Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    tayfun2609 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 150 2011
    bu yeni gelecek parti için bayiler salı çarşamba günü diyorlar. ben cumartesi hondayı aradım. sevkiatı ne zaman yapacaksınız diye. pazartesi (yarın) arayıp bilgi verecekler. önce mısırdaki olayları bahane ettiler sonra libyayı. şimdide japonya yı bahane edipte sevkiayatı geciktirirlerse motor sevdasından vaz gececeğim. verdiğim kaporayı geri alıp araba alacam.. yok böyle bişe yaaaa.. sorsan honda kurumsal bir firma küllahıma anlatsınlar bu saaten sonra... nisanda ikinci partiden motorları bekleyen arkadaşlarıma da üzgünüm ama japonyadaki depremden sonra daha çok beklerler...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Honda Cbf 150 (Kırmızı)
    Alıntı cbr125cbr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aynen dostum bu video idiİyi uzaktan kumanda ile çalıştırılabiliyomuş öğrenmiş olduk.Çalışınca farlar filanda yanıyo ya acayip karizmatik bi ambians oluyo
    Yavru enduro mu geliştirmekle geçiyor günlerim:)

TheNightHawk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700
    Bugün motora havalı korna taktım, kapalı garajda şöyle bir bipledim yer gök inledi haha, şimdi de yayalar sallamasın kornayı da görelim Sezona hazırlıklar tamam hava da ısındı mı, yağı değiştirip binicem fıstığa, vurucam kırbacı vurucam kırbacı

abolgi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 150 (GRİ)
    Alıntı crux2006 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aynen dostum bu video idiİyi uzaktan kumanda ile çalıştırılabiliyomuş öğrenmiş olduk.Çalışınca farlar filanda yanıyo ya acayip karizmatik bi ambians oluyo
    yanlız burada bi konu var atlanmaması gereken. motoru park ettiğin yer düz olacak ( düz olacak ki motor bir tarafa gitme eğiliminde bulunmasın. çünki motoru boşta bırakacaksın uzaktan çalıştırmak için. 2. konda mahallede çoluk çocuk motorunla oynamayacak ki devirmesinler. motor boştayken rahat hareket ettirilebileceğinden devrilme olasılığı artar)
    Tekerlek döndüğü sürece hedefine varırsın. Önemli olan hedefe ulaşabilmektir, erken varmak değil. CBF 150[/COLOR]

cbr125cbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150'2011 Kırmızı
    Alıntı crux2006 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben çekmiştim geçen yaz rölanti devrini 1600lerde tutup uzaktan kumandalı alarmı takınca çok kullanışlı oluyor, özellikle yazın içerden çalıştırıyorum çıkana kadar ısınmış oluyor yalnız sadece kontak ile ilgili bir şeyler yaparsanız çalıyor hareket sensörü yok yani ...

Ek: Motor vitesteyken çalışmıyor. Ancak vitesteyken ve debriyaj çekiliyse kumandadan çalışabiliyor. (Benden önceki sahibi elektrikçiydi. ) bazen ufaklıklar yaklaştığında çalıştırıyorum korkuyolar

TheNightHawk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700
    Aslında yer olsa da şöyle bir korna taksak

http://www.youtube.com/watch?v=w8a1n_BlLD8

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    crux senin için 2 saattir zenon fotolarımı ararken en az 3 tane cbf 150 sayfası açtım gogılda arama yaparken sonra sayfa kapatırken tüm cevaplarım silindi agalar be...

1 saatir yazıyodum valla...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

cbr125cbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150'2011 Kırmızı
    Alıntı TheNightHawk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bugün motora havalı korna taktım, kapalı garajda şöyle bir bipledim yer gök inledi haha, şimdi de yayalar sallamasın kornayı da görelim Sezona hazırlıklar tamam hava da ısındı mı, yağı değiştirip binicem fıstığa, vurucam kırbacı vurucam kırbacı
    Örnek ve ayrıntı isteyelim hocam. Üstüne bir de video eklersen dadından yenmez..

jr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    Alıntı abolgi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    alarm ile birlikte uzaktan kumandalı çalıştırmada yapılabiliyor. adamlar 2. video da bulmuşlar duro lastiği nasılda kaydırıyorlar hahahaha. jr aklıma soktun yarın fırsat bulursam almaya gidecem motorumu. olmadı salı sabahtan gider alırım.
    ya ahmet abi şaka yaptım kimse binmedi motoruna

bırak dursun orada temiz temiz. emin ol tansu hocam kendi motoru gibi bakıyordur.
    jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.

