Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    Emrah.ark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung Gt250R
    Alıntı mücahit_89 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla bende görüşemiyorum onun 6 aylık mapus hayatı bitmek üzere heralde nezaman döner bilemem ama topiğin şenlenmeye ihtiyacı var
    Aynen öyle..Bayadır o yok diye ben siteyi bile açmıyorum doğru düzgün Yönetimin bilgisine üye kaybediyoruz

Af çıksın artık
    [34 AY 0494] Büyükçekmece MT

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    zenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda nc700xa
    Alıntı mücahit_89 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi senin motor fazla yakıyo sanki bunun sebebi senin servisin koyduğu yağ olmasın yada fazla ilgi göstermiyosun motorunaen kötü 320 kmden sonra geçmesi lazım yedeğe
    Mücahit bu forumun ayıraclarında sorun olmuş onu ben demedim ben son 351 km 11 lt benzin yaktı. bu benim motorun yakıtı buda bu motor icin normal bence.
    Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
    Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...

Motosikleti
    HONDA-CBF-250
    herkese günaydın arkadaşlar....

Motosikleti
    cbf150
    Alıntı cekokk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar mart ayında mondial 150 zc almıstım 3 ay sonra 1 milyar zararla o zamanlardan beridir cbf ye karsı ayrı bir ilgim vardı ama bi türlü param yoktu daha sonra bişey oldu mutter :D para verdi araba aldım skoda 2 ay bindim güzel bir karla onu sattım şimdi arabayı yükseltsem mi yoksa cbf hayalimi mi tatmin etsem istiyorum antalya da yasıyorum tek basıma 21 yasındayım işten eve evden işe arada birde mersine gidip gelmek için almak istiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum veya ybr 125 de aklımda var son bi soru size bir depoyla kaç km gidiyo hayalim<<<<<??????
    Ben de 354 km de yedeğe düştüm. Bunda şehir içi işe gidip-gelmek(5+5=10 km) ve şehir dışı 100-110 km/h hızda gitmek dahil. Ama subap ayarını yeni yaptırdım. Buji çabucak kararıp yağlanıyordu, sebebi subap imiş. Motor şu anda 8000 küsürda 2008 model, 6 ayda kapalı yerde beni bekledi motor.

Alıntı cbr125cbr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Seçenek artsa kesinlikle güzel olurdu, illaki arıza çıkarmayan yok ama insan üstünde rahatsa çok dert edilecek arızaları yok ise katlanıyor, ben mutlu mutlu biniyorum konforu tartışılmaz. Kimisi de apache diyor onlar da haklı kendilerine göre. Honda Türkiyenin toplantılarında olmak isterdim, nasıl düşünüyorlar acaba, en basit mantıkla yok yok bu yeter bu sınıfta başka getirip akıllarını bulandırmayalım mı..
    Tamamen duygusal

Alıntı Emrah.ark adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Dün zinciri elime aldım abi allahtan düşük hızda
    Benim bi kaç arkadaşın motorlarını götürdüğü güvendiği bi motorcu varmış..Aradık onu geldi aldı motoru..

Tabi birazda kaktırdı bana gibi geldi ama hayırlısı..
    Zincir&dişli (zincirin markası wiwi)
    Arka fren balatası.
    Buji (Çift tırnak dedi takmış artık)
    akü (Sulu tip akü yerine bakım gerektirmeyen takmış buna baya bozuldum açıkçası)
    Çift tırnaklı buji alma, çokda faydası olmaz eğerki bobini filan değiştirmezsen. Alabilirsen kitapçıktaki ngk serilerini al, alamıyorsan şu etapta tavsiye etmesem de idare et.

Alıntı babaçi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yağı değiştim bugün koyduğum yağ 900gr.

çıkan yağ 850gr

sakin kullanımda yağ yakmıyor bizim motorlar ama uzun yola çıkıp allah ne verdiyse kaptıran arkadaşların sık sık kontrol etmesi gerekiyor.

yıllık izindeyken sürekli uzun yol yapmıştım ciddi manada yağ yaktığına şahitim
    Yağı niye 1 lt koymadınız? Birde sj sınıfı yağ mı kullanıyorsunuz?

