Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    zenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda nc700xa
    Benim motorda yuksek devirlerde cızıltı geliyor sinir ediyor beni nasil aşarım?
    Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
    Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Rebornx4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CF Moto 150nk
    Alıntı ortadadogulu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    60 km de cbf imin bazı sorunları var gözlemlediğim. merak ediyorum normal midir ?
    1- sabah çalıştırdığımda jıgleyi çekiyorum 5-10 dk bekliyorum jigleyi kapatıyorum ama stop ediyor.
    2- birinci vitesten ikiye gçerken ya da üçten ikiye düşerken bir gacırtı sesi geliyor.
    3- durduğum yerde birinci vitesten boşa almakta zorlanıyorum. hele birisi bir cevap verebilirmi bunlara.
    Selamlar. Eğer yanlış yazmadıysan 60kmde yeni bir motor daha rodaj aşamasındadır. En azından ilk 1000-1500 km böyle sorunları kafana takma. Aynı sorunları bende yaşadım ama şuanda motor resmen yağ gibi akıyor, hiçbir sorunu yok...

1-Bu mevsimde çalıştırırken jikle kullanmaman gerekli, ancak rodaj döneminde olduğun için olabilir bendede öyleydi.
    2-Birden ikiye çok yüksek devirde vites atarsan, yada üçten ikiye 50-60km gibi hızlarda düşürürsen vitesi ses çıkarması normal. Normal sürüşte de sorun çıkartıyorsa yine rodaj dönemi diyorum.
    3-Motoru çok az öne iterek 1e atmayı dene. Motorlar zincirli aktarıma sahip olduğu için durduğu yerde vites atmaz. Zorlanır. Tekerler bir 10 cm hareket etsin aynı anda vitesi 1 e al. Göreceksin kolayca atacaksın 1 e. Kal sağlıcakla

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:03 ----------

Alıntı hasanpinar0537 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çok güzel bir nıktaya değindin kardeş,
    aynı sorun bendede var,
    ama karburatör temizletip sübap ayarı yaptıracam 30000 de bakalım ondan sanıyorum,düzelirse buraya yazarım...
    Bu dediğiniz olay bende eğer benzin deposu dibini çekiyorsa başıma geliyor. Gazı çok açsam bile tepki vermiyor hatta kompresyona giriyor motor. Ancak diğer türlü gaz kesip tekrar açtığımda hiçbir sorun yok. Hatta anında tepki veriyor motor. Tabi bu sizin gazı "ne kadar" hızlı açtığınızada bağlı...

-ibrahim- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbf 150
    60 km de cbf imin bazı sorunları var gözlemlediğim. merak ediyorum normal midir ?
    1- sabah çalıştırdığımda jıgleyi çekiyorum 5-10 dk bekliyorum jigleyi kapatıyorum ama stop ediyor.
    2- birinci vitesten ikiye gçerken ya da üçten ikiye düşerken bir gacırtı sesi geliyor.
    3- durduğum yerde birinci vitesten boşa almakta zorlanıyorum. hele birisi bir cevap verebilirmi bunlara.
    1'den 2 ye geçerken arada boş vites oldugu için ben o sesi ona bağlıyorum.Vites Düşürürkende devrinde olmazsa acayip sesler duyuyorum.Tüm motorlarda dururken boşa almak işkence olabiliyor.O bi sorun değil.

m.salih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 150 yamaha xt 125R
    kıymetli arkadaşlar sorunu çözdüm.
    gaz kesilip yenien verildiğinde başgösteren kesiklik katalitik konvertörden kaynaklanıyor. sözde bu konvertör hava kirliliğini önlemeye yönelik, ancak türkiyedeki benzinlerin farklı kalitelerde olması konvertörün işlevini bozuyor(muş). ben konvertörü iptal ettirdim motor çok rahatladı. küçük de olsa performansta artış oldu. karbratörden zannetmeyin değil! ben temizlemiştim değişen birşey olmadı, ta ki dün bu konvertör ile muhabbet kuruncaya kadar.
    konvertör benzin musluğunun hemen yanında bulunan bir parça. bir kaç hortum bağlı. iptal edip bir deneyin memnun kalmazsanız tekrar bağlarsınız. tabi iptal etmek sökmekten ibaret değil! bağlı olan bir kaç hortumu da bir şekilde kapatmalısınız kör tapa ile.
    size tavsiyem ustanızla görüşün fikirlerini alın daha sonra uygulayın.