Motosikleti
    Honda Cbf 150 (Kırmızı)
    @cbr125cbr Şimdi bi dakika bu standart bi özellik değil mi yani?Benmi yanlış anladım yoksam..Sonradan taktırılmış bi özellik gibi geldi de..Eski scooter ım da da vardı gayet kullanışlı idi...

Metehan abi xenon taktırırken çekmiş olduğun fotoları ayrıntılı bi şekilde inceledim.Onları tekrar göstermek için hiiiç uğraşmasaydın..Üzüldüm bak şimdi

Xenon bizim kerataya çok yakışıyor senin makina da da süper duruyor du, ancak benim merak ettiğim yolu nasıl aydınlatıyor onu görmekti.

Motosikleti
    CBF 150 (GRİ)
    Alıntı jr. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ya ahmet abi şaka yaptım kimse binmedi motoruna

bırak dursun orada temiz temiz. emin ol tansu hocam kendi motoru gibi bakıyordur.
    valla dellendim yarın az işlerim var , erken bitirirsem gidip almayı olmadı salı almayı düşünmeye başlamıştım. hahahaha

ehliyeti alamadıysak çalışacak motor lazım yarın o da açıklanacak. bakalım duruma.
    Tekerlek döndüğü sürece hedefine varırsın. Önemli olan hedefe ulaşabilmektir, erken varmak değil. CBF 150[/COLOR]

MotoGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dominar D400 [2024]
    Alıntı abolgi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla dellendim yarın az işlerim var , erken bitirirsem gidip almayı olmadı salı almayı düşünmeye başlamıştım. hahahaha

ehliyeti alamadıysak çalışacak motor lazım yarın o da açıklanacak. bakalım duruma.
    Ben bayiye gittiğimde her motorun selesinin üzerine a4 kağıda binmeyiniz yazmışlardı

Birde bu japonya depreminde japon otomotiv firmaları üretimlerini durdurmuşlar aynı şey motosikletler için geçerli mi bilmiyorum.
    2009 Honda Cbr 125r -> 2006 As 200 Gy -> 2010 S&T GT 250R -> 2012 150 MCX RoadRacer -> 2013 Kuba XCG 150 -> 2017 Pulsar RS 200 -> 2024 Dominar D 400

Alper Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011) Honda CBR 500R (2014)
    ya bişey sormak istiyorum acaba zenon far kaça yapılıyor bi yere soran varmı yani yetkili servise filan soran varsa ne kadar fiyat aldı orenebilirmiyim
    bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...

Motosikleti
    CBF 150 (GRİ)
    japonyadaki fabrikalarda üretim durmuştur , çindeki fabrikada neden dursun ki? onun etkili olacağını sanmam. ama mısırdaki ayaklanma süveyş kanalının kapanmasına neden olmuşsa kanaldan geçemedikleri için gecikme yaşanır buda normaldir zaten. diğer yoldan gelecek olsa 1 ay sürer . ümit burnunu dolaşacak vs.

mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    Alıntı alper150zc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ya bişey sormak istiyorum acaba zenon far kaça yapılıyor bi yere soran varmı yani yetkili servise filan soran varsa ne kadar fiyat aldı orenebilirmiyim
    kardeş bu tamamen sana bağlı bir durum mesela biz bi arkadaşlar ortak almıştık set tanesi 50 tl artı işcilik 40 tl.toplam 90 tlye gelmişti uzun kısa zenon..eğer mercekli olsun dersen fiyat dahada artıcaktır..

