Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    ozan_oz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı crux2006 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ...
    Her neyse geçen gün fiyat araştırması yapmak amaçlı bursa'nın yetkili bayisi olan honda duran kardeşler'e gittim.Henüz 2011 model cbf 150 ler gelmemişti.1 hafta içinde gelecekmiş.Oradaki bayan 2011 model cbf 150 nin satış fiyatının 4250TL olduğunu söyledi.Ödeme şekli olarak da yarısı peşin yarısına da kredi kartı ile 5 taksit yapabileceğini söyledi.Tabi bu fiyata plaka bandrol vs vs gibi fiyatlar dahil değildi.Motoru aldıktan sonra ilk 6ay trafikte motoru problemsiz sürebilmek için plaka vs vs gibi ücretlerinde 360 tl tutacağını söyledi.
    ...
    İstanbul'da her şey dahil peşin ödeme için 4250 - 4350 arasında fiyat aldım, taksit nedeniyle 4250 + 360 biraz fazla geldi ama gerekiyorsa yapacak bir şey yok... Hayırlı olsun, umarım sorunsuz bir şekilde alır, kazasız belasız kullanırsınız.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    GÜNTEKİN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBF 150 & BMW F 650 GS
    arkadaşlar, 2011 cbf 150 yi bugün teslim aldık, motoru incelerken yan ayaklığının olmadığını farkettik Başka alan arkadaş var mı? bu normal mi? yoksa başına bir iş mi gelmiş? incelemeye devam ediyoruz, bir de bu karbüratördeki sistemi çözmeye çalışıyoruz, tahminimiz, hani soğuk havalarda jikle ile ısıtmada sorun yaşıyorduk acaba bu sorunu ortadan kaldırmak için bir tetikleme sistemi olabilir mi diye yarın sabah deneme yapıp neticeyi yazacağız. Yan korkuluk fiyatları nedir? ilgili olan arkadaşlardan yardım.
    Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz.

-ibrahim- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbf 150
    Alıntı GÜNTEKİN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar, 2011 cbf 150 yi bugün teslim aldık, motoru incelerken yan ayaklığının olmadığını farkettik Başka alan arkadaş var mı? bu normal mi? yoksa başına bir iş mi gelmiş? incelemeye devam ediyoruz, bir de bu karbüratördeki sistemi çözmeye çalışıyoruz, tahminimiz, hani soğuk havalarda jikle ile ısıtmada sorun yaşıyorduk acaba bu sorunu ortadan kaldırmak için bir tetikleme sistemi olabilir mi diye yarın sabah deneme yapıp neticeyi yazacağız. Yan korkuluk fiyatları nedir? ilgili olan arkadaşlardan yardım.
    Motorun hayırlı olsun. Ben de 2009 model var,sıfır almıştım benmkine de sonradan yan ayaklık takılmıştı,sıkıntı etme.Honda'da bi kaç eksik görebilirsin,ayak marşı da yoktur eskilerdeki gibi..Yan korkuluğu ben 30 liraya almıştım.O zamanlar acemiydik daha ucuz bulabilirsin bence. Yeni karbüratörle mutlaka eski sorunlar bi nebze kalkmıştır.Mümkünse yan kapağı çıkarıp bi fotografını çekebilirsen biz de görmüş oluruz. Tekrar hayırlı olsun,güle güle kullan..

Motosikleti
    Honda Cbf 150 (Kırmızı)
    Alıntı ozan_oz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İstanbul'da her şey dahil peşin ödeme için 4250 - 4350 arasında fiyat aldım, taksit nedeniyle 4250 + 360 biraz fazla geldi ama gerekiyorsa yapacak bir şey yok... Hayırlı olsun, umarım sorunsuz bir şekilde alır, kazasız belasız kullanırsınız.
    Evet fiyatının fazla olduğunun farkındayım.Başka şehirlerde daha uygun fiyatlar ve daha cazip ödeme koşulları yapıldığınında farkındayım.Hatta 2 gün önce sahibinden.com da 2011 model cbf için pendikte bi mağaza 1000 tl peşin geri kalanı için 360 tl lik taksit yaptığınıda biliyorum.Annem bundan 3-5 ay önce mersin de fiyat araştırması yaptığında orada da 4200 tl ye bütün plaka vs vs gibi fiyatlar dahildi.3-5 kuruşun hesabını yapmak istemiyorum diycem ama iş sadece motoru almakla bitmiyor.Bunun kaskı var ceketi var ayvası var narı var)kısacası var oğlu variliğimi kemiğimi sömürecek hissediyorumNe kadar kar edersem o kadar kazancıma.Hiç olmasa ettiğim karla motorum için bi kaç bişey daha alırım.Hayırlısı bakalım.
    Yavru enduro mu geliştirmekle geçiyor günlerim:)

