Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    cbf150
    [QUOTE=mimoza_cbf_;2135623]
    Alıntı cbr125cbr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cevaplar için teşekkürler @Aydoğanx , @m.şanveren Çocuklara sorsam da kimse ben yaptım demez. Hatta yapan kimse sinmiş nezaman soracaklar acaba diye bekliyodur ,o 2 kmde herhangi farklı birşey hissetmedim. Motor sesi yada sarsılma gibi bir şey olmadı.

Bakalım ne olacak. Bir süre daha kullanayım [/QUOT

çubuğun içinde olup olmadığı belli değil belkide içinde değildir öyle bir ihtimal de vardeğilmi, ama eğer ki öyle ise ikinci bir olumsuz vaka için önlem al bak bu sefer gider çivi taş toprak atar mazallah al başına sıkıntıyı
    Hakkaten birine gıcık mısın, at yağın içine cam çivisi sonra güzelcenen kapat

Tövbe tövbee, zor iş bu motosiklet işi yahu.
    Murat Kehya
    Acemi Motorcu
    A-(eksi)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    cbr125cbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150'2011 Kırmızı
    Alıntı AydoganX adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İnşallah içeriye düşmemiştir. Bahsettiğin parça motor çalışır vaziyetteyken içeriye düşmüşse şimdiye kadar zaten paramparça olmuştur azda olsa zarar verebilir diğer parçalara.

Debriyaj değişimi yapacağın zaman yağ süzgecinin oralarda biryerde bu plastiğin kalıntılarını görebilirsin. Tabi un ufak olup sücgeçten geçip sonraki yağ değişimlerinde kirli yağla atılmazsa.

(Fotolar Birol usta'ya aittir. Kendisine fotolar için teşekkürler.)

Alıntı m.şanveren adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çocuklara bir sor istersen,eğerki onlar kırmamışsa, parça içerde kırıldıysa illaki kötü sonuçlar doğura bilir,doğurmayada bilir...

Sonuç olarak riskli bir iş...yani 2 ucu pis bir sopa gibi olmuş

Parça içerdeyse onu ordan çıkartman gerekicek
    Şu anda benim motorda da motul yarı sentetik 5100 15w50 var.
    Bu yağ değişiminden sonra kontrol edeceğim motulda eksiltme varsa birde Castrol 10/50 deneyeceğim.
    Castrol 10w50 bizim motorun standartlarını karşılıyor.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:47 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:42 ----------

Bence o çubuk durduk yere içerde kırılmaz, illa ki birileri oynamış o çubukla.
    O çocuklara bencede bir sor;
    "Tamam yavrum dövmeyeceğim söyle bakayım senmi kırdın"
    diyerek ağızlarından laf almaya çalış.

@m.şanveren
    "iki ucu pis sopa" tabiride çok kibar olmuş yahu
    onun aslı "iki ucu ***lu deynek" diye değilmiydi
    [QUOTE=mmucit;2135629]
    Alıntı mimoza_cbf_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster

İyiki çocuklar bu forumu takip etmiyor , içeride olduğu da belli değil evet, karteri söküp çıkarsam mı diye düşündüm bir süre ama o da başlı başına bir iş çok korumasız bir yerde de değil motosiklet ama veletlerle azcık samimiyiz bahçeye rahat giriyorlar

Motosikleti
    HONDA-CBF-250
    şimdi desenki çocuklar bahçede motorun yanında oyun oynamayın motoru ellemeyin daha çok ellerler sabah bir gitmişsin motorun başına jigle çekik,uzunlar açık,motor 5. viteste gizli kontak kapalı yağ çubuğu ortada hiç yok klometre sıfırlanmış depo üzeri çizik frene fazla basmadan müşür yayı bozulmuş bunlar benim aklıma gelen bazıları.daha motoru yatırmadım orta sehbahadayken olabilecekler bunun sağ tarafa yatarsa eksoz grenaj koruma demiri sağ sinyal gidon yamulması sol tarafa yatarsa eksoz haric diğer saydıklarım ona göre veletlerle çok iyi geçin sonra fayda etmez

