Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    sezginkalkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bmw R1200GS Adv - 2015
    Alıntı jam session adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cbf ahalisi merhaba.

Soğuklar benim de canımı sıkmaya başladı. İlk yılım benim bu motosiklet üstünde. Kışın geleceğini hiç düşünmemiştim yaz zamanı. Ağustos böceği hikayesi gibi oldu valla.

Termal içlik, pantolon ve kışlık eldiven gibi biraz da olsa cep yakacak bir listem var. Merak ettiğim termal içliğin gün içinde rahatsızlık veriyor mu? Memnun muyuz bir de THERMOFORM TERMAL TAKIM'dan.
    thermoform ben kullanıyorum..ve hemen hemen hergün alt içliği takıyorum..ve sadece 3 km için.ama burası eskişehir üni. de gayet rahat bi şekilde takılıyorum..kısaca terletme falan yapmıo. ama alırken bedene dıkkat et, çünkü ben biraz büyük almıştım..ama likralı olduğundan kçük bile olsa olur yani..
    Sezgin KALKAN
    A RH+
    0554 776 76 64

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    izm35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İJ 350''''''CBF 150
    yararlı bilgiler paylaşılmış teşekürler

Motosikleti
    mondial mh 125 dirift
    uzun bir ayrılıktan onra herkese merhaba ne var ne yok bakalım buralarda
    HAYATI TESPİH YAPTIM KAH ÇEKİYORUUUM KAH SALLIYORUUUM......

Motosikleti
    cbf150
    Alıntı mimoza_cbf_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    her kese günaydın arkadaşlar
    günaydın.

Alıntı Emrah.ark adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Saolasın abi..Terslikler gelince üst üste gelirmiş..Dünde motoru düşürdüm..Metehan abinin düşünce ilk elimeze aldığımız dediği grenajı çatlattım..

Şu içerde kalan paramı bi alıyım..Hepsini motora ve bakımlarına vericem..
    Bu halde görünce bi kötü oluyorum
    Geçmiş olsun, maalesef öyle. Krenajlı motorun görüntüsü güzel olurken iş düşmeye gelince işler değişiyor.

Ya scooterın olsaydı, züğürt tesellisi(şahsım adına diyorum, dylan hoşuma gidiyorda)

Alıntı ZS805 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar...kıyafet tecrübe ve tavsiyelerinizden faydalanmak isterim...ben işe motorla gidip gelmekteyim...malum soğuğu var yağmuru var karı var...ucuz ve kaliteli mont ve pantolon tavsiyeniz varmıdır...teşekkürler...
    İsmail abinin tavsiyelerini beğendim, ben de sana tavsiye edeyim.

Bense kışın deri mont giyiyorum, yazınsa çıkarıyorum

Kışın uzun süre motosiklet kullanacaklara thermal içlik şart(el, ayak dahil) diye düşünüyorum. Bi de kışlık balaklava kullanın.

Alıntı cbf 150 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne olsun iyilik sağlık, motosikleti sattınız herhalde. Satanlar birdaha uğramıyorda

Ya da az uğruyor.
    Murat Kehya
    Acemi Motorcu
    A-(eksi)

Dogan88 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Crypton T115
    arkadaslar kışlık alışverişimi tamamladım bi tek ayakkabı kaldı.
    pantalon olarak; Revit Factor aldım yorumlarını falan okudum olumlu. kışlık olarak kullancam hep. yazın zaten jean giyiyom
    http://www.feyizoglu.com/alisveris/p....php?pID=44156

eldiven olarak; Revit Zenith H20 aldım. 10 derece gece yağmurda denememde guzeldi su almadı soguk geçirmedi. daha ilerde ne olur bilemem .
    http://www.feyizoglu.com/alisveris/p....php?pID=44884

bide termal yelek aldım. aslında uzun kollu alıcaktım ama yazında giyerim düşüncesiyle yelek aldım montun içine giyiyom rüzgardan extra korunuyom. bunuda Revit Scoop aldım.
    http://www.feyizoglu.com/alisveris/p....php?pID=44113

arkadaslar tek eksiğim ayakkabı kaldı ama ben çizme gymeyi sevmiyorum. en fazla kısa bot giyerim onunda hep yazlık olanları var kışlık hiç yok düzgun bi model. dainese montum var kucuk gelio onu satıp buyuk beden alıcam, mont su anda idareten yedek var

bide bizim cbfler neden komple suyu ayaklarıma atıo anlamadım. hele bi su birikintisinden geçince arka teker asagıdan komple oturdgum yere atıyor ve haliyle pantalon falan filan her sey su oluo çare olarak branda yaptırdım ama tak cıkar bakalım kışın nasıl ugrascaz.

