varmısınız şu gidonları da değiştirelim.
varmısınız şu gidonları da değiştirelim.
Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz.
çin içinde kullanılan modellerde gidon iki parçalı.
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:J...ypd9iu.jpg&t=1
Ben bir şeyi merak ediyorum.Panel değiştiği zaman KM.'leri sıfırmı kullanıyorsunuz,yoksa sayacı attırıyormusunuz ''eski rakamlar''
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
Hayırlı teskereler
Çok güzel olmuş eline sağlık, depoyu sökerek takmak en garanti ve kolay yöntem aslında
Telefonda en son görüşmemizden sonra inşallah bir sorun yaşamamışsındır.
Güle güle ve kazasız belasız kullan Bruce
Hocam motoru alacak olursan o söyledikleri 330 TL lafına inanma, al evrakları bayiden kendin hallet, zaten emniyetin sitesinden online randevu alıp gidebiliyorsun, eskisi gibi karmaşa yok artık Emniyette.
Ben plaka işlemlerimi kendim halletmiştim 2009 mayıs ayında 110-120 TL arası bir paraya mal oldu toplamda. Ama eğer bayi plakayı çıkartacak olsaydı aynen dediğin gibi yüksek fiyat istiyorlardı.
Kısaca tavsiyem plaka işlerini kendin hallet, paran cebinde kalsın.
Bir fizibilite çalışması yapalım bakalım, ama inanın ki çok uzun bir süreç, ne zaman cevap ve fiyat bilgisi alabilirim bilmiyorum
Eski KM. göstergesindeki üstteki ana sayaç yeni göstergeye takılabiliyor. Fakat göstergenin içini açıp biraz uğraşmak gerekiyor, hassas ve biraz zaman alıcı bir işlem.
Ben bu işe girmeyip gelen paneli direk sıfır kilometre olarak taktım.
Olası bir "satış" durumunda zaten eski göstregenin hangi sebeple ve kaç km.de çıktığnın bir fotosu var, sorun olmayacaktır.
Aynı şekilde bakım periyotlarında da eski km + yeni paneldeki km.yi ekleyip kayıtlarımı tutuyorum.
Bilgi paylaştıkça çoğalır.
"Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."
sağol aydoğan hocam. iş motor alma aşamasına geldiğinde sizlerden yardım isteyeceğim.
Tekerlek döndüğü sürece hedefine varırsın. Önemli olan hedefe ulaşabilmektir, erken varmak değil. CBF 150[/COLOR]
Merhaba Arkadaşlar,
Ben hem foruma yeni katıldım hem de motor dünyasında yeniyim. Direksiyon sınavımı da verdim, büyük ihtimalle 1 ay içinde ehliyetimi almış olacağım. Şimdi sıra geldi işin en kafa karıştıran kısmına. Motor alma kısmına. Önce ihtiyacımı yazayım sizlere:
Ben motoro okulla ev arasındaki ulaşımda kullanmak istiyorum. Her gün kazaskerden dolapdereye toplu taşıma ile gidememekten usandım. Okulumla evim arası yaklaşık 25-30 kilometre sanırım. Bir de köprü geçiyorum tabii.
Yani motor benim için yarı şehiriçi-yarı şehirler arası bir ulaşım aracı olacak. Öyle fazla hız tutkunu değilim. Kaldı ki korkarım zaten sanırım öyle 150 km hızlarda falan. Geçtim 150yi 120 bile arabada beni geren bir hız. (Not: Şoför ben değilsem)
Motor bakımından da fazla anladığım söylenemez. Yani yolda kalmamam gerek. Yani motor sağlam olmalı. Çin malından bu yüzden uzak durmak istiyorum.
Alacağım motorun sınırlarını zorlamam. Yeri geldiğinde iki kişi binebilelim. Kız arkadaşım 55 kilo. Yani ikinci kişi bile sayılmaz. Ben de 90 kiloyum (Allah arttırmasın)
Bu motoru da çok sevdim gibi. Yani vitesli düşünmezdim ama ehliyet sınavında vitesli sürdüm. Aslında vitesli sürmek iyidir sanırım ya. Onun arabadaki gibi farklı bir zevki oluyor sanırım. Bu nedenle bu motora yöneldim.
