Aga keyifliydi be...şimdi şu yağmurda ve zifiri karanlıkta deniz kenarında olmak vardı iyimi... valla...yağmurun denize çiselemesi damlaması ve o sesi sinlemek isterdim...
dostum motoru bu kadar sıkıştırırsan piston krank başına iş açarsın...
3 leş gördüm valla etkileniyor insan ya...
bu kadar yıldır motor alemindeyim makinasına pembe şeritler çeken görmedim aga...hakkında hayırlısı...askeriyede dolabına falan öyle şeyler yapma sakın...
usta şu işin sırrını bir anlat...devirlimi devirsiz kullanımmı...mesele hangi hızda kaçıncı vitestesin...aklımdayken 70 den itibaren 5.vitese almak makinaya zarar verir mi...bi anlat hele...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
41 tl ye378 km yaptım dedim ama benimki rekor olmadığı için kimse oralı olmadıama göreceksiniz hepizin rekorunu kıracağım 70 kg ismail 1.73 boyundayım
anladım usta sağol...
Aydoğanım sizdende şöyle yemeli içmeli bol manzaralı fotolar bekliyoruz...
Beyler bu arada sele altında takım çantamızda olan malzemeler şunlar...bakmayanınız vardır belki...
8 x 12 mm açık anahtar
10 x 14 mm açık anahtar
22 mm altıgen uçlu anahtar
Uzatma çubuğu
Buji anahtarı
No. 2 tornavida
No. 2 Yıldız tornavida
Tornavida sapı
Pimli anahtar
Pense
Alet çantası
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
ben demiştim 60ta 5e atacaksınız.
jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.
bunun olmayacağını şiddetle iddia ediyorum.
rolanti devrinin üzerindeki hiçbir devir motoru boğmaz, vuruntuya neden olmaz. rolanti civarında aşırı gaz verilirse vuruntu hissedilir, ancak bu durumda subap ayarı uzun dönemde kaçabilir. denemelerimde 5. viteste bu vuruntunun 40-50 km civarında olduğunu gördüm. 60 km/h vites atmak için yeterlidir. 60ta 5e atınca titreme vuruntu olmuyor, tam gaz açarsanız motor isteklice devirleniyor. gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
ustalara inanmam, motoru dinlerim. motor çok şey anlatır. memleket meselelerini tartışırız falan motorla
Ybr katalizörü kapattım. %10 yukarı eğimli yolda 5 nci vitesde 30 km/h hızda çekiyor.Aynı yerde 4 ncü vitesde 20 km/h yerde çekiyor.Cbf hayli hayli çeker.
HONDA
işte bana tamda bu oldu devamlı 60 dan sonra 5. vitese ataraım yavaş yavaş gezerim ama siboplardan ses gelmeye başlayınca bunu yapmayı bıraktım en az 70 den sonra 5. vitese atıyorum motor zaten 4. viteste 90'a kadar çıkabiliyor tam devirli bi şekilde o yüzden 70 ideal...çok devirsiz kullanmakta sakat iş bunu anladım...
Cbf nin 4 ncü vitesde en son 90 a mı geliyor ?
HONDA
bu nedenle değildir kanımca.
ben rodajdan beri 2 kişi biniyorum ve 60ta 5e atıyorum. 2 kişiyle bile devirleniyor.
7 bine geldim ses seda yok abicim.
ses seda yok deyince aklıma geldi gene. çok deli motor bizimkisi feci biçimde memnunum. aşığım ben sibiyefe.
onun o sarsıntısız konforlu hali yok mu?
son anda çukuru tümseği görünce "sen peglerde yüksel sahip..ben halederim" deyişi yok mu?
asla ve asla beni satmayacağını bilerek "ulan şimdi istesem çine giderim...ama gerek yok yarın mesai var zaten" deyişim yok mu?
grupça gezerken "hehe ulen 20 kağıtlık motorlar, adamlar toz topraktan korkuyor, sırtı beli ağrıyor. aman lastiğim patlar diyor. benim motoru en ücra köydeki tamirci söker tamir eder lam" deyişim yok mu?
onun o sesi gidişi hafifliği zarafeti yok mu?
ya arkadaşlar sıfırbeş ucu olan yok mu?
ilanlara bakıyorum bir iki. sonra diyorum ki ne gerek var ya, mersedes lazımsa mersedes, traktör lazımsa traktör benimkisi. işte bu kadar!!
cbf devir kesme hızlarını birisi paylaşmıştı not almışım 100-105 denmiş.
Çokda devirsiz kullanma arada basmakda fayda var.Bende cbf olsa çokdan denemiştim Bundada denedim ama.Cbf alırsam kırmızı alırım cantları siyaha boyarım.Bu konuda CİHAN abiyi örnek alırdım heralde.
Valla bittim ben bu cbf ye ya
HONDA
bu mişlen pilot siportinin desenlerine hastayım. sibiyefime alacağım tek taş yüzük olacak bu lastikler.
Evet lastikler çok güzel
http://www.buzmotor.com/PilotSporty.html
HONDA
kaç binde lastiklerin mücahit? ön arka irc var 3500 km oldu. tutuş dersen dehşet, kalite dersen "A". diğer lastiklere göre çok farklı özellikleri var. elleri bırakınca, ön gidon sallıyor mesela
Şu an bu konu içerisinde 23 kullanıcı var. (0 üye ve 23 misafir)