https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater plakamızıda aldık hayırlısı olsun )
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater plakamızıda aldık hayırlısı olsun )
Oncelikle cbf i alanlar konfor yakit servis 3lusu yuzunden aliyorlar. Diger emsallerine gore daha konforludur gecen pazar 1 gunde 500km yaptik 3 cbf vardi grubumuzda 10tl ile 100km yaktim bu gezide. Konfor olarak hic sorun yasamadim hic bi yerimizde uyusma olmadi. Cbf i zorlamazsan bakimini zamaninda yaptirirsan uzun yillar size sorunsuz hizmet eder sonucta 150cc bir commuter sinifinda motor bu aletin yapilis amaci zaten az yakit tuketimi olmasi ve gezi motoru olmasi 80-90kmh civarinda gezerseniz sikinti yasamazsiniz dag tepe asfalt koy yolu farketmez her turlu gider yeterki uzun sure redline da gezmeyin bakimini aksatmayin.
Gelmemiş yarından hepmi şikayetçiyiz
dün toplam 148 km yaptım şehir içinde hiç yorulmadım ama activayla 20 km gideyim omzum ağrımaya başlar cbf çok rahat sanki paşa koltuğunda oturuyormuşsın gibi
arkadaşım bende 75-80 arası kilodayım 185 - 190 arasıda boyum artçım 60-65 her gün aşırı rampa yol çıkıyorum arka çanta dolu artı olarak sırt çantasıda oluyor
en dik yokuşta durup kalksam bile 40 dan aşağı gitmiyor
uzun yol sadece istanbul kefken yaptım gayet zevkli rahattı aynı artçıyla ancak 10-20 kilo daha fazla yükle yaptım bu yolu yakıt olarak konfor olarak parça olarak hondadan vazgeçme derim ;)
Yaa arkadaşlar benim motoru evin önüne parketmistim fazla değil 10 dakika eve girdim çıktım bi tane velet egzosun içine misket atmış evet bildiğimiz çocukken oynadigimiz misket ya deli oldum. Egzosun içinde şıngır şıngır çok gıcık bi ses çıkıyor egzosu kendim söktüm asaga yukarı çeviriyorum yok abi çıkmıyor. Çıldıracak gibi yım
Lütfen bi yardım edin
Acil cevaplarinizi bekliyorum...
iyi günler koray bey bu resimlerdeki sis farına benzeyen şeyler çok hoş =) kaç paraya nereden aldınız su almaz sanırım =) yolu aydınlatıyormu net olarak ? yoksa süs amaçlımı ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:03 ----------
iyi günler önder bey
egzozun motor silindirine giren kısmı sökülerek o taraftan çıkartılabilirmi? egzozun iç kısmı nasıl bi biçimde hiç bilmiyorum =)
Denedim kardeşim söktüm egzosu egzos bütün bide bu yeni kasalarda yanılmıyorsam katelizör var bana göre manifol yani motora bağlanan kısmından çıkması biraz zor gibi en iyi ihtimal küçücük bi ihtimalde olsa girdiği yerden çıkması yeni bir egzos almam an meselesi çünkü ses çok sinir bozucu delirtiyor beni motora binmiyorum valla sese uyuz olduğum için....
Bakalım bide ethem kardeşim bi fikir verirse bide onu dinliyim onun baya bi tecrübesi var biliyosundur...
İlk çalıştırmada değil kapattığındaki seside biliyorum o da değil. Sürüş esnasında bildiğin motorun içinden sanki bir şey dürtüyormuş gibi düzensiz ses geliyor(du). Dün kontağı kapattığım eve geldim. Bu gün çalıştırdım. Günlük yaptığım güzargahta aynı şekil yaklaşık 100km gittim. Hiç ses duymadım. Ya otoparkta bir operasyon yaptılar ya da geçici bir şey gibiymiş.
Eğer tekrar böyle bir sorun olursa yazarım buraya. Olmadı servise götüreceğim. Ama dün çok korkmuştum tık tık tık ses geliyor la dedim ne oluyor
*İyi gelişmiş refleksler şanstan daha hızlıdır.
*Ön sezilerini dikkate almayı öğren.Bir gün hayatını kurtarabilir.
Kapalı sessiz ve yankı yapan bi otoparkta, motorda dışarda duymadığın ve var olan tüm sesleri daha iyi duyabilirsin. Eksoz ve motor bloğu ısınırken genleşmesi değişen metalin çıkardığı bi çok ince tın lama sesi var arada, veya ekzantrik zinciri sesi zırıltısı, bahsettiğin gibi ortamlarda daha da iyi duyulabiliyor bu ve benzeri sesler. Çünki motordaki en ufak ses yankı yapıp sana dönüyor. Bu rahatsızlık vermiş olabilir. Bi problem olmamasına sevindim.
