Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    yigido_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 150 2009
    arkdaslar sahibindeki cbf 150 ilanlarını takip ederim sürekli bişey dikkatimi çekti..

yazın motor fiyatları yüksek olur du km yuksek motorlarda yuksek fıyattan ilana veriliyordu

kısın ıse bildigim kadarıyla duser sezon bıtımı nedenıyle,fakat motor fıyataları km si dusuk olsun olmasın hep neredeyse sıfır fıyatı ıstenmeye basladı fıyatlar baya yukseldı bu durumun bilmedigim bi acıklamasımı var acaba danısmak istedim?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    jr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    benim kadar aşık olmanız için benim gibi hayatta her alanda basit olanı kucaklamanız gerekir.

basit olan güzeldir, mantıklıdır, kullanışlıdır. basit olan, zihninizi ve vaktinizi daha başka ve daha çok şeye ayırmanıza olanak verir.

basit olanla hava atamazsınız. zaten insan ilişkilerinde böyle gereksiz detaylara takılıyorsanız, daha takıldığınız pek çoğu vardır ki, o zaman basit yaşayamazsınız. (asıl havayı, bu koşturmaca dolu hayatta muhafaza edebildiğiniz sıcacık iç huzurunuzu insanlara yansıtarak atabilirsiniz.)

basit olan bir de estetikse tadından yenmez.

cıbıf mesela!

kullanırken hiçbirşeyi düşünmek zorunda kalmazsınız. çizilir mi? bozulur mu? kalır mı? düşer mi? sığar mı? geçer mi? benzin yeter mi? vergi biner mi?

atlayıp gidiyorsun sadece

tarihi bir söz vardır:

"A designer knows he has achieved perfection not when there is nothing left to add, but when there is nothing left to take away."

yani

"tasarımcı, kusursuzluğa ulaştığını, ekleyecek bir şey kalmadığında değil, çıkaracak bir şey kalmadığında anlar." Antoine de Saint-Exupéry

mesela bizim cıbıfın tasarımcısı "haojin miha cibofama" bakmış sonlara doğru tasarım kusursuz mu diye,

yok demiş şu devir saati fazla.

yan ayaklık da fazla, isteyen parasını verip alsın.

en son ayak marşını da söküp, aküyle ilgili çıkabilecek sorunlara karşı farı dinamoya bağladı mı huzura ermiş

cıbıfın basitliğini her fırsatta vurguladığım için motoruna canavar gözüyle bakan arkadaşlar bana kızmasın. ben onun basitliğine aşığım. elektronik, ağır motorlar asfalt bitince patır patır dökülürken, hafif ve mekanik motorumuzun her koşulda canavar olduğunu ben zaten tecrübe ettim.

Herkese keyifli, kazasız sürüşler. Aman takip mesafesi ve hız konusunda maceracı olmayın.
    jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.

babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Comet
    cumartesi hava güzel dedim bi temizlik yapayım

Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır

Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    cbf 150de motor çalışmadan farlar yanmıyormu? Şu sebepten soruyorum, voltaj sabittir değil mi? Alınca xenon far takcm problem olur mu?..
    112ciyiz

Motosikleti
    Comet
    Alıntı Acil112 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cbf 150de motor çalışmadan farlar yanmıyormu? Şu sebepten soruyorum, voltaj sabittir değil mi? Alınca xenon far takcm problem olur mu?..
    voltaj sabit değil,aküden hat çekmen lazım
    Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır

Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    kanuni windy s modeli sorunsuz ve başarılı diye biliyorum.

bu durumda bence o modelden şikayetiniz yoksa buna geçmeniz çok fazla şey katmaz.

windy s de harika motordur.

hiçbir şikayetim yok ama değiştirmeyi düşünüyorum 10 ayda 33000 oldu. Fazla yormadan satayım diyorum.
    112ciyiz

Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    ben olsam hiç macera aramazdım hocam. bunu almasam o motoru alacaktım ben. ayrıca hafif diye bundan da az yakıyor o.

250lik falan birşey alacaksanız tamam da, o motorun yapabilecekleriyle bunun yapabilecekleri aynı şeyler bence.

ondaki tek tuhaflık gidonu çok kısaydı. kollar birbirine yakın kalıyor. (inatla aldırmıyo gibi olmuşum ya )

windy s 120kg, cbf150 130kg diye biliyorum. Çok fark yok. Ama aralarındaki güç ve tork farkindan dolayı cbf daha ekonomiktir diye düşünüyorum.
    112ciyiz

