Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    hasanpinar0537 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı csem66 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim motora bişeyler oluyor galiba, 280km de istasyona kemdimi zor atar oldum. daha 3250 km de ve 2500km servis bakımını yaptırmıştım.şehir içi kullanıyorum 100 km hızıda geçtiğim sayılıdır. Nedeni konusunda yardımcı olursanız sevinirim....
    ben 3500km önce buji ve hava filtresi değiştim ayrıca 80 i geçmiyorum...
    HONDA;hayat onda...İ.V.İ.B.İ
    DRİFT RELİGİON

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı sedat_57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    pistonları derken ramazanda vardı '' ları'' biz tek pistonla dövündük rüzgara karşı
    Aga keyifliydi be...şimdi şu yağmurda ve zifiri karanlıkta deniz kenarında olmak vardı iyimi... valla...yağmurun denize çiselemesi damlaması ve o sesi sinlemek isterdim...

Alıntı Cleanwork adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    iyi akşamlar cbfciler bende şindi eve girdim 400 km yol yaptım bugün hem şu 9 serisi bujiyide denemiş oldum hem motorun son limitlerinide denedim.Arkadaşlar buji değişiminden pek bişey fark etmedim belki birazcık çekişi iyileşti gibi motorun limitlerini denedim dediğim hız olarak 135 i gördüm beni atmak üzereydi gerçi rüzgarlı bi gündü belkide o yüzden salladı. Saat 12 de çıktım 21:30 kadar neredeyse hiç dinlenmedi toplasan 1 saat yok bile güzergah bizim yöreden olanlar bilir ne kadar zor olduğunu (inebolu - ağlı - şenpazar - cide - Amasra (bartın) - cide - doğanyurt - inebolu )
    Bu motor şişmez denir ki bende bunu savunanların başında gelirdim fakat bu gün resmen şişti motor 4 saat boyunca aralıksız virajlı ve yokuşlu bir güzargahta motor basma gaza allahın belası diye aşağıdan bağırıyordu. Bu arada orjinal ön lastiğim duro şu an 8000 de geçen hafta 2 balon şu anda 6 balon yaptı.Yakında beni havalandıracak...
    (Bu günkü yakıt tüketimim km başına 100,6 krş)

dostum motoru bu kadar sıkıştırırsan piston krank başına iş açarsın...

yidim tabi hacı alayını hyo ile kafa kafaya gittim baksana nasıl yattım gecicem diye tam apaçiydim..depoyla bütünleştim yalnız yollar köpek ölüsüyle doluydu cok kötü bir durum..
    3 leş gördüm valla etkileniyor insan ya...

satmak üzereyken adam almaktan vaz geçti yaz sonunda tekrar ilan veririm şimdi hiç düşünmüyorum hacı satmayı..25 haziranda muaynesini yaptırıp gezmeye devam edecegim jantlarda pilastik bi malzeme var adı aklıma gelmiyor pembe şerit çekilmiş seksi bişey İ:D

bu kadar yıldır motor alemindeyim makinasına pembe şeritler çeken görmedim aga...hakkında hayırlısı...askeriyede dolabına falan öyle şeyler yapma sakın...

Alıntı hasanpinar0537 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yeni rekorum arkadaşlar 11lt ile 530 km yol yaptım...

usta şu işin sırrını bir anlat...devirlimi devirsiz kullanımmı...mesele hangi hızda kaçıncı vitestesin...aklımdayken 70 den itibaren 5.vitese almak makinaya zarar verir mi...bi anlat hele...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

hasanpinar0537 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aga keyifliydi be...şimdi şu yağmurda ve zifiri karanlıkta deniz kenarında olmak vardı iyimi... valla...yağmurun denize çiselemesi damlaması ve o sesi sinlemek isterdim...

dostum motoru bu kadar sıkıştırırsan piston krank başına iş açarsın...

3 leş gördüm valla etkileniyor insan ya...

bu kadar yıldır motor alemindeyim makinasına pembe şeritler çeken görmedim aga...hakkında hayırlısı...askeriyede dolabına falan öyle şeyler yapma sakın...

usta şu işin sırrını bir anlat...devirlimi devirsiz kullanımmı...mesele hangi hızda kaçıncı vitestesin...aklımdayken 70 den itibaren 5.vitese almak makinaya zarar verir mi...bi anlat hele...

metehan abi
    1.vites 15-20 arası
    2.vites 30-40 arası
    3.vites 50
    4.vites 60
    5.vites 60-80 arası
    arada araç geçişlerinde 90-100 yaptığımda oluyor....
    ama çok nadir...
    HONDA;hayat onda...İ.V.İ.B.İ
    DRİFT RELİGİON

yeni rekorum arkadaşlar 11lt ile 530 km yol yaptım...
    Helal olsun, çok iyi bir değer.