ortadadogulu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 zc < cbf 150 < 150 mc<OPEL ASTRA>Linea
    motoru bırakıyorum kapının önüne. motor sesi yokolunca birden otomobiller arasından çocukların kafaları beliriyor. çimler savanlar arasından avına sinsice yaklaşan aslan misali. beni izliyorlar. önce motoru stop ediyorum. merdivenlere gidiyorum. 10 15 saniye bekliyorum. sonra birşey unutmuş gibi geri dönüyorum veletler araca 3 araba boyu yaklaşmışlar
    kontaı açıp kapayıp geri kapıya yöneliyorum. gizliden camdan yansımaları izliyorum evet sinsi sinsi geliyorlar. olacaklar çok vahim. bu defa alarmı çalıştırıyorum. eve çıkmamla birlikte alarm ötüyor. cama koşuyorum bir elemanın tişörtü gidona takılmış eheeee yakaladım oğlum seniiiiiiiiii.
    dur la dur korkma devirecen şimdi motoru kıpırdama bekle öyle.

önceleri egzosu duvar tarafında olacak şekilde parkediyordum. şimdi açık tarafa koyuyorum. egzos yakar len sizi cıs deyip korkutuyorum.
    dükkanı açarken çekerim her daim bismillah
    pirimizdir sofuoğlu olsun şampiyon sağlığına zeval vermesin allah

Motosikleti
    HONDA-CBF-250
    Alıntı cbr125cbr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar merhaba,

Benim motosikletimde dün yağ kontrolü yapayım dedim. O yağ kontrol cubuğunun ucundaki tırtıklı kısım yoktu, içeri de düşmüş olabilir. Cocuklar da kırıp çaktırmadan yerine koymuş olabilirler. Sorum eğer o bir cm lik plastik parçası içeride kaldıysa motosikletin motoruna zarar verir mi, gerçi o günden sonra toplasanız 2 km anca yapmışımdır.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:31 ----------

Tam olarak bu parça
    bizim ustaya sordum böyle böyle durum var diye içine düşse ne olur dedim. en ufak bi zarar vermez o plastik içerde tuz gibi olur dedi hatta motor ısınınca içerde eriyebileciğini söyledi için rahat olsun

cbr125cbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150'2011 Kırmızı
    bizim ustaya sordum böyle böyle durum var diye içine düşse ne olur dedim. en ufak bi zarar vermez o plastik içerde tuz gibi olur dedi hatta motor ısınınca içerde eriyebileciğini söyledi için rahat olsun
    Ohh arkadaşım rahatladım, plastik katkılı yarı sentetik yağım oldu anlaşılan

@mimoza_cbf şimdi desenki çocuklar bahçede motorun yanında oyun oynamayın motoru ellemeyin daha çok ellerler sabah bir gitmişsin motorun başına jigle çekik,uzunlar açık,motor 5. viteste gizli kontak kapalı yağ çubuğu ortada hiç yok klometre sıfırlanmış depo üzeri çizik frene fazla basmadan müşür yayı bozulmuş bunlar benim aklıma gelen bazıları.daha motoru yatırmadım orta sehbahadayken olabilecekler bunun sağ tarafa yatarsa eksoz grenaj koruma demiri sağ sinyal gidon yamulması sol tarafa yatarsa eksoz haric diğer saydıklarım ona göre veletlerle çok iyi geçin sonra fayda etmez

Yok o kadar da değil, alarmı var motosikletin brandayı da çekince çok yaklaşmıyorlar ama bazen brandayı kapamadan bırakıyorum, yabancı da değiller, hepsinin kundaktaki hallerini bilirim ilk doğduklarını..

