Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    tayfun2609 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 150 2011
    Alıntı acemi60 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yetkililerin cesareti olan alsın bizi ilgilendirmez demeleri zaten mümkün değil. Çünkü sadece binen kişileri ilgilendirmekten çok daha öte bir durum var. Japonya'da radyasyona maruz kalan kişilerin tecrit edildiğini ekranlardan izlemişsinizdir. Radyasyon hakkında fazla bilgimiz olmayabilir. Fakat bu işin şakası yok. Limana inen malların kontrol edilmesi şart bence.

Ben şiparişimden vazgeçmeyi düşünmüyorum. Fakat bu konuyu takip edip sonuçlarını da burada yazmayı düşünüyorum.

bu ilk partide sorun olmaz çünki deprem olduğuna gemi mısrdaydı. ikince partide muhtemelen yola cıkmış durumdaydı. ha bu partilerden sonra ne olur bilemem. ama sadece türkiye değil tüm dünya bu konuda çok hassas davranacaktır. heleki japonları sevmeyen amerikalılar baltalamak için her açığı göz önüne serecekler. bizde burdan pay biçeriz kendimize....

bu mantıkla gidersen piyasadan hiçbirşey alamassın. aldığın elektronik malzemenin de büyük çoğunluğu oradan geliyo.. ama gelen ürünler radiasyon taraması yapılmasını mantıklı buluyorum...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    unsaloc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pegaso650-Cbf150-KLE500-F650GS
    Bu gidişle ikinci parti birinci partiye yetişecek gibi gözüküyor
    Sizin altınızda bez varken , bizim altımızda MZ vardı

"Tecrube, limitlerini bilmektir"

Alper Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011) Honda CBR 500R (2014)
    1.party ya yolda ya bugun gelicek anese kesin :D
    bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...

acemi60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    "www.honda.com.tr" sitesi iletişim bölümünü kullanarak aşağıdaki mesajı gönderdim. Eğer cevap gelirse yine burada yayınlayacağım.

Honda CBF150 motosiklet almaya karar verdiğim zaman bu sitedeki "biz sizi arayalım" başlığını kullanarak bana en yakın bayinizi öğrenmek istemiştim. Fakat beni aramak bir yana mail bile göndermeye üşendiniz. Bana en yakın bayinizi kendim buldum ve Honda CBF 150 siparişi verdim.
    Eğer pahalı bir model için başvursaydım benimle hemen iletişime geçeceğinizi bildiğim için bu alakasızlığınızın nedenini sormayacağım.
    Fakat şimdi sadece beni değil benim gibi bütün motosiklet teslimatı bekleyenleri ilgilendiren bir durum oluştu. Japonya'daki Fukuşima Nükleer santralından radyasyon sızıntısı olduğu hepimizin malumu. CBF 150 ler japonya’da üretilmese de Yakın olan Çin'de üretiliyor. Nisan ayında teslim almak için beklediğimiz CBF 150 lerin radyasyona maruz kalıp kalmadığı konusunda ne gibi kontroller yapılacak. Limana inen mallar radyasyon testinden geçecek mi? Vereceğiniz bilgileri bekliyorum.

Motosikleti
    cbf 150 2011
    Alıntı alper150zc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1.party ya yolda ya bugun gelicek anese kesin :D
    kardeş şimdi aradım honda fabrikayı. durumu anlattım.. telefondaki hanımefendi sağolsun ilgilendi diğer departmanları arayarak onlardan da bilgi aldı. sonuç olarak önümüzdeki hafta sonuna kadar bayilere dağıtımının yapılacağını söyledi. bayilerin sözüne kanmayın.. en net ve kesin sonuç hondanın gebzedeki fabrikasından çıkar.

hondaya selam beklemeye devam.....