Motosikleti
    Honda CBF 150 2011

tavsiye

merhaba herkese,
    Motor almaya karar verdim.Epeyi bir süredir motor araştırması yapıyorum.Fakat bir çoğu gibi bende iki model arasında kaldım ve bir çıkış yol bulamadım.Acaba Yamah YBR 125 mi yoksa Honda CBF 150 mi almalıyım karar veremedim.177 boyunda ve 82 Kg ağırlığındayım.Genellikle şehir için de kullanacağım.Arasırada ilçelere gidebilirim. Artçım da eşim olacak ilçelere giderken.yollar çok yokuş olmasada,Gidecegim en uzak mesafa 300KM falandır.O da dedigim gibi nadiren.Tabi uzak yollarda artçım eşim olucak.Genelde şehir içinde 10-15Km mesefa arasında binecegim.Aradığım özellikler:
    Benzinin 4 lirayı geçtiği bir dönemde tabiki yakıtı önemli.
    Rahat olması,kolay kullanımı,yol tutuşu,ki vitesli motor kullandım ama çok ustasıyım diyemem.Bu yüzden biraz da başlangıç motoru olacak benim için.
    tavsiyelerinizi bekliyorum.Teşekkürler şimdiden

fatih_005 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBF150 2011 GRİ
    Alıntı isa_özdere adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba herkese,
    Motor almaya karar verdim.Epeyi bir süredir motor araştırması yapıyorum.Fakat bir çoğu gibi bende iki model arasında kaldım ve bir çıkış yol bulamadım.Acaba Yamah YBR 125 mi yoksa Honda CBF 150 mi almalıyım karar veremedim.177 boyunda ve 82 Kg ağırlığındayım.Genellikle şehir için de kullanacağım.Arasırada ilçelere gidebilirim. Artçım da eşim olacak ilçelere giderken.yollar çok yokuş olmasada,Gidecegim en uzak mesafa 300KM falandır.O da dedigim gibi nadiren.Tabi uzak yollarda artçım eşim olucak.Genelde şehir içinde 10-15Km mesefa arasında binecegim.Aradığım özellikler:
    Benzinin 4 lirayı geçtiği bir dönemde tabiki yakıtı önemli.
    Rahat olması,kolay kullanımı,yol tutuşu,ki vitesli motor kullandım ama çok ustasıyım diyemem.Bu yüzden biraz da başlangıç motoru olacak benim için.
    tavsiyelerinizi bekliyorum.Teşekkürler şimdiden
    cbf i hiç kullanmadım fakat iki yıldır araştırdım ve sayfası 1000 e yaklaşmış bu topiğin yarısını okudum. iki motor arasındaki izlenimlerim;

ybr kaliteli lakin- bisiklet havasında (ince yapılı), -farı traktör farı gibi, +cbf ten farklı olarak ayak marşı var.

cbf te aynı şekilde kaliteli,+ 25 cc fazla,+ farı modern ve +kafa grenajları depoya doğru uzanıyor bu da motoru modern ve kalıplı gösteriyor,+ arka amortisörler ybrdeki gibi görünürde değil, - ayak marşı yok ,+ ve hondanın cbf teki yaptığı değişiklerle(devir saati, farların kontağı açınca yanması) motoru dahada alınır kılıyor. benim tercihim cbf ten yana. piyasadaki çinliler göz önünde bulundurulursa bu iki model arasındaki seçim daha çok zevk meselesi gibi. bu kadar tecrübeli cbf kullanıcısı önünde çok bilmişlik yapmak istemem tamamen benim düşüncelerim. Daha fazla bilgi için iki modelin topiclerini gözden geçirebilirsiniz. kazasız sürüşler...
    Denizleri seviyorsan dalgaları da seveceksin,
    Uçmayı seviyorsan düşmeyi de bileceksin,
    Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin...

Motosikleti
    Honda Cbf 150 (Kırmızı)
    İsa dostum fatih arkadaşımızın dedikleri aynen doğrudur.Bende senin gibi vitesli motor seçerken her kullanıcı gibi Yamaha ybr 125 ile Honda Cbf 150 arasında kalmıştım.Ancak beni Cbf 150 de herşeyden önce etkileyen kısmı tasarımı oldu.Ben tasarımına o büyük enduro motorlarındaki heybetli görüntüsüne vuruldum

Sonrasında araştırdım ve hah bu motor benim için biçilmiş kaftandır dedim.

Yamaha yı kullanmadım bilemem gerçi Cbf 150 yi de kullandığım söylenemez ya
    Aralarında Yamaha'nın sorunsuzluk açısından bir adım önde olduğunu söylüyorlar.Ha cbf de kesinlikle yamaha dan geri kalır bi motor değil.Bi kere daha güçlü ve torklu bi makinedir artçılı kullanacaksan bunları göz önünde bulundurabilirsin.

