Bizim D&B motor hep 15-50 koyuyor zaten. Biraz araştırdım ve özellikle yaz ayları için 15-50 yağın diğer yağlara oranla çok daha iyi olduğunu farkettim. Tam sentetik olması ve yağ sınıfının da tavsiye edilen sınıfta olması da cabası. Bence bizim motorlar için Mobil1 15w-50 yağ en mükemmel yağdır. Ne vites geçişlerinde nede sabah çalışırken hiçbir sorunla karşılaştırmadı beni bu yağ...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:36 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:32 ----------
Servis 2000kmde bir değiştiriyor, bu şekilde değişim en doğrusu. He 4000dede değişssen birşey olmaz ama makinen yağ yakıyorsa yada ağır şartlarda kullanıyorsan durum değişir. Ama en ideali 2000
Ben mobil1 15-50 kullanıyorum oldukça memnunum. Yazdığım gibi tam sentetik ve yağ sınıflarınada uyuyor.
Ben bi farkını bilmiyorum fazla yağ konulmasının. Fazla konulursa keçeleri patlatacağını duydum ama yazın fazla konulmasının ne gibi bir avantajı var bilmiyorum. Bilen arkadaşlar yazabilir.
Zincir dişli seti kaç kmden ziyada, ömrünü tamamlayınca değiştirilir. Bu senin bakıma göre de değişir. Bakımını yapmazsan ve sürekli agresif sürüş yaparsan 5000de bile alabilirsin takımı eline. Ben düzenli bakıyorum zincire 9500 km oldu, zincir yarıda, dişlilerde ise henüz hiçbir sorun yok. Zincir bakımını ihmal etme, 2 yağ sürmekle ugrasmamak icin uzatmayın zincirleri