Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    m.şanveren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Shadow vt 750 2006
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aga buji 9 serisi galiba...yani yaza özel üretilmiş buji...

Abi istediği kadar yeni olsun.1 saat önce takılmış olsa bile 10 dk. yol git bujiyi çıkarıp bakınca kap kara olduğunu görüceksin,yani subaplar ayarı bozmuş oluyorki yanma tam anlamıyla gerçeklemiyor,buda kuruma sebep olur.
    "İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı m.şanveren adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi istediği kadar yeni olsun.1 saat önce takılmış olsa bile 10 dk. yol git bujiyi çıkarıp bakınca kap kara olduğunu görüceksin,yani subaplar ayarı bozmuş oluyorki yanma tam anlamıyla gerçeklemiyor,buda kuruma sebep olur.
    belli devirlerde titreşim sebebi bence dediğin gibi arka takozlarda göbekde rulmanlarda belkide şasi çatalında bile olabilir...ön rulmanlar belkide...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

jr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    mmucit, tepe grubu bilkent holdingin. bilkent holding de bilkent üniversitesinin.
    jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.

Motosikleti
    Honda Shadow vt 750 2006
    belli devirlerde titreşim sebebi bence dediğin gibi arka takozlarda göbekde rulmanlarda belkide şasi çatalında bile olabilir...ön rulmanlar belkide...
    Abi işte bunu mücoya anlatamıyozLaa git yaptır kafan rahat olsun ,yok arkadaş,çok uzak,üşoniyorum,gözüm kesmiyo
    "İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN

Alıntı AydoganX adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu demir, kasislerde ön çamurluğa sürtüyormu ?

Şu yukarıdaki sorum güme gitmiş. Varmı bilgisi olan?

Evet beyler dün motorumun,karbüratör,debriyaj balatası,ön firen balataları,arka firen balataları,ön dişliyi,motor yolda giderken,önü bir tarafa arkası bir tarafa gitmeye başlamıştı,onun için arka tekeride komple söktüm söküşken balatalarıda zımparaladım,spreyledim...

Yanlız bir sorun çıktı daha doğrusu biryerde hata yaptım,nasıl yaptım onuda bilmiyorum.
    Sorun şu motoru topladım frene basınca stopların yanması gerekirken sürekli yanıyor olarak kaldılar,bunu nasıl becerdim anlamış değilim.

Bugün subap ayarları için servise gidicem,fren lambasınada baktırıcam.

Parçalarımı samsundan getirtim.

Akşam 21:00'de başladım gece 01:00'de ancak bitire bildim...Hiçte parça artırmadım

Helal olsuni tebrik ediyorum Mehmet hocam
    Yalnız biraz resim çekseydin keşke
    Merakımızı giderirdik.

Bende vakit bulunda detaylıca bi girişeceğim, yağ filtresi gibi olan süzgeç varya onu temizlemek için sağ kapağı sökeceğim. Bu debriyaj balatalarının olduğu kapağı çıkartırken dikkat etmemiz gereken püf noktaları varmı?

Birde debriyaj balatasını sökmek için şu tip bi anahtar gerekiyor mu?
    Önceki motorda böyle garip bi anahtar lazım olmuştu:

http://www.rialli.com/urunler/323_ya...klet-modeller/

Mete abi bende söküp takma alışkanlığı var (şaka yapmıyorum) 3 tne motorum oldu 3ünüde söküp takıyordum,subap işi ince iş,aslında yapılırken görsem ertesi gün söker dağıtırım hemen...

Evde kaçtane televizyon,müzik seti hoşaf ettim,oto teyibi,kolon vs.vs. dayanamıyorum Mete abi,ama yakındır alletleri alırsam onlarıda boza boza öğrenirim,hep hayalimdir,donanımlı bir atölyem olması
    Söküp takmaktan insana ayrı bir haz veriyor
    Aynı kafadayız, Mehmet usta

Eline sağlk...
    Bilgi paylaştıkça çoğalır.
    "Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."

Motosikleti
    Abi işte bunu mücoya anlatamıyozLaa git yaptır kafan rahat olsun ,yok arkadaş,çok uzak,üşoniyorum,gözüm kesmiyo
    ama harbiden uzak...servisi Ümraniye tarafında...ona en yakın servisde sallıyor işin aslı...şu gün gel bu gün gel falan...

Aydoğan aga o demir ön çamurluğa çarpmayan...sorun yok... benimkinin aynısı o demir tam kare olunca çamurluğa çarpıyor...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT

Aydoğan aga o demir ön çamurluğa çarpmayan...sorun yok... benimkinin aynısı o demir tam kare olunca çamurluğa çarpıyor...
    Bilgi için, teşekkür ederim.
    Koruma demirinin çiziğini pasını vs. temizlemektense yenisini almayı planlıyorum.
    Bizim servisin takmış olduğu koruma demiri, bu resimdekine nazaran çok ince.
    Olası bir sert çarpmada yamulacağı kesin.
    Bilgi paylaştıkça çoğalır.
    "Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."