Motosikleti
    cbf150 2010 siyah
    yardım ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim...

-ibrahim- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbf 150
    Arkadaş ben motorumu çok seviyorum ya

brs3417 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    şimdilik 4 teker
    Alıntı -ibrahim- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırdır

Motosikleti
    cbf150
    Alıntı Dogan88 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaslar kışlık alışverişimi tamamladım bi tek ayakkabı kaldı.
    pantalon olarak; Revit Factor aldım yorumlarını falan okudum olumlu. kışlık olarak kullancam hep. yazın zaten jean giyiyom
    http://www.feyizoglu.com/alisveris/p....php?pID=44156

eldiven olarak; Revit Zenith H20 aldım. 10 derece gece yağmurda denememde guzeldi su almadı soguk geçirmedi. daha ilerde ne olur bilemem .
    http://www.feyizoglu.com/alisveris/p....php?pID=44884

bide termal yelek aldım. aslında uzun kollu alıcaktım ama yazında giyerim düşüncesiyle yelek aldım montun içine giyiyom rüzgardan extra korunuyom. bunuda Revit Scoop aldım.
    http://www.feyizoglu.com/alisveris/p....php?pID=44113

arkadaslar tek eksiğim ayakkabı kaldı ama ben çizme gymeyi sevmiyorum. en fazla kısa bot giyerim onunda hep yazlık olanları var kışlık hiç yok düzgun bi model. dainese montum var kucuk gelio onu satıp buyuk beden alıcam, mont su anda idareten yedek var

bide bizim cbfler neden komple suyu ayaklarıma atıo anlamadım. hele bi su birikintisinden geçince arka teker asagıdan komple oturdgum yere atıyor ve haliyle pantalon falan filan her sey su oluo çare olarak branda yaptırdım ama tak cıkar bakalım kışın nasıl ugrascaz.
    Hayırlı olsun, güzel ve pahalı şeyler almışsın.

Bizim motorun önüne kuryeler gibi plastik bağlamazsak ayaklarımıza her su birikintisinden geçişte su gelecektir.

Brandayı motorun rüzgar alacak şekilde ayarlarsan, yaza kadar çıkarmadan kullanabilirsin.

yardım ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim...
    Biz de teşekkür ederiz.

Ben de seviyorum ama henüz aramızda duygusal bir bağ oluşmadı.
    Murat Kehya
    Acemi Motorcu
    A-(eksi)

Motosikleti
    kymco downtown300i - Honda Silverwing600 ABS
    arkadaşlar size bir soru sormak istiyorum.
    park halindeki (gözünüz gibi baktığınız)motorunuza, bir araç geri geri gelip çarparsa,motoru yere yatırıp, durup dururken 370tl hasar meydana gelmesini sağlar ve buna rağmen arabada bir çizik dahi olmazsa ,tutanak tutulur foto çekilir ve 30 gün boyunca ,çarpan aracın sigorta şirketinden exper gelecek diye beklenirse,sonra exper gelip tespitte bulunup öylece gider ve 15 gün sonrasına ;tamam motor hasarı karşılanacaktır derse... fakaaat... servisiniz motoru tamir eder, siz ücreti verirsiniz biz size gerekli ödemeyi daha sonra yaparız derse(adını ilk defa duyduğum''HÜR SİGORTA'' ), ve servisi aradığınızda : bu hasarı 1 hafta içinde mutlaka yaptırmanızı servisiniz size söyler ve yaptırmazsanız hasar dosyası kapatılıp iptal olacak( herkes yaptığıyla kalacak,hasar benim cebimden çıkacak )derse ve içinizden ''ben böyle adaletin!! deyip ne yapalım başka yolu yok yaptıracaz artık '' deyipte cebinizde 1 hafta içinde 370tl para olma ihtimali çok düşük olsa SİZ NE YAPARDINIZ???
    A - sigorta şirketine dava açmak
    B - servisle yüz göz olup veresiye açtırıp tamiri yaptırmak
    C - motora çarpan kişiye ve aracına size yapılana karşılık, kısmen 370tl lik bir hasar vermek
    D - sinirden,motoru sahilden denizin serin sularına bırakmak
    E - hepsi
    F - hiçbiri

