Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Alıntı fatih545 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçen gün yazdığım motordan gelen tık tık tık sesi için bugün servise uğrama şansım oldu. Ayrıca depo tahliye hortumuda çıkmış onuda sordum sorun olmaz dediler. Haftasonu hepsini yaptırtacam. Tık tık sesine gelirsek subap ayarını bozmuşum uzun yolda hiç dinlenmemişim. İyi de ben en çok 30 40km gitmişimdir o kadarda yoktur hiç durmadan gittiğim.. motor 2000 km de 2012 model acaba ben mi çok sıkıştırıyorumda böyle oldu Arada sırada 8000 8500 devirlere çıkıyorum ama en fazla 5 sn duruyorum o devirlerdede. Sollama vs. için. Eğer bundan oluyorsa artık 8500 devre falanda çıkmıyorum 42t dişli taktırıyorum
    Hayır kardeşim rahat ol, motor sıkıştırdığın için sübap ayarı bozmaz. İlk kez çalışan motorun sübapları, sübap boşlukları ilk km lerde şekillenir ve ısınınca aşırı şıkırtılı çalışma eğilimi gösterir. 2-3-4 bin klm seviyelerinde bu ses tavan yapar, ve süpap ayarı yaptırdığında da bir daha sübap ayarı bozmaz. ve ısınınca aşırı artan şıkırtılı çalışma sesini duymazsın. Ama doğru yapılmış olan 1. sübap ayarından sonra tekrar sübap ayarı bozulursa işte bu sert kullanım ile ilgili olabilir.

Süpab ayarını sen bozmadın, rahat ol, o sana servis tarafından söylenilen (servis elemanın halt etmesi). 4000 km de zaten rutin sübap ayarı var. ama 2000-2500 km seviyelerinde de sübap sesinde aşırı artma eğilimi gösteren bir çok cbf 150 motor biliyorum benim motorumda buna dahil. Eğer 4000 km den önce sübap sesinde aşırı artma görürsen daha da önce sübap ayarı yaptırabilirsin.

42 t arka dişliden çok memnun kalacağına eminim. Hayırlı olsun.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    fatih545 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '16Pulsar200-16'MT07
    Teşekkürler ethem abi tıngır mıngır gezmek istemiyorum Sonra huzursuz oluyorum haftasonu gidicem ayarlatıcam o zaman erkende olsa sorun olmazsa. İnş düzgün yaparlarda ilerde sorun olmaz.
    *İyi gelişmiş refleksler şanstan daha hızlıdır.

*Ön sezilerini dikkate almayı öğren.Bir gün hayatını kurtarabilir.

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Alıntı fatih545 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Teşekkürler ethem abi tıngır mıngır gezmek istemiyorum Sonra huzursuz oluyorum haftasonu gidicem ayarlatıcam o zaman erkende olsa sorun olmazsa. İnş düzgün yaparlarda ilerde sorun olmaz.
    Sente çakısı kullanarak süpab ayarı yapsınlar, buna özellikle dikkat et, başka türlü sadece elle yapılan sübap ayarı tutmuyor.
    fatih545 bunu beğendi.

jackal_64 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900
    Yaa arkadaşlar bu 4000 bakım ne kadar tutar aranızda yaptıran varmı cuma uzun yola çıkıcam

Garip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PCX 125
    arkadaşlar 1 aya kadar motor alıcam.çerkezköyden aranıyorum..

hatta şimdi alırım ama ehliyet sınavım var cumartesi.ehliyet almadan almak istemiyorum..Kask aldık 2 adet.sıra montta..sonra dizlik..eeen son motor..aklınızda olsun..satmak isteyenler benimle görüşebilirler.hatta satmaya niyeti olan çıksın gelsin buraya karşılarım ben benzin masrafını..bide yemek yeriz..anlaşabilirsek anlaşırız..anlaşamassak geri dönersiniz, buraları da görürsünüz..hem tanışırız.