Acaba kaç kilosun ? Sürücünün ağırlığıda yakıta etken. Tahmin ediyorum 60
    Bilgi paylaştıkça çoğalır.
    "Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."

Motosikleti
    HONDA-CBF-250
    41 tl ye378 km yaptım dedim ama benimki rekor olmadığı için kimse oralı olmadıama göreceksiniz hepizin rekorunu kıracağım 70 kg ismail 1.73 boyundayım

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    metehan abi
    1.vites 15-20 arası
    2.vites 30-40 arası
    3.vites 50
    4.vites 60
    5.vites 60-80 arası
    arada araç geçişlerinde 90-100 yaptığımda oluyor....
    ama çok nadir...
    anladım usta sağol...

Alıntı AydoganX adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aydoğanım sizdende şöyle yemeli içmeli bol manzaralı fotolar bekliyoruz...

Beyler bu arada sele altında takım çantamızda olan malzemeler şunlar...bakmayanınız vardır belki...

􀁏 8 x 12 mm açık anahtar
    􀁏 10 x 14 mm açık anahtar
    􀁏 22 mm altıgen uçlu anahtar
    􀁏 Uzatma çubuğu
    􀁏 Buji anahtarı
    􀁏 No. 2 tornavida
    􀁏 No. 2 Yıldız tornavida
    􀁏 Tornavida sapı
    􀁏 Pimli anahtar
    􀁏 Pense
    􀁏 Alet çantası
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

jr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    ben demiştim 60ta 5e atacaksınız.
    jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.

Motosikleti
    transalp yavrusu
    Alıntı jr. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben demiştim 60ta 5e atacaksınız.
    dostum 60 km de 5. vitese atıp uzun süre kullanırsanız motordan şakır şakır subap sesi gelir benden söylemesi..
    İnsan olmak yetmez, yetmiyor zaten süpermen olmak lazım bazen..

Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    bunun olmayacağını şiddetle iddia ediyorum.

rolanti devrinin üzerindeki hiçbir devir motoru boğmaz, vuruntuya neden olmaz. rolanti civarında aşırı gaz verilirse vuruntu hissedilir, ancak bu durumda subap ayarı uzun dönemde kaçabilir. denemelerimde 5. viteste bu vuruntunun 40-50 km civarında olduğunu gördüm. 60 km/h vites atmak için yeterlidir. 60ta 5e atınca titreme vuruntu olmuyor, tam gaz açarsanız motor isteklice devirleniyor. gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

ustalara inanmam, motoru dinlerim. motor çok şey anlatır. memleket meselelerini tartışırız falan motorla

Motosikleti
    HONDA-CBF-250
    bunun olmayacağını şiddetle iddia ediyorum.

rolanti devrinin üzerindeki hiçbir devir motoru boğmaz, vuruntuya neden olmaz. rolanti civarında aşırı gaz verilirse vuruntu hissedilir, ancak bu durumda subap ayarı uzun dönemde kaçabilir. denemelerimde 5. viteste bu vuruntunun 40-50 km civarında olduğunu gördüm. 60 km/h vites atmak için yeterlidir. 60ta 5e atınca titreme vuruntu olmuyor, tam gaz açarsanız motor isteklice devirleniyor. gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

ustalara inanmam, motoru dinlerim. motor çok şey anlatır. memleket meselelerini tartışırız falan motorla
    jr.nin vurgulu sanat eseri

5e atınca titreme vuruntu olmuyor
    tam gaz açarsanız motor isteklice devirleniyor
    şiir gibi
    bende devir konusunu senden örnek aldım evren acil bir işim olmadığı sürece 5 viteste 60/65/70 km ile gidiyorum gayet iyi devirleniyor

Unique693 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 600F4İ
    Ybr katalizörü kapattım. %10 yukarı eğimli yolda 5 nci vitesde 30 km/h hızda çekiyor.Aynı yerde 4 ncü vitesde 20 km/h yerde çekiyor.Cbf hayli hayli çeker.
    HONDA

mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    Alıntı ilhan YAZICI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum 60 km de 5. vitese atıp uzun süre kullanırsanız motordan şakır şakır subap sesi gelir benden söylemesi..
    işte bana tamda bu oldu devamlı 60 dan sonra 5. vitese ataraım yavaş yavaş gezerim ama siboplardan ses gelmeye başlayınca bunu yapmayı bıraktım en az 70 den sonra 5. vitese atıyorum motor zaten 4. viteste 90'a kadar çıkabiliyor tam devirli bi şekilde o yüzden 70 ideal...çok devirsiz kullanmakta sakat iş bunu anladım...