çıldırmak üzereyim :(

Motosikleti
    cbf150
    Alıntı boudberg adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    park halindeki (gözünüz gibi baktığınız)motorunuza, bir araç geri geri gelip çarparsa,motoru yere yatırıp, durup dururken 370tl hasar meydana gelmesini sağlar ve buna rağmen arabada bir çizik dahi olmazsa ,tutanak tutulur foto çekilir ve 30 gün boyunca ,çarpan aracın sigorta şirketinden exper gelecek diye beklenirse,sonra exper gelip tespitte bulunup öylece gider ve 15 gün sonrasına ;tamam motor hasarı karşılanacaktır derse... fakaaat... servisiniz motoru tamir eder, siz ücreti verirsiniz biz size gerekli ödemeyi daha sonra yaparız derse(adını ilk defa duyduğum''HÜR SİGORTA'' ), ve servisi aradığınızda : bu hasarı 1 hafta içinde mutlaka yaptırmanızı servisiniz size söyler ve yaptırmazsanız hasar dosyası kapatılıp iptal olacak( herkes yaptığıyla kalacak,hasar benim cebimden çıkacak )derse ve içinizden ''ben böyle adaletin!! deyip ne yapalım başka yolu yok yaptıracaz artık '' deyipte cebinizde 1 hafta içinde 370tl para olma ihtimali çok düşük olsa SİZ NE YAPARDINIZ???
    C - motora çarpan kişiye ve aracına size yapılana karşılık, kısmen 370tl lik bir hasar vermek
    E - hepsi
    F - hiçbiri

Öncelikle çok geçmiş olsun. Olayın en iyi tarafı, motosiklet siz üzerinde değilken düşmüş. Sakat dahi kalabilirdiniz.

Bence siz motosikletinizi tamir ettirin. Sigorta şirketi batmadıktan sonra paranızı tahsil edersiniz ama servisin de size yardımcı olması şart. Ne de olsa birbirlerini tanıyorlardır.

Dünya işi bu, herşey gelir başa. En önemlisi sağlık, ciddiyim.
    Murat Kehya
    Acemi Motorcu
    A-(eksi)

muratgün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    şimdilik yok
    o zaman bende şöyle bi polemik soru sorayım mı

neden niçin hangi sebeple hangi açıdan en çok neresini hangi davranışını hangi hal ve hareketini diye sorayım dersem ?????

Motosikleti
    Alıntı mmucit adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle çok geçmiş olsun. Olayın en iyi tarafı, motosiklet siz üzerinde değilken düşmüş. Sakat dahi kalabilirdiniz.

Bence siz motosikletinizi tamir ettirin. Sigorta şirketi batmadıktan sonra paranızı tahsil edersiniz ama servisin de size yardımcı olması şart. Ne de olsa birbirlerini tanıyorlardır.

Dünya işi bu, herşey gelir başa. En önemlisi sağlık, ciddiyim.
    bazen düşünüyorum da motorla ben kaza yapsam ve hata %yüz bende olsa bu kadar çok üzülmez ve bu kadar sinirlenmezdim. Servis sigorta şirketini ne yazıkki tanımıyor.Yine de dilekleriniz ve öneriniz için teşekkür ederim.mecbur, bir şekilde yaptırıcam.Öyle bir sigorta şirketi batsa daha iyi olur gibime geliyor... kim bilir benim gibi daha kaç mağdur var.

iyi geceler arkadaşlar.kazasız belasız yarınlar.

muratgün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    şimdilik yok
    E - hepsi
    F - hiçbiri

öncelikle selamlar iyi geceler geçmiş olsun allah beterinden saklasın cümle cemalimizi gelelim cevaba
    bir zamanlar trafik takip işleri yaptıgım ıcın dılım dondugunce cevaplamaya çalısayım daha 2 ay oncesıne kadar (takipçi) olan bir arkadaşımın basınada aynı sızın gıbı bı olay geldı ondan ornek vererek acıklıyayım sızın gıbı (tahmın edıyorumkı sızın olayınızdada karsı taraf sucunu kabul etmıs ve zorluk cıkarmamıs) su dagıtıcısı bır arkadas ıle bızımkı yandan bırbırlerıne vurarak çarpışıyorlar suçunu karşı taraf kabul ediyor (aynen onunkide hür sigorta idi) ve servıse gıdıyoruz aynı sekılde(motorsıklet kazaları ıcın gecerlı olan) sız yaptırın faturayı bıze gonderın parayı bız sıze oduyoruz dıyor exper denen şahıs (malum servıslerle içli dışlı oldukları için kankadırlar servisle exper denen zatlar) neyse bizde servısle kankaydık ve olayı soyle çözduk arkadasım odemelerını hallettıkten sonra kazadan 1.5 ay sonrasında gecen hafta parayı tedarık edıp (onukı yaklasık olarak 750 tl masraflı bır işti) parçaların siparişini geçip geçen hafta cumartesi günü montajı yapıldı ve bizde servisten aldıgımız fatura ve tutanakları hür sigorta izmir bölge müdürlüğüne kargoladık tahmın edıyoruzki 15 ila 20 günluk sure zarfında parayı odeme yapıcaklar. sizinde yapmanız gereken öncelikle servisle iyi anlaşmanız lazım öyle dosya kapanıyo diye bişiy yok (tamam kapanıyo yapılmazsa) ancak bı daha tekrardan dosya açılabiliyor biz öyle yapmıştık ne yani sizin şu anda ödeme imkanınız yoksa motor öyle kalcakmı saçmalık servisinizle iyi anlaşın ve bütün detayları konuşun bu sizin yasal hakkınız trafik sigortasının amacı budur size o parayı ödemekle yükümlüdür dilerim en kısa sürede halledersiniz gelişmelerı takıp edıcem inş