Arkadaşlar, aşağıdaki linkini verdiğim xenon kiti Koray kardeşimin tavsiyesi ile dün satın aldım. Şu anda baktım. Ödeme onaylanmış kargoya verilmesi bekleniyor şeklinde görünüyor. Her halde bu gün yarın kargoya verilmiş olsa en geç pazartesi malzeme elimizde olur. 90 tl olan kit arabalar için aslında ama iki balast iki ampul olması dolayısıyla iki motosiklete takılabilecek. Yani 50 tl ye mal oluyor. Bir diğerini de Ahmet in motoruna takıcaz. Ürün yine 35 watt olduğu için hiç bir problem yok. Koray daha iyi bilir ama sanırım bi açma kapama anahtarı alıcaz. Buda zaten hep istediğim şeydi. Farlar açıkken yine selektör devrede olucak ve uzun kısalı. Sistem hem çok güzel hem mal oldukça kaliteli. Hemde oldukça ekonomik. Ayrıca şu an Koray 6 aydır devamlı bundan kullanıyor, gündüzleri de devamlı açık tutuyor. Çok çok memnun. Orjinal farla gezdiğin günlere lanet edersin dediğine göre herhalde hayli memnun Kargoya zamanında verilir ve en geç pazartesi teslim alma imkanım olursa en geç pazartesi akşam üzeri montaj yapacağız. Montaj aşamasını fotoğraflamaya çalışacağım. Deneyimlerimide buraya yazarım pazartesi gecesi bi aksilik olmazsa. Işığın fazla dağılması, karşıdan gelen araçların gözlerini alması vb gibi bi durumla karşılaşırsak ta far camını altındaki ayarından aşağı eğmeyi düşünüyorum, sanırım bu ayar, sorunun kısmende olsa önüne geçecektir. Ayrıca şu da var. Ben trafikte iki tekerim. Ülkemiz şartlarında sürüş anında 4 tekerlekli araçlara göre daha fazla risk altında ve tehlikedeyim. Dolayısıyla benim miniminnacık tek ampullü xenon farım varken 1. önceliğim benim önümü sağlıklı göstermesidir. Karşıdan gelen 4 tekerli araçların sürüş güvenliğide elbette önemli ama onların gözlerine bişey olmasın, iyi görebilsinler diye ben geceleri kör gezmeye devam edemeyeceğim. Ama yinede bi far ayarı ile bununda önüne geçmeye çalışacağız. Bu hafta 4-12 vardiyesindeyim. 2 gündür işe motorla gidip geliyorum. Gece 12:00 de yollarda, samimi söylüyorum far göstermiyor, görmediğim yolda basmayıda sevmem yolda kaya mı var taş mı var. Eşşek kadar bi köpek leşi mi var. Gözükmüyor çünki. Böyle olunca hızımı düşürmem gerekiyor. Bu seferde gece gece arkadan taciz başlıyor dibime geriyorlar. Görmediğim yolda gaz açsam benim için risk, açmasam üstümden geçecekler. ee napcaz şindi
Mercekli zenon seçeneğide var aslında, teknik olarak daha iyi de olabilirdi ama, bugün yaptırmaya kalksam 220-250 tl seviyelerinde fiyatı var. Oldukça yüksek bi mevla. Bu şekilde muayeneden geçmeyeceği söylensede zaten muayeneme 2 sene var. Muhtemelen motorumu 2 sene içinde zaten satıcam. Satmasamda orjinal haline dönüştürmek kolaymış, muayene için orjinaline çeviriveririz napalım. 50 tl nerde, 250 tl nerde
Ürün şu:
http://urun.gittigidiyor.com/garaj/h...ranti-58220402
Önder kardeşim, ben senin sorununu gördüm ve üzüldüm, zaten açtığın başlık altında da burada da diğer ark.lar nasıl olur, nasıl halledilir konusu ile ilgili hayli mantıklı yorumlar yapmışlar, aklıma başka bi olur inan gelmiyor. Zaten (kesin şöyle çıkar) gibi bi şey gelseydi yazardım eksik etmezdim.
Eksozun bi kaç noktasında içe bükümlü kıvrım var, her halde işi zorlaştıran bu kıvrımar. Bu kıvrımlar olmasa zaten düşerdi. Sallamakla düşerse de şans eseri düşer, bunuda tutturmak sanırım hayli zor. Sök eksozu, götür eve küvete yatır, hortumla bas içine basıçlı suyu, veya bi kompresörden basınçlı hava ver. Ama havayı veya suyu eksozun manifolt tarafından değil de, duman atan tarafından ver. manifolt tarafından çıkartmayı dene. Gerçi böyle de iç bükey kıvrımı olan eksozdan o misketi çıkartmak zor olur gibi. Zaten bu yöntemler de sanırım eksozcuların akılına gelmiştir. Ama yinede denenebilir. Umarım senin başını ileri seviyede ağrıtmadan sorununu çözersin. Buraya yaz ok. Görüşmek üzere.
Ethem sağol kardeşim düşünmen yeter halledince yazarım buraya ve ilgili topige...
