@ AydoganX
İsmail Abi siz uzun yol bujilerini nereden temin etmiştiniz? Ben de almak istiyorum. Hatırlarsın 16 Mart'ta almıştım yaverimi, 5500 km oldu
Bu arada dünden önceki gün başıma gelen bir kazayı kroki olarak anlatmaya çalıştım;
Arkadaşlar krokide siyah oklar yolların gidiş yönünü, kırmızı dikdörtgen kaza yaptığım focus, mavi ise motorum ve ben.
Bu kaza yaşandıktan sonra adam özür falan diledi baya bi üstüne gittim bende ve motorumda bir şey yoktu, adamın sağ ön kapısında çok fazla zarar vardı ve sağ dikiz aynası kırılmıştı. benim de acelem vardı. bende hasar yok,istersen polis bekleyelim dedim. adam yok abi hata bende kusura bakmayın falan deyip ayrıldık. motorun sağına soluna baktım, far koruma demirim biraz eğilmişti, olaydan 5 dk sonra farkettim ki far koruma demirimin alttaki vidası, farın altından far tasımı kırmıştı. Tekrar arkama baktığımda artık adam da yoktu. Anlayacağınız olan bana oldu :/
[COLOR="black"][B]Motorumun beygiri Senin Arabana yeter :bounce:
::kalbim:: Hayatımın Anlamı, Ömrüm, Vazgeçilmezim... Başak'ımmm::kalbim:: [/B][/COLOR]
Arkadaşlar dün itibariyle motorumu mototalden aldım yağmur nedeniyle fotoğraflarını çekip koyamadım ve motorada binme şansım olmadı ama bugün tadını çıkardım motorun gerçekten tavsiyelerin çok doğru olduğunu anladım.Sürüşü çok keyifli ve kolay bi motor iyiki almışım valla herkese kazasız belasız sürüşler. Bunlarda 0 km cbf fotoları
http://img443.imageshack.us/img443/7892/23062010680.jpg
http://img193.imageshack.us/img193/4527/23062010682.jpg
http://img227.imageshack.us/img227/6974/23062010685.jpg
http://img94.imageshack.us/img94/6899/23062010684.jpg
Hayırlı olsun güle güle kullan. Sıfır almanın zevki bambaşka.
Arkadaşlar uzun süredir giremiyorum..
Malum Turizm işiyle uğraştığımdan iş güç
Yeni motor alanlara hayırlı uğurlu olsun..Allah Kaza Bela Vermesin..
Metehan abi uzaklaştırma almış
En yakın zamanda aramızda görmekten mutluluk duyarız..Sayın Mod'larımızın MT'nin Pek nadide sevilen üyelerinden Metehan abiyi Bize geri vermelerini rica ediyorum pls
Müvekkilimin hafifleştirilmiş ceza veyahutta salıverilmesini uygun görüyorum
Bu arada arkadaşlar aranızda motorunun bloğunda oksitlenme olan varmı..Boya atmasi gibi
Varsa bi çözüm buldumu..Nasıl boyanır..Yardımcı olursanız sevinirim..Mutlu olurum
Birden bu ön ve yak grenajları nasıl sökebiliriz..Uğraştım ama kırıcam diye korktum kıssadan bana bi anlatırsanız..Daha önce söken bilen biri çok teşekkür ederim..
[34 AY 0494] Büyükçekmece MT
kardeş çok haklısın valla cbfin 2. piyasası çok karman çormanben 10.000 kmde 2009 model garantide cbfimi 3.500 e sattım...ve şimdi bakıyorumad 2010 model 1.300 kmde daha sıfır üstünde koruma demirleri kappa çanta var 3.650 isitiyo arkadaş öğrenciyim ayağına 3.400 e kadar indik ama 3.300ede olur büyük ihtimal yani belirli bişey yok 2007 model motorlar görüyorum adamla uçmuşbakalım arkadaş 3.300 e bırakırsa belki yine alırım cbf ama çok temiz sıfır gibi
erdi kardeşim geçmiş olsunya böyle kaza vs olduğunda olayda ciddiyet varsa polisi bekle kardeşim bak şimdi maddi zararda çıktı sana koruma demiri zaten paso yamuluyodikkat et kardeşim aman...
