bilgi için teşekkürler.. (Y)
bilgi için teşekkürler.. (Y)
Cok yaktirma rekorumun ardindan motorun sagini solunu kurcalamaya basladim.
Yag degistirdim lastik havalarini duzelttim.
Bu gun de hava filtresini ve buji yi söktüm. Ben cok anlamiyorum 1 aylik kullaniciyim sonucta ama buji bitmis onu farkettim
hava filtresi normal gibi görundu gozume.
Fotolarini koyuyorum bujinin ve hava filtresinin yarin 2 sinide orjinalleri ile degistiricem ethem abinin tavsiye ettigi gibi.
http://i1252.photobucket.com/albums/...ps3fd94325.jpg
http://i1252.photobucket.com/albums/...ps9f229801.jpg
http://i1252.photobucket.com/albums/...ps67a97c67.jpg
Yeni kasa, devir saatli CBF'i olan arkadaşlar gözlemleyip te cevaplarlar mı acaba?
Her viteste, 5000 D/D kaç km. hızda oluyor?
5. viteste en ekonomik kaç devirde gitmemiz gerekiyor?
Düz yolda 110 km. hıza olaşabiliyorum, bu hızda devir kaç D/D. oluyor?
Mercekli xenon konusunda görüş ve tavsiyeleriniz ve İst. veya int. kaça bulabiliriz? Su alma gibi sorunlar oluyor mu?Aydınlatmasını çok yetersiz buluyorum, xenon çözüm olmuyor görüşü var mı?
Ön lastik IRC ve yeni değiştirilmiş. Arkanın da değişmesi gerekiyor; IRC mi, michelin sport bilmem ne mi alayım?
IRC'nin 90 x 90 x 18 ve 100 x 90 x 18 var, kalın diye biliniyor, hangisini tercih etmeliyim, michelinde böyle çeşitlilik var mı?
Arkaya takılan koruma demirlerinde bir de yanlara doğru açılan, çanta konulabilen modelleri olanlar var, biraz motoru basitleştirse de işlevi nedeniyle bana gerekli. Hangisinden ve kaça almalıyım, hatta bilginiz dahilinde link verir misiniz?
Cevaplarınıza şimdiden teşekkürler.
Sezai Rahmi YILDIRIM / Düzce / 1959 / T.Öğretmen
Bildiğim kadarını cevaplayayım. Yazını dün akşam gördüm bu sabah işe gelirken baktım abi devirlere.
1. vites 5bin devir de 20 km hız
2. vites 5bin devir de 35 km hız
3. vites 5bin devir de 45 km hız
4. vites 5bin devir de 55 km hız
5. vites 5bin devir de 65 km hız
Benim motorun değerleri bu şekilde 2. vitesten sonra hep 10 ar km artıyor. Lastik konusunda ben de michelin pilot sporty var bu motor için en iyi lastik bu ama ethem abi swallow marka lastik almıştı ve hemen hemen michelin kadar memnun oldugunu söylüyor.
Yazını gördüğü zaman sana swallow hakkında yazar abi merak etme.
Mercekli zenon da 180-200 lira ya bulunuyor sanırım ben de merceksiz var. Ethem abi zenonda sıkıntı yaşayıp orjinal far a dönmüştü ama benim şahsi fikrim çok düzgün bi montajda sorun çıkmama ihtimali yüksek şeklinde. Ethem abinin sorunları biraz montaj kaynaklı göründü bana.
Hocam ben lastik konusuna yorum getireyim, diğer sorularınız cevaplanmış, orjinali 90-90-18, piyasada bazı markaların bir yanak genişi mevcut 100-90-18 olmak üzere.
Fakat ben tavsiye etmiyorum. Geniş taban lastikte sürtünme fazla olacağından yakıtınız artar ve çekişiniz, aynı zamanda maximum hızınız düşer, bu olumsuzlukları yolculu gezdiğinizde daha fazla yaşarsınız. Geniş taban lastiğin tek artısı göze dolgun ve hoş görünmesidir, diğer unsurların hepsi olumsuzdur.
Yol tutuş ve sürüş güvenliği açısından en iyi lastik michalen, fiyatı diğerlerine nazaran takım fiyatında 70-80 tl ye kadar fark ediyor, verilir sorun değil ama, lastik yol tutuş maharetini yumuşak hamur yapısı sayesinde kazandığından kullanım ömrü kısa, çabuk eriyor. Ben arkaya swallow aldım, gayet emnunum, orjinal ölçülerde swallow takım olarak değiştiridiğinizde sizi tatmin edecektir.