bu arada, 4 aydır konuları okuyorum..şimdi 400. sayfadayım..ayrıyeten, gezi fotolarının olduğu konulara da bakıyorum..şimdi 91. sayfadayım..heeepsine tek tek bakıyorum..tek tek.gerçekten gezdiği yerleri aynı zamanda bize de gezdiren arkadaşlar var...yani , manyak oldum..motor manyaa.. bi tane temiz hs vardı bende, satmıştım.düğünüm için..içim gitmişti :( ama inşallah cbf alıcam..

demem o ki 4000 tl ye kadar ( 4400 tl yi zorlarım ) motor bakıyorum..Aklınızda olsun arkadaşlar..
    birGarip..

chemical - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr1000RR-cbr 250R
    Alıntı jackal_64 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yaa arkadaşlar bu 4000 bakım ne kadar tutar aranızda yaptıran varmı cuma uzun yola çıkıcam
    hocam 4000 bakiminda
    1- yag degisir 1lt kullanilan yaga gore 20-30 tl arasi
    2- hava filitren degisir 15-20 tl arasi
    3- subap ayarin yapilir sentil cakisiyla kesinlikle elle yaptirma 15 tl

ortalama bu aralikta bir maliyete cikarsin
    Gelmemiş yarından hepmi şikayetçiyiz

rahmi34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015Yamaha Mt 09 Abs
    Alıntı Garip1701 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar 1 aya kadar motor alıcam.çerkezköyden aranıyorum..

hatta şimdi alırım ama ehliyet sınavım var cumartesi.ehliyet almadan almak istemiyorum..Kask aldık 2 adet.sıra montta..sonra dizlik..eeen son motor..aklınızda olsun..satmak isteyenler benimle görüşebilirler.hatta satmaya niyeti olan çıksın gelsin buraya karşılarım ben benzin masrafını..bide yemek yeriz..anlaşabilirsek anlaşırız..anlaşamassak geri dönersiniz, buraları da görürsünüz..hem tanışırız.

bu arada, 4 aydır konuları okuyorum..şimdi 400. sayfadayım..ayrıyeten, gezi fotolarının olduğu konulara da bakıyorum..şimdi 91. sayfadayım..heeepsine tek tek bakıyorum..tek tek.gerçekten gezdiği yerleri aynı zamanda bize de gezdiren arkadaşlar var...yani , manyak oldum..motor manyaa.. bi tane temiz hs vardı bende, satmıştım.düğünüm için..içim gitmişti :( ama inşallah cbf alıcam..

demem o ki 4000 tl ye kadar ( 4400 tl yi zorlarım ) motor bakıyorum..Aklınızda olsun arkadaşlar..
    4800tl ye anahtar teslim sıfır ı 4400 e motor u alıp evrak işlerini kendin de halledebilirsin. yaklaşık 50-100 tl daha düşüğe gelmiş olur

baycall - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Nmax 155
    Alıntı ethemm76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sente çakısı kullanarak süpab ayarı yapsınlar, buna özellikle dikkat et, başka türlü sadece elle yapılan sübap ayarı tutmuyor.
    Ethem abim,4000de kesin yaptırmalı mıyız şart mı?

K o r @ y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ATOM KARINCA
    süpap sesi geldiği anda yaptırmak lazım.. 1000 - 10,000 km farketmez...

Motosikleti
    Yamaha Nmax 155
    Subap sesini farkederim insallah belki gelmiştir de farkedememişimdir bile Cahillik işte..

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Alıntı baycall adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ethem abim,4000de kesin yaptırmalı mıyız şart mı?
    Koray kardeşim yukarıda yanıtlamış. Sübap sesi yoksa gerek yok, abi ben anlamam dersen, cbf 150 motorunu tanıyan bir usta motorun sesini dinlesin.