bu arada yeni motor alan arkadaşlara hayırlı olsunbu zamanda sıfır motor alınmaz ama neyseçok güzel motorlar var çantalı koruma demirli kmleri düşük garantisi devam eden onlara bakmadan sıfır almazdım ben olsam
Teşekkürler herkese. 2.el motorlara çok baktım ama şişerme fiyatlar hep ve pazarlığa yanaşan yok sıfırın keyfi başkadır diye aldık.En temiz 10000 km en son indiği fiyat 3400 den 3200 e sıfır motor bana 4100 tl ye geldi plak ruhsat yan ayak ve koruma demiri içinde.
yan ayak ve koruma demirini hediye verdiler demek.. ben 4.100 e koruma demiri vermiyolar biliyorum ama hangi bayi bu kardeş...
evet güzel fiyat ve güzel motor denk getirmedikten sonra tek çare sıfır almak...şuan senin sadece lastikleri değişmen gerekir oda biraz zaman geçsin...
abi valla bildiğin sabunsuyu görünce en ufak bi harekette kayıyor yani lastikleri değiştirdkten sonra sanki daha büyük ve daha iyi sürüş konforu olan bi motora binmiş hissi veriyor..ben sıfır cbf alsam en az 1 ay içinde lastiklerimi değiştirirdim frenleme daha sağlam olur ve yol tutuşuda artar motorun...
Erdi çok geçmiş olsun. Allah tekrarını yaşatmasın.
Bir saniyelik hatta saliselik dikkat kaybı ciddi tehlikeler yaşamamıza sebep veriyor. Aman dikkat.
Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız nice km.ler.
Sıcak vs. demeden aman full korumayı ihmal etmeyelim
Evet, Emrah bayadır gözükmüyordun
Ben hiç sökmedim ama ön grenajların sökülmesini bir kez serviste görmüştüm. Hatırladığım kadarıyla anlatıyım.
Önce gösterge panelinin sağındaki ve solundaki siyah parçalar sökülüyor. (Panzot yada panzolot mu ne deniliyormuş adına, tam emin değilim.)
Sonra alttan grenajın içine elini sokup küçük bir yıldız tornavida ile iç kısımdan depoya bağlantısı olan sağda ve solda vidalar var onları söküyoruz.
Daha sonra yine motorun önünden elimizi farın arkasına sokarak far ve göstergenin elektrik bağlantılarını soketleri vasıtasıyla söküyoruz.
Deponun sağındaki ve solundaki grenaj parçalarını 4-5 cm ileri doğru sürdükten ve yuvasından kurtulduktan sonra (geçmeli plastik çünkü), motorun önüne farın karşısına geçiyoruz ve grenajları sağa ve sola açarak kendimize doğru çekiyoruz.
Bu şekilde ön grenaj takımı 3'lü vaziyette sökülebiliyor.
Bilgi paylaştıkça çoğalır.
"Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."
Lastik işini kısa sürede halletcem. Evet koruma demiri hediye olmuyor son anda gelişti hediye olması.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:47 ----------
Teşekkürler aydoğanx. Korumasız olmaz tabi zaten ilk motorum değil bilinçli kullanıcıyım yani.
Maşallah iyi yol yapıyorsun Erdi
Ben NGK'nın CPR9EA-9 serisi uzun yol bujilerini ostimden NGK yetkili satıcısından almıştım fakat adamların elinde hazırda stok yok. En az olarak 10'lu paket halinde satıyorlardı. Hatta ben 20 tane alıp pazarlık yapmaya çalışınca, adam "biz genelde en az 1000-2000 tane buji satarız, 20 tane için indirim yapamam demişti"
Bu yüzden burada bir liste yapmıştık ve 20 adet buji alıp, isteyen arkadaşlara bir bir kargolamıştım.
Eğer yine 10 adet isteyen çıkarsa yada ben 10 tane bujiyi kullanacak kadar uzun yol yaparım (takribi 80 bin km. yapar ) diyorsan alabilirsin.
Bilgi paylaştıkça çoğalır.
"Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."
[QUOTE=mücahit_89;2090142]peki bu hangi bayi bizde bilelim 40 tl koruma demirine para vermeye gerek yok
Mototal den aldım motoru bende önce 50 tl olarak kabul ettim koruma demirini son anda karttan parayı öderken küsürat olduğu için atıldı tabi tanıdık olduğu için bu iş böle son buldu şanş oldu diyebilirm ama yan ayak hediyeydi en baştan.
Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)