Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Alıntı mimoza_cbf_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu yamaha ybr125 gaz kesicini bizimkine taksak ne olur deniyen veya bilgisi olan varmı
    Net bir bilgim yok bu konuda.

Alıntı kefeli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    slm bende aranıza yeni cbf kullanıcısı olarak katıldım
    Hoşgeldin. Hayırlı olsun motorun. Kazasız belasız bol km.ler...

Alıntı ZS805 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    s.a. herkese merhaba arkadaşlar....adım Tayfun yaşım 39... bende Adapazarından bir cbf150 sürücüsü olarak aranızdayım....selamlar...
    Ve aleyküm selam. Hoşgeldin. Hayırlı olsun motorun. Kazasız belasız bol km.ler...

Alıntı muratgün adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostlar herkese merhabalar ama birazda elvedalar motorumu bugün akşamüstü satmış bulunmaktayım satışımızı yaptık motorumuda teslim ettim hayırlısıyla yeni sahibine kazasız belasız inşallah artık cbfci değilim ama genede burlardayız çünkü markalar modeller farklı bile olsa biz bir aileyiz ve gönullerimiz bir değil mi
    Vay vay Murat, hayırlı uğurlu olsun. Mahsuru yoksa eğer kaça sattın kardeş?
    Görünen bir motor varmı ufukta?

Alıntı Cazador45 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    slm arkadaşlar başımıza kötü bişey geldi arkadaşın motosikletinn yağını değiştirdik arkadaşın elinin ayarı pek yok yağ tıpasını fazla sıktı ve bloğu çatlattı motosiklette 3 günde yağ kalmadı bu çatlağı nasıl yaptırabiliriz bi fikri olan yada bilen varsa bize yazarsa sevinirm durum çok vahim :S
    Off, düşünmesi bile kötü yahu. Alüminyum contanın önemi ne yazıkki belli olmuş. Conta olmadanmı sıkıldı acaba?

O kısım döküm olduğu için kaynak vs.de zor olur. Çok iyi bir usta bulmanız lazım.

Geçici olarak, idareten epoxy yapıştırıcılar vs. kullanılabilir belki, arabaların radyatör çatlakları için kullanılıyor diye biliyorum. Tabi sağlıklı olmayacağı kesin.

Geçmiş olsun.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:41 ----------

Kırık & çatlak motor bloğu hakkında şöyle bir konu buldum. Belki bir fikir verebilir :
    http://www.motosiklet.net/forum/moto...or-tamiri.html
    Bilgi paylaştıkça çoğalır.
    "Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

slm arkadaşlar başımıza kötü bişey geldi arkadaşın motosikletinn yağını değiştirdik arkadaşın elinin ayarı pek yok yağ tıpasını fazla sıktı ve bloğu çatlattı motosiklette 3 günde yağ kalmadı bu çatlağı nasıl yaptırabiliriz bi fikri olan yada bilen varsa bize yazarsa sevinirm durum çok vahim :S
    motoru söktürmeyi veya sökmeyi düşünürsen sanayilerde aluminyum parçaları kaynatan aluminyum kaynakçılar var. ben bir kere yaptırdım süper oluyor. peg kırılmıştı. belki üzerinde de kaynatabilir. sanayiye gidip sor istersen. çok ta ucuz olur.10 lira

sağlamlığı nasıl dersen. adam bana eskisi ile aynı sağlamlıkta olur demişti gerçekten de çok sağlam oluyor

şöyle bir makine var. tel sargı aluminyum var oradan çekip kaynatıyor makine

bu alttaki eleman da teli eliyle tutmuş eritip eritip kaynatıyor.motoru sökmeden yapabilir belki eliyyle.öntekeri kaldırıp

şu da linki
    http://www.eoeklima.com/atolyemizden-goruntuler.asp

Cazador45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA Spacy Alfa
    teşekkürler arkadaşlar motoru sattım sayılır artık yenisine sağlık

teşekkürler arkadaşlar motoru sattım sayılır artık yenisine sağlık
    o vaziyettemi sattın ?