slameram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cbf 150 Kırmızı
    Hayırlı olsun.Abi yine sabah turları yine motor sevdası.Güle güle kullan.
    Justice for all.Herkes için adalet.Emmim,dayım,hısımım,akrabam olmasa da.Ha,bizim aşiretten olmasa da...

cesur509 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Çok yakında...
    Merhaba iki teker tutkunu Dostlarım Cbf 150 yeni modeline devir göstergesini koymuş, konforuna diyecek tek kelime yok zaten , eğer birde kronik yağ yakma olayını hallettiyse bu motorun yemede yanında yat
    Saygılarımla...
    Gül Dediğin Nedir Senin? Üç Beş Diken Biraz Yaprak, Ömür varya Ömür Çok Sevdiğin Üç Beş Nefes Sonra Toprak. . .

Hayırlı olsun. Kazasız belasız kullan hocam inşallah.

Yan sehpa daha önceden de zaten motor üzerinde standart gelmiyordu.
    Satış yapan bayi kendisi takıyordu eşantiyon olarak. Yeni modellerde de yaygınlaştıktan sonra muhtemelen bu şekilde olacaktır.

Yan ayak ortalama 15 TL civarına temin edilebilir.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...n-sehpa/detay?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...sehpa-1/detay?
    Bilgi paylaştıkça çoğalır.
    "Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."

TheNightHawk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700
    Bugün motoru bir çalıştırayım dedim, her zamanki gibi ilk marşta aldı, kapalı otoparkta durduğundan aküye birşey olmamış. Biraz çalıştırdım. Gezmeyi de düşündüm ama hala benim için hava hala soğuk.

Cazador45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA Spacy Alfa
    Öncelikle hayırlı uğurlu olsun allah kazasız belasız binmek nasip etsin GÜNTEKİN kardeşimize bende yeni kasalardan almak istiyorum eski kasa 2011 i bayii 3900 a bıraktı peşin yenisinede 4250 dediler bende karar veremiyorum yenisimi eskisimi alsam yeniler hakkında kuru akü devri saati var on-off iptal edilmiş yakıtını daha düşük torkunun daha yüksek olduğu söyleniyor motosiklet hakkında kullandık sıra daha detaylı bilgi aktarırsan bize çok yardımcı olmuş olursun ben halaa karar veremiyorum eski kasa cbf mi yoksa yenilerdenmi alsam kafayı yicem abi bi yardım lütfen motosikletle ilgili tüm detaylı açıklamalarını bekliyorum tekrar kazasız belasız

abolgi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 150 (GRİ)
    peşin alacaksanız bastırın biraz . 4250 çok. eskiyi 3900 e bırakıyorsa ;)
    Tekerlek döndüğü sürece hedefine varırsın. Önemli olan hedefe ulaşabilmektir, erken varmak değil. CBF 150[/COLOR]

chemical - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr1000RR-cbr 250R
    masraflar dahıl 4250 ıyıymıs bende cbf bakıyorumda zaten ıkıncı ellerı 3300-3500 temızlerı sıfır daha mantıklı.ben sıtesınde 4250 gordum artı plaka vs 400 dedıler. ben nakıt alıcam acaba 4250 ye verırlermı?kocaelideyim ben ama burada honda yok plaka nası olucak 41 istanbuldan alırsam yada sakaryadan almak zorundayım.

Motosikleti
    cbf150
    Alıntı GT250rAlanya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar Merhaba,
    Sohbetinizi ortada mı böldüm bilmiyorum ama bişey sormak istiyorum.
    Estağfirullah

Alıntı TheNightHawk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mmucit devir saatini nereye taktın, hoşuna gittiyse hemen ben de bir tane alayım. Çalışırken resmini çekebilir misin Çok şey istemedim umarım. Kendine iyi bak
    Direkt Honda'nın üzerine yapıştırdım.
    Çekecem, inş. Ama rölantimin bu kadar düşük çıkmasına çok şaşırdım.

