Merhaba,
Motorsiklet dünyasına ve bu siteye oldukça yeniyim. Sizin gözünüzde çömez sayılırım
Kısaca geçmişimden bahsedeyim. Hayatımın 10 senesi bisiklet üzerinde geçti, bu süre zarfında fırsat buldukça babamın emektar PUCH motorunu kaçırmaktaydım. İki tekerli aletlere olan ilgim küçüklüğümde yaşadığım o özgürlük hissinin yüze rüzgar suretinde vurmasından ileri gelir.
Üniversite hayatım boyunca parasızlıktan motor almaya fırsatım olmadı. Şimdi okul bitti, üç beş kuruş para kazanır hale geldik, ilk işim A2 için ehliyet kursuna yazılmak oldu. Ekim'de yazılı, Kasım'da direksiyon derken Aralıkta ehliyeti alacağım inş.
Tabii aynı zamanda motor da almak lazım. Bunun için bir süredir araştırıyorum. Aylar önce eve yemek söylediğimde gelen kurye ile muhabbetimizde bana "Yamaha YBR125 veya Honda CBF150 al alacaksan" demişti. Temelde çıkış noktam da bu oldu. Derin araştırmalar sonucunda başlangıç motoru olarak Honda CBF 150'ye karar verdim.
Fiyat araştırmalarım sonucunda da şu sonuca vardım. Eğer 2011 model 0 bir motor almaya kalkarsam, bana herşeyiyle beraber 4150 TL'ye mal olacak. Eğer 1.5 yıl kullanılmış 25.000 km'de bir motor alırsam, bana 3000 TL'ye mal olacak (devir, plaka, ruhsat, noter vs. vs. işlemleri hariç).
İkinci el motoru, çok iyi bi ustaya gösterip "bu motorda bi sorun yok" sözünü aldığımı varsayalım. Sizce hangi tercih daha mantıklı? Tabii bu kararı verirken benim finansal olarak ne durumda olacağım da önemli, fakat bunu es geçelim. Direkt olarak fiyat - performans oranını sorgulayalım.
Destekleriniz için şimdiden çok teşekkürler.
3 gündür bu forumları okumaktayım, hem aranızdaki kardeşlik güdüsüne hayran oldum, hem de çok şey öğrendim. Beni de aranıza alın