Yamaha'nın şehir içinde bisiklet tarzındaki yapısından dolayı daha kıvrak olduğunu söylüyorlar bizim cbf lerin direksiyon dönüş açısı yamaha ya nazaran biraz daha kısa.
    Cbf 150 de arka da monoshock yani sertliği ayarlanabilir süspansiyon vardır yamaha da ise standart eski tip ayarsız süspansiyon bulunmaktadır.
    Cbf 150 nin öne çıktığı konulardan bir diğeri de konforu dur.Bu sözümü inan motoru kullanan herkesten duyabilirsin ve herkesin hem fikir olduğu bir konudur.Ayrıca Cbf 150'nin yedek parça fiyatları yamaha ya nazaran daha ucuzdur.

Son olarak istanbuldaki motorsiklet fuarında her iki modelinde üzerine oturma fırsatı buldum ve cbf 150 gerçekten başka diyebilirim.Yamaha ya oturup şöyle bi baktığında yok arkadaş insana motorsiklete biniyormuş hissiyatını vermiyor.Bisiklet gibi ayrıca gösterge paneli cbf 150 ye nazaran daha basit tasarlanmış o yüzden açık söyliyim sarmadı yani.Cbf 150 nin o tok yapısı ve koltuğa oturduğunda şöyle bi motorun paneline doğru baktığında insanı doyuruyor.Yamaha'nın benzin sarfiyatını bilemem ancak bizim forumda arkadaşlarımızdan bildiğim kadarıyla Cbf 150 100km de çok sakin kullanımda 2lt, normal kullanımda 2,5lt devirli ve sıkıştırarak kullanıldığında da 3lt yakıyor diye biliyorum.

Bunlar benim naçizane düşüncelerim.Bildiğim kadarıyla motorların artılarını eksilerini paylaştım.Umarım sana ışık tutabilmiştir.
    ----------------------------------------------------

Ayrıca arkadaşlar Cbf 150 miz için benzini hangi istasyonlardan alıyorsunuz?.En iyi verimi hangi istasyonda aldınız?

Alper Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011) Honda CBR 500R (2014)
    crux2006 aynen katılıyroum fuarda bindim bindiğim gibi indim hiç beğenmedim bisiklet gibi geldi 1.84 boy 87kiloyum bana resmen oyuncak gibi geldi gitim bide cbf150 bindim dedim aga olay budur ya o kafa grenajı birleşik ya motorla motora binince güven veriyor sanki daha büyük bişeye binmişsin gibi :D

---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:17 ----------

Alıntı mücahit_89 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeş bu tamamen sana bağlı bir durum mesela biz bi arkadaşlar ortak almıştık set tanesi 50 tl artı işcilik 40 tl.toplam 90 tlye gelmişti uzun kısa zenon..eğer mercekli olsun dersen fiyat dahada artıcaktır..
    mücahit kardes ben bi yetkili servisten tanıdık vesilesiyle bi fiyat ladımda 174ten 135 bıraktı hesap yaparak ama yetkili servis anes yapıyodu merceklimi normalmi sormadım :S

Ayrıca arkadaşlar Cbf 150 miz için benzini hangi istasyonlardan alıyorsunuz?.En iyi verimi hangi istasyonda aldınız?

vala ben fullden alıyorum sebeb yüzde 7 indirimli sürekli bunun sebebide sahibinin bayilik vermediği kendi açması bölece adam bayiye vericeği komisyonu fiyata indirime dönüstürüyor hem kendisi hem vatandas kazanıyor:D
    bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...

Motosikleti
    Honda Cbf 150 (Kırmızı)
    Şöyle kesip biçme silikonlama olayı olmadan mercekli xenon takan bi yetkili servis bulsam affetmez taktırırım.Xenon hem dışardan bakılınca çok hoş görünüyor, hemde biz motorcular için çok gerekli bi sistem.Böyle bişe için 100-150 yi gözden çıkarabilirim.Boyuna para biriktirme modundayım zaten bide bunun için biriktiririm fena mı Yok motoru ,yok kaskı ,yok lastiği, yok çantası...İliğimi kemiğimi kuruttun lan kerata gel artık da bitsin şu hasret..

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)

Bu Konudaki Etiketler