Motosikleti
    Comet
    Alıntı Acil112 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    windy s 120kg, cbf150 130kg diye biliyorum. Çok fark yok. Ama aralarındaki güç ve tork farkindan dolayı cbf daha ekonomiktir diye düşünüyorum.
    sen bakma bu cbf düşmanlarına

cbf iyidir

Alıntı mmucit adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    içine sinerse al derim, tabii mutlaka servise de danış.
    motoru kullandım.tabiri caizse kaymak gibi gidiyor.ses yok,titreşim yok.max 105 km yaptım.1. vitesten 2. vitese geçerken kolay geçiyor fakat çok ses çıkıyor gibi geldi.
    yetkili serviste gidonu ,yan grenajı orjinal parçalarla değişmiş.400 tl masraf etmiş.
    boyum 1.78. kullanırken biraz zorlandım özellikle u dönüşlerde .daha önce ck 125 kullanmıştım.o daha alçak galiba onu sürmesi daha kolaydı.
    birde fiyatı nasıl?3000 tl

abolgi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 150 (GRİ)
    arkadaşlar az ve temiz kullanılmış bi cbf mi? yoksa motor acemi sürücü acemi cinsinden bi cbf mi? karar veremedim bi türlü. ehliyet nisan başı gibi elimde olacak.
    Tekerlek döndüğü sürece hedefine varırsın. Önemli olan hedefe ulaşabilmektir, erken varmak değil. CBF 150[/COLOR]

Motosikleti
    kymco downtown300i - Honda Silverwing600 ABS
    slm cbf ailesi,benim küçük ama gözüm de büyüttüğüm bir sorunum var kötü havalardan dolayı çok uzun süredir motorumu temizlemiyorum.özellikle grenajlar ve depo çok matlaşmış durum da pislikten. grenajı komple yenileyebileceğim,parlatacak koruyacak bir ürün tavsiye edermisiniz?
    ( ürün daha önce denenmiş ve iyi sonuç almış arkadaşların tavsiyelerini rica ediyorum.) teşekkürler.

Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    ilk windynin testi vardı bu sitede. orada 2,2 lt/100 km demişti. ben ona istinaden dedim.

boudberg, herhangi bir pastasız cila.

Alıntı jr. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ilk windynin testi vardı bu sitede. orada 2,2 lt/100 km demişti. ben ona istinaden dedim.
    Windy s i 30000 km boyunca full den yedege şeklinde kullandım, sakin kullanımda(100km) 2.6lt yakıyor, agresif kullanımda 4lt yi geçiyor.
    Şu sebepten cbf daha az yakacaktır diye düşünüyorum: motoru çoğunlukla uzun yolda kullandığım için windy ile 100-110 km hızla gitmek limitlerde gitmek gibi birşey ama cbf150 bu hızlarda daha stabil ve kararlı olur ve 110la giderken hala elinizin altında kullanabileceğiniz birşeyler vardır.
    112ciyiz

Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    yok aynı işte hız olarak da yakıt olarak da.

110da soluk kesilir rampa aşağı değilsen.

kimi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 1000RR
    Alıntı boudberg adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    slm cbf ailesi,benim küçük ama gözüm de büyüttüğüm bir sorunum var kötü havalardan dolayı çok uzun süredir motorumu temizlemiyorum.özellikle grenajlar ve depo çok matlaşmış durum da pislikten. grenajı komple yenileyebileceğim,parlatacak koruyacak bir ürün tavsiye edermisiniz?
    ( ürün daha önce denenmiş ve iyi sonuç almış arkadaşların tavsiyelerini rica ediyorum.) teşekkürler.
    http://www.feyizoglu.com/Arexons-Hiz...a_45772.html#0

Motosikleti
    cbf150 2010 siyah
    Alıntı jr. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yok aynı işte hız olarak da yakıt olarak da.

110da soluk kesilir rampa aşağı değilsen.

kesinlikle doğru...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:23 ----------

ayrıca cbf 150 ile 110 kmh sürat ile gidiyorsan redline gidiyorsun demektir...

metanecho - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F650GS K4, DL650 K5 - 93 323 HB
    jr. sen tekrar cbf e mi döndün yahu ben onu kaçırmışım :D

yigido, ben kendimden örnek vereyim: motorum 2009 model 33000 km de ve 3500 tl istiyorum. sıfır fiyatının 4200 olduğunu ve motorumun üstündeki 1000 tl ye yakın harcamayı düşünürsek -3lü çanta, mercekli xenon gibi- sıfırına yakın olmuyor aslında. şu anda ben baktığım f650 lerde fiyatları kıyaslarken üstündeki çantalara vs de bakıyorum çünkü önemli onlarda para.

boudberg, yıkayınca eski haline dönmüyormu yahu, benimki öyle oluyor şahsen.
    B rh(+)
    Aynada Herkesin Baktığı Yabancı

Motosikleti
    kymco downtown300i - Honda Silverwing600 ABS
    boudberg, yıkayınca eski haline dönmüyormu yahu, benimki öyle oluyor şahsen.[/QUOTE]

aslında dönüyor ama parlamıyor ) ben grenajın parlamasını ve uzun süre kalıcı olmasını ,,sildikçe parlamasını istiyorum hocam.. çok şeymi istiyorum

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:21 ----------

bu ürünü deneyeceğim.. teşekkürler.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 17 kullanıcı var. (0 üye ve 17 misafir)

Bu Konudaki Etiketler