yorumun ıcın tesekkur ederım. forumun eskı konularını okuyorum sabahtan berı yağ olayınıda orada okudum zaten. msnden gorusme imkanımız varmı acaba?
yorumun ıcın tesekkur ederım. forumun eskı konularını okuyorum sabahtan berı yağ olayınıda orada okudum zaten. msnden gorusme imkanımız varmı acaba?
uzun yol olarak izmir çanakkale gittim artçı artı topcase + depo üstü çanta + yan soft çantalar 40 kg yükle ve artçıyla yani
80-90 sabit gittim ( çok şiddetli rüzgar vardı düz yolda tam gaz ancak 100 yapıyordu zaten)
3 kere mola verdim molada toplam 1buçuk saat harcadım
7 saatte çanakkaleye girdim. hiç sorun çıkarmadı şişmedi bayılmadı.
geçen bayramda da ölüdeniz e gittim izmirden yine yaklaşık aynı km lerde. grup hızlıydı biraz zorlandım
yani demem o ki hız yapmam 80-90 bana yeter dersen 100-150 km de bir mola verirsen ( zaten yoruluyosun mola vermek istiyosun yada yol kenarında bişey hoşuna gidiyo duruyosun) dünyayı bile gezersin
motorun yağ eksiltme periyodunu kafana yaz, 100 km de bir kontrol etmene gerek yok eğer eksiltmen acaip derecede deilse. ben 500 km de bir bakıyorum anca 100 gram gidiyo ortalama.
bu segmentteki en rahat motor artçı için de öyle. bence al bi tane gez dolaş
Yağ yakma oranını şekillendiren çok kriter var aslında, aynı gün içinde soğuyan motorun sık sık marş basması, fazla devirli ve uzun süre bu şekilde kullanmak, mevsime uygun vizkozite de yağ kullanmamak, (Mesela yazın madeni 10w-40 yağ, tüketimi max seviyeye çıkarabilmekte) Kullanım tarzına göre, (özellikle gaza basma hassiyeti) yolculu yolcusuz kullanım dağılımına göre, motorun rodajda olup olmama durumuna göre, veya motor kullanım ömrü bitme eğilimi başlamış mı başlamamış mı, bu ve belki şu anda anımsayamadığım bi kaç kriterde olabilir, cbf 150 yağ tüketim oranı değişmekte.
Cbf 150 de 2000 km de 300-400 grama kadar kabul edilebilir yağ yakma, bu eksilen yağ tamamlanılarak sorunsuz bi biçimde kullanılabilmekte. Ama ikinci el bi motora talip olursanız ve km baya yüksekse, yağ yakma da bu oranın bi nebze de dahi olsa üzerindeyse biraz düşünmekte fayda var. Çünki yağ yakma 2000 km de 600-700 gram seviyelerine ulaşmışsa çekişte kayıp ve motor ömrünün de sonu demektir bu. Ama sıfır alacaksanız yağ yaksada yakmasada kesinlikle sorun yok. Bunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirsin. Fakat 30-40 bin seviyelerinde bi motora alip olacaksanız, yağ yakmasını sorgulamakta fayda var. Çok sert, yağ yaktığı halde yağ bakımı ihmal edilerek kullanılan
bir cbf 150 bu km seviyelerinde dahi motor yiyebilmekte. Yağına bakıldığı ve sert kullanılmadığı taktirde de bu bahsettiğim km lerin en az 2-3 katı daha uzun km lere ulaşabilmektedir. Cbf 150 de yağ önemlidir, yağ eksiltmeyen arkadaşlar da var. Onlarda zaten sorun yok fakat, yağ eksilten bi motorun eksilen yağı tamamlanıp takip edilmiyorsa ve bu motor uzun km ler bu şekilde kullanıldıysa, sizde bu motora 2. el almayı düşünerek talip olacaksanız sorgulamakta fayda var.
ethem abi slm ..naber nasılsın.. motorsuz kaldık vallahi.. gidip en sonunda ybr 125 alacam yine.. honda yeni commuter getiriyor mu haberin var mı?
Saol Koraycım iyiyim, sen nasılsın ? 4-12 yiz işte Yok valla Koraycım, hiç haberim yok, fakat zaten Honda nın o sergmentte bi motor tr ye getiridği taktirde ilk müşterisi olmak ben istemezdim. Biliyosun Honda o segmenteki motorların kronik sıkıntıları ile meşhur. Aslında yine en başa dönecez belki ama git al bi sıfır cbf 150 cam gibi ful+ful mevcut bütçenle, yanınada dünya para kalır zaten. Sen ağır başlı dingin tatlı tatlı takılan adamsın, bu segment seni mutlu etmeye yeter.