Zaten öyle bir çocuk çetesine denk gelsem 2. gün kamerayı yerleştiririm bahçeye suçüstü için

Motosikleti
    Honda CBF 150 gümüş gri
    uygun fiyatlı branda nereden alabilirim arkadaşlar cbf 150 m için? birkaç siteye baktı mama ebatlara göre nasıl alacagımı bilemediğim için size sorayım istedim. yardımınızı bekliyorum. selamlar.

Motosikleti
    HONDA-CBF-250
    [IMG][/IMG]
    Alıntı dohansen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    uygun fiyatlı branda nereden alabilirim arkadaşlar cbf 150 m için? Birkaç siteye baktı mama ebatlara göre nasıl alacagımı bilemediğim için size sorayım istedim. Yardımınızı bekliyorum. Selamlar.
    ben 20 tl brandacıya diktirdim arka çantayı kapatıyor eğer yaptırabıleceğin bir brandacı varsa kafana göre diktirirsin ufakta bir çanta dikiyor baya kullanışlı oluyor

Motosikleti
    Honda CBF 150 gümüş gri
    eywallah..bi bakayım etrafa.

Motosikleti
    HONDA-CBF-250
    ............

TheNightHawk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700
    Alıntı dohansen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    uygun fiyatlı branda nereden alabilirim arkadaşlar cbf 150 m için? birkaç siteye baktı mama ebatlara göre nasıl alacagımı bilemediğim için size sorayım istedim. yardımınızı bekliyorum. selamlar.
    kipa da oto reyonunda sor, güzel bir branda var ben aldım fiyatı da 10 tl. Motora tam oluyor. Hatta rahat rahat oluyor.

Ama bende topcase falan yok, sadece motor.

Motosikleti
    Honda CBF 150 gümüş gri
    inşallah istanbul kipa da vardır. teşekkürler tavsiye için patron.

muratgün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    şimdilik yok
    Estağfirullah arkadaşlar.

Bu arada Ferhat, gönderdiğin sticker'ları yapıştırdım. Gerçektende basit bir uygulaması varmış. Sağolasın.
    hacı neymiş o stickerlar merak ettim bi foto koyunda bizde görek yawww

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:26 ----------

Alıntı Cazador45 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    slm arkadaşlar uzun zamandır araştırıyordum temiz 2, el cbf ve sonunda aradığımı bursada buldum kendim manisalıyım diş dişe bir pazarlıktan sonra 3300 tl ye aldım 2010 model 6800 km de satış işlemlerini bitirir bitirmez hemen çıktım yola bursa manisa 290 km hiç durmaksızın sürekli 90 100 km civarı hızla 3 saat 15 dk da memlekete vardım ve kesinlikle yorulmadım motorun performansındada herhangibir düşüş olmadı gerçekten cbf 150 yolda çok zevkli ve konforlu niyeti olan arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim
    üstad hayırlısı olsun allah kaza bela göstermesin bende manisalıyım ve artıkın manisadayım bi gün bi yerlerde karşılaşmak ümidiyle hayırlısı olsun tekrardan

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:35 ----------

Alıntı mmucit adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun, arada dinlenseydin.

Elk. aksamının garantisi biter.

Evet aydınlatma maalesef böyle. Sebebi elektriğin direkt dinamaodan far lambasına ve gösterge aydınlatma lambalarına gitmesi. İyi bir elektrikçi bu durumu çözer ama bence elletme.

Gece yolculuğu gündüze göre her zaman daha risklidir.

Bu ara arkadaşlar dediğim cilayı bugun alıyorum.

Geçenlerde yan krenajları (ön-arka) komple boyattım. Güzel oldu. Ferhata ve Kerim ustaya buradan teşekkürler. Bu sefer boya yıpranmadan cila işine gireyim diyorum, inş. batırmam

Hazır motosiklet krenajları sökükken gösterge lambalarını led yaptık. Çok uğraştırıcı oldu ama değdi, eğerki hemen bozulmazsa.

