Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
14 Ekim 2010, 17:07
Dogan88 adlı üyeden alıntı
Yani bu dururken 1. vitesten boşa geçme zorluğu herkezde oluyor? 10/40w koyup tekrar bakarım nasıl fark var mı. Zaten yaz için 10/50 almıştım kışa değiştircektim tam zamanına denk geldi.
10w-40'ta koysan motor durduğu yerde 1'den boşa geçirirken zorlanırsın.
Birtek cbf150'de değil tüm motosiklerde aşağı yukarı durum böyledir.
Çözümü ise dediğim gibi ayaklarınla hafif ileri geri yapıp vitesi boşa almak.
Eksik harfler klavyeden kaynaklanıyor, ben basıyorum o yazmadığı zaman oluyor. Eee tabi dikkat etmedende gönderiyorum. Diğer "ğ" yerine"g" koymam alışkanlık. bi çok site "ğ" yi kabul etmiyor sorunla uğraşıyorum sonra, el alışıncada bu şekilde gidiyor.
Tabi ki hepimizin arada sırada yaptığı yanlışlıklar oluyor, normaldir, zaten 4-4 lük olmamız beklenemez. Sadece biraz dikkat yeterli
Bilgi paylaştıkça çoğalır.
"Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."
Reklamlar
-
14 Ekim 2010, 18:34
millet merhaba ben ybrcilerden ibo yarın kısmetse bir arkadaşıma cbf alacaz o motoru bulmuş kendisi çalıştığı için gidip alışverişi ben yapacam yanlız motorda düşmeden dolayı çizikler var diye yazmışlar ama ben tam emin değilim resim atıyorum
sizce bu motor sağ tarafa düşmüşmü yoksa kaza falanmı geçirmiş. ön fren maneti kırık kafa grenajı çevresinde darbe var ve yan kapaktada galiba resimden o kadar görebiliyorum sizin yorumunuz ne olur ?
motor 2007 model 24000 km de
-
14 Ekim 2010, 19:21
ibocan33 adlı üyeden alıntı
millet merhaba ben ybrcilerden ibo
yarın kısmetse bir arkadaşıma cbf alacaz o motoru bulmuş kendisi çalıştığı için gidip alışverişi ben yapacam yanlız motorda düşmeden dolayı çizikler var diye yazmışlar ama ben tam emin değilim resim atıyorum
sizce bu motor sağ tarafa düşmüşmü yoksa kaza falanmı geçirmiş. ön fren maneti kırık kafa grenajı çevresinde darbe var ve yan kapaktada galiba resimden o kadar görebiliyorum sizin yorumunuz ne olur ?
Merhaba,
Düşük hızlarda düşmeyle kolay kolay manet kırılmaz.
Grenajın yanındaki sürtünme ise en azından 40-50 gibi bir hızla yan yattığının göstergesi olabilir.
Birde sanki sürücünin ayak koyduğu peg yamuk gibi geldi bana.
Kaynak görmüş olabilir.
Normalde düşüş anında motor koruma demiri'nin yan kapağı koruması lazım.
Koruma demirini sonradan takmış olabilir.
Bilgi paylaştıkça çoğalır.
"Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."
-
14 Ekim 2010, 22:03
ibocan33 adlı üyeden alıntı
millet merhaba ben ybrcilerden ibo
yarın kısmetse bir arkadaşıma cbf alacaz o motoru bulmuş kendisi çalıştığı için gidip alışverişi ben yapacam yanlız motorda düşmeden dolayı çizikler var diye yazmışlar ama ben tam emin değilim resim atıyorum
selamlar aydoganx a katılıyorum birde yan kapaktaki boya kalkması uzun km yapmış motorlarda olur genelde kuryelerde.
-
15 Ekim 2010, 01:15
AydoganX adlı üyeden alıntı
Günaydın arkadaşlar.
Rialliden aldığım hava filtreleri gayet düzgündü.
Bahsettiğin gibi uymayan bir kısmı olmamıştı bende.
Hatta rialliden ilk aldığım hava filtrelerinin üstünde "velomoto cbf150 hava filtresi" yazıyordu.
Demekki riallide o zamanlarda velomoto'dan alıp satıyordu.
Ama dediğim gibi bahsettiğin problemi hiç yaşamadım.
Acaba defolu ürünmü denk geldi?
Bilemiyorum ama eskisi hemencecik otururken velmotodan aldığım kırılarak oturdu ama sorun teşkil etmediğinden o şekilde kullandım.
arkadaslar bu aylarda hangi yağı almamı tawsiye edersiniz.