Alıntı gezgin_33 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Slm CBF150 ailsi Uzun bir aradan sonra tekrar aranızdayım. Fakat bu kez onceki kadar aktif olamıycam... Kazasız surusler...
    Her zaman bekleriz.

Alıntı crux2006 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güzel cbf mi almaya hiç yakın olmadığım kadar yakınım bu aralarTam 2 yıldır bu motoru almanın hayaliyle yaşıyorum ve galiba o an geldi çattı.ALLAH'ın izniyle bi terslik olmazsa 1 ay gibi bi sürede motorumu altıma çekiyorum.2 el almayı düşünüyordum ancak zaten ikinci el fiyatları 3000 den kapak açıyor 2.eline onca para vereceğime kendimi daha da zorlayarak sıfırını alabileceğimi düşündüm.Ve bizimkilerde bu konuda bana hak verdiler.2.el alıp bindikten sonra hep içimde bi uhde kalacaktı.Acaba benden önceki kullanıcı motorumu nasıl kullanmıştı?Bu soru her seferinde kafamı kurcalayacak ve beynimi kemirecekti.Motor konusunda bi hayli pimpirikliyimdir ve kesinlikle kullandığım makinayı üzmememeye özen gösteririm.Her neyse geçen gün fiyat araştırması yapmak amaçlı bursa'nın yetkili bayisi olan honda duran kardeşler'e gittim.Henüz 2011 model cbf 150 ler gelmemişti.1 hafta içinde gelecekmiş.Oradaki bayan 2011 model cbf 150 nin satış fiyatının 4250TL olduğunu söyledi.Ödeme şekli olarak da yarısı peşin yarısına da kredi kartı ile 5 taksit yapabileceğini söyledi.Tabi bu fiyata plaka bandrol vs vs gibi fiyatlar dahil değildi.Motoru aldıktan sonra ilk 6ay trafikte motoru problemsiz sürebilmek için plaka vs vs gibi ücretlerinde 360 tl tutacağını söyledi.Görünüşe göre motorum bana bi hayli masraf çıkaracak ama bu yola baş koydum bi kere, bi şekilde öyle veya böyle imkanlarımı zorlayarak artık bu hasrete son vermek istiyorum.ALLAH nasip ederde motorumu alırsam buradan size motorumla ilk selamımı verir fotoğrafını da koyarımGörüşmek dileğiyle
    İlk motorun olacaksa ve paranda kısıtlıysa 0 alma derim. Çünki bu meretin 0 ı boş geliyor. 300-500 de ıvır zıvıra gidecek, aklında olsun.
    İyi düşün derim.

Maalesef oradan da çalmış Honda. Yan ayaklık şart.

Alıntı cesur509 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba iki teker tutkunu Dostlarım Cbf 150 yeni modeline devir göstergesini koymuş, konforuna diyecek tek kelime yok zaten , eğer birde kronik yağ yakma olayını hallettiyse bu motorun yemede yanında yat
    Saygılarımla...
    Biz en son son devre kadar motoru zorlamazsak yağ yakmaz diyorduk, oardayız halen.

Alıntı TheNightHawk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bugün motoru bir çalıştırayım dedim, her zamanki gibi ilk marşta aldı, kapalı otoparkta durduğundan aküye birşey olmamış. Biraz çalıştırdım. Gezmeyi de düşündüm ama hala benim için hava hala soğuk.
    Burada bile soğuk

Alıntı Cazador45 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle hayırlı uğurlu olsun allah kazasız belasız binmek nasip etsin GÜNTEKİN kardeşimize bende yeni kasalardan almak istiyorum eski kasa 2011 i bayii 3900 a bıraktı peşin yenisinede 4250 dediler bende karar veremiyorum yenisimi eskisimi alsam yeniler hakkında kuru akü devri saati var on-off iptal edilmiş yakıtını daha düşük torkunun daha yüksek olduğu söyleniyor motosiklet hakkında kullandık sıra daha detaylı bilgi aktarırsan bize çok yardımcı olmuş olursun ben halaa karar veremiyorum eski kasa cbf mi yoksa yenilerdenmi alsam kafayı yicem abi bi yardım lütfen motosikletle ilgili tüm detaylı açıklamalarını bekliyorum tekrar kazasız belasız
    Bence yeni, yenidir.