Bu işe girecek olan arkadaşlara ilk önerim, plaka aydınlatma ve park lamblarını ledle değiştirmeleri. Burada çok sorun yaşamadan halledebilirlerse gösterge işine girsinler derim, çünkü vites lambaları hariç aynı ebatta lamba kullanılmakta göstergede. Foto koyacağım ama malesef gösterge içi için foto çekemedim. Zaman kısıtlı, oda dağınık, annem kızgın ve cebin de sarjı az idi galiba. Ama ilerleyen günlerde birkaç foto koyacağım inş.

Bu led işine girmek isteyenlere yardımcı olabilirim ama dediğim gibi kolay değil, uğraştırıcı. Birazda elk. bilgisi lazım ona göre.
    evet dostum bende 2 hafta once muayene gıtmeden once h7 tip xenonları sokup h4 tip xenon taktırmıstım mecburen muayeneden gecmek ıcın xenon montajı yapılırken markayı ozellıkle yazıyorum arkadaslar m-tech ledlerden aldım 2 adet led kutuda 10tl ancak patlama çatlama herhangı bır sorun cıkarmıyor gecen sene h7 xenonu takarken plaka aydınlatmasında 1 adet ve park ampulunde 1 adet almıstım gene 10 tlte bu sefer gostergeler ıcın 4 tane aldım 20 tl ye ve montajını yaptım gece göstergenin mükemmel bır goruntusu olustu dıyebılırım bende yakın zamanda ınsallah fotosunu cekıp eklıycem led kunlanmak ıstıyen arkadaslara m-tech almalarını nacizane önerebılırım

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:43 ----------

[QUOTE=mmucit;2135629]

üstad asıl öyle bı muhabbet varsa küp şeker atıcaksın ya depoya yada tıpayı çevir aç içeri gitsin ondan sonra bak motor nasıl kitliyo kendını şekerlenıp kafayı buluyo ama kötü birşey tabiki tasvip etmiyoruz demi kesinlikle

WanD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda 650F
    Herkese Selamlar ;

Yeni Ybr 125 ile Honda Cbf 150 arasında ki kararsızlıklar içerisinde boğuşuyorum. Forumlarda ki kıyaslamaların tamamına yakını eski Ybr ye özgü olduğu için tam net karar veremiyorum. Bugün her iki markanın Bayisine giderek canlı olarak gördüm ve birinci ağızdan özelliklerini dinledim.
    Honda , koltuk altındaki amorsitörden bahsetti ve virajlarda daha iyi olduğu km'de 90~100 kr yakıt tüketiminin olduğu bilgisini ve buna benzer özellikler ...
    Yamaha da ise merak ettiğim en büyük özellik olarak belirtilen benim forumlarda okuduğum kadarı ile yarım enjeksiyon olduğu bilgisi idi. Telefonda görüştüğüm servis yetkilisi de böyle bir özellikten bahsetmişti ama direk olarak servis yetkilisi ile yüz yüze görüşünce yarım enjeksiyon olmadığını sadece yamahanın karbüratörü geliştirerek ve arıza ışığına kadar herşeyi ekleyerek vs vs ... yarım enjeksiyon tarzında bir sistem oluşturduklarını iletti. selesinin sertleştirildiğini ve uzunlaştırıldığını vs vs ...

Nakit Honda Cbf 4400 Yamaha ise 4500 dedi ... Yamaha 4650 den zorla 4500 dedi başka da indirim yapmam dedi çıktı. Honda'da zorlasam 4300 yaparlar belki... Fiyatlar anahtar teslimdir. Sigorta dahil.

Honda servisine Ybr nin yeni modelinde yarım enjeksiyon bir sistem geliştirdiklerini ilettim gülümseyerek yarım enjeksiyon diye birşey olmadığını ya tam olur ya hiç olmaz şeklinde cevap iletti...

