herkese günaydın arkadaşlar....
Ben de 354 km de yedeğe düştüm. Bunda şehir içi işe gidip-gelmek(5+5=10 km) ve şehir dışı 100-110 km/h hızda gitmek dahil. Ama subap ayarını yeni yaptırdım. Buji çabucak kararıp yağlanıyordu, sebebi subap imiş. Motor şu anda 8000 küsürda 2008 model, 6 ayda kapalı yerde beni bekledi motor.
Tamamen duygusal
Çift tırnaklı buji alma, çokda faydası olmaz eğerki bobini filan değiştirmezsen. Alabilirsen kitapçıktaki ngk serilerini al, alamıyorsan şu etapta tavsiye etmesem de idare et.
Yağı niye 1 lt koymadınız? Birde sj sınıfı yağ mı kullanıyorsunuz?
Bence o elinizdeki lastiği ya iade edin ya da alıcısı varsa satın, çünki lastiğin 5 sene gibi bir raf ömrü var. Yani 2010 yılında üretilen lastik 2015 yılında bayatlamış yani işe yaramaz lastik oluyor.
Bence acilen ustaya git ama işini bilen olsun, bana kısa devre gibi geliyor. Daha önce açık devre olma ihtimali de var demiştim.
Mercek uygulaması derken xenon diyorsunuz galiba. Tr de yok. Ama ben tavsiye ederim, çok güzel olur.
Yakıt fazla ise hava filtresi, buji, karbüratör ve subap ayarı bakılması gereken yerler.
Hava soğuksa motoru ısıtmak da yakıtın artmasına neden oluyor.
Arkadaşlar zaten bilgi vermiş. Ben de ekleme yapayım, şu anda lastiğin en iyisi michelin ama asfalt için, ona dikkat.
Arkadaş burada belirtmiş. Yağımız da api sj sınıfı ve(veya) üstü olacak.
Geçmiş olsun, motosikletin başında durmak çok önemli, duramıyorsanız o zaman iş Allah'la usta arasında.
Bence de normal, sen alıntı yaparken siteden kaynaklanan bir problem nedeniyle alıntı yaptığın yazı senin yazdığın gibi anlaşıldı galiba. Ama yağın konusunda benim de şüphelerim var. 20-50 yağdan memnun musun? Ben 10-40 kullanıyorum, yaz için ise castrol 10-50 aldım, onu kullanayım diyorum.(Yağ 24 lira bp istasyonunda buldum, aldım.) Var mı kullanan, memnun olan olmayan?
İyi geceler.
Murat Kehya
Acemi Motorcu
A-(eksi)
murat abi hafta sonu seni aradım telf meşkuldu geri dönmedin kerim usta ben bir arkadaş hep birlikde terme ünye gezisi yaptık gelmeni isterdim çok eğlenceli geçti nasip neyse bu ara bizim ilaci kullanıyormusun faydası varmı....
Dün beraberdik yepyeni bir metehan olarak karşınıza çıkacak
Çok değişti çoooook
Uploaded with ImageShack.us
arada kendine hakim olamayıp eskiye dönüş sinyalleri vermiyor değil
şile ormanlarına kestane toplamaya gittik,kilosu 5 tl
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
insan degişim içindeyim değiştim desede denilsede degişmez
mete_han ustayı gördügüme sevindim yeter bu mapusluk yetti de
yeni çıkacak olan hondayı bence appachi ye benzetmişler
Motorun bugün enine boyuna bakımını USTA'ma yaptırdık.
İlk baştan gitmeden honda bayiinden haval filtresi aldık.10tl dedi orjinalmi dedim efet dedi bi aldım elime made in china yazıyor =))
Sonra ustaya bıraktım motoru.Yağı motul 10-40 ester(24TL) koyuldu.Bujisi NGK(15TL) kataloğundan bakılıp uygun kodlusu konuldu.Sibopları kontrol edildi,hava ayarı yapıldı.zincir gergisi ıvır zıvır vidası kontrol edildi.marş dinamosu çıkarılıp parçalanıp kontrol edilip bi güzel temizlenip yerine takıldı.Aküsü orjinali ile yuasa ıslak tip(89TL) ile şarj edilip takıldı.
Bakımdan önce beni en çok rahatsız eden durduğu yerdeki vites geçişlerindeki imkansızlık muhteşeme döndü bunda motul'un etkisi sanırım tartışılmaz.KEndi motorumda da zaten motul double ester 300V kullanılıyor.
Ayrıca cbf150 şehir içi için güzel, yeterince kıvrak ve çok az yoruculuğu olan bir alet.titresim sorunu sanırım hiç yok.ama sormak istediğim bir soru var.2007model 19bin kmde makina şu anda.2kişi düzlükte maksimum hızı nedir sizin motorlarınızın? 100-110 normal midir?
AKIN FİDAN
Arkadaşlar merhaba...
Benim motrumda 20.000 km oldu..Havalar biraz açsın bakım yapmayı düşünüyorum.20.000 km de nelerin değişmesi gerekiyor?
Benim lastikler metzeler me 22. Geçtiğimiz mart ayında almıştım ve 9000 km yaptım o lastiklerle. Lastiklerin üretim tarihi ise 2008 in 20.haftası.Bana baya eski geldi.Alırken farketmedim.Sizce bu lastikleri değiştirmeye gerek varmı.Acıkçası çokta memnun değilim.
Henüz 20.000 km'ye gelemediğim için nelerin değişmesi gerektiğini tam bilmiyorum ama kullanım kılavuzundan yardım alarak bu kilometrelerde hangi parçaların değişmesi gerektiğini öğrenebilirsin. Lastikler konusunda bence senin karar vermen lazım.Yol tutuşundan memnun değilim diyosan michelin pilot sporty takabilirsin.
Arkadaşlar beyaz far ampul'ü takan var mı? Beyaz ampul takmayı düşünüyorum ama aydınlatma bakımından ne kadar fark olur . Boşuna değiştirmeyelim diye sormak istedim.Xenon takmayı düşünüyordum fakat fiyatı nedeniyle şuan vazgeçtim.
Beyler sizce 2010 nisan'da 0 aldığım cbf'le 4 5 milyarlık tempra sxa sedan yada station'la takasa girilir mi?
150-200 bın kmlerde?
Merhaba arkadaşlar,
1100 km'yi devirdim bu hafta bakıma götüreceğim motosikleti hazır götürmüşken bir de lastikleri yenilemeyi düşünüyorum. Çoğu kişinin Michelin tavsiye ettiğini gördüm, yalnız lastikleri internetten almayı düşünüyorum. Bu arada bizim cbflere uygun olan michelin modeli pilot sporty mi oluyor? Lastikleri alabileceğim tavsiye ettiğiniz internet siteleri varsa önerilerinizi bekliyorum.
Herkese keyifli sürüşler.
Kesinlikle normal, daha fazla yapar filan diyen çıkar ama hakkı budur.
Kesinlikle beyaz ampül taktırma, ama gece sürmem gündüzde şekil olur dersen http://rialli.comdan alabilirsin.
http://www.buzmotor.com/ dan alabilirsin gerekli bilgileri. Mutlaka telefonla irtibat kur ve lastiğin yeni olmasına dikkat etmelerini söyle. cbf150 için dersen onlar zaten biliyordur.
Murat Kehya
Acemi Motorcu
A-(eksi)
Şu an bu konu içerisinde 56 kullanıcı var. (0 üye ve 56 misafir)