Alıntı ZS805 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben yeni üyeyim akyazılı kardeşim....bana Adapazarında pirelli lastiğe 260 tl fiyat çektiler,üstelikte şuan elimizde yok dediler,getirtiriz dediler...internetten aynı lastiği 120 tlye görünce aldım hemen,hemde iki takım aldım,bir takım yeni lastik yedekte bekliyor....sonradan michelin konusunu öğrendim ama iş işten geçti...selamlar...
    Bence o elinizdeki lastiği ya iade edin ya da alıcısı varsa satın, çünki lastiğin 5 sene gibi bir raf ömrü var. Yani 2010 yılında üretilen lastik 2015 yılında bayatlamış yani işe yaramaz lastik oluyor.

Alıntı boudberg adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    iki tane(armut tipi denilen) yeni kısa ampullerden alıp taktım .motoru çalıştırmamla patlaması bir oldu. 2. yedek ampulüde taktığımda yine eskisi gibi (mum ışığı kadar) yanmaya başladı .yine ,neredeyse hiç ışık vermiyor. problem sizce ne olabilir? stop sinyal v.s. de hiç sorun yok başka elektriksel bir problemde yaşamadım bu güne kadar..
    Bence acilen ustaya git ama işini bilen olsun, bana kısa devre gibi geliyor. Daha önce açık devre olma ihtimali de var demiştim.

Alıntı Dogan88 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aydogan daha iyi biliyor konuyu gerçi ama CBF 150 ye mercek uygulayan var mı arkadaslar?. Yada izmirde bunun montajını yapabilcek kimse. orjinal farda ışık çok dağılıyor, mercek uygulaması yapayım istiyorum ama anlamadığım için bi bilen lazım. Bildiğiniz tanıdığınız kimse var mı bu konuda?

Bird arkadaslar yakıt bugunlerde arttı motorun neden kaynaklanır tahminen. hava filtresi yeni yağı yeni. subap ayarı yapalı 11 bin km oldu bu olabilir mi, yada karburatorden kaynaklı bi sorn olabiliyor mu?
    Mercek uygulaması derken xenon diyorsunuz galiba. Tr de yok. Ama ben tavsiye ederim, çok güzel olur.

Yakıt fazla ise hava filtresi, buji, karbüratör ve subap ayarı bakılması gereken yerler.

Hava soğuksa motoru ısıtmak da yakıtın artmasına neden oluyor.

Alıntı ultraukala adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar kısaca bir soru sormak istiyorum.
    Bir arkadasım yeni cbf 150 aldı.şu anda 18bin km'de.Yeni alındığından bir motor komple bir bakım yapıp herşeyi elden geçirmek istiyoruz.
    Öncelikle lastik
    http://www.motobakkal.com/?urun-deta...ot_Sporty.html
    ön lastik içinde yine aynı modelin ön lastiği 2.75 * 18
    http://www.motobakkal.com/?urun-deta...ot_Sporty.html
    Benim aklıma yatan önerdiğim lastik oldu.Sizin tavsiyeleriniz nelerdir?

Ayrıca hava filtresi yıldız ticarette bulduk 10tl diyor garipsedim ben biraz yan sanayi sanırım.ORjinalinin fiyatı ne kadar acaba?
    Zincir dişli takım fiyatı nedir?
    Uygun buji kodu nedir?Ayrıca hangi yağı siz tavsiye ediyorsunuz?10-40bu motorlar için uygun mudur?
    Arkadaşlar zaten bilgi vermiş. Ben de ekleme yapayım, şu anda lastiğin en iyisi michelin ama asfalt için, ona dikkat.

Alıntı ellvis_78 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    daha once bakımları serviste yapılmıstır herhalde [kullanım kıtapcıgında yazar
    1_ sonbahar ve kıs için en uygun yağ castrol 10/40
    2_ hava fılıtresı üzerınde madein china yazıyor yerıne uyan olsun tamam
    3_ lastık olarak ben pirelli kullanıyorum . michelin kullananlar var kalıtesı iyi desende güzel kaymasını düşünüyorsan her lastıgın bır lımıtı var onun için kaymayanı olmaz . birazda kullanıcısına baglı
    4_zincirin eskı olup olmaması önemlı Qrinkli zincirle degiştirisen ii olur
    5_debriyaj ve km telının yaglanması
    6_buji : orjinalden şaşma
    7_ön firen balatası
    8_fren hidrolik yagının maksimum iki yilda bir degişimi
    9_sübap ayarı istemiyorsa ses yapmıyorsa elletmeyın bile
    10_ pasta cila işleri
    yürür aksamı için bunlar olur baskada istersen aksesuar ne eloktıronok işler onlarda sana kalmış
    Arkadaş burada belirtmiş. Yağımız da api sj sınıfı ve(veya) üstü olacak.