Motosikleti
    Yamaha Nmax 155
    Koray kardeşim yukarıda yanıtlamış. Sübap sesi yoksa gerek yok, abi ben anlamam dersen, cbf 150 motorunu tanıyan bir usta motorun sesini dinlesin.
    Tamamdır abi..Umarım ses mes yoktur.
    Uzun yola çıkıp dönünce bir göreririm.

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Dün motorumu dayı oğlunun evinin bahçede yeni almış olduğu basınçlı su makinesi ile yıkadım. Ya ne güzel bişeymiş ol öyle. Motorun başta her yerine, plastik camsil şişesi içindenki mazotu spreyledim. Aman oraya sıkmayayım diye ayırt ettiğim bi yer olmadı, gözterge panelinden motor bloğunun grenajların her yerine, dişli ve zincire özellikle fazla fazla sıktım. 10 dk yağlı kirli bölgelerin çözülmesi için bekledim. Verdim basınçlı suyu, motor 10 dk da cam gibi oldu. Zinicir dişli pırıl pırıl. Senelerdir boş yere onca zincir temizliği yapıcam diye boşa zaan kaybetmişim. Ne kadar kolaymış bir bilseniz. Kesinlikle bende alıcam o makinelerden bi tane. Oto yıkamacılar ne yazı kki motosiklet nasıl yıkanır, nerelerini fazlaca tutmak makbuldür vb kesinlikle bilmiyorlar. 10 tl verip motoru yıkatıyorum. bide evin önüne çekip 1 saat te üstüne ben temizlemeye uğraşıyorum. Makinenin basıncı gayet doyurucu ve yeterli. Kendi motorumu tadını çıkara çıkara kendim yıkıyıcam arkadaş. Dün dayı oğluna gitmeden önce Karmaürselde bi kaç yıkamacı gezdim. biri ile dioluğum aynen şu idi. (Ustam motor yıkarmısınız ? - Yıkarız abide, nasıl yıkıyıcaz?) Gülermisin ağlarmısın. Çoğuda motor yıkamak istemiyor, abi sıra var, abi yoğunum, şu zan gel bu zaman gel. 20 kere motoru kendim yıkasam makinenin parası zaten çıkıyor. Herkeze tavsiye ederim. Ortam ve imkanı olan kesinlikle alsın. Motoru geçtim, bi zincir temizliğinin bu kadar kolay olabileceğini hiç ummazdım.

jr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    ethem, mazot yağlıdır, su nasıl çözüyor onu kaportadan?
    jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Alıntı jr. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ethem, mazot yağlıdır, su nasıl çözüyor onu kaportadan?
    Yo gayet güzel oluyor, hatta buradaki oto yıkamacılar da yıkama makinelerinin içindeki haznelerine deterjan yerine mazot koyuyorlar, makine basınçlı su ile birlikte aynı anda çok ufak bi oranda yıkacak araba veya motosiklete mazotta uyguluyor yıkama esnasında ve ne yağ kalıyor jant ta zincir dişlide, grenajlarda cam gibi oluyor, ayrıca benim yaptığın gibi de yapsan basınçlı su ile yağ akıp gidiyor. Sorun olmuyor, hatta dayı oğluda yıkama makinesinin deterjan - şampuan haznesine mazot koymuş böyle kullanıyor, (heryerine sıkmana gerek yoktu, makineye ben zaten koydum) demişti. Ben adam gibi temizlensin diye baştan aşağı mazot sıktım her yerine. Çok güzle oldu. Bu aslında çok yaygın bi uygulama, ben çok memnunum basıçlı yıkama ve mazot ikilisinden Performansı çok iyi,

