yani almalımıyım kullanabilirmiyim?
yani almalımıyım kullanabilirmiyim?
evet hakısın arkadasım aynen katılıyorum önüne gelen usta zaten her yerde servisler işcilik olmasa batar zaten parayı işçilik saat ücretlerinden kazanıyorlar esas yedek parcadan degil ancak honda servisine götürüyorsan motoru orada ustaların on numara deneyimli oldugunu gayet açık söyleyebilirim düzenli egitimlere gidip güncel modellerin mekanik ve elektronik aksam tecrübelerini yapıyorlar ancak motorla ilgisi olmayan motorcu geçinen adamlar her zaman yapmak yerine bozarlar motoru basıma geldi bende yasadımancak aralarında ardanında dedigi gibi istisna usatlar vardır .
Arkadaşım, ben de neredeyse hiç kullanmamış biriydim, ama gidip önce ehliyet aldım, kursta vitesli motoru az buçuk çözdüm, ama daha çok okuyarak, netten ve kitaplardan (Motosiklet Teorisi-Reşat Arbaş. Tavsiye ederim) öğrendim işin mantığını ve aldıktan sonra bir hafta pratik yaptım, şimdi çok memnunum. Merak etme kullanabilirsin, ama almadan önce mutlaka bir şekilde bir kaç saat bile olsa vitesli motor kullanmalısın. En mantıklısı da Gelişim Sürücü Kursu gibi işini düzgün yapan bir kursa gidip ehliyet alırken öğrenmendir. Sonrası da eğitim, eğitim... (Nette ara, bir sürü eğitim veren yer var.)
yağmurlu havalarda çok dikkatli olun cok acaip kayıyo arkadaşlar ben motoru üniversitenin garajına koyuyom bilen bilir valla bugun kampüste zemin ıslaktı birden bi öğretim üyesi son model arabasıyla bi çıktı bir virajda önüme frene bastım ama 2 saniyede terledim valla kızak gibi kaydım direk giderken yan döndüm ve çarpmadan paçayı kurtardım kaza bişi deyil hasarı öderdim de hoca beni sınıfta bırakırdı valla onu hiçbişey telafi edemz lastikler çok kayıyo ıslak zemindeeeeeee
ama Honda hayat onda...
''Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir dünya istiyorum."
Arkadaslar ya tankın şeklinden dolayı acaba depoüstü çantası takılabiliyor mu ben depo üstü çanta almayı düşünüyorum da!yoksa uygun bir depo üstü çanta yokmu?Kuryeler gibi şehir içinde arka çanta kullanmak istemiyorum...
AKIN FİDAN
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Ben servis için Kızıltoprak taki Honda yı düşünüyorum , buradan memnun olan yada olmayan varmı ? Bu arada 25 YTL ye Casrol un sprey zincir yağını alıp bu öğlen motorun zincirini yağladım. Bu arada zincirimin sanki biraz bol oldugunu gordum , motor askıda 1. viteste çalışıyoken zincir sallana sallana çalışıyordu , bu normal midir ?
Soru 2 ben yaklaşık 72 kiloyum. Arkama 80 kiloluk bir arkadaş aldım ve neredeyse motorun önü havaya kalktı ve sürüş konforum çok düştü , bunun için amortisrümü ayarlamam gerekiyor yoksa yapacak birşey yok mu ?
Bir Kar Tutkununun Motor Sevdası
KarTutkusu.com
Snowboard ve Motor , daha başka ne isteyebilirim ki :bounce:
Bende bu zamana kadar hiç motor kullanmamıştım.İlk motorum cbf 150 ve öğrenmem 10dk yı aldı.10dk da öğredim ve ogün içinde 7km gidip eve getirdim motoru.Fakat sunuda unutmamak lazım.1)Araba ehliyetim olduğundan gaz debriyaj ayarını kullanmayı biliyorum.2)bisiklet tecruben iyi olması gerekiyor. bunlar tamamsa pek sorun yaşayacağını sanmıyorum.Saygılar
motorun arkası çökünce cooper tarzına benziyor tam istediğim tarz
lezzet gider,mesuliyet kalır...