Cbf 150 aydınlatamsı ile ilgili ilgili şöyle bi durum var. Fabrikasyon far yükseklik ayarı ayarsız geliyor, böyle olunca bi çoğumuz bu ayarı güncellemiyor ve dolayısıyla fardan verim alamıyoruz, far yükseklik ayarı güncellenmediyse far tası fazla yukarı bakacak şekilde ayarlandığından kısalar yoğun bi şekilde önü göstermesi gerekirken baya dağılıyor, uzunlarda havayı gösterdiğinden neredeyse hiç performans vermiyor. Far yükseklik ayarı güncellenmeden fara yorum yapılmamalı bence. Ben şu anki orjinal aydınlatmamdan ileri seviyede şikayetçi değilim. far perforansını aydınlatmanın sıfır olduğu mahallerde test etmek ve far yükseklik ayarını gücellemek lazım. Yinede xenonla ileri seviyede iyileştirmek mümkün. Ben arkadaşın da bahsettiği gibi bazı talilsizlikler yaşadım, bu benim sisteme özel bi durum olabilir, ama yinede takıpta memnun olmayarak söken ben değilim. 100 % garanti değil demek ki, yinede bu işin en garantisi, muayeneden geçeni, en verimlisi angel xenon. Düz angelsiz xenondan aydınlatma olarak ta performans alamama ihtimaliniz var. Bence ya angel xenon yaptırın, yada xenın işine hiç girmeyin. Bi link vereyim, bu işletmeyi iletişim bilgilerinden arayarak ellerinde o an olup olmadığını öğrendikten sonra sipariş verebilirsiniz, işinin ehli bi elektrik ustası güzelce montajlarsa sorun çıkartmaz.
Yan çanta demiri ile ilgili bi deneyimim olmadı hocam, hiç kullanmadım. Onu kullanan ark..lar varsa yorumlarlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:24 ----------
Hocam yazmışım yazmışım, angel xeno un linkini vermeyi unutmuşum Link bu:
http://www.rialli.com/urunler/362_ho...model-cbf-150/
Düşünürseniz işletmeden stok teğidi aldıktan sonra satın alabilirsiniz. Alışverişim var, site güvenilirdir.
Merceksiz zenin fuursuzbir aydinlatma sagliyor. Son kasalarda cok aydinlatma sorunu yok 2010 ve oncesi akuden beslenmediginden zenon mantikli geliyor sokak aralarinda kosedonerken gaz kesilince farlarin sonmesi kaza nedeniydi. Zenon un asil sikintisi akuye verdigi yuktur. Unutmayin ki kick startimiz da yok . Day lght gibi urunleri bir anahtar yardimi ile baglamak daha mantikli geliyor. E bay dan. Aldigim led sis farlarini on koruma demirlerine bagladim bana yetiyor ve akumun omru de degismedi
Daha önce hiç motorunda 10w-40 veya 10w-50 yağ konulmadığı için, bu yağların motora daha uygun olduğuna dair farkı gözlemleme şansın hiç olmamış ve motorunu böyle benimsemişsin. Çünki devamlı 20w-50 kullanmışsın, her şeyi normal sanıyorsun, motoru böyle kabullenmişsin. 20w-50 cbf 150 motoruna ağır gelir, ihtiyaç fazlası kalındır. Bi dahaki yağ değişimini 10w-40 ile yaparsan, önümüzün kış olduğu soğuklarda sabahları daha kolay keyifli çalışma, motorun gaz koluna verdiği daha stabil ve seri tepkiler, daha seri hızlanan bi motor gibi olumlu gözlemlerin olacak. Şu anda motorunla ilgili her şeyi normal sanıyorsun ama ne yazık ki değil, sen normal ve olması gerekeni hiç yaşadığın için 20w-50 ilede problem yaşamadığın için her şeyi normal adledip kabullenmişin, ama durum normal değil. Ayrıca o yağ ihtiyaç fazlası kalındır, o yağ ile motoru fazla sıkıştırırsan, içerde olaması gerekenden fazla basınç oluşacağından keçelerden yağ atma eğilimi, sağdan soldan sızmış yağ görme ihtimalin her zaman var. 38 bin km boyunca bi sorun yaşamamış olman, bundan sonrada 20w-50 yağ kaynaklı bi problem yaşamayacağın anlamına gelmez. Anes motora neden 10w-40 değil, 20w-50 diye sor bakalım ne diyecekler. 20w-50 yi kalın olduğu için yağ eksiltme eğilimi az olacağından dolayı servisler tercih ediyor. Kullanıcı genellikle yağına diğer yağ değişimine kadar bakmaz, eksildiyse ilave falan da yapmaz. bu süre içinde motor yemesin bari diye. Bende 60 bin km den fazla olmuştur herhalde, cbf 150 kullanıyorum. 20w-40 veya 20w-50 gibi yağlar asla kullanmadım ve kullanmam.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:58 ----------
20-40 motora ağır gelir, yakıtın dahi artabilir. Hindistanda neden 20-40 kullanılıyor bilemiyorum, iklim koşulları bizden farklı olduğundan olabilir. Ayrıca oraya göndrilen cbf 150 lerin motorları bizimki ile tıpa tıp aynımı bunuda bilmiyorum. Hindistanı ve iklimini bilmem. Ama Tr de 20w-40 veya 20w-50 olmamalı. Bu işi anaes motor veya x servis yapıyo diye doğru diyemeyiz, ben motoruma ... yağı koydurmak istiyorum demeyi bilmek, servislerin yanlış uygulamarına gebe kalmamak lazım. Gerekirse istediğin yağı kendin alır gidersin yinede 20-40 falan koydurmazsın. 20-40 veya 20-50 4 mevsim olmamalı, hadi yaz sıcakları bi nebze olsun yağın kalın özelliğinden kaynaklanabilecek olumsuzlukların bi nebze önüne geçiyor olabilir ama, kışın kesinlikle olmamalı. Olmaz.