TheNightHawk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700
    Şu anda korkulacak kadar bir nükleer serpinti yani çin den gelecek motorsiklete bulaşacak kadar büyük bir sızıntı yok fakat bu gün olay daha da ciddileşiyor. Bir patlama yaşanırsa ki Allah korusun, motorsikleti değil de japonya da on binlerce aç susuz kış günü evsiz barksız kalmış yaşlı çocuk hasta insanların ne yapacağını düşünmemiz gerekir. Derler ya koyun can derdinde kasap et derdinde sizinkisi öyle olmuş. Gece 2 lere kadar oturup japon televizyonunda insanların perişanlığını izliyorum gözlerim dolu dolu oluyor. Bizim ise ibrahim tatlısesten başka uğraşacak konumuz yok. Akşam doktor konuşuyor, iki günde 1 muz 2 tane bisküvi buldum açız su bulamıyoruz sobada yakıcak yakıt yok elektrik yok kar yağıyor perişanız yardım edin diye ağlıyor.

Filistine yardım, yok bilmem nereye yardım diye yırtınanlar, dünyanın en düzenli metanetli saygılı milletine yardım etmeyi aklından geçiriyor mu acaba. Tırlar dolusu çadır yiyeceği endonezya da yola çıkaran kızılay ne yapıyor, herkesin ölmesi mi bekleniyor. Nerede kaldı japon türk dostluğu...

Motosikleti
    cbf 150 2011
    Alıntı TheNightHawk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şu anda korkulacak kadar bir nükleer serpinti yani çin den gelecek motorsiklete bulaşacak kadar büyük bir sızıntı yok fakat bu gün olay daha da ciddileşiyor. Bir patlama yaşanırsa ki Allah korusun, motorsikleti değil de japonya da on binlerce aç susuz kış günü evsiz barksız kalmış yaşlı çocuk hasta insanların ne yapacağını düşünmemiz gerekir. Derler ya koyun can derdinde kasap et derdinde sizinkisi öyle olmuş. Gece 2 lere kadar oturup japon televizyonunda insanların perişanlığını izliyorum gözlerim dolu dolu oluyor. Bizim ise ibrahim tatlısesten başka uğraşacak konumuz yok. Akşam doktor konuşuyor, iki günde 1 muz 2 tane bisküvi buldum açız su bulamıyoruz sobada yakıcak yakıt yok elektrik yok kar yağıyor perişanız yardım edin diye ağlıyor.

Filistine yardım, yok bilmem nereye yardım diye yırtınanlar, dünyanın en düzenli metanetli saygılı milletine yardım etmeyi aklından geçiriyor mu acaba. Tırlar dolusu çadır yiyeceği endonezya da yola çıkaran kızılay ne yapıyor, herkesin ölmesi mi bekleniyor. Nerede kaldı japon türk dostluğu...

hocam sen cok içerlenmissin bize yaaa.. tabiki bizde üzülüyoruz bizimde canımız yanıyo. şahsen ben keşke imkan olsa gelseler de bir japon aileyi jopanyadaki nüklüer tehtit geçene kadar evimde misafir etsem. biz olayın farklı açıdan baktık saece.. birde şöyle düşün evindeki birçok şey uzakdoğudan geliyor çocuğunun elini surdüğü kumadan klavye. kulağına götürdüğün telefon. sencede burda kendin ve ailen için bir risk yok mu. japonyanın başına bu felaket geldi diye bunları duşünmememiz hata olur. devletin yardım etmesi etmemesi ayrı bi konu.. ben eminim ki japonya ya gereken dostluk pakistana olduğu gibi gösterilecektir. ama türkiye olarak bu duruma karşi kendi tedbirlerimizi de almalıyız. acemi de zannediyorum bunu düşünerek böyle bir yaklaşım gösterdi....

acemi60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Alıntı TheNightHawk adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Son derece haklısın. Fakat okuduğum kadarıyla Türkiye tarafından daha ilk günden yardım için girişimler yapıldı. Tabii ki sadece o bölgeden gelecek olan siparişlerimizi düşünmüyoruz. Orada radyasyonu önlemek için öleceğini bilerek santralde soğutma çalışması yapan insanları da kahraman olarak görüyoruz. Bence "kasap mal derdinde" sözünü söylemek için biraz acele etmişsin. Gelecek motosikletlerde radyasyon varsa kasap değil koyun durumuna düşeriz.