Alıntı chemical adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    masraflar dahıl 4250 ıyıymıs bende cbf bakıyorumda zaten ıkıncı ellerı 3300-3500 temızlerı sıfır daha mantıklı.ben sıtesınde 4250 gordum artı plaka vs 400 dedıler. ben nakıt alıcam acaba 4250 ye verırlermı?kocaelideyim ben ama burada honda yok plaka nası olucak 41 istanbuldan alırsam yada sakaryadan almak zorundayım.
    İyi araştırmak lazımi metehan abi nerde yahu? Bu işlerde ondan akıl alırdık. Motoru eline aldı alalı uğramıyor?

Bu plaka işinde sistem değişmiş diyorlardı. Yani ikametgahın neresi ise plaka da oradan alınıyor(muş.) Ama tam emin değilim, sormak lazım.
    Murat Kehya
    Acemi Motorcu
    A-(eksi)

Alıntı Cazador45 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Burada sanırım bazı yanlış anlamalar mevcut.

Yeni ve eski kasa CBF150 arasında ki farkları NET bir şekilde ortaya koymamız gerekiyor.
    Bu yüzden Honda'nın uzakdoğu sitesindeki verilerden aşağıdaki karşılaştırma tablosunu çıkarttım.

Honda Türkiye CBF150'nin sayfasında sadece resimleri ve fiyat bilgisini güncellemiş. (honda.com.tr)
    Fakat teknik bilgileri hala eski kasanınki mevcut.

(Tablodaki çeviri, program ile yapıldığından bazı hatalar mevcuttur ama kıyas açısından bilgilendirici olduğunu düşünüyorum);

Yeni-eski, tüm detaylar için tabloyu inceleyebilirsiniz :

Yeni kasa CBF150'de;
    0,76 KW beygir gücü düşürülmüş,
    0,80 NM tork gücü yükseltilmiş.

Beygir ve tork değerleri çok fazla değişmemiş olsada net oranları tablodan görebilirsiniz.

Ayrıca test verisi 50 km/h ile hız ölçümü yapıldığında yeni kasa eskisine nazaran daha fazla yakıt tüketiminde bulunmuş.

Motosikleti
    黑穆拉特 chinese cub
    Fren tipi: Ön disk, davul sonra???
    drum: davul ama brake drum: kampana
    iyiki bi kampana firmasında 3-4 yıl dış tic.müdürü olarak çalışmışım,yoksa firma davul firmasımıydı????

ingilizce öğretmeniyim ingilizcelik bişeycikler olursa çekinmeden yardımımı isteyebilirsiniz,anladığım kadarıyla elimden geldiğince yardımcı olurum,reklam gibi olmasın ama konyadan motorcu arkadaşlar olursa da ders konusunda yardımcı olmaya çalışabilirim
    'He who laughs last, was too slow to get the joke'::146::::145::::piloot::

Alıntı KARA_MURAT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Fren tipi: Ön disk, davul sonra???
    drum: davul ama brake drum: kampana
    iyiki bi kampana firmasında 3-4 yıl dış tic.müdürü olarak çalışmışım,yoksa firma davul firmasımıydı????
    Google translate çevirisidir demiştim ama

Motosikleti
    黑穆拉特 chinese cub
    Alıntı AydoganX adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Google translate çevirisidir demiştim ama
    disk disk disk disk dum dum dum dum dum dum, valla güzel bi parçaya benziyor cep telefonuma melodi olarak indireyim, disk hani müzik aletlerinde sopayla vurulan cıs cıs cıs sesi çıkartan parçaya benziyor google un ne kadar saçmaladığını ben iyi bilirim ismail abi senin hiç suçun yok yaaaww ben sana bişey demiyom da bu google çoğu zaman üfürükten teyyare selam söyle o yare,bahçelerde kereviz bu ne acayip lacivert gel bize bazı bazı
    bir tanesi yabancı birisiyle google tercüme yardımıyla konuşuyor, yabancı teşekkür etti Thank you, bizimki gitti rica ederim e baktı, rica etmek istemek, I request yazdı, yabancı da mort oldu bir teşekkür ettik sen benden neler istiyorsun diye anlamadı garibim what dedi kaldı.... arkadaş hocam bak kendince teknolojiyi böyle kullanıyoruz diye hava atacaktı sonra bana döndü bu niye what diyor yaaaw diye soruyor,gel de anlat

Alıntı KARA_MURAT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ingilizce öğretmeniyim ingilizcelik bişeycikler olursa çekinmeden yardımımı isteyebilirsiniz,anladığım kadarıyla elimden geldiğince yardımcı olurum,reklam gibi olmasın ama konyadan motorcu arkadaşlar olursa da ders konusunda yardımcı olmaya çalışabilirim
    Hocam teşekkürler teklif için, yalnız Honda Sundiro'nun sitesi Çince

Motosikleti
    cbf150
    Şimdi Kara_murat çeviri programı için hangisini öneriyorsun?

