Teşekkürler. İçimi rahatlattınız. Aynı sıkıntıyı demek ki sadece ben çekmiyormuşum.
Teşekkürler. İçimi rahatlattınız. Aynı sıkıntıyı demek ki sadece ben çekmiyormuşum.
Bugün belki de içimizden çoğunun son günlerini geçirdiği cefakar motorunu ( bugün sanıyorum benim gibi yağışta soğukta binmeyenler için son gündü) havaların ısınıp, yollar kuruyana kadar özlem ve hasretle anacağı, bazısının sıcak garajında, bazısının apartmanının önünde özenle diktirilmiş kışlık yorganının altında saklayacağı yere çekeceği gündü. Ben sıfırını da alabilecek maddi imkana sahip olmama rağmen, ilk motor olacak acemilik atarım, gidip de sıfır BMW alsam yazık günah diyerek üçkağıtçı bir tamircinin dükkanının önünde paslı ve boynu bükük bir biçimde bulduğum, büyük ihtimalle ateşli bir paketçinin elinden çıkma olan motoru aldığımda, 10 gün 20 gün biner alim alışınca atarım bir köşeye dediğim motora şimdi sevdalandım onu kullandığım her geçen gün , aslında ne kadar doğru bir seçim yaptığımın, bu kadar hor görüp, daha önceleri tanışmadan önce, paketçi motoru, mobilet diyerek aşağıladığım bu motorun, aslında şehir içinde ulaşım için ne mantıklı bir çözüm olduğunu kısa sürede gördüm. Artık çevremdeki insanlar, sana yakışmıyor bu motor sana hayabusa yakışırdı bu ne abi diyenleri esefle karşılamaya başladım. Oysa ki ideal başlangıç motoru bu idi, hatta başlangıç değil, ihtiyacımız olan her şeyi karşılayabilecek kapasitede başlangıç değil, ömür boyu binme motoruydu. Hemen eksiklerini giderdim. Motor servislerinde karşılaştığım kavasakiciler, bmw ciler , en güzelini yapmışsın, biz yanlış yaptık gidip büyük motor olsun havalı olsun, hızlı olsun diye bunları aldık, hamallığını yapıyoruz dediklerinde... evet biliyorum dedim. Hepimiz biliyoruz. Belki hızlı gidemiyoruz, belki gaz verince cümle alem dönüp bakmıyor. Belki abs falan yok ama... Bizimki de en kralından bir motor.
Hemde en sihirlisinden. İşletmesi ucuz, ömürlük üretilmiş.
Hepinize kazasız sürüşleri dilerim . Bu kadar edebiyat parçalama yeter
arkadaşlar bende bugün 2011 siyah cbf 150 ile aranıza katıldım
Hayırlı uğurlu olsun.Kazasız sürüşler darısı benim başıma.
Öncelikle hayırlı olsun, motorumuzun maliyeti düşsün diyerekten bazı parçalardan çalmışlar, ama far uygulaması standart ve bence de mantıklı. Görünürlüğü artırıyor.
Hocam çaktırmadan motorunu geri aldın değil mi? İtiraf et.
Hocam Allah kaza, bela vermesin, çok dikkatli ol. Yollarda canavarlar dolaşıyor.
Amin.
Kesin motorunu geri aldın,
Güzel bir yazı. İnsanın motoruna ısınması lazım, sen aşıksın. İnş. araya kara kedi girmez.
Hayırlı olsun, o lastikleri sen birde yağışlı havada gör, adama drift yaptırır, hem önden hem arkadan
Sorun trafik karmaşasından ziyade zihniyette. Kimsenin kimseye saygısı yok, trafik kuralları zoraki; uyarsa, eskiden yine aynı zihniyet vardı ama trafik daha seyrekti, şimdi ise trafik kalabalıklaştı ama zihniyet aynı. Bu zihniyet motorcuyu öldürür. Çünki trafikde yayalardan sonra en kırılgan bizleriz(bisikleti trafiğe çıkması yasak olduğundan saymadım, ya da yasak değildir ama bence de çıkmasın, durum kötü )buna göre önceliğin bizlerde olması lazım, ama bırakın bunu adam göz göre göre bizi yok sayıp yoluna devam ediyor. Kaza olsa adama ne gam. Neyse....
Güzel motor, temizi ise tadından yinmez.
Hoşgeldin.
Murat Kehya
Acemi Motorcu
A-(eksi)
2011 model cbf ile daha öncekiler arasında ne gibi farklar var? teşekkürler
mucit hocam araya birşeyler girdi ama gene de fırsat buldukça hondamın üzerindeyim. kopamıyorum bir türlü. kralı da gelse jubunfumun yeri bambaşka. suzukimi satarım jubunfumu satmam. ben onun pratikliğine aşığım.
jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.
Jr.
Benimle benzer düşüncelere sahip insanlarla, aynı motora bindiğim için doğru yolda olduğumun farkına varıyorum. Bu kadar insan yanlış yapıyor olamaz. Bir gün fırsat yaratıp Ankaralı arkadaşlar bir yerlerde buluşalım. (şimdi havalar bozuyor ama mesela bir sezon açılışı planlayabiliriz)
Yazını okuyunca gaza geldim bir edebiyat da ben parçalayım dedim kusura bakma
Neyse methiyeden konumuza dönersek konuda daha önce verildi mi bilmiyorum ama bir resim buldum motorun kesitini merak edenlere faydalı olabilir.
heheh..ne tatlı ya bi tanecik silindirden motor yapıyorlar, biniyosun dünyayı gezdiriyor.
resim güzel olmuş hocam. jubunfu anlamak için onun kalbinin içini görmelisiniz
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:19 ----------
night hawk kardeşim emesenini özelden atarsan tanışalım ankara mt'nin 2009 modeliyiz biz. 1,5 senedir yollardayız
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:24 ----------
mmucit bunda ne var en üstteki mesela "katamoşino" diyo
karbüratör demek
Güzel fikir müsait uygun zamanda bir buluşma ayarlayalım
Kesit güzel paylaşım olmuş TheNightHawk hocam, eline sağlık.
Ben resmin üzerinde bildiğim yerleri yazdım.
Özellikle şu 5 numaralı işaretlemiş olduğum kısım merak edilen bir konu idi.
Daha öncede tartışmıştık burda ama şimdi kesitten gördüm ki içeriye bağlanan bir boşluğu varmış.
Numaralandırdığım kısımlar hakkında fikri olan arkadaşlar belirtirse güzel bir paylaşım olacaktır.
Bilgi paylaştıkça çoğalır.
"Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."
yanma odasına girmiyor ki üzerinde kalıyor arkadaşlar
Şu an bu konu içerisinde 16 kullanıcı var. (0 üye ve 16 misafir)