İşin kötü yanıda o ya parçaları taktırdım ama ne parça..
    Tanıdık önerisine bi motorcuya gittim..

zincir dişli değiştirdi..Wiwi marka imiş.
    Aküm tırtlamıştı..Kuru tip akü takmış..
    Buji değişti..Çift tırnak ngk taktım dediydi.
    Motor şak şak şak zincir vuruyo..

Zinciri yarın bi gerdircem.Olmassa ne gerekiyosa değiştircez artık
    Bi dünyada para bayıldım..

Aklınızda bulsun zamanınız yoksa motoru bırakmayın bi yere..Başında durun.

Debrijaj balatamın değişmesi lazım kısa zamanda..
    Bide bu zincir dişli çin malıysa onları değiştiricem..
    Geçmiş olsun, motosikletin başında durmak çok önemli, duramıyorsanız o zaman iş Allah'la usta arasında.

Alıntı zenon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mücahit bu forumun ayıraclarında sorun olmuş onu ben demedim ben son 351 km 11 lt benzin yaktı. bu benim motorun yakıtı buda bu motor icin normal bence.
    Bence de normal, sen alıntı yaparken siteden kaynaklanan bir problem nedeniyle alıntı yaptığın yazı senin yazdığın gibi anlaşıldı galiba. Ama yağın konusunda benim de şüphelerim var. 20-50 yağdan memnun musun? Ben 10-40 kullanıyorum, yaz için ise castrol 10-50 aldım, onu kullanayım diyorum.(Yağ 24 lira bp istasyonunda buldum, aldım.) Var mı kullanan, memnun olan olmayan?

Alıntı mimoza_cbf_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    herkese günaydın arkadaşlar....
    İyi geceler.
    Murat Kehya
    Acemi Motorcu
    A-(eksi)

Motosikleti
    HONDA-CBF-250
    murat abi hafta sonu seni aradım telf meşkuldu geri dönmedin kerim usta ben bir arkadaş hep birlikde terme ünye gezisi yaptık gelmeni isterdim çok eğlenceli geçti nasip neyse bu ara bizim ilaci kullanıyormusun faydası varmı....

babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Comet
    Aynen öyle..Bayadır o yok diye ben siteyi bile açmıyorum doğru düzgün Yönetimin bilgisine üye kaybediyoruz

Af çıksın artık
    Dün beraberdik yepyeni bir metehan olarak karşınıza çıkacak

Çok değişti çoooook

Uploaded with ImageShack.us

arada kendine hakim olamayıp eskiye dönüş sinyalleri vermiyor değil

şile ormanlarına kestane toplamaya gittik,kilosu 5 tl
    Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır

ellvis_78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 150
    insan degişim içindeyim değiştim desede denilsede degişmez
    mete_han ustayı gördügüme sevindim yeter bu mapusluk yetti de

Motosikleti
    yamaha ybr 125 2005
    yeni çıkacak olan hondayı bence appachi ye benzetmişler

Emrah.ark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung Gt250R
    Alıntı ellvis_78 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    insan degişim içindeyim değiştim desede denilsede degişmez
    mete_han ustayı gördügüme sevindim yeter bu mapusluk yetti de
    Vallahi billahi abi ya
    Kortej neim yapıp,yol kapatmak gerekiyosa onuda yaparız..Metehan abimizi geri istiyoruz
    Bu arada ciddi şekilde Banstar oldu
    [34 AY 0494] Büyükçekmece MT

Motosikleti
    cbf150
    Alıntı mimoza_cbf_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    murat abi hafta sonu seni aradım telf meşkuldu geri dönmedin kerim usta ben bir arkadaş hep birlikde terme ünye gezisi yaptık gelmeni isterdim çok eğlenceli geçti nasip neyse bu ara bizim ilaci kullanıyormusun faydası varmı....
    Benim telefon meşgulken arayanı göstermiyor, ondan galiba

İlaç da ilaç yani, zehir zehir.
    Murat Kehya
    Acemi Motorcu
    A-(eksi)

-ibrahim- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbf 150
    Alıntı tanersargül adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yeni çıkacak olan hondayı bence appachi ye benzetmişler
    yeni honda mı çıkıyormuş?

ultraukala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR600RR06
    Motorun bugün enine boyuna bakımını USTA'ma yaptırdık.