m.şanveren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Shadow vt 750 2006
    1)Kışın bile jikley çekili vaziyette 5-10dk. çalıştırılmaz,en fazla 1dk. yeterli...Yaz aylarında jikleye gerek yok,hadi olduki çalışmadı jikleyi açarsın marşa basıp çalıştırdıktan sonra,jikle hemen kapatılır...

2)debriyaj ayarının olduğu (somun)'dan ayar yaptır.

3)2. verdiğim cevap 3. soru içinde geçerlidir

Bildiğim kadarıyla...

Daha net açıklayan arkadaşlar çıkıcaktır...Saygılarımla
    "İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN

ortadadogulu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 zc < cbf 150 < 150 mc<OPEL ASTRA>Linea
    şu durumda panik yapmama gerek yok. eyvallah çok sağolun.
    dükkanı açarken çekerim her daim bismillah
    pirimizdir sofuoğlu olsun şampiyon sağlığına zeval vermesin allah

Motosikleti
    Honda CBF 150 gümüş gri
    selama rkadaşlar,

satılık cbf 150 arıyorum. ilgilenen arkadaşların bu başlık altında bana ulaşabilirlerse memnun olurum. selamnlar. dogan

Unique693 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 600F4İ
    Alıntı m.salih adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kıymetli arkadaşlar sorunu çözdüm.
    gaz kesilip yenien verildiğinde başgösteren kesiklik katalitik konvertörden kaynaklanıyor. sözde bu konvertör hava kirliliğini önlemeye yönelik, ancak türkiyedeki benzinlerin farklı kalitelerde olması konvertörün işlevini bozuyor(muş). ben konvertörü iptal ettirdim motor çok rahatladı. küçük de olsa performansta artış oldu. karbratörden zannetmeyin değil! ben temizlemiştim değişen birşey olmadı, ta ki dün bu konvertör ile muhabbet kuruncaya kadar.
    konvertör benzin musluğunun hemen yanında bulunan bir parça. bir kaç hortum bağlı. iptal edip bir deneyin memnun kalmazsanız tekrar bağlarsınız. tabi iptal etmek sökmekten ibaret değil! bağlı olan bir kaç hortumu da bir şekilde kapatmalısınız kör tapa ile.
    size tavsiyem ustanızla görüşün fikirlerini alın daha sonra uygulayın.

Cbf de katalitik konvertor olduğunu ilk kez duyuyorum.
    HONDA

Motosikleti
    HONDA CBF150
    Alıntı Rebornx4 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamlar. Eğer yanlış yazmadıysan 60kmde yeni bir motor daha rodaj aşamasındadır. En azından ilk 1000-1500 km böyle sorunları kafana takma. Aynı sorunları bende yaşadım ama şuanda motor resmen yağ gibi akıyor, hiçbir sorunu yok...

1-Bu mevsimde çalıştırırken jikle kullanmaman gerekli, ancak rodaj döneminde olduğun için olabilir bendede öyleydi.
    2-Birden ikiye çok yüksek devirde vites atarsan, yada üçten ikiye 50-60km gibi hızlarda düşürürsen vitesi ses çıkarması normal. Normal sürüşte de sorun çıkartıyorsa yine rodaj dönemi diyorum.
    3-Motoru çok az öne iterek 1e atmayı dene. Motorlar zincirli aktarıma sahip olduğu için durduğu yerde vites atmaz. Zorlanır. Tekerler bir 10 cm hareket etsin aynı anda vitesi 1 e al. Göreceksin kolayca atacaksın 1 e. Kal sağlıcakla

Zaman ayırıp arkadasın sorusuna cevap yazmıssınız. Okudum yazmıs olduklarınızı.
    Ancak bukadar guzel anlatılabılırdı.