Ayrıca Cbf Ybr ye göre 400 kusur tl daha pahalı olmasına rağmen Ybr yeni modelde Cbf yi geçti...

Kararsızlığımı giderip beni aydınlatacak arkadaşlardan yardım bekliyorum...

Motosikleti
    cbf150
    [QUOTE=muratgün;2136146][COLOR="Silver"]

evet dostum bende 2 hafta once muayene gıtmeden once h7 tip xenonları sokup h4 tip xenon taktırmıstım mecburen muayeneden gecmek ıcın xenon montajı yapılırken markayı ozellıkle yazıyorum arkadaslar m-tech ledlerden aldım 2 adet led kutuda 10tl ancak patlama çatlama herhangı bır sorun cıkarmıyor gecen sene h7 xenonu takarken plaka aydınlatmasında 1 adet ve park ampulunde 1 adet almıstım gene 10 tlte bu sefer gostergeler ıcın 4 tane aldım 20 tl ye ve montajını yaptım gece göstergenin mükemmel bır goruntusu olustu dıyebılırım bende yakın zamanda ınsallah fotosunu cekıp eklıycem led kunlanmak ıstıyen arkadaslara m-tech almalarını nacizane önerebılırım

Ben 0.1 wattlık çin malı ucuz ledlerden kullandım ve devresi vs. kendim yaptım. İşçiliği bayağı bir uğraştırıyor. Uğraşmak istemeyenler m-tech kullanabilir.

Alıntı mmucit adlı üyeden alıntı Mesajı göster

üstad asıl öyle bı muhabbet varsa küp şeker atıcaksın ya depoya yada tıpayı çevir aç içeri gitsin ondan sonra bak motor nasıl kitliyo kendını şekerlenıp kafayı buluyo ama kötü birşey tabiki tasvip etmiyoruz demi kesinlikle
    Depoda kilit var ama yağ alma yeri kilitsiz, dolayısıyla sakıncalı.

Depoya şekerli su koymak için bir yer var ama söylemeyeyim, burayı herkes okuyor.

Alıntı WanD adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese Selamlar ;

Yeni Ybr 125 ile Honda Cbf 150 arasında ki kararsızlıklar içerisinde boğuşuyorum. Forumlarda ki kıyaslamaların tamamına yakını eski Ybr ye özgü olduğu için tam net karar veremiyorum. Bugün her iki markanın Bayisine giderek canlı olarak gördüm ve birinci ağızdan özelliklerini dinledim.
    Honda , koltuk altındaki amorsitörden bahsetti ve virajlarda daha iyi olduğu km'de 90~100 kr yakıt tüketiminin olduğu bilgisini ve buna benzer özellikler ...
    Yamaha da ise merak ettiğim en büyük özellik olarak belirtilen benim forumlarda okuduğum kadarı ile yarım enjeksiyon olduğu bilgisi idi. Telefonda görüştüğüm servis yetkilisi de böyle bir özellikten bahsetmişti ama direk olarak servis yetkilisi ile yüz yüze görüşünce yarım enjeksiyon olmadığını sadece yamahanın karbüratörü geliştirerek ve arıza ışığına kadar herşeyi ekleyerek vs vs ... yarım enjeksiyon tarzında bir sistem oluşturduklarını iletti. selesinin sertleştirildiğini ve uzunlaştırıldığını vs vs ...

Nakit Honda Cbf 4400 Yamaha ise 4500 dedi ... Yamaha 4650 den zorla 4500 dedi başka da indirim yapmam dedi çıktı. Honda'da zorlasam 4300 yaparlar belki... Fiyatlar anahtar teslimdir. Sigorta dahil.

Honda servisine Ybr nin yeni modelinde yarım enjeksiyon bir sistem geliştirdiklerini ilettim gülümseyerek yarım enjeksiyon diye birşey olmadığını ya tam olur ya hiç olmaz şeklinde cevap iletti...