İlk baştan gitmeden honda bayiinden haval filtresi aldık.10tl dedi orjinalmi dedim efet dedi bi aldım elime made in china yazıyor =))

Sonra ustaya bıraktım motoru.Yağı motul 10-40 ester(24TL) koyuldu.Bujisi NGK(15TL) kataloğundan bakılıp uygun kodlusu konuldu.Sibopları kontrol edildi,hava ayarı yapıldı.zincir gergisi ıvır zıvır vidası kontrol edildi.marş dinamosu çıkarılıp parçalanıp kontrol edilip bi güzel temizlenip yerine takıldı.Aküsü orjinali ile yuasa ıslak tip(89TL) ile şarj edilip takıldı.

Bakımdan önce beni en çok rahatsız eden durduğu yerdeki vites geçişlerindeki imkansızlık muhteşeme döndü bunda motul'un etkisi sanırım tartışılmaz.KEndi motorumda da zaten motul double ester 300V kullanılıyor.

Ayrıca cbf150 şehir içi için güzel, yeterince kıvrak ve çok az yoruculuğu olan bir alet.titresim sorunu sanırım hiç yok.ama sormak istediğim bir soru var.2007model 19bin kmde makina şu anda.2kişi düzlükte maksimum hızı nedir sizin motorlarınızın? 100-110 normal midir?
    AKIN FİDAN

mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    Motorun bugün enine boyuna bakımını USTA'ma yaptırdık.

İlk baştan gitmeden honda bayiinden haval filtresi aldık.10tl dedi orjinalmi dedim efet dedi bi aldım elime made in china yazıyor =))

Sonra ustaya bıraktım motoru.Yağı motul 10-40 ester(24TL) koyuldu.Bujisi NGK(15TL) kataloğundan bakılıp uygun kodlusu konuldu.Sibopları kontrol edildi,hava ayarı yapıldı.zincir gergisi ıvır zıvır vidası kontrol edildi.marş dinamosu çıkarılıp parçalanıp kontrol edilip bi güzel temizlenip yerine takıldı.Aküsü orjinali ile yuasa ıslak tip(89TL) ile şarj edilip takıldı.

Bakımdan önce beni en çok rahatsız eden durduğu yerdeki vites geçişlerindeki imkansızlık muhteşeme döndü bunda motul'un etkisi sanırım tartışılmaz.KEndi motorumda da zaten motul double ester 300V kullanılıyor.

Ayrıca cbf150 şehir içi için güzel, yeterince kıvrak ve çok az yoruculuğu olan bir alet.titresim sorunu sanırım hiç yok.ama sormak istediğim bir soru var.2007model 19bin kmde makina şu anda.2kişi düzlükte maksimum hızı nedir sizin motorlarınızın? 100-110 normal midir?
    süper bi bakım olmuş tabiri caizse cillop gibi olmuşo hız çok iyi cbfe göre zaten fazlasıda zarar

Motosikleti
    honda cbf 150
    Arkadaşlar merhaba...

Benim motrumda 20.000 km oldu..Havalar biraz açsın bakım yapmayı düşünüyorum.20.000 km de nelerin değişmesi gerekiyor?

Benim lastikler metzeler me 22. Geçtiğimiz mart ayında almıştım ve 9000 km yaptım o lastiklerle. Lastiklerin üretim tarihi ise 2008 in 20.haftası.Bana baya eski geldi.Alırken farketmedim.Sizce bu lastikleri değiştirmeye gerek varmı.Acıkçası çokta memnun değilim.

Team 106 GTI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 150-Siyah
    Alıntı E_TEKİN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar merhaba...

Benim motrumda 20.000 km oldu..Havalar biraz açsın bakım yapmayı düşünüyorum.20.000 km de nelerin değişmesi gerekiyor?