TheNightHawk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700
    Bu konuda çok üzgün olduğumdan ağır bir ithamda bulunmuşum , kusuruma bakmayın, tabii ki gelecek malların kontrolden geçmesi gerekir. Ama şu anda bence o yönde bir tehlike söz konusu değildir. İnşallah da olay daha da büyümez. Şu ana kadar rüzgar hep okyanusa doğru estiğinden motorlara radyasyon bulaşmamıştır ayrıca şu ana kadar salınan radyasyon belki 300km alanı ciddi etkilemiştir. Ama olay her an kontrolden çıkıp çekirdek erimesi yaşanırsa , değil motorsikletler, japonya kullanılamaz hale gelir.

abolgi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 150 (GRİ)
    Alıntı tayfun2609 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:07 ----------

[/COLOR]
    aga benim ilk motorum olacak o yüzden 29 yıldır bekliyorum..... yeter daaa....
    benimde ilk motorum 44 yıldır bekliyorum . ama fark ben beklemekten zevk almaya başladım. 1 ay oldu motoru alalı plaka - ruhsat vs tamam. bende ehliyet yok diye bekliyorum . beklerkende ateşle barut bi yerde durmaz deyip, dayanamaz bi kereden bişey olmaz deyip binerim diye o ihtimalide ortadan kaldırmak adına motoru teslim almıyorum. dediğim gibi bundanda zevk almaya başladım. bugün yada pazartesi sertifikalar gelecekmiş ehliyet kursuna. eğer gelirse salı gününe randevu aldım zaten . yetişirse salı yetişmezse çarşamba günü ehliyet elimde ve hemen davul zurna ekibi ile efe hondaya cbf 150 yi gelinliği içinde almaya.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:29 ----------

arkadaşlar
    1- gelecek olan parti depremden çok önce yola çıkmıştı.
    2- gecikme nedeni mısırın süveyş kanalını kapatması gemi süveyşten giremezse ümit burnu çok tehlikeli ve aylarca sürecek bir yolculuk olacak. o nedenle beklemişlerdir kanalın açılmasını.
    3- cbf 150 çinde üretiliyor japonyada değil.

bu sebeplerden dolayı radyasyon gibi bir ihtimal yok . takmayın kafanıza. çok takıyorsanız bana yeni gelenlerden alırsınız ben de benim motoru veririm ( radyasyon farkı isterim ama hahahahahahahah)
    Tekerlek döndüğü sürece hedefine varırsın. Önemli olan hedefe ulaşabilmektir, erken varmak değil. CBF 150[/COLOR]

Motosikleti
    cbf 150 2011
    Alıntı abolgi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benimde ilk motorum 44 yıldır bekliyorum . ama fark ben beklemekten zevk almaya başladım. 1 ay oldu motoru alalı plaka - ruhsat vs tamam. bende ehliyet yok diye bekliyorum . beklerkende ateşle barut bi yerde durmaz deyip, dayanamaz bi kereden bişey olmaz deyip binerim diye o ihtimalide ortadan kaldırmak adına motoru teslim almıyorum. dediğim gibi bundanda zevk almaya başladım. bugün yada pazartesi sertifikalar gelecekmiş ehliyet kursuna. eğer gelirse salı gününe randevu aldım zaten . yetişirse salı yetişmezse çarşamba günü ehliyet elimde ve hemen davul zurna ekibi ile efe hondaya cbf 150 yi gelinliği içinde almaya.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:29 ----------

arkadaşlar
    1- gelecek olan parti depremden çok önce yola çıkmıştı.
    2- gecikme nedeni mısırın süveyş kanalını kapatması gemi süveyşten giremezse ümit burnu çok tehlikeli ve aylarca sürecek bir yolculuk olacak. o nedenle beklemişlerdir kanalın açılmasını.
    3- cbf 150 çinde üretiliyor japonyada değil.

bu sebeplerden dolayı radyasyon gibi bir ihtimal yok . takmayın kafanıza. çok takıyorsanız bana yeni gelenlerden alırsınız ben de benim motoru veririm ( radyasyon farkı isterim ama hahahahahahahah)

abi ne sabırmış yaaa. ben ehliyer için emniyete gittim dosyayı verdim bir hafta sonra gel al dediler yanı sende emniyete gidince bir hafta daha bekliyebilirsin. salı günü ben o işi halletmiş olacağım inşallah.