Mobilden nete girmedigim bir gun ledlerin resimlerini atarim hatta suan cakardevre bagli uzerlerinde
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:09 ----------
O yag cok kalinhizlanmasindan motor omrune kadar herseyini negatif yonde etkiler kisin 10-40 yazin 15-40 bence en ideali
saqopasha,
ethemm76,
KaPTaNHaSaN forum arkadaşlarım; Seviyeli ve zahmete değer cevaplarınıza çok teşekkür ediyorum.
Sezai Rahmi YILDIRIM / Düzce / 1959 / T.Öğretmen
Öncelikle merhaba. Yağ konusunda bir kaç şey söylemek istiyorum.
Yeni motorlarda yani fazla km yapmamış motorlarda kalın yağ (15w 50 , 20w 40 , 20w 50 vb. -full sentetik hariç) kullanmayın diyor yağı üreten firmalar. Nedeni , piston aralarının dar olması ve kalın yağın sürtünmeyi azaltmak için bu aralara girip, araları ince yağa göre daha fazla genişletmesi diyebiliriz ve bu motoru ince yağa göre daha fazla yorar zorlar.
Motorumuzda ; uzun km'ler kalın yağ kullanıldıktan sonra motora ince yağ (10w 40 ) kullanıldığında , pistonun araları geniş olduğu için motor gerekli basınç sağlayamaz ,buralardan yağ kaçırır ve yeterli performans alınamaz.
Belli km üzerindeki motorlara ( örn. 40 bin , 50 bin üstü) kalın yağ kullanılır. Burdaki amaç zamanla aşınan silindirin , pistonun yağ kaçırmasını önlemek diyebiliriz.
Ethem Abinin dediği gibi elimizden geldiği kadar kalın yağ kullanmamalıyız (full sentetik hariç ). 20w 40 castrolun ürettiği minarel bir yağdır. Yani içinde sentetik madde yoktur ve o yüzdende diğerlerine göre en ucuzudur 13 -14 TL. Bu yağ minarel bazlı bir yağ olduğu için motor ; çalıştırırken , ısıtırken , hızlanırken zorlanacak ve yağ yüksek motor sıcaklıklarına maruz kaldığında daha çabuk özelliğini yitirecek .O yüzden Motorumuzu seviyorsak sentetik katkılı yağ kullanmaya özen gösterelim. Başınızı ağrıttığım için kusura bakmayın
Gül Dediğin Nedir Senin? Üç Beş Diken Biraz Yaprak, Ömür varya Ömür Çok Sevdiğin Üç Beş Nefes Sonra Toprak. . .