Motosikleti
    Yamaha Nmax 155
    Dün motorumu dayı oğlunun evinin bahçede yeni almış olduğu basınçlı su makinesi ile yıkadım. Ya ne güzel bişeymiş ol öyle. Motorun başta her yerine, plastik camsil şişesi içindenki mazotu spreyledim. Aman oraya sıkmayayım diye ayırt ettiğim bi yer olmadı, gözterge panelinden motor bloğunun grenajların her yerine, dişli ve zincire özellikle fazla fazla sıktım. 10 dk yağlı kirli bölgelerin çözülmesi için bekledim. Verdim basınçlı suyu, motor 10 dk da cam gibi oldu. Zinicir dişli pırıl pırıl. Senelerdir boş yere onca zincir temizliği yapıcam diye boşa zaan kaybetmişim. Ne kadar kolaymış bir bilseniz. Kesinlikle bende alıcam o makinelerden bi tane. Oto yıkamacılar ne yazı kki motosiklet nasıl yıkanır, nerelerini fazlaca tutmak makbuldür vb kesinlikle bilmiyorlar. 10 tl verip motoru yıkatıyorum. bide evin önüne çekip 1 saat te üstüne ben temizlemeye uğraşıyorum. Makinenin basıncı gayet doyurucu ve yeterli. Kendi motorumu tadını çıkara çıkara kendim yıkıyıcam arkadaş. Dün dayı oğluna gitmeden önce Karmaürselde bi kaç yıkamacı gezdim. biri ile dioluğum aynen şu idi. (Ustam motor yıkarmısınız ? - Yıkarız abide, nasıl yıkıyıcaz?) Gülermisin ağlarmısın. Çoğuda motor yıkamak istemiyor, abi sıra var, abi yoğunum, şu zan gel bu zaman gel. 20 kere motoru kendim yıkasam makinenin parası zaten çıkıyor. Herkeze tavsiye ederim. Ortam ve imkanı olan kesinlikle alsın. Motoru geçtim, bi zincir temizliğinin bu kadar kolay olabileceğini hiç ummazdım.
    İnsallah ileride bir bahçeli evim olursa almak isterim.Araba ve motorlar için iyi olur.Apartman dairelerinde su bile bulamıyoruz.

Bu arada basıncı kaç bar ?

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Alıntı baycall adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İnsallah ileride bir bahçeli evim olursa almak isterim.Araba ve motorlar için iyi olur.Apartman dairelerinde su bile bulamıyoruz.

Bu arada basıncı kaç bar ?
    Ürün bu. 110 bar. Basıncı bizim maturların yağlı ve tozlu zincirini, janta tozla birlikte yapışmış yağı çözmek için dahi gayet performanslı, gözlemlediğim basınç gayet yeterli.

Çok ilginç bir rastlantıdır, avatarımda motorun durduğu yer, aynı zamanda motorumu dün yakadığım yerdir. Rastlantı işte. Hatta koordinatları dahi aynı diyebilir. Yan sehpada değilde orta sehpada idi matur yakanırken

TheNightHawk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700
    Benim Hanımın amcaoğlunun oto yıkaması var, ben gidiyorum kafama göre yıkıyorum. Güzelce köpük sıkıyorum, sıfır gibi çıkıyor makine

Bu arada ısınınca benim motordan da sübap sesi geliyor. 1700km oldu. Sübap ayarı yaptırsam mı acaba.

jr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    ilk defa duydum, iyimiş. en azından yağı zifti de alıyordur kaportadan.

desene oto yıkama fiyatları mazota endeksli olacak

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:22 ----------

murat abi bu arada ben lastik işinden vazgeçtim. ircler tam performansına kavuştu şu anda nefis viraj yapıyorum.

bir de büyük motorun lastiğine öncelik vereceğim.

başka birisi olsa 1700de sübap sesi mi olur derim. Ben sonunda 10 binlere geldim hala ses yok.

ama tabi salıncakta sallanır gibi kullanıyorum motoru
    jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.

TheNightHawk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700
    Ne bileyim Evren, ben de Duro lara alıştım, hava sıcakken sorun yok. Bu sene de pas geçiyorum lastik işini. Sübap sesi de herhalde sübap yerlerinin alışmasından falan ne bileyim. Ben tabi baya yardırıyorum Evren

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler