Aydoğan yere paralel derken.
Ok işareti aşağı doğrumu.
Aydoğan yere paralel derken.
Ok işareti aşağı doğrumu.
facebook(Fazer Tutkunları)
Tamamdır benimde cbf150 de iken benzin musluğunu 15:15 konumuna geldiği zaman çok az daha motor bloğuna doğru biraz daha kısıyordum ki benzin ancak kesiliyordu.
musluğun denemenin en güzel yolu karburatöre giden siyah hortumu çıkarıp musluğun çalışıp çalışmadığı görmek olucak.
Hadi herkes motor başına.
Hıdır abime selamlar.
facebook(Fazer Tutkunları)
ben hiç musluğu ellemem. hiçbir motorumda da ellemdim. askeri sistem çalışırım gestay h,ikayesi yola çıkıyorsan benzin alıcaksın.
kaldı ki depo temizliği yaptım bir gün içinden 1 litreye yakın su çıktı bence deponun dibini kullanmayın. 5 lira için değmez.
Beni sevmeyeni ben hiç sevmem. hayat felsefem budur..
depoyu ters çevirdim. sabaha kadar bıraktım sonra içine su tuttum çalkaladım çalkaladım. içinde ne pislik çıktı inanamazsın. aldığımız yakıtlardan oluyor. birde makina 3 yaşında bir,ikim yapmış.
sonra kurumaya bıraktım.. sonra montaj...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:52 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:43 ----------
asıl depo kapağının yanında yani kapak açıldığında görüne bir tahliye deliği var ona dikkat etmek lazım o tıkanırsa kapağın içine alınan su direkt depoya.
benim su olayı şehir dışında aldğım yakıttan oldu.
depo daki benzin aksam eve geldiğim zaman dinlenince dibe çöken su ile boğulmalar yaşadı. o deönemde ne buji kalmıştı ne de karburatör ayarı... depoyu kendim halletmiştim ama karburatör ile sübab ayarı için servise gitmiştim.
sen granajları düzgün sök yeter
selenin orda birde kafadan iki civata...
depo ile ilgisi yok alttan civatayı söküp depo içine giren parçayla birlikte komple değişti
fiyatını öğrendim 6-7 tl civarı dediler
enteresan şekilde musluğu kapattığım zaman benzini tamamen kesiyor,fakat içerisinde 1 litre benzin var iken yani yedekteyken depo açık pozisyonunda olduğu halde benzin azda olsa akmaya devam ediyor.
yeni musluk takıldıktan sonra izlenimlerim
ve yine enteresandır musluk tamamen açık ve 1 litre benzin varken yedeğe almasanız bile gaz verdiğiniz sürece motor normal çalışıyor gazı kestiğiniz an stop ediyor.
yedek depo olayına ben nekadar km yapıp yedeğe düşecek diye beklediğimden bu hataya düştüm,hiç bir zaman benzinin bitmesini beklemem normalde
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
dibini kullanmaktaki kastım şu.
tam altında dibinde değil az çapraz durumda tortu o çukura doğru basıyor. benzin ne kadar az kalırsa içerisinde olan pislik daha yoğun gelip şamandıra üzerindeki süzgeçi tıkıyor.
ismail, debriyaj müşürüm arızalandı vitesde iken çalışmıyor motor bulamadım burada, rialli de varmı o zımbırtıdan? baktım ama bulamadım, aslında o müşürün neye benzediğini de bilmediğim için nereye bakacağımı da bilmiyorum :D
B rh(+)
Aynada Herkesin Baktığı Yabancı
Ekmel, debriyaj manetini tutan vidayı çıkartıp maneti sökersen, kütükte kalan ufak müşürü görebilirsin.
Kurşun kalem ucundan biraz daha kalın bir uç aslında. Bir ara benimde arızalandı zannetmiştim ama açıp güzelce wd40'layıp, dikkatlice tekrar maneti yerine oturtunca sorun çözülmüştü.
Belki sendekide oksitten veya başka bir şeyden sıkışmış olabilir.
Maneti söküp içeri kısmı WD40 ile güzelce temizlemeni öneririm.
Riallide bir kaç tane müşür var ama bizim motora uygunmu bilmiyorum. Özelliklerinde CBF150 yazmıyor. Fikir olması açısından şu ürünü inceleyebilirsin. Soldaki küçük kısım debriyajı sıkınca bu vaziyette açılıyor, normal sürüşteyken ise sürekli içeride sıkılı vaziyette kalıyor. Bu kısmı wd40'layıp bir dene.
Bilgi paylaştıkça çoğalır.
"Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."
teşekkür ettim abi bi ara bakayım ona ben ;)
B rh(+)
Aynada Herkesin Baktığı Yabancı
Bugün lastik havalarına bakıyım dedim baya düşük çıktı. Normal seviyeye getirdim kılavuzdakine bakarak fakat sizler hangi değerlerde kullanıyorsunuz bide ben genelde artçı ile geziyorum kitapta ön 25 arka 33 olarak yazıyor doğrudur heralde bu değerler.
işte cbf ile güzel bi gezi
http://www.motosiklet.net/forum/etki...ml#post2100963
İnsan olmak yetmez, yetmiyor zaten süpermen olmak lazım bazen..
Tamam o zaman genel bi bilgi almak istedim. Sıfır aldım daha hiç bakmamıştım biraz üstün körü şişirmişler lastikleri.
Bende bugün arka şantaya led ışıklandırma yaptım ve fren lambasına bağladım. çokta güzel oldu. bir ara fotosunu koyarım.
Şu an bu konu içerisinde 13 kullanıcı var. (0 üye ve 13 misafir)