Beyler aküm artık şarz tutmaz oldu.
Dün kafama göre şöyle bir takılım dedim,evden henüz 3/4km. uzaklaşmıştım,kaskın bağlantısı beni rahatsız edince sağa yanaşıp düzeltmek istedim ve durdum.
Motor birden stop etti
Allah-Allah,halbuki motoruda 3dk. kadar ısıtmıştım ve rolantimde mükemmeldi,buda neyin nesi derken tekrar marşa bastım ''çıt-çıt-çıt seri bir şekilde ateşleme mevcut fakat marş motoru vıjj-vıj-vıjj yapıp duruyor (bu sesi nasıl tarif ederim diye çok düşündüm
)...
Ey vahlar olsun dedim kendi kendime,marş motorunu gömücez herhalde derken aklıma bujiyi söküp bakmak geldi.Söktüm...
Amanınnn buji ıslak,neyapsam diye düşünmeye başladım.Derken aklıma ''Mustafa abiyi namı diğer _OLD_ abimizi aramak geldi...
Aradım ve durumu anlattım.
Karbüratördeki benzini tahliye etmemi ve bujiyi temizleyip,çakmakla ısıttıktan sonra piposuna takıp fakat yerine takmadan marşa basmamı istedi,eğerki akün güçlüyse çalışıcak dedi ''düzenli ateşleme görünüyormu diye'' bunları yapmamı istedi.Dediklerini harfiyen yaptım,hatta buji beni çarptı
yani ateşleme var
...
Tekrar Mustafa abiyi aradım ve sonucun olumsuz olduğunu yazdım.Hemen ateşlemenin varolup olmadığını sordu.Bende beni çarpıcak kadar ateşledi abi dedim ''gülüyoruz''
Mustafa abi akümün bitik olduğunu söyledi ve motoru vurdurarak çalıştırmamı istedi,daha önce hiç motor vurdurmadım arabadakiyle aynımı diye sordum?...2 tak debriyaj sıkılı motoru hızlandır ve debriyajı bırak silkelendiği anda geri sık tabi bu esnada gazı unutma dedi ve onuda uyguladım ....
Sonuç motorum çalıştı
Şimdi bana akü lazım,direk gidip akü istiyorum demek istemiyorum,bilinçli bir şekilde gitmek ve ne istiyeceğimi bilir bir şekilde pazarlık yapmak isterim...
Fikri olan varmı?...