Benim lastikler metzeler me 22. Geçtiğimiz mart ayında almıştım ve 9000 km yaptım o lastiklerle. Lastiklerin üretim tarihi ise 2008 in 20.haftası.Bana baya eski geldi.Alırken farketmedim.Sizce bu lastikleri değiştirmeye gerek varmı.Acıkçası çokta memnun değilim.
    Henüz 20.000 km'ye gelemediğim için nelerin değişmesi gerektiğini tam bilmiyorum ama kullanım kılavuzundan yardım alarak bu kilometrelerde hangi parçaların değişmesi gerektiğini öğrenebilirsin. Lastikler konusunda bence senin karar vermen lazım.Yol tutuşundan memnun değilim diyosan michelin pilot sporty takabilirsin.

Arkadaşlar beyaz far ampul'ü takan var mı? Beyaz ampul takmayı düşünüyorum ama aydınlatma bakımından ne kadar fark olur . Boşuna değiştirmeyelim diye sormak istedim.Xenon takmayı düşünüyordum fakat fiyatı nedeniyle şuan vazgeçtim.

superkaos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Ncx700
    Beyler sizce 2010 nisan'da 0 aldığım cbf'le 4 5 milyarlık tempra sxa sedan yada station'la takasa girilir mi?
    150-200 bın kmlerde?

Dogan88 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Crypton T115
    Alıntı Team 106 GTI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Henüz 20.000 km'ye gelemediğim için nelerin değişmesi gerektiğini tam bilmiyorum ama kullanım kılavuzundan yardım alarak bu kilometrelerde hangi parçaların değişmesi gerektiğini öğrenebilirsin. Lastikler konusunda bence senin karar vermen lazım.Yol tutuşundan memnun değilim diyosan michelin pilot sporty takabilirsin.

Arkadaşlar beyaz far ampul'ü takan var mı? Beyaz ampul takmayı düşünüyorum ama aydınlatma bakımından ne kadar fark olur . Boşuna değiştirmeyelim diye sormak istedim.Xenon takmayı düşünüyordum fakat fiyatı nedeniyle şuan vazgeçtim.
    beyaz ampul takcagına hiç takma, cok kotu aydınlatıyor yolu. onunu hiç görmüyon. takmısken xenon tak ve farkı gor. cok katkısını gorucen.

Merhaba arkadaşlar,

1100 km'yi devirdim bu hafta bakıma götüreceğim motosikleti hazır götürmüşken bir de lastikleri yenilemeyi düşünüyorum. Çoğu kişinin Michelin tavsiye ettiğini gördüm, yalnız lastikleri internetten almayı düşünüyorum. Bu arada bizim cbflere uygun olan michelin modeli pilot sporty mi oluyor? Lastikleri alabileceğim tavsiye ettiğiniz internet siteleri varsa önerilerinizi bekliyorum.
    Herkese keyifli sürüşler.

Motosikleti
    cbf150

Kesinlikle normal, daha fazla yapar filan diyen çıkar ama hakkı budur.

Alıntı Team 106 GTI adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Kesinlikle beyaz ampül taktırma, ama gece sürmem gündüzde şekil olur dersen http://rialli.comdan alabilirsin.

Alıntı seza35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar,

1100 km'yi devirdim bu hafta bakıma götüreceğim motosikleti hazır götürmüşken bir de lastikleri yenilemeyi düşünüyorum. Çoğu kişinin Michelin tavsiye ettiğini gördüm, yalnız lastikleri internetten almayı düşünüyorum. Bu arada bizim cbflere uygun olan michelin modeli pilot sporty mi oluyor? Lastikleri alabileceğim tavsiye ettiğiniz internet siteleri varsa önerilerinizi bekliyorum.
    Herkese keyifli sürüşler.
    http://www.buzmotor.com/ dan alabilirsin gerekli bilgileri. Mutlaka telefonla irtibat kur ve lastiğin yeni olmasına dikkat etmelerini söyle. cbf150 için dersen onlar zaten biliyordur.
    Murat Kehya
    Acemi Motorcu
    A-(eksi)

Alıntı mmucit adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kesinlikle normal, daha fazla yapar filan diyen çıkar ama hakkı budur.

Kesinlikle beyaz ampül taktırma, ama gece sürmem gündüzde şekil olur dersen http://rialli.comdan alabilirsin.

http://www.buzmotor.com/ dan alabilirsin gerekli bilgileri. Mutlaka telefonla irtibat kur ve lastiğin yeni olmasına dikkat etmelerini söyle. cbf150 için dersen onlar zaten biliyordur.
    Teşekkürler.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 56 kullanıcı var. (0 üye ve 56 misafir)

Bu Konudaki Etiketler