HER SIFIR CBF 3.000 4.000 km gecene kadar. Sinir bozocu olabılıyor. ONDAN SONRA KAYMAK GİBİ BİNMEYE DOYULMUYOR.

ANLATILMAZ YAŞANIR...

Benım CBF de 1 yasına gırdi. 12,000 km de su an.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:30 ----------

Alıntı buberk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şuanki fiyat üzerinden sıfır cbf150 almak sizce mantıklı mıdır? 4,140 lira ya ortalama ne kadar daha ekstra ücret gerekir. Diğer sorum ise yakıt tüketimi nedir? 100 km kaç litre veya km başına kaç kr. ?
    Motorum 12,000 km de Muğlada benzin fiyatı oynadıgı için olsa gerek benımkı

10,5 krş yakıyorum şuan km başına

Uzun yolda 98 felan dusuyor.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:39 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:35 ----------

Alıntı Rebornx4 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    14000 kmde cbf için 2700 pahalımı??? Bence oldukça uygun bir fiyat hatta düşük bile.

tam km de suan. Herseyı alısmıstır onun. Fıyatıda Gayet normal hatta dusuk.. bıraz yuksek ıstede pıyasa olmesın. Ben satmaya kalktıgım zaman 2.000 tl vermek zorunda kalmayayım.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:39 ----------

Alıntı brs3417 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bugün motorun 1000 km bakımı yaptırdım mototalde ilk bakım ücreti 15 tl sadece yağın parası alınıyor bütün kontrol yapıldı SHELL SX4 15W50 yağ kondu. Motor gayet rahatlamış ayarlarlardan sonra gayet mutlu ve memnunuz motorumla. Yeni alcakalara bilgi olsun diye yazıdım.

.
    2.000 km sonra ön arka lastiğe dikkatlıce bak. Atma yapmaya baslayacaktır. Uzerınde gelen dura lastıklerın hepsı atma yaptıgını HONDA SERVISI bana soyledı ve dogruda atma yapıyor. 1 ay once 1 tane daha cbf 150 aldık onunkı dahı atma yaptı. Servıs garantı kapsamında sıfırını takıyor ve atma yapmıyor haberınız olsunn..
    _____[COLOR="Red"][B]Beşkazalı[/B][/COLOR]____
    [COLOR="Blue"][B]__Fethiye Grup48__[/B][/COLOR]

m.salih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 150 yamaha xt 125R
    Alıntı uniqe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cbf de katalitik konvertor olduğunu ilk kez duyuyorum.
    senin ybr nin yeni modellerinde de var.

brs3417 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    şimdilik 4 teker
    Bu atma tam olarak nedir ? saçak saçak mı oluyor yani

Motosikleti
    CBR 600F4İ
    Alıntı m.salih adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    senin ybr nin yeni modellerinde de var.

Yanlışın var sanırım.Benim motorda 2006 dan beri var bu katalitik konvartör.

Birde katalitik konvertör budur :

Silindirin üstünden çıkan boru katalitik konvartördür.
    HONDA

KaPTaNHaSaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawa Z750
    Alıntı uniqe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yanlışın var sanırım.Benim motorda 2006 dan beri var bu katalitik konvartör.