Mutlaka öyledir Koray cım, yaz geldi gece de çok gezmeye başladık, sıkıntıyı hissetmeye başladım açıkçası. Elektrikçiden kablo falan alıcaz dimi ? Elk. bantı. Birde bi açma kapama anahtarı. Benim dörtlü düğmesi var ya sol siyah kapakta. Aynı şekilde sağ siyah kapağa düşünüyorum xenonun açma kapama amahtarını, nasıl bi elk. anahtarı mantıklı olur sende bizim sağ siyah kapağa monte etmek için ? Sendeki gibi siyah ufak düğmelerden mi alayım ? Veya bunuda mı pazartesi birlikte alalım ?
Kablo sıkıntımız olmaz diye düşünüyorum... 50 cm kablo ya gerekir yada gerekmez.. akü ile ön konsol arası ne kadar şimdi kestiremiyorum..
pabuç falanda alacaz abi, o yüzden ben pazartesi oraya gelince birlikte hallederiz.. Oto elektrikçisi var mı? yoksa ben gelirken sanayiden alırım..
Ayrıca forumda bi arkadaş içinde led olan düğme paylaşmıştı.. onlar çok güzel.. ist. satılıyor tanesi 20-25 Tl falandı.. neyse benim düğmeler gayet kullanışlı
ve kibar duruyor abi.. bilirsin ne kadar çok yıkarım motoru hiç bozulmadı... sağlam yani... lehim atmak için elektrik çekebilirmiyiz.. bant almaya gerek yok ben makaron getircem
Elektrik evin penceresninden sallandırırız. Sorun olmaz. Burada oto elk. var. Ama bu dediğin pabuç olayı her oto elk. varmıdır bilmiyorum. Yoksa burada bi çok oto elk.. var. Hani şu kabloları veya ufak tefek malzemeleri sabitlemek için plastik ip gibi şeyler oluyor. cırcırlı. Sıkınca bi daha kesmeden açılmıyor, her halde gözünün önüne gelmiştir. Adını bilmiyorum Hani arabaların alüminyum jantlarına kapak takmak için de kullanırlar Onlardan da ihtiyacımız olacak mı ? Aslında alınacak malzeme için pazartesiyi beklemesek çok daha sağlıklı olacak sanırım. Çünki sen en erken 17:15 te burada olucan hiç oyalanmadan gelsen. Bi miktar da malzeme için geciksen, birde Ahmet' in de geldiğini ve iki maturla uğraştığımızı düşünürsek geçe ve karanlığa kalmayalım. Ne kadar uzun süreceğini kestiremiyorum. Sen bana ne malzemeler lazım söylermisin. Pabuç dediğin nasıl bişey onuda bilmiyorum ya. Bide bu alınacak olan kablonun kalınlığı ebadı bi ölçüsü var mı ? Ayrıca aküden fara kadar bir kablo mu gidecek yoksa iki mi ? Ona göre kaç metre kablo alayım. 50 cm den değil de 70 cm den hesaplayalım. Ne olur ne olmaz. iki motorun malzemelerinide ben buradan alıyim. Sadece Ahmet açma kapama anahtarını kendi beğensin ve kendi alsın. O biraz zevk meselesi gibi.
Ethem abi Ahmet abi ile görüştün mü?
O da pazartesi kesin gelecek mi? eğer gelmezse onun işi biz burada çözeriz sıkıntı olmaz.. evlerimiz yan yana.. önemli olan sensin.. onun ev bahçe müsait burada gece 3,00 te bile biz yaparız..
ama gelirse farketmez.. 2 motoru da rahatça yaparız..
lazım olan malz. listesi....
1- düğme
2- kablo ( xenonun üstündeki kabloyla aynı kalınlıkta olsun ) 2 m al çok ucuz bişey zaten..ilerde başka şeyde lazım olur..
3- erkek ve dişi papuç ( 5 er tane al.. )
4- kafası yuvarlak olan pabuç bundan da al 5 adet..
benim getireceklerim..
5- makaron
6- yankeski pense
7- lehim
servistekiler durumu bılıyor daha oncedende yag ıle ılgılı sorunları ıletmıstım. uzun yola pek cıkmam yanı 100-110 u cok gormem sureklı sehır ıcınde kullanıyorum. yagını kontrol ederım sureklı ama servıse yag eksıltıyo dedıgımde bı kullanın tekrar gelın eksılen yaga bakalım dedıler.15 000 de degıstırdım 16 225 cıvarı bakıma gırdı 400 ml eksık oldugunu soyledıler. dişliyi bilmiyorum orjınalı kaclıksa o var uzerınde. yagın eksıklıgını bılıyodum ama servıse bunu kanıtlamam ıcın yagı tamamlamamam gerekıyordu yoksa tam yag ıle gıdersem ee bunun yagı full dıyıceklerdı. bi cbf daha alıp bunu servıse bırakmayı dusunuyorum daha sonrada satılıga koyarım
"TayGuN"
"GuNControll"
"Hızlı Gidebilirim Sen Yapma Telaş (; "
Şu an bu konu içerisinde 24 kullanıcı var. (0 üye ve 24 misafir)