Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
05 Haziran 2010, 14:53
sigortayı iyi kontrol et derim bende de 150 zc deyken aynı sorun oldu allahtan yedek sigorta vardı onla degiştirdim düzeldi %100 ondandır seninkide die düşünüyorum
Reklamlar
-
05 Haziran 2010, 14:57
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
05 Haziran 2010, 14:58
cekokk adlı üyeden alıntı
sigortayı iyi kontrol et derim bende de 150 zc deyken aynı sorun oldu allahtan yedek sigorta vardı onla degiştirdim düzeldi %100 ondandır seninkide die düşünüyorum
Teşekkürler kardeşim bi daha kontrol edeyim o zaman
-
05 Haziran 2010, 17:32
arkadaşlar cbf150 kardel vidası ters dişli mi yoksa sola dogrumu acılıyor hangisi dogru
-
05 Haziran 2010, 17:34
zeki cbf adlı üyeden alıntı
arkadaşlar cbf150 kardel vidası ters dişli mi yoksa sola dogrumu acılıyor hangisi dogru
Kartel vidası standart diştir.
Yani sağa doğru sıkılır, sola doğru sökülür.
Düz anahtar veya ingiliz anahtarı oraya tam girmiyor,
vidanın ağzını yalama yapmamak için yıldız gibi kavrayan anahtarlar ile o vida açılmalı.
Bilgi paylaştıkça çoğalır.
"Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."
-
05 Haziran 2010, 17:48
cekokk adlı üyeden alıntı
Tekrar sigortayı kontrol ettim.Sorun yoktu ama yinede yedeğini takarak test ettim fakat sonuç değişmedi.Motorda tık yok... Aküyü ölçtüm aküde de sorun yok.Ama ne hikmetse kontağı açınca sanki hiç elektrik yokmuş gibi hiçbir yanıt vermiyo.Sorun kontakta olabilirmi arkadaşlar ? Yani ON konumuna getirdiğimde gerekli yerlere elektrik göndermiyo olabilir mi ?
-
05 Haziran 2010, 17:51
AydoganX adlı üyeden alıntı
Kartel vidası standart diştir.
Yani sağa doğru sıkılır, sola doğru sökülür.
Düz anahtar veya ingiliz anahtarı oraya tam girmiyor,
vidanın ağzını yalama yapmamak için yıldız gibi kavrayan anahtarlar ile o vida açılmalı.
teşekkürler kardeş bide şanjımanı patlatmıyım eyvallah ilk defa yagını degiştirecegim
-
05 Haziran 2010, 17:55
Team 106 GTI adlı üyeden alıntı
Tekrar sigortayı kontrol ettim.Sorun yoktu ama yinede yedeğini takarak test ettim fakat sonuç değişmedi.Motorda tık yok...
Aküyü ölçtüm aküde de sorun yok.Ama ne hikmetse kontağı açınca sanki hiç elektrik yokmuş gibi hiçbir yanıt vermiyo.Sorun kontakta olabilirmi arkadaşlar ? Yani ON konumuna getirdiğimde gerekli yerlere elektrik göndermiyo olabilir mi ?
Kontak anahtarının girdiği kısma WD40 sıkıp dene.
WD40 bir çok mekanik derde deva
Büyük ihtimalle kontak bozulmuş. Eğer garanti dahilindeysen servisten değişim talep et.
Ama önce WD40 dene.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:55 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:53 ----------
zeki cbf adlı üyeden alıntı
teşekkürler kardeş bide şanjımanı patlatmıyım eyvallah ilk defa yagını degiştirecegim
Rica ederim.
12" numaralı yıldız anahtar bu vidayı tutar.
Tekrar takarkende, alüminyum contayı kontrol et eğer deforma olmuşsa eskimişse yenisini al tak.
Bilgi paylaştıkça çoğalır.
"Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."
-
05 Haziran 2010, 19:17
Eyvallah mubarekler...
Zaten nerede Honda cbf 150 görüyorum, ne kadar akıllı bunun sahibi diyorum yaaa...
Yollar size, sizler Allah'a emanet.....
-
05 Haziran 2010, 19:20
siyahatmaca adlı üyeden alıntı
Eyvallah mubarekler...
Zaten nerede Honda cbf 150 görüyorum, ne kadar akıllı bunun sahibi diyorum yaaa...
Mübarek abi bende düşünüyorum cbf 150.
Ama sanırım sıfır alacağım ben. İkimizede hayırlı uğurlu olsun şimdiden
Abi bu arada annemize acemi motorcu çarpmıştı? nasıl oldu annem? iyidir umarım?
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
-
05 Haziran 2010, 19:32
[QUOTE=mete_han;2076463]Abi nası çıkam sen söyle...baksana hava durumuna...pazar pazartesi salı güneşi ve sağanak yağışlı diyor...
Evet bu hafta galiba serin geçecek,Hayırlısı olsun.Acele etme yaz nasıl olsa gelecek...
Hep Pür Dikkat...
