Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
20 Temmuz 2010, 01:20
Bu 2007 muhabbeti metehan abiden geliyor olabilir. Onda 2007 ilk çıkan cbf150 liden var ve deli yağ yakıyor
Bende de 2008 var, bugun ustaya gittim yağ eksiltmiş diye, 1100 km de 50 gr dedi. Bende oh çektim
Murat Kehya
Acemi Motorcu
A-(eksi)
Reklamlar
-
20 Temmuz 2010, 01:24
mmucit adlı üyeden alıntı
Bu 2007 muhabbeti metehan abiden geliyor olabilir. Onda 2007 ilk çıkan cbf150 liden var ve deli yağ yakıyor
Bende de 2008 var, bugun ustaya gittim yağ eksiltmiş diye, 1100 km de 50 gr dedi. Bende oh çektim
Benm motor 2009 model diye geçio 2008 de almıştım neyse ben de ince yağla yaz günü 130 basınca benm ki de eksiltti..Bunun model yılıyla ne alakası var ki.Yağı mevsimlik kullanınca sorun kalmıyo. Ki bu motosiklete 130 km/h hız çok gelir..
-
20 Temmuz 2010, 10:20
AydoganX adlı üyeden alıntı
Tamam, şimdi anladım. Teşekkürler.
Benim koyduğum Motul ester 15w50 yarı sentetik bir yağ. İlk kilometrelerde tam sentetik yağlar önerilmiyor. Motul 15w50 yarı sentetik olduğu için sıkıntı olacağını zannetmiyorum.
Servisin hangi yağı koyduğu "servisten servise" farklılık gösteriyor. Ankara'daki servis motor yağının kitapçıkta söylenilen değerine uymayıp SG standardında castrol 15w40 koyuyordu.
Servise gittiğin zaman motor yağının "motosiklet için özel üretilmiş" olduğuna dikkat et. Yağın kutusunun arkasında API SJ veya API SL özelliklerinde olmasına dikkat et. Eğer bu şartları karşılamıyorsa itiraz et ve servisi uyar, gerekiyorsa kendin yağını al ve servise değiştirt.
Tamam teşkkürler gidince sorup öğreniyim uygun değilse kendim yağ alıp gidicem burayada yazarım hangi servis ve hangi yağ olduğunu.
-
20 Temmuz 2010, 10:28
3,35 lt uzun yolda bence yüksek bir değer. Motora nefes aldırmadan sürekli redline dipgaz gitmişsen bir ihtimal yakabilir. 80-100 arası gezinsen eminim 3 litrenin altına rahat düşerdi yakıt.
Diskten gelen ses tozdan dolayıdır. Balata temizleme spreyi al 5-6 liraya, sık biraz sesi kesecektir.
Evet sürekli dip gaz gittim sonuna kadar zorladım sınırlarını merak ettim cok fazla zorladım cok yukluydu yani 3,5 lt yakması imkansız bu motorun onu anladım. Bundan daha cok zorlanamazdı herhalde. Ama 80 le yollar bitmez uzun yolda gercekten cok yoruyor bizim makinler koltuk popona geciyor resmen hele düz yollar iyice işkence oluyor mp3 falan sart oluyor.
Balatalar içinde önerin için teşekürler uyguluycam.
Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...
-
20 Temmuz 2010, 22:25
.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:21 ----------
[QUOTE=worldwideweb;2108817]Bilmeyen insanı yönlendirmek kolay oluyor bu nedenle ben her denileni dikkate alıyorum ama direk olarak kabul etmiyorum. Şimdi 2007 model bir cbf alıyorum inşallah arkadaşlar. Bu ilandaki motoru düşünüyorum.
Kardeşim alırsan şimdiden hayırlı olsun,burdan göründüğü kadarıyla 10 Numara gibi duruyor,ama mutlaka bir servise gösterip öyle kesin kararını ver.Pazarlık yapmayı da unutma 2750 ye indirebilirsen ne ala.[COLOR="Silver"]
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:21 ----------
Hep Pür Dikkat...
-
20 Temmuz 2010, 22:25
Allah rizasi için birisi Touring camlı kırmızı renk bi CBF150'nin resimlerini eklesin.
Veya bi link versin ben oradan bakayim..
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
-
20 Temmuz 2010, 22:30
Bilgi paylaştıkça çoğalır.
"Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."