Motosikleti
    Alıntı muratgün adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    öncelikle selamlar iyi geceler geçmiş olsun allah beterinden saklasın cümle cemalimizi gelelim cevaba
    bir zamanlar trafik takip işleri yaptıgım ıcın dılım dondugunce cevaplamaya çalısayım daha 2 ay oncesıne kadar (takipçi) olan bir arkadaşımın basınada aynı sızın gıbı bı olay geldı ondan ornek vererek acıklıyayım sızın gıbı (tahmın edıyorumkı sızın olayınızdada karsı taraf sucunu kabul etmıs ve zorluk cıkarmamıs) su dagıtıcısı bır arkadas ıle bızımkı yandan bırbırlerıne vurarak çarpışıyorlar suçunu karşı taraf kabul ediyor (aynen onunkide hür sigorta idi) ve servıse gıdıyoruz aynı sekılde(motorsıklet kazaları ıcın gecerlı olan) sız yaptırın faturayı bıze gonderın parayı bız sıze oduyoruz dıyor exper denen şahıs (malum servıslerle içli dışlı oldukları için kankadırlar servisle exper denen zatlar) neyse bizde servısle kankaydık ve olayı soyle çözduk arkadasım odemelerını hallettıkten sonra kazadan 1.5 ay sonrasında gecen hafta parayı tedarık edıp (onukı yaklasık olarak 750 tl masraflı bır işti) parçaların siparişini geçip geçen hafta cumartesi günü montajı yapıldı ve bizde servisten aldıgımız fatura ve tutanakları hür sigorta izmir bölge müdürlüğüne kargoladık tahmın edıyoruzki 15 ila 20 günluk sure zarfında parayı odeme yapıcaklar. sizinde yapmanız gereken öncelikle servisle iyi anlaşmanız lazım öyle dosya kapanıyo diye bişiy yok (tamam kapanıyo yapılmazsa) ancak bı daha tekrardan dosya açılabiliyor biz öyle yapmıştık ne yani sizin şu anda ödeme imkanınız yoksa motor öyle kalcakmı saçmalık servisinizle iyi anlaşın ve bütün detayları konuşun bu sizin yasal hakkınız trafik sigortasının amacı budur size o parayı ödemekle yükümlüdür dilerim en kısa sürede halledersiniz gelişmelerı takıp edıcem inş
    iş başa düştü desenize neyseki içime su serptiniz yine de, teşekkür ederim.bakalım bu süreçte iyi kötü nelerle karşılaşacağız.dilekleriniz ve önerileriniz için tekrar teşekkür ederim gelişmelerden haberdar edicem tabiki sizleri. iyi geceler.

izm35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İJ 350''''''CBF 150
    arkadaşlar bi soruda ben sorayım cbf150 lere ayak marşı taktırmak mümkünmü vede gerek olurmu akü boşalırsa nasıl çalıştırırız fikri olan arkadaşlar lütfen yazsın şimdiden teşekürler

Motosikleti
    cbf150
    Alıntı izm35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar b soruda ben sorayım cbf150 lere ayak marşı taktırmak mümkünmü vede gerek olurmu akü boşalırsa nasıl çalıştırırız fikri olan arkadaşlar lütfen yazsın şimdiden teşekürler
    Bence direkt takıl(a)maz. Akü biterse(kışın olabilir) vurdurarak çalıştırabiliriz.

Vurdurma işlemi için illa bayır gerekmez, ciğeriniz kuvvetliyse hafif yukarı meyilli yolda bile çalıştırabilirsiniz motoru.

