Öncelikle xenonun hayırlı olsun.
Sonra ise montajını sen yapmasan iyi olur
Şimdiden söyleyeyim, montaj işi zordur özellikle bizim motorumuzda çünki far elektriğini dinamodan alıyorki o senin hiçbir işine yaramaz.
Sana adam gibi dc 12 volt lazım, oda aküde mevcut. Yani sen aküden bağlantı alacaksın, sonra ek sigorta takman lazım, röle de eklemeliyiz aslında.
Gelelim bizim standart düğmeleri kullanmak istersen ne olacak? Bayağı kesip biçme işlemi gerekiyor. Ama bir ihtimal soketten de alınabilir ama sonuçta dinamo elektriği iptal edilip yerine 12 volt akü elktriği taşınacakki dediğim gibi iyi bir usta lazım. Kablo çekmek için ise krenajların sökülmesi iyi olur.
Ben krenajlar sökükken ön göstergeyi led yaptım, birde ledden bozma sis farları için kablo çektim.
Naçizane tavsiyem, ek düğme koyarsan sıkıntıların çoğu azalır. Yani standart düğmelere dokunmamak birçok sorunu ortadan kaldırır ama onları kullanabilmek daha güzel olurdu değil mi?
O düğmelerin(uzun-kısa-selektör) kabloları tek tek tespit edilecek ve ona göre bağlantılar yapılacak, dikkat edilecek tesisat yakılmayacak, sigorta atması muhtemel olduğundan ek sigorta bulundurulacak.
Ama biri yapıp da gösterirse kablo bulma işi bayağı bir kolaylaşır.