-
20 Temmuz 2010, 22:34
[QUOTE=AydoganX;2109326]Şu fotoğraflar yardımcı olabilir:
Hay Allah razi olsun.
Her iki renk arasinda bi kıyaslama yapiyorumda.
Hangisi gözüme daha hoş gelirse onda yogunlasacagim
-
20 Temmuz 2010, 23:00
SinanAksu adlı üyeden alıntı
Hay Allah razi olsun.
Her iki renk arasinda bi kıyaslama yapiyorumda.
Hangisi gözüme daha hoş gelirse onda yogunlasacagim
Rica ederim. Ben uzun camı pek yakıştıramıyorum motora.
Tabiiki kişisel zevke kalmış bir durum ama sağlayacağı fayda su götürmez bir gerçek.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:53 ----------
Aşağıdaki seçenekler görüntü itibariyle bence daha güzel duruyor.
Hatırlarsanız "aSubayaH" nickli üyenin 6500 TL'ye satılık ilanı verdiği cbf150'de bu tip bir rüzgarlık vardı. Resmini aradım ama bulamadım.
Temsili olarak şöyleydi:
-
21 Temmuz 2010, 00:15
Tabiiki kişisel zevke kalmış bir durum ama sağlayacağı fayda su götürmez bir gerçek.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:53 ----------
Hatırlarsanız "aSubayaH" nickli üyenin 6500 TL'ye satılık ilanı verdiği cbf150'de bu tip bir rüzgarlık vardı. Resmini aradım ama bulamadım.
Temsili olarak şöyleydi:
evet işte ben de böyle bir şey arıyorum be üstat. Yazmıştım daha önceden
Bu arada arkadaşlar jant temizliği için (özellikle arka janttaki yağ ve kir tortusu) ne kullanıyorsunuz-kullanabilirim?
[COLOR="black"][B]Motorumun beygiri Senin Arabana yeter :bounce:
::kalbim:: Hayatımın Anlamı, Ömrüm, Vazgeçilmezim... Başak'ımmm::kalbim:: [/B][/COLOR]
-
21 Temmuz 2010, 00:17
Temsili olarak şöyleydi:
Buda güzelmiş. Teşekkür ederim aydoğan zahmetlerin için.
Gece gece uğraştırdık senide
Resmi bilgisayara kayıt ediyorum.
-
21 Temmuz 2010, 10:54
erdi_arikan adlı üyeden alıntı
evet işte ben de böyle bir şey arıyorum be üstat. Yazmıştım daha önceden
Bu arada arkadaşlar jant temizliği için (özellikle arka janttaki yağ ve kir tortusu) ne kullanıyorsunuz-kullanabilirim?
Erdi;
gazyağı her derde deva, ufak bir beze biraz gazyağı döktükten sonra silersen eskisinden parlak olur jantlar
SinanAksu adlı üyeden alıntı
Buda güzelmiş. Teşekkür ederim aydoğan zahmetlerin için.
Gece gece uğraştırdık senide
Resmi bilgisayara kayıt ediyorum.
Est. Rica ederim.
-
21 Temmuz 2010, 15:15
Arkadaşlar haftasonu şöyle bi toplanıp ufaktan gezi-konvoy vs. bi organizasyon yapsak nasıl olur ? Hem tanışır hemde CBF'lerle toplu foto çekimi yaparız. Gezi için fikri olan veya ben gelirim diyenler bi öne çıksın bakalım
-
21 Temmuz 2010, 17:47
Bruce 65 adlı üyeden alıntı
Evet ciddiye alınacak bir fikir değil,
Ama maalesef hitap ettiği arkadaş hemen bir sonraki mesajında "2008 ve üstü'ne"bakacağını söylüyor...
arkadaşım sen herkesin söylediği fikri hemen uyguluyormusun buraya fikirlerimizide mi yazamıcaz evet yanlış bilgi vermekte doğru olmaz ama benim burda dediğim cbfte yağ yakma sorunu var ve bunu sonraki modellerde bi nebze olsun giderildi diye konusu vardı banada mantıklı geldi çünkü bişey üretirken gittikce hataları düzeltmek daha akla yatkın bi olay,aynı paralara 2008-2009 almak varken 2007 model almam dedim ve almamda zaten...