Bu motoru almak istesem 0 mı almalıyım yoksa 2. el mi? Benim gönlüm ve bütçem ikinci elden yana. Gerçi motorsiklet mağazalarının öyle kampanyaları var ki, ikinci el almak bütçeyi daha fazla zorluyor. Ancak benim kredi kartım olmadığı için, 0 almak daha uzak sanırım. İşte gördüğünüz gibi çelişkideyim. Bir tane ikince el buldum 3300 liraya.
Önerilerinizi bekliyorum. Farklı bir motor da önerebilirsiniz tabii... Mesela en başta Mondial ZAT 150 istiyordum.
Şimdi sezon olmadığından 2.elde güzel motorlar bulabilirsin. Ben olsam kışın temiz 2.el motor bakarım. Kredi kartın yoksa bile ihtiyaç kredisi alabilirsin sanıyorum. Görüşmekte fayda var.
[QUOTE=AydoganX;2237117]Hayırlı teskereler
Çok güzel olmuş eline sağlık, depoyu sökerek takmak en garanti ve kolay yöntem aslında
Telefonda en son görüşmemizden sonra inşallah bir sorun yaşamamışsındır.
Güle güle ve kazasız belasız kullan Bruce
İyi dileklerin için teşekkürler,walla okadar güzel tarif ettinki çok kolay oldu,sadece grenajı takarken biraz oyaladı beni.Çünki aynı anda sekiz noktanın simetrisi gerekiyor...ama kolay oldu...senin sayende tabii...işin gücün rast gelsin.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:51 ----------
bugün biraz deneme yapayım dedim,dipdgaz gittiğimiz zaman kaç devir gösterecek diye.Otobanda düzyolda,8500 Devirde tam 115 kmh gösterdi...bu arada km saati 100 de Redline başlıyor...ama devir saati 9000 devirde Redline başlıyor,biraz kafam karıştı...?
Yani ben Devir saatine göre 8500 devirde redline da gitmiyormuşum...[COLOR="Silver"]
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:03 ----------
[/
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:42 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:06 ----------
gösterge paneli redline...
Hep Pür Dikkat...
hortla topik hortlaa .)
Ya olduğun gibi görün Ya gödündüğün gibi ol
hava soğuk hastayım motora binemiyorum
Geçmiş olsun abi, bende bugünlerde otobüsle gidip geliyoum işyerine, ama eve gelene kadarda sinir/stres küpüne dönüyorum.
- Motorla 20-25 dakikalık yolu 1 buçuk-2 saat arasında geldiğinemi yanarsın?
- İnsanların telefon konuşmalarını dinlemek zorunda olduğunamı yanarsın?
- Durakta bekleyip bi taraflarının donduğunamı yanarsın?
- vs.vs. daha çooook sebep var...
Motorun gözünü seveyim, ne kadar büyük bir nimetmiş meğer
Geçmiş olsun abi..
Kuryelik muhabbetine bende 2 aydır hastayım abi..Ama motora binmeye devam...Kendi motorumu kış uykusuna yatırsam ne olur..İş yerine gittiğimde lanet kymco cup'a binmek zorundayım
İsmail abi araya bi soru sıkıştırıyım..
Benim sağ ayna sizlere ömür..Bana ucuzundan ayna önerebilirmisin..Ybr aynasına bi türlü ısınamadım
[34 AY 0494] Büyükçekmece MT
Emrah Kosolar yakışıklıydı. Bilmiyorum İsmail memnun mu.