2 tane yağ var aklımda
ilki; CASTROL POWER 1 4T 10W-40
ikincisi; CASTROL POWER 1 4T 15W-40
4 lt alcam. snrm yaza kadar yeter. daha once 10-50 tam sentetik aldım. vitesler sert oldu hosuma gitmedi bi daha almıcam. 4 lt almıstım bitene kadar kullandım. şmdi hangisini tawsiye edersiniz?
Kışın 10w-40 sj sınıfı iyi olacaktır, yazın ise daha kalın yağ almanızı yazın 10w-40 sj sınıfı yağ kullanan biri olarak tavsiye ediyorum.
10w-40'ta koysan motor durduğu yerde 1'den boşa geçirirken zorlanırsın.
Birtek cbf150'de değil tüm motosiklerde aşağı yukarı durum böyledir.
Çözümü ise dediğim gibi ayaklarınla hafif ileri geri yapıp vitesi boşa almak.
Tabi ki hepimizin arada sırada yaptığı yanlışlıklar oluyor, normaldir, zaten 4-4 lük olmamız beklenemez. Sadece biraz dikkat yeterli
Motosikleti park etmeden hemen önce vitesi boşa alıp öyle stop ediyorum, sıkıntı olmuyor.
mimoza_cbf_ adlı üyeden alıntı
samsun daki honda servisi adamlar denize sıfır çalişiyorlar
Evet ama denize girdiklerini sanmıyorum, özellikle şimdi.
Yaklaşık 2000 km daha kullanma hakkım olan eski bujimi (ngk 8 serisi) sıfır zımpara kağıdı ile zımparalayıp taktım, çalışıyor.
Murat Kehya
Acemi Motorcu
A-(eksi)
-
15 Ekim 2010, 01:37
beyler bır zamanlar buraların asınasıydım motorumu sattım uzak kaldım ama gene motor almaya karar verdım ve cok dusundum yenı ybr125 mı alsam yoksa bıldıgımden sasmasam mı dıye.sonuc cok dusundum herseyı goz onunde tuttum ve gene cbf150 almaya karar vermısken babamında ısrarıyla ps 150 aldım .sahane motor suandakı motorumda ama cbf kullanmakta ap ayrı bıseydı degerını bılın kullandıgınız motorun .bakın bunu ben dıyorum cbf 150 sınıfının en ıyısı hala
-
15 Ekim 2010, 01:55
-
15 Ekim 2010, 06:49
Murat Kehya
Acemi Motorcu
A-(eksi)
-
15 Ekim 2010, 11:53
-
15 Ekim 2010, 12:22
-
15 Ekim 2010, 12:29
yani 90 liraya mersin antalya arası gider gelir cok güzel bir rakam bende öle istiyodum ama arabaya iyi bi müşteri cıkınca sattık işte tek basımada olunca araba biraz gereksiz gibi geliyo işle ev arası zaten 10 km bişey
diğer kullanıcıların da yorumlarını bekliyorum
-
15 Ekim 2010, 13:18
cekokk adlı üyeden alıntı
yani 90 liraya mersin antalya arası gider gelir cok güzel bir rakam
bende öle istiyodum ama arabaya iyi bi müşteri cıkınca sattık işte tek basımada olunca araba biraz gereksiz gibi geliyo işle ev arası zaten 10 km bişey
diğer kullanıcıların da yorumlarını bekliyorum
En son Ağustos sonunda Didim - İstanbul yapmıştım..
Çoğu yerde tapa gaz gittim..Yanlış hatırlamıyosam tam 780 km.
Toplamda 75 lira yaktı..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:12 ----------
Emrah zincirin markası vs. neymiş bilgi aldınmı?
Ön rulmanlarda NSK markasının 6301 DDU isimlü ürününü alman lazım.
Piyasadaki çin malları rulmanlardan alma sakın. (DDU kodu viton kapak olduğu belirtiyormuş. Bu bilgiler için teşekkürler "osmaniyeli"
)
Dün zinciri elime aldım abi allahtan düşük hızda
Benim bi kaç arkadaşın motorlarını götürdüğü güvendiği bi motorcu varmış..Aradık onu geldi aldı motoru..
Tabi birazda kaktırdı bana gibi geldi ama hayırlısı..
Zincir&dişli (zincirin markası wiwi)
Arka fren balatası.
Buji (Çift tırnak dedi takmış artık)
akü (Sulu tip akü yerine bakım gerektirmeyen takmış buna baya bozuldum açıkçası)
[34 AY 0494] Büyükçekmece MT
-
15 Ekim 2010, 17:27
Ben olsam senin yerinde arabaya devam ederdim dicem önümüzdeki bahara kadar araba ,yaza doğru da cbf i alırdım, tamamen kişisel testim ile uzun yolda 13 Lt depodan 10 lt ile 465 km yapmıştım. sürekli 80-100 arası yokuşlarda belki 70 , yedek de 120km yapsa bitene kadar 580km olur [/QUOTE]
benim depo 270 ila 280 km de yedeğe düşüyor...2010 model cbf 150...bakımları tam...seninki bayağı az yakıyor....