Arkadaşlar çok yanlış biliyorsunuz.Ben ithalat ihracat firmasında çalışıyroum çince ve ingilizce biliyorum.Anlıcanız kitapçıkları ve servis kitaplarını iki dildede okudum.Türkçe yanlış çevirileri değil.Ve denilen şu bu motor için hondanın önerdiği yağ 20-40 dır.Her motor için önerlen yağ ayrıdır ve kitapçıklarda yazar bu.Mesela nc700x ve yeni büyük nesil enjeksiyonlu su soğutmalıar için 10-30 yaz ve kış bu yağ önerilir iklimden bahımsız.Nedeni motorlar eskisi gibi ısınmıyor yeni alışımlar su sogutma sayesinde.Oysaki hava sogutmalı motorlarda yağ sogutmaya yaradıgı için 20-50 ve 20-40 önerilir mesela honda shadowlar için 20-50 yaz kış önerilir ama ufak mopet 200cc altı içinse 20-40a döner bu.Yağ pompaları bütün iklim şartlarına göre tasarlanır sadece türkiye için değil.Bu motoru afrika sattıkları gibi aynı zamnda rusyadada satıyorlar.Bu yüzden afrika için kalın yağı pompalar rusyad ise ince.Türkiyenin iklimi ise 20-40 uygun sonuçta karsta yaşamıyoruz istanbul burası en soguk 0 derece oluyor oda 3-4 gün.Silindirede kalın gelmez pompayada.Cbf 150 hakkında o kadar hurafe varki.Bu motor bende 450 km yapıyor çünkü ben bu motoru 150 cc lik bir motora nasıl binilmesi gerekiyorsa öyle biniyorum.Bazı insanlar gibi cbr 600 rr gibi sıkmıyorum.Motorum az yag yakıyor çünkü doğru yagı kullanıyorum.Motorum önümü aydınlatıyor çünkü farlarım ayarlı.Lastikleim kaymıyor çünkü michelan var.Motorum tek marşta çalışıyor çünkü 2000 de bir bakımlarını yapıyorum.altınızdaki uzay gemisi değil 150 cclik bir motor.
Siz bence bi sonraki yağ değişimini 10w-40 ile bi yapın, sonra motordaki değişimleri buraya yazın. Ben 60 bin km dir motora 20w-40 veya 20w-50 hiç koymadım, ve hiç bi problem de yaşamadım. Ama geçmiş sayfalarda 10w-60 veya 20w-40 20w-50 gibi yağları cbf te kullanıpta bi takım olumsuzluklarla karşılaşan arkadaşların deneyim ve fotoğrafları var. Yani bahsettiğiniz kalın yağları kullanıpta sıkıntı yaşayan olumsuz örnekler varken 10w-40, 10w-50 veya en fazla yazın 15w-50 kullanıpta yağ kaynaklı bi sorun yaşayan yok. Bu da size hangi uygulamanın daha doğru olduğu hakkında daha sağlıklı ipuçları verecektir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:04 ----------
Ayrıca o yağ ile motosikletiniz olması gerektiği performansı sergileyemiyor, motorunuz şu anda o yağ ile, 10w-40 kullanan bi cbf 150 den daha hantal. Çekişi daha zayıf ve siz daha önce hiç 10w-40 kullanmadıysanız bu farkı bilemezsiniz.
Arkadaşlar benim devir göstergesinin ışıkları kesti bir arkadaşım garanti dahilinde servis yapıyor dedi sadece 3-5 tl ampul parası veriyorsun dedi. Ne diyorsunuz dogrumudur ne yapmam gerekiyor. Gece kapkaranlık hiç hoş durmuyor.
Benim motosikletimde 10w 40 - 15w 40 kullanabilirsiniz yazıyor kullanma klavuzunda .
Bende önceleri yağ işini çok araştırmıştım. Yalnız herkes farklı bir şey söylüyordu. Aradım castrolü durumu anlattım 1 gün sonra bana dönüş yaptılar. Bana küçük cc motosikletler için Türkiye'de 10w 40 kullanımının uygun olduğunu söyledi. Ben 20w 40' ı sordum kalın minarel yağ olduğunu kendilerinin bu nedenle sentetik karışımlı 10w 40 yağlarını kullanmamı önerdiler. Kalın yağın ilk çalıştırmada geç ısınacağından dolayı aşınmanın daha fazla olacağını vb şeyler söylediler.
Birde yaz - kış aynı numarayı ve markayı kullanmamı önerdiler. Ben ozamanlar motulun 15w 50 yarı sentetik yağını kullanıyordum ve yağ numarasını değiştirdim. Şimdi yaz kış 10w 40 yarı sentetik kullanıyorum bir sıkıntı yok. Saygılarımla
Gül Dediğin Nedir Senin? Üç Beş Diken Biraz Yaprak, Ömür varya Ömür Çok Sevdiğin Üç Beş Nefes Sonra Toprak. . .
ethemcim çekişi yüzde1 bile düşürmez.ben rodaj sırasında ve sonrasında 15 50 kullandım.motorun hızı ben istediğimde 100 e rahat çıkıyor dilersem 90 lada durmadan gidebiliyorum ben sadece ekonomi için basmıyorum sonuçta ekonomi için aldım bu motoru.Motor yağ yakmıyorsa ve 450 km de yedeğe düşüyorsa bir sorunu ykotur benim kitabımda.Ayrıca sübap ayarı yapılmadı hiç çok ince yag kullanılırsa bu ayarı daha fazla yaparsınız senin motorunda mesela yapıldı bildiğim kadarıyla.Sonuçta bunlar sizlerin motoru beni ilgilendirmez ben kendi deneyimleimi yazdım ve fabrika erileri ile görüştüm.
