yav arda sen motoru 8.000 km de aldın 10.000 km ye kadar kullandın demi yani toplasan taş çatlasın 3.000 km yol yaptın sonrada kaza yaptın yani ne kadar deneyim olabilir 3.000 km de bu 1
2.si senin yaptığın kazada değil honda cbf 150 suzuki hayabusa olsa 8 olurdu parçalanırdı şimdi bu motorun parçaları bu yüzdenmi dandik oldu yani o vurmada bir bütün kalmasınımı istiyodun
ne sağcıyım ne solcu motorcuyum motorcu kalayım:cat:
alpcim valla inanmak istediğine inanıyorsun bence...bu model çok sağlam...ah senin o keko ustaların yokmu...onlar dolduruşa veriyor seni...
aykan kardeşim ilk arızamda size hak vericem hocam...ama bi yapsın o zaman...bakalım ne zaman gümlüycem...yani iyiyie iyi demiyonuz...ben ne diyim artık...
ah juni sen Hondayı hançerledin...neden...bir gıçıkırık cbr 125 e bindiğin için... o hasarı Transalple bile yapardın...
ultracan valla hayatım havalar o kadar güzelkii...ne bileyim bahar havası içime dolmaya başladı...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Geçenlerde Honda Shadow750'nin topiği gündeme gelmişti, taa memin'in (yönetimin özenle attığı arkadaş ki epeyce sağlam makaleleri vardı) açtığı. Orada bile bir takım sorunlardan ve motorun iyi ve kötü (evet KÖTÜ) yanlarından açıklıkla bahsetmişti arkadaş. Yani motorda üretim hatası yoksa bazen kullanıcı da hata oluyor, bazen servis kötü muamele yapıyor alete v.s. v.s. yani sorun çıkacaksa her motorda bi şekilde çıkıyor. 150cc motor fazla beklenti içinde olmayın dedik ama hiç bişey beklemeyin demedik. Ayrıca Juniors kardeş de kaza yaptı başladı motora 5.sınıf Çin deyip durmaya, kaza yapana kadar 9000km oldu sorun yok diye yazdıklarını hatırlıyorum.
Aykan kardeş bak juniors kazalı mazalı satıyor motoru, sana tavsiyem sen de sat kurtul! Belli ki memnun değilsin motordan, bundan sonra tüm sorunları giderilse de anladığım kadarıyla senin içine kurt düşmüş. Umarım bir gün gönlüne göre bir motor bulursun.
Hepinize sevgi ve saygılar, kazasız belasız günler dilerim.
aboo topic'e bak siyaset meydanından beter olmuş
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
cenderecenderecenderecenderecenderecenderecendere. .
asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?
Juniors kardeş 50 km hızla çarptım demişsin ; sen biliyormusun ki saat te 50 km hızla bir engele çarpan 100 kğ lik bir kütlenin çarpma anında ki çarpma ,ivmesi 4 ton dur bizim motosiklet lerin 140 kg olduğunu düşünürsek senin çarpma anın daki ivmen aşagı yukarı 6 ton a yakın idi ne bekliyorsun ki motosiklerin o kazadan tek parça çıkmasınımı lütfen mantıklı ol hesap et ki 200 kğ lik bir makina ile aynı hız da çarpma ivmesi 8 ton olacaktı yani hız , ağırlık ve ivmelenme gücü paralel artıyor .
Not ; Yukarıdaki bilgileri national geographıc tv kanalında fizik kurallarını ve bu kurallara paralel olarak motorlu araçların çarpma anındaki tepkilerini ve aldıkları hasarları izah eden bir belgeselden aldım.
Ayrıca belirtmek motosikletim den çok memnunum , Memnuniyetimi belirtmem de hiç bir aldatıcı art niyet yoktur.
Honda hayat on da.
İlk motosikletim bir Çin li idi , Çok çektim.İkinci motosikletim honda , üçüncü motosikletim de bir honda olacak.
Ya sen beğenebilirsin, kazadan sonra ve bi kaç iyi ustanın dediklerinden sonrada bende hak verdim onlara ve benimde fikirlerim değişti. Ben Gördüğümü Yaşadığımı Anlattım. Ben verilen değerin 4 bin ytl etmeyeceğini belirttim.BUrdan Alacaklara Bir daha diyorum Sakın 4bin Ytl vermeyin 2.ci el temiz Bulun en fazla 3bin ytl verin.Bu benim Bir kullanıcı olarak Şahsi fikrim halada iddaa ediyorum 5.cı sınıf Parça kullanılmış (Sağ sol grenaj) Motorun serililiğinden yada herhangi birşeyinden şikayet etmiyorum. Parçadan bahsedıyorum. Hepinizi seviyorum sevgilerle...
su an uluslararası bagımsız çarpısma testlerini yapan euro ncap ve adac motosikletle ilgili sadece honda goldwing airbagli versiyonla çalıstılar bunun haricinde hiç bi motora çarpısma testi uygulanmadı ve kütlesel hesaplar kafadan böle basit işlemlerle hesaplanamaz ancak düşük hızlarda yüksek ivmelere maruz kalındıgı bi gerçektir dedigin gibi agırlık arttıkça ivme ve burulma direncide artar motorun üstündekinin pestil olma derecesi o kuvvete baglıdırdaha agır ve güçlü bi makinada daha çok spatula gerekir ardanın memnuniyetsizliği kaza yaptıgında dagılan grenajlar ve çatal için degil aynı paraya satılan bu fiyattaki motorların cbf 150 den daha iyi parça plastik aksam kalitesine sahip oldukları örnek honda beat aynı sınıf degil ama parça fiyatları plastik aksamın cbf 150 den 5 kat daha pahalı neden acaba ???
seni alkışlıyıor şak şak şak şak şak ve Teşekkür ediyorum beni anladığın hislerime tercüman olduğun için abi
Aykan sen beni doğrulamışsın kardeşim ayrıca ben bu bilgileri juniors u muhatap alarak yazmıştım onun cevap vermesi beklerdim. juniors o kaza yı beat la yapsa beat tek parçamı çıkacak tı ? , Ayrıca o hesapları da ben yapmadım , belgesel den alıntı yaptım sadece .
Belirtmek isterim ki Fizik kuralları motosiklet ve ya otomobil ayırt etmiyor .motosiklet çarpışma testi de demedim Motorlu araçlar dedim ...Genelleme yaptım.
amacım tartışma değil sadece bilgi paylaşımı senin hoşuna gider ve ya gitmez ayrıca 3000 km de juniors arkadaş ne tecrübe edebilir ki motoru 0 km almamış motorun geçmişini bilmiyor.
Satsın motorunu hayırlısı ile de o da kurtulsun biz de .
benim bildiklerimi siz benden daha iyi biliyorsuz saygılarımla.
Piyade Ayıp oluyor. Hepimiz Kardeşiz Burda Sen Nası Memnuniyetini dile getiriyorsan Bir başkasıda Şikayetini dile getiriyor. Hepimiz Yetişkin birer insasınız. Ben konuşurken kelimelerimi tek tek seçiyorum, Rahatsız Oluyorsan Forum da Paylaşmayız. Benim bildiğim Forum Paylaşmak demektir. (Olumlu yada olumsuz)
Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)