[/COLOR]Arkadaşlar dün İstanbul - Buz motordan Michelin Pilot Sporty lastiklerden 1 çift sipariş geçtim, bugün lastikler elime ulaştı ve montajını yaptırdım.
Hani bazı arkadaşlar derlerdi "motor virajlara kendiliğinden giriyor çıkıyor sanki" diye, ben pek ciddiye almazdım.
"Lastik lastikdir" diye düşünüyordum ama bugün tüm düşüncelerim alt üst oldu.
Bu michelin acayip bir lastikmiş henüz rodajda olmasına rağmen gerçekten sanki virajları kendisi dönüyor motor.
Lastik değişimi sonrası eve dönüş yolunda ilk viraja girişimde "lan ne oluyor bi dengesizlik var bu motorda" diye düşündüm. Alışmışım IRC'lerin tabiri caizse virajlara dümdüz girmesine. Ama devam eden virajlarda anladımki motor virajlara kendisi yatıp kalkıyor
Resmen içimden "ohaa, helal olsun" dedim. Gerçekten beni çok şaşırttı.
İmkanı olan arkadaşlar mutlaka michelinleri denesinler.
Önceki lastiklerim IRC'ydi. Bu kadar fark olacağını hiç tahmin etmiyordum.
Buzmotorda kredi kartına mail order yöntemiyle aldım. Ön ve arka toplam 150 TL tuttu.
13 lirada lastiklerin (İstanbul-Ankara) kargo ücreti.
Montaj ve balans ayarı içinde Ankara'daki Çinici kardeşlere gittim 40 lirada oraya bayıldık. (Biraz fazla geldi ama motosiklet için balans ayarı makinesi sadece burada olduğu için gittim)
Toplam maliyeti 203 TL.
Daha önce sadece lastikler 200-210 TL arasıydı. Şu anda 150 TL ile güzel bir indirimi var. Tavsiye ediyorum.
Michelin ürün etiketleri aşağıda. Lastiklerin sınırlarıda yazdığı için fotoğraflarını çektim. Faydası olabilir.