Cazador45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA Spacy Alfa
    uğraşmıcam hiç hazır müşteri çıktı vericem motoru 2,600 e anlaştık 2007 40000 de blok çatlak:S

babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Comet

arkadaşlar yukarıda görülen xenon far setini aldım,henüz bağlamadım.

uzun kısa özelliği mevcut ve en önemlisi ampülün duy'u bizim motora göre

kesme biçme yapmaya gerek kalmayacak sanırım
    Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır

m.şanveren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Shadow vt 750 2006
    Alıntı babaçi adlı üyeden alıntı Mesajı göster

arkadaşlar yukarıda görülen xenon far setini aldım,henüz bağlamadım.

uzun kısa özelliği mevcut ve en önemlisi ampülün duy'u bizim motora göre

kesme biçme yapmaya gerek kalmayacak sanırım

Kaç para?...
    "İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN

Motosikleti
    Comet
    85 tl'ye aldım
    Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır

@babaçi
    Hayırlı olsun. Yalnız uzun kısa olayı nasıl oluyor, çözemedim.
    Normal'de xenonlarda uzun,kısa yapabilmesi için ampulün önündeki bir perdeden yararlanıyor diye biliyorum.
    Sendeki ampulde bir perde göremedim.

Ampul tipi ne olarak geçiyor acaba?

Motosikleti
    Honda Shadow vt 750 2006
    babaçi,bağlantısını yaparken resim çekebilirmisin.?
    "İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN

Motosikleti
    Comet
    Alıntı AydoganX adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @babaçi
    Hayırlı olsun. Yalnız uzun kısa olayı nasıl oluyor, çözemedim.
    Normal'de xenonlarda uzun,kısa yapabilmesi için ampulün önündeki bir perdeden yararlanıyor diye biliyorum.
    Sendeki ampulde bir perde göremedim.

Ampul tipi ne olarak geçiyor acaba?
    ampül alanında tek sanırım ismi cismi yok

ismail perdeleme yok doğrudur fakat selektör yaptığında ampül yer değiştiriyor (sağa sola)ve odak noktası farklı oluyor.Uzun kısa olayını bu şekilde çözmüşler.

arkadaş sadece akü üzerine bağlayıp çalıştırdı,ışığı fena değil.Motor üzerindeki performansını merak ediyorum.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:19 ----------

Alıntı m.şanveren adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    babaçi,bağlantısını yaparken resim çekebilirmisin.?
    nasıl yapacağım hakkında şuan için hiç fikrim yok

akımı aküden alıp,araya düğme koymam gerektiğini biliyorum ama fiiliyatta nasıl yapacağım orası meçhul

Motosikleti
    Honda Shadow vt 750 2006
    Alıntı babaçi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ampül alanında tek sanırım ismi cismi yok

ismail perdeleme yok doğrudur fakat selektör yaptığında ampül yer değiştiriyor (sağa sola)ve odak noktası farklı oluyor.Uzun kısa olayını bu şekilde çözmüşler.

arkadaş sadece akü üzerine bağlayıp çalıştırdı,ışığı fena değil.Motor üzerindeki performansını merak ediyorum.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:19 ----------

nasıl yapacağım hakkında şuan için hiç fikrim yok

akımı aküden alıp,araya düğme koymam gerektiğini biliyorum ama fiiliyatta nasıl yapacağım orası meçhul

İşte bende tam bu enlem ve bu boylamda pili bitiriyorum ''elentirinkten anlamıyorum kahretsin''

Motosikleti
    CBF250
    Arkadaşlar, Tvs apache nin yeni kasasını bekleye bekleye bunaldım artık, CBF 150 almayı düşünüyorum artık, sıfır alıcam 3 - 5 sene değiştirmeden bineceğim hayırlısı ile, tek takıldığım devir saati idi, onuda bir arkdaşımız gösterge alarak halletmiş, yakında piyasada illaki satılır diye düşünüyorum. Tek kafama takılan cbf yeni kasası gelicekmi bilginiz varmı?
    Tvs Apache '09 , Piaggio X9 250 '05 , Yamaha XT600 '94 , Honda CBF150 '11