yani bişey söylüyoruz yardımcı olsun diye sanki hakaret etmiş gibi büyük harflerle yazıyosun tamam senin fikrin farklıysa onu yaz ama bu şekilde yazmanın amacını anlıyamadım ben doğrusu...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:47 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:33 ----------
Temsili olarak şöyleydi:
bende cbfe bu ek camı yapmak istiyordum ama nasip olmadı..."asubayah"a sormuştum ben bu camı nasıl yaptınız diye cbfin orjinal camını ekstradan alıp nomal camın üzerine el becerisiyle monte ettiğinde bu şekil b görüntü çıkıyomuş bence bunu yapmak daha mantıklı uzun cam kötü duruyor,yada uzun camı biyerde daha güzel boyutlarda kestirincede güzel durur...araştırmalara başladım yeni bi cbf alıcaz heraldeama bu sefer kırmızı düşünüyorum cantlarıda siyah yapıcam bakalım hayırlısı
-
21 Temmuz 2010, 18:17
Arkadaşlar maksimum 3.000 TL olarak cbf arıyorum, üstüne çıkamıyorum varmı çevrenizde satan ? veya gördüğünüz ve önerebileceğiniz ilan.
-
21 Temmuz 2010, 20:26
-
22 Temmuz 2010, 09:25
günaydın arkadaşlar bazı sorunlardan her zaman giremiyorum jr ve metehan abimizin yokluğu çok belli oluyor.zincirimi geçen gaz yağı ile yıkadım sanknki özelliğini kaybetti hergün yağlıyorum sprey sıkıyorum ama belli bir yerden sonra aşağıda bi fışırtı gidiyor sinir oluyorum.bu ara allahdan bişe olmazsa cuma günü servise gidiyorum ismailcim senin emenetlerdi geç oldu ama inşallah cuma akşamı veya cumartesi yolluyorum.birde ufak bi sorunum var benim farın üzerindeki pilastik rüzgarlık geçen düştüğümde nasıl olduysa derin bir şekilde çizilmiş çatlak veya kırılma yok ama yenisi 68 tl tinerli boya plastiği eritir diyorlar tabelacıya mat siyağ kaplattım ama iyi yapamadı bi fikri olan varmı ne yapabilirm.
-
22 Temmuz 2010, 12:02
erdi_arikan adlı üyeden alıntı
sıfır alacaksan üstat zaten motor koruma ve orta sehpa hariç bir hediye vermiyorlar. oto sever'e gitmedim hiç, anes motor'u hiç sevmiyorum, müşteriye davranış sıfır. Ben Beşiktaş'tayım, karşıda değilim ama D&B Motor'u tek geçerim, ben de oradan almıştım.
eyvallah hocam sağolasın. mete_han usta sağolsun yardımcı oluyor. muhtemelen senin de söylediğin D&B Motor dan alacağız. inşaallah.
dükkanı açarken çekerim her daim bismillah
pirimizdir sofuoğlu olsun şampiyon sağlığına zeval vermesin allah
-
23 Temmuz 2010, 00:55
selam dostlar. parıldak cbf isteyen varsa diye ilan tazeleyelim.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...-cbf-150/detay
canım motorum satılıktır.
jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.
-
23 Temmuz 2010, 01:07
mimoza_cbf_ adlı üyeden alıntı
günaydın arkadaşlar bazı sorunlardan her zaman giremiyorum jr ve metehan abimizin yokluğu çok belli oluyor.zincirimi geçen gaz yağı ile yıkadım sanknki özelliğini kaybetti hergün yağlıyorum sprey sıkıyorum ama belli bir yerden sonra aşağıda bi fışırtı gidiyor sinir oluyorum.bu ara allahdan bişe olmazsa cuma günü servise gidiyorum ismailcim senin emenetlerdi geç oldu ama inşallah cuma akşamı veya cumartesi yolluyorum.birde ufak bi sorunum var benim farın üzerindeki pilastik rüzgarlık geçen düştüğümde nasıl olduysa derin bir şekilde çizilmiş çatlak veya kırılma yok ama yenisi 68 tl tinerli boya plastiği eritir diyorlar tabelacıya mat siyağ kaplattım ama iyi yapamadı bi fikri olan varmı ne yapabilirm.
Boyatsan siyaha nasıl olur? Bence güzel olur, ama beğenmezsen karışmam
Murat Kehya
Acemi Motorcu
A-(eksi)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 35 kullanıcı var. (0 üye ve 35 misafir)
Bu Konudaki Etiketler