Birde çoğu program basit cümleleri çevirebilir ama cümle karmaşıklaştıkça sapıtmayanı yoktur.

Thanks, your wellcome.
    Murat Kehya
    Acemi Motorcu
    A-(eksi)

Motosikleti
    黑穆拉特 chinese cub
    Alıntı mmucit adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şimdi Kara_murat çeviri programı için hangisini öneriyorsun?

Birde çoğu program basit cümleleri çevirebilir ama cümle karmaşıklaştıkça sapıtmayanı yoktur.

Thanks, your wellcome.
    mmucit aaaaabi çok program var google dan online translator olarak arattırırsan bulamayacağın dil yok ama tek sorun var ortak dil yani türkçe yeterli kaynak vazgeçtim hiç kaynak olmadığından istediğin dilden istediğin dile çevirebilmek için en azından ingilizce bilmek gerekiyor,çoğu program değil bütün programlar belli bir algoritma dahilinde düşünür, yaaani kelle-paça çorbası kellenin eş anlamlısı kafa,baş demek sözlük kullanım alanını nerden bilecek basıyor baş-paça veya kafa-paça çorbası. falan filan kişi büyük bir insandır mı diyeceksiniz, ingilizcede büyük en az 10-15 tane olduğundan yanlış bir büyük kelimesiyle adam 3 metreye 5 metre büyüklüğünde olabiliyor devasa yani,o yüzden haklı olarak çince birşeyi türkçeye çevrilmesi gerekirse önce ingilizceye sonra türkçeye çevrilirse çok daha az hata çıkıyor,kelimenin çevirisini aramak çok daha sağlam olur cümleyi çevirince çok sapıtıyor, zaten deyim-atasözü veya esprili söylenen hiç bir şeyde kesinlikle çevrilmiyor,teknik çevirilerde cozutuyor,çok çeviri işi olursa parayı basıp daha profesyonel programlar almak lazım veya en yakın ingilizce kursuna gitmek şart, by the way, not your wellcome only you are welcome bu arada sizin hoşgelmeniz değil you are welcome veya not at all birşey değil ;)

cesur509 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Çok yakında...
    Alıntı AydoganX adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Burada sanırım bazı yanlış anlamalar mevcut.

Yeni ve eski kasa CBF150 arasında ki farkları NET bir şekilde ortaya koymamız gerekiyor.
    Bu yüzden Honda'nın uzakdoğu sitesindeki verilerden aşağıdaki karşılaştırma tablosunu çıkarttım.

Honda Türkiye CBF150'nin sayfasında sadece resimleri ve fiyat bilgisini güncellemiş. (honda.com.tr)
    Fakat teknik bilgileri hala eski kasanınki mevcut.

(Tablodaki çeviri, program ile yapıldığından bazı hatalar mevcuttur ama kıyas açısından bilgilendirici olduğunu düşünüyorum);

Yeni-eski, tüm detaylar için tabloyu inceleyebilirsiniz :

Yeni kasa CBF150'de;
    0,76 KW beygir gücü düşürülmüş,
    0,80 NM tork gücü yükseltilmiş.

Beygir ve tork değerleri çok fazla değişmemiş olsada net oranları tablodan görebilirsiniz.

Ayrıca test verisi 50 km/h ile hız ölçümü yapıldığında yeni kasa eskisine nazaran daha fazla yakıt tüketiminde bulunmuş.
    Demek oluyoki eski kasa biraz daha ekonomik Yalnız torkun yükseltilmesi bence çok iyi olmuş
    Gül Dediğin Nedir Senin? Üç Beş Diken Biraz Yaprak, Ömür varya Ömür Çok Sevdiğin Üç Beş Nefes Sonra Toprak. . .

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)

Bu Konudaki Etiketler