoru yanlış hatırlamıyorsam. Koray diye bir çocuk ile yanına geldi.
Abi istediğin zaman gelebilirsin. Öğlen gel yemek yiyelim. Çaylar zaten şirketten , Haftaiçi her gün sabah 8 akşam 8 iş yerindeyim. istediğin saatte gelebilirsin.
Firmada zaten 6-7 motorcuyuz. Bu haftasonu zonguldak mağaralara gitmeyi düşünüyoruz ama durum değişikliği olabilir. Ben sana facebook dan da yazarım abicim.
2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i
Hocam saygılar, oldukça yoğun günler geçirdim, biraz biraz duruldu diyebilirim. iyiyim çok şükür, fakat su sıralarda foruma pek zaman ayıramadım. Takip etmekte de zorlanıyorum, çok hızlı ilerliyor Elbette çok güzel. Sizde iyisinizdir umarım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:55 ----------
Ramazan Kardeşim benim ! Aramış sormuş kadar oldun, Allah razı olsun. Her zaman kapımız açıktır, bi telefonuna bakar.
ethem abicim hayırlı olsun çok sevindim kendi evinin olması büyük rahatlık allah hayırlı günlerde mutlu huzurlu yaşamak nasip etsin
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:28 ----------
evet arkadaşlar forumdan sevilen bi abimize moral vermek amaçlı toplanıyoruz güzel bir ortam olacağı kesin vakit ayırabilecek herkesi bekliyoruz bende orada olacak bi aksilik çıkmazsa
http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-duyurulari/115838-11-mayis-cumartesi-21-00-samet-agir-caddebostan-bulusmasi.html
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:30 ----------
arkadaşlar bu arka dişli değiştirme işini bi deneyeyim diyorum bizim burada sokak arası bi motorcuya sordum parçayı ben getireceğim üstüne 20 tl işçilik istedi yok dedim
kendim baş edebilirmiyim acaba?
anadolu yakasında yardımcı olabilecek birisi yokmu =)
rahmi senle birlikte yapalım bu işi gel seninkinide değiştirelim =)
Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)