benim cbf150 de de aynı sorun meydana gelmeye başladı ilk aldığımda (2ay önce)km'de 108kr(yedeğe 350km de düşdü), şimdi 130-135 kr(yedeğe 300km de düştü) arasında yakmaya başladı hava ve supop ayarını kıstığım halde nasıl bir yol izlemem gerekiyor acaba....
Arkadaşlar Buz motorla görüştüm..
Ön 2,75-18
Arka 90-90-18
Mişlen 165 tl takma,balans dahil buraya kadar problem yok..2 gün içinde gidip taktırcam da..
Motorumun yanına gidiyorum..
Ön duro 90-90-18
Arka Pony(İrc ile aynı fabrikada üretilir kendisi)100-90-18
Şimdi doğru ebat benim motordaki mi yoksa Buz motorun dediğimi..
Eğer Doğru ebattaki benim motordaki değil ise..Ben Orjinalini takınca daha mı iyi olucaktır
Kafam Karıştı ya
[34 AY 0494] Büyükçekmece MT
Emrah;
Halihazırda kullanmış olduğun lastikler, daha önce bir ebat büyük olarak takılmış.
Orijinal ölçüler Boz motordakiler.
Orijinal ölçülere dönüş yaptığın zaman azda olsa yakıt tüketimin düşecektir ve motorun son hızı şimdikine göre artacaktır.
Ayrıca; sen ön lastikte 90/90'a alıştığın için orijinal ölçüye dönünce, düşük hızlarda gidonun daha kolay döndüğünü farkedeceksin.
Bilgi paylaştıkça çoğalır.
"Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."
Bu sabah 412 Km de yedeğe düştüm :D aksam da eve giderken km yaparım sonrada benzin alırım yakıt tüketimine bakarım Bu özelikle dikkat edilip 95 km üzerine cıkmadım. ortalama 80 ile yaptım tek kişi yüksüz.
Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...
Keşke hava ayarı ile oynamasaydın, subap ile oynayamazsın sanıyorum
Rölanti ayarı ise yakıt tüketimine çok az etki eder diye düşünüyorum.
Bence iyi bir ustaya ya da servise hava ayarı yaptır. Herkes hava ayarı yapar ama tutturamaz. (Seni tenzih ediyorum.)
İsmail abinin dediği gibi, orjinali iyidir vede buz motorun dediği gibidir. Lastik üretim tarihine dikkat etmeyi unutma.
Tebrikler süper bir rakam, bizim motor 5. vites 60 km/h da en az yakıyor diye biliyorum. Tabi düz yol için, yokuş yukarı tavsiye etmem.
Aslında öyle ama ben daha alışamadım sakin kullanmaya. Bunda en büyük sebep ise trafik, yavaş gitmeye kalkmayın, başlarlar korna selektör ya da yanınızdan geçmeye çalışırlar. Maalesef trafiğimiz çok kötü.
Murat Kehya
Acemi Motorcu
A-(eksi)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...33064485/detay
Fiyatı baya makul geldi..
Sizce nasıldır bu alıp denesem mi
Nasıl olduğuna dair bi bilgim yok..Ama kötüde olsa çok bi para olmadığından ve orjinalinden daha sağlıklı olucağına inandığımdan dolayı olabilir..Bende zaten çiftini ne yapıcağmı düşünüyordum..H4 mü almamız gerekiyo bizim makinalar için..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:58 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:56 ----------
Metahan abi memnundu diye hatırlıyorum..
Birde bizim ampüllerin xenonu yok illaki deişçek duyu yani..
arkadaslar bugun itibariyle farımı mercek montajı için yapacak arkadasa kargoladım. sanırım salı yada çarşamba elimde olucak. angel da takılcak. tek eksiği xenon olucak onuda gelsin ben burdan takıp ayarlıcam gelince fotolarını bol bol çeker koyarım.
Abi açıkçası anlamıyorum elektrik işinden..Forumlarda okuduğum bizim ampul tipi S2 diye bişeymiş
Bi forumdada xenonu yok diye yaziyodu millet h4 ü uydurmuş..
Senin şu xenon hakkında biraz bilgi versen..Nerden bulabiliceğimiz fiyatı falanı filanı..
Hani xenon şeklinde aydınlatsan bizi
Bayramda Didim'e gidicem..Gündüz yolculuğu yapıcam ama nolur nolmaz..Motorun herşeyi tam dört dörtlük olsun istiyorum..