İşte bende tam bu enlem ve bu boylamda pili bitiriyorum ''elentirinkten anlamıyorum kahretsin''
    Bu konuda yalnız değilsin. Bizim topiğe bir elektrik-elektronik mütehassısı lazım

Motosikleti
    Comet
    sıfır araba alıp kapıya getirttip,hiç şöförlüğü olmayanlar varya aynı onun gibiyim...aldık geldik.xenon farımız var ama evde çekmecede

montaj da bilen arkadaşlardan ricam,aküden çekmem gereken akımı,direkt aküden bir kablo çekerekmi,yoksa ön taraftaki tesisattan bir kablodanmı almam gerek,benim aklımın takıldığı nokta bu

Motosikleti
    cbf150 2010 siyah
    merhaba....ben cbf150 yi şubat ayında 0 km aldım...şu ana kadar 5800 km yol yaptım...daha önce bisan lifan terracup 125 motorum vardı...tabi bu motorla kıyaslanamaz bile....amma ve lakin....cbf nin eksik yönleride var...malumunuz ön far çok zayıf...vites geçişleri çok gürültülü...arka fren zayıf...0 km fiyatı yüksek...üretim işçiliği ve parça kalitesi ise orta karar...4000 bakımında sadece yağ değişti ve rutin kontroller yapıldı ve 60 tl para alındı bilmem sizcede çokmu?......iyi yönleri ise saymayla bitmez...sezarın hakkı sezara...selamlar...

metanecho - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F650GS K4, DL650 K5 - 93 323 HB
    aydoğan perde olayı mercek de idi, xenonlarda yukarı aşağı hareket ettiren bir motor ile sağlanıyor uzun kısa olayı ;)
    B rh(+)
    Aynada Herkesin Baktığı Yabancı

Motosikleti
    Honda Shadow vt 750 2006
    Alıntı metanecho adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aydoğan perde olayı mercek de idi, xenonlarda yukarı aşağı hareket ettiren bir motor ile sağlanıyor uzun kısa olayı ;)

Ben çok hızlı selektör atarım.Sonra bu xenon mantarlayıp kafayı yemesin

-ibrahim- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbf 150
    Alıntı _UnReaL_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar, Tvs apache nin yeni kasasını bekleye bekleye bunaldım artık, CBF 150 almayı düşünüyorum artık, sıfır alıcam 3 - 5 sene değiştirmeden bineceğim hayırlısı ile, tek takıldığım devir saati idi, onuda bir arkdaşımız gösterge alarak halletmiş, yakında piyasada illaki satılır diye düşünüyorum. Tek kafama takılan cbf yeni kasası gelicekmi bilginiz varmı?
    Cbf in bir süre değişeceğini zannetmem.Tvs çok güçlü motor ama gidonu rahatsız.Tvs nin yeni model topicini ben açtım.Motoru da gördüm inceledim,o topicte yorum yapmadım ama burda rahat konuşablirim sonuçta bizim mekanımız burası Bana motorunu ver Tvs al dediler.Bİ baktım Honda dan inip bisiklete binmek ağır geldi.Hİç düşünmedim bile Tvs 2 bg daha güçlü ama Honda daki rahatlık paha biçilemez

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:30 ----------

Ben çok hızlı selektör atarım.Sonra bu xenon mantarlayıp kafayı yemesin

Motosikleti
    CBF 150
    Evet arkadaşlar sol arka sinyalimin camı kırık ama çalıştığı için vizeden geçtim sorun olmadı ilgilerinize teşekkürler ve şeffaf benzin filtresi bence çok hoş olmuş iyi fikir Türk aklı çalışmaya devam )))))))) yeni stop da 60 liraya almışsın ''mbuyuk'' kardeşim valla iyiymiş nerde bu yoğurdun bolluğu söylede alalım verelim ekonomiye can verelim... )))))))
    [COLOR="Red"][U][B][I]THERE AND BACK AGAIN[/I][/B][/U][/COLOR]

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 15 kullanıcı var. (0 üye ve 15 misafir)

Bu Konudaki Etiketler