Kış için jikleyi açın, kontak da açık ve motor 2. viteste. İtmeye başlayın motoru(bayır ise oturun üstüne, salın gitsin) Satte 3-5 km hız yaparken, debriyajı bırakın(çok yavaş bırakmayın, azıcık sert olsun), bu esnada sağ eliniz de hafif gaz versin, aküde az bir kırıntı varsa marşa da basmayı deneyebilirsiniz. Neyse motorun çalışması lazım, çalıştığı an debriyajı tekrar çekelim ki motor yanımızdan kaçmasın(üstünde iseniz kaçsa da mühim değil. ) Sonra hafif gaz ile motoru güzelcene ısıtıp jikleyi, kapatıyoruz ve vira bismillah diyerek yolumuza koyuluyoruz.

Birde akünün zaman zaman sarj aletleri ile sarjı(özellikle kışın) bu tip olayları azaltabilir. Ama cbf150 nin orjinal aküsü biraz dandik, ben geçen sene tam değişecektim havalar ısındı Kışın bitti akü, sarj ettim doldu. Artık gittiği kadar gider.
    Murat Kehya
    Acemi Motorcu
    A-(eksi)

superkaos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Ncx700
    Arkadaşlar Lastik alıcam dişli olması kış için daha iyi 12.000km de durolarım, istanbul'da önerebileceğiniz yer ve marka var mı?

merhaba arkadaşlar...kıyafet tecrübe ve tavsiyelerinizden faydalanmak isterim...ben işe motorla gidip gelmekteyim...malum soğuğu var yağmuru var karı var...ucuz ve kaliteli mont ve pantolon tavsiyeniz varmıdır...teşekkürler...
    Motomax'ın sitesindeki garajj ürünlerini kontrol etmeni öneriririm.
    Genelde kaliteli ürünler, uygun fiyatlara satılıyor.
    www.motomaxonlineshop.com

Soğuklarda, motosiklet montunun ve motosiklet pantolonunun altından özellikle termal içlik kullanmak şart.

Alıntı jam session adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Termal içlik, pantolon ve kışlık eldiven gibi biraz da olsa cep yakacak bir listem var. Merak ettiğim termal içliğin gün içinde rahatsızlık veriyor mu? Memnun muyuz bir de THERMOFORM TERMAL TAKIM'dan.
    Merhaba,
    Termal içlik takımını gün boyunca, işyerimde takım elbisemin içinden giyiyorum, gayet rahat ve sıcacık tutuyor

Alıntı cbf 150 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba, cbf150'den sonra yeni motor aldınız mı ?

Allah bozmasın.

E - hepsi
    F - hiçbiri

Çok üzüldüm. Öncelikle geçmiş olsun.
    Şükür ki sen üzerindeyken böyle bir dengesiz gelip vurmamış.

Bahsettiğin olayın aynısı bana da olmuştu, ticari taksinin biri geri geri gelip motora vurmuştu.

Allahtan motor devrilmeyip durduğu yerde arkaya gitmişti, bu yüzden de sadece olan ön çamurluğa olmuştu. Sonuçta tutanak vs. tutturduk ama bu işlerle uğraşmak istemediğim için kendim yeni çamurluk alıp değiştirmiştim.

İşleyiş hakkında detaylı bir bilgim olmadığı için yardımcı olamayacağım.
    Muratgün kardeşimiz güzel açıklamalar yapmış.

Umarım en kısa sürede masrafları karşılatıp motoru sağlam haline getirirsin.
    Tekrar geçmiş olsun.

Alıntı izm35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar bi soruda ben sorayım cbf150 lere ayak marşı taktırmak mümkünmü vede gerek olurmu akü boşalırsa nasıl çalıştırırız fikri olan arkadaşlar lütfen yazsın şimdiden teşekürler
    Teknik olarak evet bu mümkün.
    Ama bu iş için uğraşacak usta olurmu orasını bilmiyorum
    Aşağıdaki resimlerde Çin'deki motora ayak marşı takılmış.

Bizim motorun yapısıda bunun gibi debriyaj kapağının altında ayak marşı için boşluk var.
    Fakat buranın milini vs. gerekli parçaları nereden uydurursun emin değilim.

Bana sorarsan hiç gerek yok.
    Zor durumda kalınca "vurdurma" yöntemi gayet başarılı oluyor

Bilgi paylaştıkça çoğalır.
    "Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."

superkaos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Ncx700
    Michelin Pilot Sporty almayı düşünüyorum cbf150'me haftasonu 160 lira fiyat verdiler işçilik dahil birde diz örütsü alıcam işe takım elbiseyle gidip geliyorum sıkıntı oluyo kar yağana akdar idare eder

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 13 kullanıcı var. (0 üye ve 13 misafir)

Bu Konudaki Etiketler