Ayrıca Cbf Ybr ye göre 400 kusur tl daha pahalı olmasına rağmen Ybr yeni modelde Cbf yi geçti...

Kararsızlığımı giderip beni aydınlatacak arkadaşlardan yardım bekliyorum...
    Bence kararı sen vermelisin. En önemli husus hangi motosikletin tipini beğendin. Günümüzde tasarım çok önemli hale geldi. Bir de cbf150 yi alınca yaklaşık olarak 300-500 lira para harcaman lazım. Koruma demiri, yan ayaklık, lastik, çanta. Ybr ninde ek masrafları çıkacaktır ama son karar senin. Ben tip olarak cbf150 yi beğendiğim için almıştım. Yoksa iki motosiklette kafa kafaya gider, tabii düz yolda.
    Murat Kehya
    Acemi Motorcu
    A-(eksi)

Motosikleti
    Honda CBF 150 gümüş gri
    honda cbf 150 mi aldım. yaklaşık 3 hafta oldu. çok severek ve isteyerek biniyorum. kesinlikle tavsiye ederim. yakıtı, gidişi, rahatlıgı ile bence sınıfının ne iyi motoru..pişman olmazsın.
    selamlar,
    dogan

-ibrahim- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbf 150
    Bu subap ayarının yakıta ne çok etkisi varmış arkadaş.Benzin bitmiyor ya Petrol istasyonunu özledim

Motosikleti
    Honda CBF150(2010)
    Merhaba arkadaşlar.Satılık Cbf500 ilanımı yayınlamak istiyorum. Temiz km'si düşük 2010 cbf150'si olan ve Motorunu büyütmek isteyenler varsa ilanıma göz atabilir...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...30541880/detay

mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    Alıntı -ibrahim- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu subap ayarının yakıta ne çok etkisi varmış arkadaş.Benzin bitmiyor ya Petrol istasyonunu özledim
    ne kadar etki etti bu sibop ayarı 10 krş yakıyodu 60 kuruşa mı indi yakıtıcbfte en sevmediğim şey sürekli sibop ayarı istemesi benim cup bile cbf kadar istemiyo

bu arada hala cupla dolaşıyorum bulamadım birtane temiz cbf istanbuldaki en temiz cbf benimmiş demek bende satmışım

ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Alıntı mücahit_89 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ne kadar etki etti bu sibop ayarı 10 krş yakıyodu 60 kuruşa mı indi yakıtıcbfte en sevmediğim şey sürekli sibop ayarı istemesi benim cup bile cbf kadar istemiyo
    Cbf bana kalırsa sıklıkla sibop ayarı istemiyor, elimizdeki 32000 km deki cbf e sadece iki kez sibop ayarı yapıldı, 4000 de ve 16 binde, 16 bindekine bence gerek yoktu, sibop sesi vs yoktu motorda ama bide baktım sipop ayarı yaptık abi falan oldu, bende iyi dedim ne biliyim. Sibop ayarı kaçmadıkça sibop ayarı yaptırmayın. Bu arada sibop ayarı teknik olarak neden bozulur, bozulmayan neden bozulmuyor, bunun bi açıklaması varsa, bunu da bilen arkadaşlar varsa yazabilirler öğrenmiş oluruz.

Motor bunu sesinden, şıkırtılı, vuruntulu çalışmasından belli eder. Ve bu belirtiler yoksa sibop ayarı ihtiyacı yoktur. Cbf için konuşursak her şu km de bir sibop ayarı ister... diye bişey yok. Servislerin oyununa gelmeyin, sibop ayarı ne kadar çok ayar bozulmadan gereksizce ellenirse, ilerki zamanlarda sıklıkla ayar kaçırma durumu karşınıza çıkabilir. Bazı servisler hiç demesek, neredeyse her 4000 de bir sibop ayarı yapacaklar.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 14 kullanıcı var. (0 üye ve 14 misafir)

Bu Konudaki Etiketler