Bu aralar motora çok sardım abi..
Jantları boyadım..Şerit çekçem..Tank pad değiştircem..
Zincirdi hava filtresiydi bujisiydi değiştirdim..
Yarın mişlenleri takıcam..Bunları yapmışken xenonuda çok görme bize abi
Cbf 150 topağı öldü resmen vallahi nerdesiniz emmiler
Bugün Kabataş'a Buz motora gittim ve sonunda mişlenlerime kavuştum..Tabi Balansta yaptılar
Kendi motorumu tanıyamaz hale geldim o kadar diyim..Resmen eziyet çekiyormuşum..
Yol tutuşumu dersiniz,direksyondaki o lanet titremenin gitmesimi dersiniz,Virajlar ise süper bi vaziyet aldı..(Bi an ellerimi bırakıyım o kendi döner zaten dediğim bile oldu)
Ordan sirkeciye gittim..Siyaha boyadığım jantlarıma keiti jant şeriti aldım..
Sirkeciye kadar gitmişken ön çamurluğumun rengi solmuştu(Turuncuya dönük)
Sürat Motordan;
Bi adet ön çamurluk..
Gitmişken bi adet seger korna ama daha dit dit mi dat dat mı çözemedim yanlış bağladım herhalde acaip bi ses geliyo yarın düzelticem bozulmaz ise..
Bi adette plakalık ışığım kırılmıştı ondan aldım..
Bu arada unutmadan Airoh Sv 55 kullanan varsa aramızda benim gibi..
Vizörüm kırılmıştı ve bugün siyah vizör ararken gene sirkeci motorcular sokağında bi tükana girdim..Ordaki abi baktı uydursak olur mu dedi..
Dedim uydurda nasıl olursa olsun
GDR vizörünün bağlantı yerleri en benzeriydi..
Çıkardık sanki orjinalmiş gibi cuk oturdu..
Airoh siyah vizör 75 tl..
Gdr siyah vizör 35 tl..
Bugün kü yaşadıklarım bunlarla kısıtlı..
Kazasız belasız inş
.....Geçen zaman içerisinde motorumun kaza masraf faturası sigorta şirketine Hesap numaram ile beraber gönderilmiş olup malum ödemeyi ben beklerken,şaka gibi bir olayla karşı karşıya kaldım ..HÜR SİGORTA tarafından (motoruma çarpan araç suçu kabul etmiş ve araç,sigorta şirketinin kendi raporlarında dahi %100 kusurlu görülmüş olup,tutanak tutulmuş fotoğraflar çekilmiş olduğu halde) tarafıma hasar ödemesi red edilmiştir.. yani bana çarpan aracın sigortası, masrafları ödemeyi reddetmiştir!!
şimdi siz söyleyin 300tl masrafı,lanet olsun deyip sineyemi çekeyim yoksa bu ilginç sigorta şirketine davamı açayım? tazminat v.s. .
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:16 ----------
Bu sıkıntılı haber ardından bir de güvenli sürüşüm için iyi bir haber vereyim sizlere... bu akşam 18:00'da kabataş buzmotor'dan 160tl karşılığı michelın sport lastiklerimi taktırmış bulunmaktayım.kısaca tüm cbf'cilere tavsiye ederim.yol tutuşu ,özellikle virajlardaki performansı Duro'lardan çok çok daha iyi.
arkadaşlar bir sorunum var ve nedeninin ne olduğunu siz cbf 150 kullanıcılarına sormak istedim,
abime ait cbf 150 var ve 5. viteste giderken birden benzin bitmiş gibi oluyor ve stop ediyor,
çalıştırmayı denediğimizde ise hemen çalışmıyor 4-5 denemeden sonra çalışıyor sadece 5. viteste oluyor.
aklıma karburatör geliyor pislik olabilir diye tahmin ediyorum ama başka nedenlerde olabilir
bunun için servise götürmek şart fakat yetkili servis dışında uygun fiyatlı bir yer tavsiye ederseniz oraya götüreceğiz, geçenlerde abim yetkili honda servise gitmiş 270 tl ödemiş gelmiş,
şunuda söyleyeyim motor tam 1 yıldır yatıyordu hiç ama hiç çalıştırılmadı, yatmaktan kaynaklı bi sorun olabilirmi dersiniz.
eski kullanıcı adım
ferrari_tayfur
Şu an bu konu içerisinde 13 kullanıcı var. (0 üye ve 13 misafir)