Yağ konusunda zamanında hem castrol müşteri hizmetlerine hemde honda türkiye a.ş'ye sormuştum motorumuz için en ideal yağın 4 mevsim 10,40 yarı sentetik olduğunu söylemişlerdi.bende hep castrol power1-10,40 kullanıyorum.
Benim motora 26 bin km dir sübap ayarı yapılmıyor. Halende sübap ayarı ihtiyacı yok. Sübap ayarı bir kere yapılma ihtiyacı fabrikadan çıkan cbf lerin çoğunda söz konusu. Bir kere yapıldığı zaman, çok sert kullanmazsan kolay kolay bozmaz. Rodaj sırasında kullanmışsın ama 15w-50 ile 10w-40 farklıdır. Motorun çalışma karakteri değişir. Ki sen 20w-50 falan kullanıyorsun. Bence 20-50 veya 20-40 gibi yağların tek avantajı, kalın olduklarından dolayı yağ eksilmeye karşı dirençlerinin yüksek olması olabilir. Belki az yağ yakıyorsundur veya hiç yakmayabilirsin. Başka bi artısını yaşayabileceğini sanmıyorum. Samimi söylüyorum, sen bi 10w-40 la yağ değişimi yap, sonra sabah motorunun 20w-40 veya 20w-50 ye nazaran ne kadar kolay ve istekli çalıştığını ne kadar kolay ısındığını, çekişteki ve serilikteki atışı % 1 oranından fazla hissedeceksin. Sonra da 20w-50 bizim motorun yağı değilmiş meğerse diyeceksin. 20w-50 yi cbf 150 öneren 5 servis varsa, önermeyen 25 servis var. Foruma da uzun süredir okur ve yazarım. Hiç bi kullanıcıdan daha önce bu seviyede stabil yani devamlı 20w-40 veya 50 yağ kullananını okumamıştım. Yani şunu söylemek istiyorum, 100 cbf 150 kullanısından 3 ü veya 5 i 20w-50 veya 40 kullanıyor olabilir. Bi olumsuzluk yaşamadığından dolayı uygun olduğunu düşünüyor olabilir. Ama kitaptaki, 10 servisin 9 undaki, 10 kullanıcının 9 undaki doğru bu değil.
Yinede bi 10w-40 ı dene derim ben. Sonra buraya gözlemlerini yazmanı isterim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:06 ----------
4 mevsim 10w-40 olur, ama 10-40 yazın eksilmeye çok duyarlıdır, çok eksilme yapabilir, tabi senin gibi takip eden biri için sorun olmayacaktır. Birde yazın 10w-40 yağ ile motoru sıkıştırmanı pek tavsiye etmem. Yazın 10w-40 ile redline seviyelerine pek yaklaşmamak lazım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:09 ----------
Onarım maliyeti çok düşük bi işlem, sorun olmaz, garantiden onarılmasa dahi çekinmeden bi yetkili serviste rahatlıkla hallettirebilirsin. Zaten İstanbulda sın, bilinen bi çok servise de yakın olmalısın. Öyle kullanmaya değmez yani. Kendin hiç yapmaya çalışmaya uğraşma, senin yapabilmen için komple kafayı sökebilmen gerekebilecek, serviste muhtemelen uygun anahtar vardır, komple kafayı sökmesi gerekmeden panelin altındaki ampullere ulaşabilirler.
arkadaşlar iyi geceler öncelikle cbf 150 ye hella FF50 yi takmak hayal mi!?
altarnatör zayıf geliyor hella FF50 ye(buna eywallah) altarnatör net olarak kaç wat akım üretiyor?
birde aküden direk aldığımız akımı, ara birimle güçlendirsek altarnatörü üzmeden!!
bu olayı bi şekilde çözemezmiyiz..
Kelimeler herşeyi anlatır ama herşeyi yaşatamaz..
merhaba ..
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...1130114/detay/
bu motorun sahibi ile görüstüm orjinal 15 bin km de..sıfır mişhelin lastik..kappa çanta 2700-2800 o civara bırakırım diyor..
sizinde fikrinizi alabilirmiyim??
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)