Birde katalitik konvertör budur :

Silindirin üstünden çıkan boru katalitik konvartördür.
    çinliler de en arkada geri dönüşüm var konverter gibi birşey onu bilen varmı
    Bu da geri dönüşüm olmasın ..
    Mct 250 de de 2 tane var bundan . benim bildiğim de asıl konverter egsoz ara borusunun üstünde olur
    konverter in içi seramik veya ince delikli sacdan oluşur....
    motosikleti bilmiyorum ama arabada da enjeksiyonlusunda olur
    bknz google de arattığınızda iptal edilirse performans etkisi ne olur hikayeleri döner dolaşır..
    hatta aracımda çukura girince çıkır çıkır sesler geliyordu içindeki poerselen dağılmış ne çektim bir ben bilirim. 500-600 lira gibi fiyatları var. hatta bir link .
    http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...sii-nedir.html
    yada diğer bir başka konu..
    http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...or-iptali.html

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:01 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:58 ----------

konverter geri dönüşüm yapmaz egsozdan çıkan çiğ yakıtı içeirisnde yakar bu nedenle de demirden veya porselenden ısıya dayanıklı maddelerden yapılır ki plastik hortumla bağlantı yapılmaz. çinli soçeterlerde arka çamurluk içlerinde plastik den görürsün benzin filtresi gibi aparatlar vardır o da geri dönüşüm yapar. yanmayan yajıt buharını karburatöre geri yollar..
    Beni sevmeyeni ben hiç sevmem. hayat felsefem budur..

Motosikleti
    Honda Cbf 150
    katalitik konvertörle geri dönüşüm aynı şey mi yoksa farklı mı bilmiyorum ama cbf nin canını çıkarmış bi tanıdıgım o zımbırtıyı kapatınca aşırı bir performans artışı oldugunu söylemişti.

Motosikleti
    CBR 600F4İ
    Ben iptal ettim.Bu boruyu sökdüm oraya bir parça koydum oradan hava geçmesini engelledim.E bariz fark etti.5 nci vitese attığımda motorun bayıldığı yolda 5 nci vitese atıyorum daha devir yükseliyor.
    HONDA

KaPTaNHaSaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawa Z750
    Alıntı -ibrahim- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    katalitik konvertörle geri dönüşüm aynı şey mi yoksa farklı mı bilmiyorum ama cbf nin canını çıkarmış bi tanıdıgım o zımbırtıyı kapatınca aşırı bir performans artışı oldugunu söylemişti.
    bana kalırsa ikisi farklı şeyler katölizör de yanmayan yakıt imha olur
    geri dönüşümde yanma odasından karburatöre geri besleme yapar.
    Beni sevmeyeni ben hiç sevmem. hayat felsefem budur..

Motosikleti
    Honda Cbf 150
    Alıntı KaPTaNHaSaN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bana kalırsa ikisi farklı şeyler katölizör de yanmayan yakıt imha olur
    geri dönüşümde yanma odasından karburatöre geri besleme yapar.
    Bu söylediğin mantıklı geldi. Geçenlerde katalizörün görevini okumuştum.Senn dediğinle aynı manadaydı.

muratgün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    şimdilik yok
    dostlar iyi geceler fotograf koyup reklendirelim azcık topiği hep gezmek tozmak olmuyo
    [IMG] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

---------- Mesaj ekleme zamanı: 04:52 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 04:49 ----------

dostlar iyi geceler fotograf koyup reklendirelim azcık topiği hep gezmek tozmak olmuyo

jr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    aga arkandaki dükkanın ismi süpermiş.

neşeli ahmet

herkese sıcacık selamlar! sean kardeşimle anlaştık, kısmetse cuma günü motorum kendisinindir.
    jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.

Motosikleti
    Honda CBF150(2010)
    Dostlar merhaba.
    Dün arkadaşım benim cbf'e 97oktan yakıt koydurmuş full depo,sizce bir zararı olurmu? 95 in üstüne eklenen 97 oktan motor parçalarına bir zarar verebilirmi?
    Birde; jantlarda ve plastik bölgelerde boyaya zarar vermeden komple temizlik nasıl yapabilirim,önerebileceğiniz bir ürün ,yöntem varmıdır?

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 40 kullanıcı var. (0 üye ve 40 misafir)

Bu Konudaki Etiketler