Motosikleti
    CBR 600F4İ
    Cbf nin 4 ncü vitesde en son 90 a mı geliyor ?
    HONDA

Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    bu nedenle değildir kanımca.

ben rodajdan beri 2 kişi biniyorum ve 60ta 5e atıyorum. 2 kişiyle bile devirleniyor.

7 bine geldim ses seda yok abicim.

ses seda yok deyince aklıma geldi gene. çok deli motor bizimkisi feci biçimde memnunum. aşığım ben sibiyefe.

onun o sarsıntısız konforlu hali yok mu?

son anda çukuru tümseği görünce "sen peglerde yüksel sahip..ben halederim" deyişi yok mu?

asla ve asla beni satmayacağını bilerek "ulan şimdi istesem çine giderim...ama gerek yok yarın mesai var zaten" deyişim yok mu?

grupça gezerken "hehe ulen 20 kağıtlık motorlar, adamlar toz topraktan korkuyor, sırtı beli ağrıyor. aman lastiğim patlar diyor. benim motoru en ücra köydeki tamirci söker tamir eder lam" deyişim yok mu?

onun o sesi gidişi hafifliği zarafeti yok mu?

ya arkadaşlar sıfırbeş ucu olan yok mu?

ilanlara bakıyorum bir iki. sonra diyorum ki ne gerek var ya, mersedes lazımsa mersedes, traktör lazımsa traktör benimkisi. işte bu kadar!!

cbf devir kesme hızlarını birisi paylaşmıştı not almışım 100-105 denmiş.

Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    Alıntı uniqe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cbf nin 4 ncü vitesde en son 90 a mı geliyor ?
    benim devamlı gördüğüm rahat rahat çıktığı hız 90 daha çıkmadım yukarı zorlamam ben motorumu

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:02 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:00 ----------

bu nedenle değildir kanımca.

ben rodajdan beri 2 kişi biniyorum ve 60ta 5e atıyorum. 2 kişiyle bile devirleniyor.

7 bine geldim ses seda yok abicim.

ses seda yok deyince aklıma geldi gene. çok deli motor bizimkisi feci biçimde memnunum. aşığım ben sibiyefe.

onun o sarsıntısız konforlu hali yok mu?

son anda çukuru tümseği görünce "sen peglerde yüksel sahip..ben halederim" deyişi yok mu?

asla ve asla beni satmayacağını bilerek "ulan şimdi istesem çine giderim...ama gerek yok yarın mesai var zaten" deyişim yok mu?

grupça gezerken "hehe ulen 20 kağıtlık motorlar, adamlar toz topraktan korkuyor, sırtı beli ağrıyor. aman lastiğim patlar diyor. benim motoru en ücra köydeki tamirci söker tamir eder lam" deyişim yok mu?

onun o sesi gidişi hafifliği zarafeti yok mu?

ya arkadaşlar sıfırbeş ucu olan yok mu?

ilanlara bakıyorum bir iki. sonra diyorum ki ne gerek var ya, mersedes lazımsa mersedes, traktör lazımsa traktör benimkisi. işte bu kadar!!

cbf devir kesme hızlarını birisi paylaşmıştı not almışım 100-105 denmiş.

bi motor herkese tamamen aynı tadı verirmi verir

Motosikleti
    CBR 600F4İ
    Çokda devirsiz kullanma arada basmakda fayda var.Bende cbf olsa çokdan denemiştim Bundada denedim ama.Cbf alırsam kırmızı alırım cantları siyaha boyarım.Bu konuda CİHAN abiyi örnek alırdım heralde.

Valla bittim ben bu cbf ye ya
    HONDA

Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    bu mişlen pilot siportinin desenlerine hastayım. sibiyefime alacağım tek taş yüzük olacak bu lastikler.

Motosikleti
    CBR 600F4İ
    Evet lastikler çok güzel

http://www.buzmotor.com/PilotSporty.html
    HONDA

Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    bu mişlen pilot siportinin desenlerine hastayım. sibiyefime alacağım tek taş yüzük olacak bu lastikler.
    jr. hocam sen bana dişli bi lastik al enduro tarzı ben bendeki tek taş yüzükleri sana veriyim olurmu

Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    kaç binde lastiklerin mücahit? ön arka irc var 3500 km oldu. tutuş dersen dehşet, kalite dersen "A". diğer lastiklere göre çok farklı özellikleri var. elleri bırakınca, ön gidon sallıyor mesela

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 23 kullanıcı var. (0 üye ve 23 misafir)

Bu Konudaki Etiketler