-
05 Haziran 2010, 19:36
Kısa kol Cırcır anahtar ile çok rahat yağ - karter vidası söküp takılabilir. Ancak cırcır kol kullanırken özellikle sıkarken dikkatli olmak lazım. Birden anahtara yüklenmek yerine önce boşluğunu alıp ufak ufak vuruşlarla ilerletilmeye çalışılmalı.
Edirne'den no_name isimli üyemizin başına gelmişti. Vida girişi komple kırılmış. Dikkatli olmak bilen birine yaptırmakta fayda var .
Cygnus Rs | CBF150 | RRaptor | CBF150 | GT250 |...
-
05 Haziran 2010, 19:38
SinanAksu adlı üyeden alıntı
Mübarek abi bende düşünüyorum cbf 150.
Ama sanırım sıfır alacağım ben. İkimizede hayırlı uğurlu olsun şimdiden
Abi bu arada annemize acemi motorcu çarpmıştı? nasıl oldu annem? iyidir umarım?
Eyvallah Allah razı olsun, annem de hiç bir sıkıntı yok.
Valla çok akıllı iş bu cbf 150. Sıfır almana sevinirim.
Büyük makinası olan arkadaşlarım dahi ikinci motor olarak Cbf 150 kullanıyorlar. Çok da memnunlar.
-
05 Haziran 2010, 19:39
-
05 Haziran 2010, 19:40
Tekrar sigortayı kontrol ettim.Sorun yoktu ama yinede yedeğini takarak test ettim fakat sonuç değişmedi.Motorda tık yok...
Aküyü ölçtüm aküde de sorun yok.Ama ne hikmetse kontağı açınca sanki hiç elektrik yokmuş gibi hiçbir yanıt vermiyo.Sorun kontakta olabilirmi arkadaşlar ? Yani ON konumuna getirdiğimde gerekli yerlere elektrik göndermiyo olabilir mi ?
Sigortayı kontrol ettikten sonra ampermetre ile sigorta çıkış kablolarınıda kontrol ediniz. Akünün 11-12V ve üzeri akım vermesi lazım. Vurdurarak çalıştırın ve akünün şarjını ölçün. Gerçi bizde farlar direk açık olduğundan akım sürekli düşüyor . Hafif gazda 12-13 V vermesi laızm.
Kontak kablolarının kontrol edilmesi için ön konsolun çıkması gerekiyor. Vurdurarak çalıştırabiliyorsanız servise götürmeniz en mantıklı seçenek olacaktır.
Cygnus Rs | CBF150 | RRaptor | CBF150 | GT250 |...
-
05 Haziran 2010, 19:41
Eyvallah Allah razı olsun, annem de hiç bir sıkıntı yok.
Valla çok akıllı iş bu cbf 150. Sıfır almana sevinirim.
Büyük makinası olan arkadaşlarım dahi ikinci motor olarak Cbf 150 kullanıyorlar. Çok da memnunlar.
Annemize saygılar sunar ellerinden öperim abi.
Artık bütçeyi zorlamayacak motorlara yöneldim abi.
Bunların içinde en mantıklısı cbf 150,
Üstelik çok rahat 1000 km'lik gezilere çıkabileceğim bi motor. Hatta daha fazla kilometreler bile yaparım.
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
-
05 Haziran 2010, 19:44
Yeter ya yeter artık. Hep ana sayfada, her yolda siz varsınız kardeşim, olmaz ki böyle ayıptır yaaaa!
RR sattım, yakında ben de geliyorum. Honda hayat ondaaa...
Gel kardeşim Dükkan geniş sanada yer var...
Hep Pür Dikkat...
-
05 Haziran 2010, 19:55
Birgün herkez cbf150'ci olucak
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
-
05 Haziran 2010, 19:55
Merhaba arkadaşlar;
Bi sorun için tekrar size danışmak istiyorum.Dün çalışan motorum bu sabah kontağı açtığımda hiçbir cevap vermedi.
Yani kontağı açtığımızda yanan vites ışıkları, benzin göstergesi vs. hiçbir şeyde hareket yok.Yani sanki kontağı hiç açmamışım gibi öyle duruyor.Dolayısıyla marşa bile basamıyorum.Akü kabloları, sigorta vs. kontrol ettim ama anormal bi durum göremedim.Nasıl çözeriz bu durumu.Servise veya ustaya göstermek gerekebilir ama daha önce karşılaşan bi arkadaş varsa yardımcı olabilir diye düşündüm.Basit bir soruna benziyor ama çözemedim.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Akünün su seviyesini kontrol et,eksik ise saf su ilave et,muhtemelen boşalmış olabilir,o halde şarz tutmaz akü...kaktırarak çalıştırabilirsin tamamladıktan sonra...
Hep Pür Dikkat...
-
05 Haziran 2010, 20:47
m.şanveren adlı üyeden alıntı
Birgün herkez cbf150'ci olucak
Doğrudur amma cbf 150'ciler tamircilerde hiç olmayacak...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 38 kullanıcı var. (0 üye ve 38 misafir)
Bu Konudaki Etiketler