dostum kesinlikle sıcaktan ve motoru tam gaz kullanmanla alakalı. bu arada sen Antalya'nın neresindesin ve hangi servise gidiyosun. bende Antalya'dayım servis benim motorada shell helix 20w50 koydu sana neden 10w40 koymuşlar ya arkadaş çobanmı bunlar kafalarına göre iş yapıyolar başlayacam garantisine gitmicem bundan sona servise ne bu saçmalık yaa 2 gündür dedikleri gibi aynı sıcak ortamda 4. vites 50-60kms gidiyorum gram eksilmemiş yağ şimdi gerçekten inandım.. önceleri özellikle 4km lik kepez rampasını 90-110kms arası çıkıyordum burası harbi rampa yani ve çıktıktan sonrada 12km boyunca dipgaz hiç soluk aldırmadan eve kadar gidiyordum düşünün o motorun içinde neler olduğunu nekadar kızdığını sekmanların incelerek nasıl yağ kaçırdığını silindire ama şimdi aynı süre oldu fakat aynı yerleri 60 bilemedin en fazla 70kms ile gidiyorum ve yağ eksilmediği gibi rengide hala sarı önce zivt gibiydi....
çok ince ve makinanın çok sıcak olmasından yakmış yağı işte . zift gibi.
Beni sevmeyeni ben hiç sevmem. hayat felsefem budur..
Bende sattım makinayı 10280 km de 3000 tl ye cbf 250,twister,ybr 250 düşünüyorum buradan bilgileri paylaşan arkadaşlara teşekkür özellikle aydoğan ve metehan kardeşime.bilgi.....noter 70 tl temiz kağıdı kaldırıldı noterden bakılıyor plaka değişim 139 tl.herkese hayırlı günler.
ahhhh usta valla o topığı bende takıp edıyorum scootera binmeye karar verırsem yada 2.motor olarak kesınlıkle ps 150i yi düşünüyorum hem yakısıklı hemde teknık ve kalıte babında cok saglam bı motor olmus
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:41 ----------
hayırlısı olsun allah gonlunuze gore versın inşallah
hayırlısı olsun arkadaşım... alana da satanada..
sende aşık olmuşsun bu motora herşeyi mükemmel bir fiyatı hariç
yaww arkadaş insanı hasta edersiniz valla.. fiyatı derken 20000tl falanmı... bu soruyu pekçok kişi nerdeyse 3-4 günde bir soruyo, geçenlerde benzin almak için durduğumda pompacı başladı ''hayırlı olsun arkadaş yeni almışsın galiba motoru'' dedi.. yok abi 13000km oldu dedim ozaman iyi bakmışın dedi.. ya arkadaş ben 280000km de cbf 150, 356000km de honda innova biliyorum hepside ışıl ışıl bana bitane dökülmüş bir honda göstersenize yada yolda kalmış kaç paraya aldın dedi 4800 lira dedim ''yuhh naaptın sen yaa araba alınır o paraya benim gibi mondial alsaydın ya 1450 liraya'' ulan zaten 12 senedir kapımda kız gibi duran bir toyata coralla 1.6 arabam var.. 170kr yakıyo Antalya trafiğine girdiğim zaman işe giderken 20km mesafeyi 32dk katediyorum bide okadar el kol hareketi ve küfür ediyorum yolda ama koç gibi cbf 150 im aynı yere 12 dk da ulaşıyo yolda gitmek bir ayrı zevk bazen dip gaz yapınca 120 kr yakıveriyo ama değer gerçekten daha ne isteyim valla 8-10000 tl bile olsa fiyatı alırdım arkadaş... işte okadar ister katılın ister katılmayın....
biz ps ten bahsediyoruz cbf den değil cbfin fiyatı oldukça uygun ki o paraya araba alınır diyenlerede kafa göz dalasım geliyo
---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:04 ----------
aynen abi ya 5 olsa can kurban hiç düşünmem
ben en güzeli şöyle cevap veriyorum senin araba parana motor alsam adrenalin deposu olarak gezerim.
[QUOTE=Adrion;2106638]biz ps ten bahsediyoruz cbf den değil cbfin fiyatı oldukça uygun ki o paraya araba alınır diyenlerede kafa göz dalasım geliyo
Adrion dostum kusura bakma yanlış anlamışım ama iide arkadaş motor imi vermemişsiniz bide bu forumda varsa yoksa cbf 150 dir bu yüzden bi yanlış anlaşılma olmuş
egsozu dün geldi. gerekli fotoğrafları daha sonra ekleyeceğim. sesi i.in iyi bir video bulmak lazım
ne çok iyi ne çok kötü .özcan35 hasta kaldı ama bakalım artık az da kurum bağlasın daha da toklaşır ..
Bu resimdeki elemanın motoru bizimkilerne aynı model görünüldüğü üzere.Ben nasipse bu renge dönüştürücem motorumu.
Birde dikkatimi birşey çekti elemanın tankın üstündeki yan grenajları Mete abini,müthiş yansanayicisininsattığı parçayla aynısı.
Bu duruma göre bunlar yan sani değil ozaman;öyle diyebilirmiyiz...
İşte resimler...
Bu elemanın motoru.
Buda Mete abinin bulduğu yansanayiler.
Şimdi hangisi orjinal,hangisi yan sanayi
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
Mehmet hocam; öncelikle geçmiş olsun, geçen gün seninde üstünü çizgili gördüm üzüldüm.
Hoşgeldin tekrardan
O grenajlar çinde satılan cbf150nin orijinal grenajları.
Yani bizim buradaki sürat motor yada başka yetkili olmayan yerler yurtdışından (direk çin'den) bu grenajları getiriyor. Orada inanılmaz ucuz bu grenajlar 4-5 dolar civarında. www.alibaba.com adresinden toptan fiyatlarını görebilirsiniz.
Çin şartlarına göre orijinal grenaj ama TR'deki cbf150'ye stickerları benzemediği için yan sanayi diyoruz.
Bilgi paylaştıkça çoğalır.
"Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
Şu an bu konu içerisinde 26 kullanıcı var. (0 üye ve 26 misafir)