Günaydın cbf ailesi, aylar sonra yeniden aranıza döndüm. Kısaca eski durumu özet geçeyim;
" Ailem motor almama izin verdi ama durum birtürlü istediğim gibi olmadı, sonunda akrabalara kadar sıçradı motor alacağım ve sülalemizin büyüğü amcam; motor güzel birşey ve binebilirsin , bende seviyorum motorları ama durumumuz sıkışıkken alma biraz bekle" dedi. Tabi bunu duyan ailem, amcamın motora destek çıkması karşısında şaşkınlık ve şok durumundalar, aslan amcam. Eğitimli adamın hali başka oluyor . Artık ailem ve akrabalardan motora TAM destek aldım. Neyse borçlar nedeniyle motoru askıya aldığım zamanda, dün annem ağzından yanlışlıkla motor kelimesi çıkınca kendimi buraya attım ben geldim. Bastırılmış duygularım coştu bi an
Hoşgeldin Hayırlı olsun sahibinden e bakmaya devam, biraz araştırmayla illaki denk gelecektir. Biraz da sen uğraşırsın önümüzdeki sezona güzel bir motosikletin olur. Sıfır alacaksan bak devir saatlileri geldi..
İsmail sen hala getirtiyor musun devir saatli ön panel. ?
Evet getiriyorum, ama elimdekiler bittikten sonra ne zaman yeni ürün gelir emin değilim.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:00 ----------
Benim kosolar sizlere ömür
Motoru yaz sonuna doğru yan yatırmıştım, sağ ayna kırıldı. Haliyle komple söktüm bende.
Rialli'den aldığım YBR aynasını kullanıyorum şu anda, pek kaliteli sayılmaz, hatta dandik denilebilir
Tekrar hoşgeldin worldwideweb, hadi hayırlısı bakalım
Hala ybr uzun saplı arıyorsan arkadaşın arkadaşının numarasını verebilirim. Sağolsun ben onun vasıtasıyla almıştım, aynaları. Hakkaten uzun saplı ybr aynaları. Çifti 10 tl idi. (Kargo vs. hariç.)
Maalesef durum esnaflık anlayışlarının olmamasından kaynaklanıyor(olanları tenzih ederim)
Evet ama öncelikle yağ
İşini iyi yapsın, canımı yesin.
Ben de teşekkür ederim, foruma herzaman bekleriz. Samsuna yakınsan oraya da beklerim.
Çok hoş olmuş.
Hayırlı teskereler
Vaktin varsa plaka işlemlerine kendin uğraş. Bir de naçizane tavsiyem eğer ilk motorun olacaksa temiz bir 2. el ybr125 de işini daha ucuza görecektir.
Hayırlı olsun, güle eğlene gece de kullanman dileğiyle.
Bu gidişle motoru sıfırdan toplayacağız
Arkadaşlar seve seve yardımcı olurlar.
Ne diyelim Allah gönlüne göre versin. Motor alsan bile hemen trafiğe çıkma, önce alış. Arabayı çok iyi kullanabilirsin ama motosiklet çook daha ayrı birşey. Bir kere seni diğer araçlar görmezler.
Mondial zat 150 eski modelleri kayış sorunu çıkarıyordu. Motor ağır, kayış ise yetersiz güçte olduğundan. Yeni modelleri bilemiyorum.
Geçmiş olsun, iyileşince kaldığın yerden devam.
Evet büyük şehirler için bulunmaz nimet motosiklet. Birde bizi öldürmeye çalışmasalar. Mübalağasız...
Her şeyin hayırlısı.
Güzelmiş.
Vites göstergeci hariç kehanet tuttu.
İşin komiği Hondanın bizi bunlarla avutmaya çalışması.
Yoksa hem Metehan hem de İsmail abinin hakkı yenmez. Biz motoru eksik aldık, habire tamamlamaya çalışıyoruz. İşte devir saatli honda ile bir eksik kalem kapatıldı ama lastikler hala kayan cinsten mi? Yağ yakma sorunu iddiası hala devam eder mi? Ben bu motoru rodajdan sonra zorlarsam o da beni mi zorlar? ...
Diye aklımda şüphelerim olurdu, 0 cbf150 yeni kasa alacak olsam.
Honda belkide demiştir, rakibimiz ybr125 e göre birşeyler yapmalıyız. Ne yapalım? Devir saatli olsun
Ama olmaz onun da bir maliyeti var (İtirazcı bir çalışan)
Murat Kehya
Acemi Motorcu
A-(eksi)
Şu an bu konu içerisinde 31 kullanıcı var. (0 üye ve 31 misafir)