-
15 Ekim 2010, 17:46
ZS805 adlı üyeden alıntı
Ben olsam senin yerinde arabaya devam ederdim dicem önümüzdeki bahara kadar araba ,yaza doğru da cbf i alırdım, tamamen kişisel testim ile uzun yolda 13 Lt depodan 10 lt ile 465 km yapmıştım. sürekli 80-100 arası yokuşlarda belki 70 , yedek de 120km yapsa bitene kadar 580km olur
benim depo 270 ila 280 km de yedeğe düşüyor...2010 model cbf 150...bakımları tam...seninki bayağı az yakıyor....[/QUOTE]
Seninkide baya cok yakıyor ama :S en son 351 km 11 lt benzin yaktı.
Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...
-
15 Ekim 2010, 18:01
zenon adlı üyeden alıntı
benim depo 270 ila 280 km de yedeğe düşüyor...2010 model cbf 150...bakımları tam...seninki bayağı az yakıyor....
Seninkide baya cok yakıyor ama :S en son 351 km 11 lt benzin yaktı.[/QUOTE]
işe giderken kullandığım yolda 2 km kadar dik bir rampa var...bu rampanın etkisi çoktur sanırım benim benzin sarfiyatımda...
-
15 Ekim 2010, 18:09
zenon adlı üyeden alıntı
Seninkide baya cok yakıyor ama :S en son 351 km 11 lt benzin yaktı.[/QUOTE]
abi senin motor fazla yakıyo sanki bunun sebebi senin servisin koyduğu yağ olmasın yada fazla ilgi göstermiyosun motorunaen kötü 320 kmden sonra geçmesi lazım yedeğe
-
15 Ekim 2010, 18:18
yağı değiştim bugün koyduğum yağ 900gr.
çıkan yağ 850gr
sakin kullanımda yağ yakmıyor bizim motorlar ama uzun yola çıkıp allah ne verdiyse kaptıran arkadaşların sık sık kontrol etmesi gerekiyor.
yıllık izindeyken sürekli uzun yol yapmıştım ciddi manada yağ yaktığına şahitim
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
-
15 Ekim 2010, 18:21
babaçi adlı üyeden alıntı
yağı değiştim bugün koyduğum yağ 900gr.
çıkan yağ 850gr
sakin kullanımda yağ yakmıyor bizim motorlar ama uzun yola çıkıp allah ne verdiyse kaptıran arkadaşların sık sık kontrol etmesi gerekiyor.
yıllık izindeyken sürekli uzun yol yapmıştım ciddi manada yağ yaktığına şahitim
abi ben anlamıyorumki dışarda artık 4 motor görsem 3'ü cbf kimseyide öyle sakin kullanırken görmüyorum kimsede yağ yakmıyormu yoksa sürekli yağmı değiştiriyorlar...
-
15 Ekim 2010, 19:19
mücahit_89 adlı üyeden alıntı
Seninkide baya cok yakıyor ama :S en son 351 km 11 lt benzin yaktı.
abi senin motor fazla yakıyo sanki bunun sebebi senin servisin koyduğu yağ olmasın yada fazla ilgi göstermiyosun motorunaen kötü 320 kmden sonra geçmesi lazım yedeğe[/QUOTE]
servis repsol yağ koyuyor motora...su an 6000 km de motor...zamanında yaptırıyorum bakımları...anlamadım gitti...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:16 ----------
abi ben anlamıyorumki dışarda artık 4 motor görsem 3'ü cbf
kimseyide öyle sakin kullanırken görmüyorum kimsede yağ yakmıyormu yoksa sürekli yağmı değiştiriyorlar...
Babaçi kardeşime katılıyorum...uzun yolda sürekli dip gaz gidenler kontrol etmeli yağı...
-
15 Ekim 2010, 19:24
abi ben anlamıyorumki dışarda artık 4 motor görsem 3'ü cbf
kimseyide öyle sakin kullanırken görmüyorum kimsede yağ yakmıyormu yoksa sürekli yağmı değiştiriyorlar...
haftada 1 kere bakıyorum ben yağa yeterli oluyo
Ama şöyle bişey var bu makina bana dayanıyosa herkese dayanır gibime geliyo..
Varmı cbf zinciri kopartan
[34 AY 0494] Büyükçekmece MT
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 39 kullanıcı var. (0 üye ve 39 misafir)
Bu Konudaki Etiketler