Kafan rahat etsin. Gel aramıza, tatlı tatlı gezelim sezonda. kurtul be kardeşim yaw ne alacam sıkıntısından Ybr 125 diyosun ama belki bu sezon eşinde arkana binecek ve ybr 125 yolculu yolcu için cbf ten hem bir adım bana kalırsa geride, hemde 25 cc güç ve tork farkını dahi hissedebiliyorsun özellikle yolcu bindirdiğinde. Ayrıca sen gezen adamsın er-6 ne falan senin sezonda ocağına incir ağcı diker. Söylemedi deme. Ekonomi de önemli.. Haftada bi gaz açarım bırakırım abi deme, seni kesmez, seni doğru tanıdıysam böyle Bu sezon kısmet olursa cbf 150 ile bi Karadeniz turu düşünüyorum. 2 senedir uzun bi tur yapamadım zaten.
haklısın abi, ama eğer bu segmente karar verirsem ybr 125 esdden kesinlikle şaşmam.. şimdilik arıyorum..
bi motor buldum beni geçmişime götürdü.. cbf 500 5700 km de..bursada... yağ gibi vallahi.. ama 12,000 fiyatı var.. ne kadar düşer yada düşmez mi bilmiyorum ama kafam fena takıldı
Rahmi kardeşim geçmiş olsun motorunla sana birdaha aksi bir olay yaşatmasın Allah. Dün Eyüpte park yerinde motorumu yıkarken iki tane genç arkadaş geldi (siyah transporter) kolay gelsin dediler muhabbet kısa sürdü ama bu arada senin arkadaşların olduğunu öğrendim motosiklet.net vasıtasıyla dün cbf forumuna girmiştim kazayı orada okudum geçmiş olsun dileklerimi yazmak nasip olmadan önce arkadaşlarına ilettim
Kymco CK125 -> Kuba STR250 -> Kawasaki ER6N -> Suzuki DRZ 400SM -> Yamaha FZ6 Fazer -> RKS Titanic200 -> Honda CBF150 -> Kuba STR250 -> Ybr 125 Esd -> Hyosung GT250
yorumlar için tesekkurler 14-20bin arası 2-3 cbf var gozumde bakalım kısmet artık. bu gün ehliyete yazıldım dosya teslim 750 cıktı. bunun 350sı kurs.. ocakta vergıyı atlatıp bı cbf alıcam kısmetse 20 gune yani. kafama takılan seylerı sormaya devam edıcem affınıza sıgınarak. iyi forumlar
tabiki sor mehmet hoşgeldin forma.msn e ekledim..gezeriz bool bol senle.gezmeyi seviyorsan tabi.. açtığım konulara bakabilirsin uzun yol tecrübesi olarak..cbf ile bambaşka oluyor.
birGarip..
tesekkurler arkadaslar. birde baktıgım ilanlarda yan cantalar yok bazılarında yan canta demırlerı bıle yok bunların temini ne durumda acaba?
bak bu soru değişik yorumlanır...
neden dersen önceki cbf 150 lim aslan gibi yağ yakıyordu... şimdi ki şirketimdeki cbf 150 limde aslan gibi yağ yakıyor.. şirkette bulunan 50 adet cbf de yağ yakıyor... ama bu motorun yağına baktıkca yol alınıyor.. bu arada kurye olduğumuzdan biz birazda limitlerin üzerinde kullanırız... ısıtmadan yol alırız.. dip gaz görürüz.. bu arada motorlar servis bakımlı ve yetkili servis bile yağ eksiltme problemi var diyor... 500 km de ben 450-500 gr yağ yakıyorum.. normal bir kullanıcı 1000 km 250 grm eksiltir...
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:38 ----------
Uploaded with ImageShack.us
bu arada sabah bu halde km öğleden sonra 14-15 civarları bu halde... çok çalışıyorum yaw....
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
biraz foto atalım dedik... biz kuryeler yağmur demeyiz çamur demeyiz kar buz demeyiz...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
yahu ramazan imreniyorum sana. Allah kaza bela vermesin arkadaşım. Tekerin hep düz bassın. Ben bodrumda zor kullanıyorum bu soğukta. Allah yardımcın olsun. Helal.
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)