motoru byaide tutuyorsun ben olsam şimdiye kadar salonun ortasına koymuş her akşam seyrediyo olurdum heralde

aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    Radyoaktif sızıntı korkulacak boyutlarda değil şu an, bu radyasyonun motosikletlere bılaşmasıda mümkün diğil, çünkü motorlar konteynırlarda taşınıyor serpintiye veya diğer çevre olaylaylarına maruz kalması mümkün diğil.. ha gemi batarsa o ayrı cbf 150 batığıolur, şaka bi yana Allah hepsinin yardımcısı olsun japonlar dünyanın en dürüst en mütavazi insanları keşke filistine vs ülkelere yapılan yardımlar burayada ulaşsa şu an çok ihtiyacı olan insan var...bu arada unutmadan cbf bulamayan varsa bodruma beklerim kıvrak motorda istemediğiniz kadar var gri çoğunlukta..

jr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    ahmet abi haftasonuna denk gelseydi seninle gelirdik.

eskortluğumuzda sürüşün kolaylaşırdı.

bekleyebilirsen öyle yapalım. zaten yağmur var deli gibi. bir dinse haftaya cumartesi bakıma giderek sezonu açacağım. yan çantalarım için de demir taktırmak istiyorum.

bizim motorlar tekstil yan çanta ile çok tatlı oluyor.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:07 ----------

Yeni arkadaşlarımıza da fikir olsun. Aşağıdaki sayfada benim tekstil çantamın resimleri var.

http://www.motosiklet.net/forum/moto...sligi-744.html
    jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.

Motosikleti
    cbf 150 2011
    Alıntı jr. adlı üyeden alıntı Mesajı göster

bekleyebilirsen öyle yapalım. zaten yağmur var deli gibi. bir dinse haftaya cumartesi bakıma giderek sezonu açacağım. yan çantalarım için de demir taktırmak istiyorum.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:07 ----------

Yeni arkadaşlarımıza da fikir olsun. Aşağıdaki sayfada benim tekstil çantamın resimleri var.

abi hakkaten çantalar kıyak olmuş.... heryerde bulunur mu yoksa özellikle mi bi yerden aldın.. bide yağmurda çamurda su alır mı yıkanır mı. artcıyı rahat ettirir mi. birazda bunlardan bahsetsen süper olur.. görür görmez kafama yattı çunki

jr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    arka çanta cıbıfta artçıyı engellemez. 2 ayrı model tekstil çanta kullandım, öyle bir sorun yok.

yıkanır. en iyi oto yıkamacıların tazyikli suyu yıkıyor.

yağmurda su almıyor.

körüklerini açarsan her çantaya kask giriyor. o kadar geniş.

Çantalar difi marka. motomax'te var. sanki cıbıf için yapılmış

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:55 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:35 ----------

cümle tuhaf olmuş düzeltiyorum:

körüklerini açarsan her çanta 1 kaskı rahat alıyor.
    jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.

htmetin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Twister - honda cbf 150
    Alıntı aykan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Radyoaktif sızıntı korkulacak boyutlarda değil şu an, bu radyasyonun motosikletlere bılaşmasıda mümkün diğil, çünkü motorlar konteynırlarda taşınıyor serpintiye veya diğer çevre olaylaylarına maruz kalması mümkün diğil.. ha gemi batarsa o ayrı cbf 150 batığıolur, şaka bi yana Allah hepsinin yardımcısı olsun japonlar dünyanın en dürüst en mütavazi insanları keşke filistine vs ülkelere yapılan yardımlar burayada ulaşsa şu an çok ihtiyacı olan insan var...bu arada unutmadan cbf bulamayan varsa bodruma beklerim kıvrak motorda istemediğiniz kadar var gri çoğunlukta..
    Japonya deyip geçmeyelim bence. Adamlar gerçekten güçlü ülke. bunu nereden anlıyoruz? felaketin 3. günü adamların merkez bankası piyasaya yaklaşık olarak 350 MİLYAR DOLAR para bastı.. Bu rakam dile kolay ama; Türkiyenin GSMH'nın yarına tekabül ediyor. Yardım yapmayalım anlamına gelmiyor tabi bu yaşanan çok acı gerçekten sonuçta bütün insanlık aynı kürenin üzerinde kaynaşıyoruz yaşıyoruz japon yapmasa Türk binemez motora Gelen CBFler radyasyonda yüklü olsada alıp binelim Şaka bir yana evimizdeki tüplü televizyon japonyadan gelecek motorlardan fazla radyasyon yayıyor.. kaldıki o TV'yi ailenin bütün fertleri kulalnıyor.
    Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.