çok güzel sana okul hayatında başarılar...
bende jeofizikte araştırma görevlisiyim...motorunla görürsem durdururum seni şaşırma....hatta serpene takılıyorsan kasada beni bulabilirsin kime sorsan gösterir serpende yıllarımı verdim kampuse :D
mayıs ayında alıcam bi tane cbf senden bi sürüş dersi alalım...
görüşmek üzere...
Aynı yağı 16 TLye Praktiker'den almıştım. Alışveriş yaptığın yeri değiştir bence
Artçı konusuna gelince... Artçı alınca motorun kontrolü çok zorlaşıyor. Hızı baya bir düşürmen gerekiyor. Arka amorsitör ayarı baya bi rahatlık getirecektir sanırım. Zaten kitapçıkta tavsiye edilen de bu. Deneyip görmek lazım.
[CENTER]Vuuuu diye aşarım dağları, enginlere sığmam taşarım :P[/CENTER]
arkadasım o yağ castrolün o ring zimcirler için üretilen chain wax çok pahalıya almıssın bu yagın gercek piyasa fiyatı 25 ytl degil 15 ytl dir ayrıca bundan kullanmanı tavsiye etmem bizim motorlarda o ring zincir yok kullanırsın ancak zincir ses yapacaktır ama avantajı daha az kirlenecektir bence ince yag kullan ve ayda bir gaz ve bir diş fırcasıyla zinciri temizle o bolluk bendede var normal degildir 2 cm normal bolluk olması gereklidir ancak ben zinciri her gerdigimde 50 km mesafede tekrar bollastıgını görüyorum servise gidip 100-150 km de bir gerdirsen iyi olur sanırım ileride bakla almak isteyecek çogumuzunkilerden çünki zincir çok cabuk koyuveriyor ve çıkardıgı ses bazen sinir bozucu olabiliyor amortisörleride cok sert yapmamakta yarar var eyer ağır bir artçıyı sürekli taşımıyorsan veya sürekli yük tasımıyorsan amortisörlerin orta sertlikte kalması uygun olacaktır nekadar sert olursa konfor bozulur denedim yol tutusa hiç bi faydası yok ayrıca!
Yağı Pendik teki Honda nın yetkili Motor servisinden almıştım , uyarılarınız için teşekkürler, bende servislerimi oradamı yaptırsam diyodum
Zincirde herhangi bir ses duymuyorum hareketliliği yağlarken farkettim , tahminim 2 - 3 cm kadar bi esneklik vardı oda bir sorun teşkil etmiyordur sanırım. Amortisoru kendim ayarlayabilirmiyim , Şu anda hangi konumda oldugunu nasıl anlayacağım , bununla ilgili fotograf vs. si olan varmı ?
Bir Kar Tutkununun Motor Sevdası
KarTutkusu.com
Snowboard ve Motor , daha başka ne isteyebilirim ki :bounce:
2 cm esneklik normal sınırlardadır çünki ayaklık inince sürücü ve yolcu zincire baskı yapıp gerecektir ancak bu acıklık 4 cm kadar olursa zincir atabilir lastik kitlenebilir zincir gerginligi ve bakımını o yüzden ihmal etmemelisiniz amortisörü kendi alet takım cantasındaki ayar anahtarıyla ayarlayabilirsiniz ayrıntılı bilgi için kullanım klavuzunun 15 sayfasına bakın hangi konumda oldugunu eyer amortisör hiç ellenmediyse orta sertlik ayarındadır.
kazasız sürüşler
sende 1 ytl pahalıya almıssın
Arkadaşlar çok temiz bir cbf150 var..Almak isteyen olursa motor ankarada......
Boşverin yetkili servis işini...İşinden iyi anlayan ustan olsun gerisi hava....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)