abolgi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 150 (GRİ)
    Alıntı jr. adlı üyeden alıntı Mesajı göster

sabır sabırda nereye kadar Jr. hahahahahahahahahahaha hayırlısı dostum çok tur yaparız beraber. hatta eskişehire gitmeyi düşünüyorum . hele bi motoru eve getireyimde.
    Tekerlek döndüğü sürece hedefine varırsın. Önemli olan hedefe ulaşabilmektir, erken varmak değil. CBF 150[/COLOR]

aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    Alıntı htmetin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Japonya deyip geçmeyelim bence. Adamlar gerçekten güçlü ülke. bunu nereden anlıyoruz? felaketin 3. günü adamların merkez bankası piyasaya yaklaşık olarak 350 MİLYAR DOLAR para bastı.. Bu rakam dile kolay ama; Türkiyenin GSMH'nın yarına tekabül ediyor. Yardım yapmayalım anlamına gelmiyor tabi bu yaşanan çok acı gerçekten sonuçta bütün insanlık aynı kürenin üzerinde kaynaşıyoruz yaşıyoruz japon yapmasa Türk binemez motora Gelen CBFler radyasyonda yüklü olsada alıp binelim Şaka bir yana evimizdeki tüplü televizyon japonyadan gelecek motorlardan fazla radyasyon yayıyor.. kaldıki o TV'yi ailenin bütün fertleri kulalnıyor.
    Evet yeterince radyasyonla yaşıyoruz zaten, tv ler tasarruflu ampuller, mikrodalga fırınlar, elektrik sobaları gibi... dahada çoğaltabiliriz, radyasyon hayatımızın bir parçası olmuş artık... ancak santralden sızıntı olayı farklı, reaktörlerin çevreye o enerjiyi bırakması hiroşimadan daha büyük tehlikeler doğurabilir alınacak önlemse yok gibi esas düşündüren olay bu malesef.....

ufukgy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Şimdi MT-07 sarı, Önce CBF150 syh
    benimki burda allaha şükür orda olsada binerdim ölümden korksam motora binmem zaten motorun güzelliği o ince çizgi zaten siyah beyaz ölüm yaşam motora binice olay bu :D

Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/moto...#ixzz1GxhSVpYb
    Arkadaşım öyle kolaymı yaşamla ölüm arasına çizgi çizmek... motora ölebilmek için binmek mi milyon km. motor üstünde olabilmek mi amacımız.

doru ama ozaman alma usta ole bi risk banko var bence alma ozaman belki bişey olur kalsın italyan mallarına yönel :D

Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/moto...#ixzz1GxjEoApo
    bu Sözün üzerine "Riski olmayan yatırım yoktur. O zaman evinize tüp de koymamak gerekir, doğalgaz hattı çekmemek gerekir" diyerek Nükleer santral kazası ile tüp patlaması riskini kıyaslayan bir büyüğümüz aklıma gelmedi desem yalan olur...
    Güvenle, Keyifle, Yıllarca...
    Ufuk Gürkan YILDIRIM

Motosikleti
    cbf150
    Arkadaşlar birkaç gündür ben de Japonya ile ilgili niye yardım kampanyası yapılmıyor diye düşünüyordum.

Google amcama sordum:

Bana bu linki gösterdi.

http://www.kimseyokmu.org.tr/kampany...kampanyasi.htm
    Belki başkada vardır, bilen arkadaşlar paylaşırsa iyi olur.

Lütfen duyarsız olmayalım. İlla para göndermek şart değil, hiç olmazsa onlar için Allaha dua edelim.

Acımayana acınmaz.
    Murat Kehya
    Acemi Motorcu
    A-(eksi)

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 14 kullanıcı var. (0 üye ve 14 misafir)

Bu Konudaki Etiketler