Motosikleti
    Alıntı AydoganX adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bilgi için, teşekkür ederim.
    Koruma demirinin çiziğini pasını vs. temizlemektense yenisini almayı planlıyorum.
    Bizim servisin takmış olduğu koruma demiri, bu resimdekine nazaran çok ince.
    Olası bir sert çarpmada yamulacağı kesin.
    demir profili dandikmiş aga...ondan bile çalıyorlar...kalın bulucan artık...

Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    ismail bizim demirin varlığı belli değil. gel takma şu çirkin çıkık demiri. dikkatli kullan parçamız zaten ucuz.

mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    abi gitmeye üşenmiyorum bir türlü zaman olmuyor ama yarın gidicem..şimdi senin dediğin olayı kontrol ettim eski bujimin yani servisin yeni taktığı bujiyi kontrol ettim ve aydoğanx hocamdan aldığım bujiyede baktım ikiside aynı kurum tutmuş yani şimdi motordaki sorun siboplardamı...resimler aşağıda ne dersiniz?

şimdi ben bu kurumlanmış bujileri nasıl temizlerim en azından yeni aldığım 9 kodlu bujiyi temizlemem lazım...

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    iyide bu bujide daha bişey yokki gıcır gıcır o kadarcık karartı olur illaki..
    https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY

mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    Alıntı sedat_57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    iyide bu bujide daha bişey yokki gıcır gıcır o kadarcık karartı olur illaki..
    bana kurumlanmış gibi geldi peki sorun nerde madem bujide bişey yok siboplarda da sorun yok o zman nerde sorunum yarın gidicem servise abi motorumu özledim ya

Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    mücahit iyice paranoyak oldun ya.

yok mu yakında bi sibiyefçi motorları değişin. pisikolocik mi baksın.

Unique693 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 600F4İ
    Alıntı mücahit_89 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bana kurumlanmış gibi geldi peki sorun nerde madem bujide bişey yok siboplarda da sorun yok o zman nerde sorunum yarın gidicem servise abi motorumu özledim ya
    Aynı benim olayım gibi motor istediğim gibi olmayınca gıcık oluyorum bende. Mükemmelliyetciyim.İnşallah sorunun çözülür.
    HONDA

Bruce 65 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA - CBF150> 250>...?
    [QUOTE=Bruce 65;2073228]Selamlar CBF ailesi,geçen haftanın yoğun konusu aynalara kendimce bir çözüm aradım,ve bana kalırsa buldum şöyleki:bizim orjinal aynaların bağlantı kısmı ile gidon tutamağı arasında yaklaşık 5mm boşluk var,civataları gevşetip bu boşluğu kapadım yani sol tarafınkini jikle düğmesinin rahat çalışacağı şekilde,sağ tarafıda yaklaşık aynı oaranda sağa kaydırdım.Birde aynaları söküp daha yukarı yaklaşık yine 5mm yükseltip sıktım,görüntüde bariz bir fark var denemenizi tavsiye ederim.İyi bir ayar neticesinde arkayı daha geniş bir açıyla,hatta kolumu hafif içeri çekince bagaj demirindeki bağlı bir nesneyi rahatça görebiliyorum.Tabii ben 70 kg civarı biriyim geniş yapılı arkadaşlara yeterli gelirmi ?bilemiyorum.[COLOR="Silver"]

Arkadaşlar inanın bu işlemi yapsanız ayna değişimine ihtiyac kalmaz...[COLOR="Silver"]

[SIZE=1]---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:31 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:29 --------]

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:57 ----------

Alıntı jr. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    metehan hocam ben tepe'de işe alındım bu hafta. ilgilenemedim kaldı o iş ya.

yoksa pazartesiden halledecektim. aman işsizlik olmasın da aynasızlık olsun. çok fena birşey ya boş boş gezmek.
    Jr.Yeni işin hayırlı olsun...
    Hep Pür Dikkat...

Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    sağol bruce. Allah herkesin gönlünde ne varsa yardım etsin.

Bruce 65 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA - CBF150> 250>...?
    amin aga amin...

aga henüz bir arayış içinde değilim...büyük firmaların ritüelleri farklı biliyon...sanki koynuna gircez ne ince eleyip sık dokuyon hötoro...bu büyük firmaların ik yetkilileri sanki hanım seçerken bu kadar dikkat ettiler kıla tüye... illa bi egzantiriklik yapacaklar...bi garip sorular bi felsefik hareketler bi salaklar ki sorma...pozisyonda şoförlük veya güvenlik işi...sanki CEO seçiyor pezevenkler...
    Mete_han,Umarım en kısa zamanda iş bulursun kardeşim,İzmire gelişin ne oldu?
    Hep Pür Dikkat...

Motosikleti
    Honda Shadow vt 750 2006
    Alıntı mücahit_89 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi gitmeye üşenmiyorum bir türlü zaman olmuyor ama yarın gidicem..şimdi senin dediğin olayı kontrol ettim eski bujimin yani servisin yeni taktığı bujiyi kontrol ettim ve aydoğanx hocamdan aldığım bujiyede baktım ikiside aynı kurum tutmuş yani şimdi motordaki sorun siboplardamı...resimler aşağıda ne dersiniz?

şimdi ben bu kurumlanmış bujileri nasıl temizlerim en azından yeni aldığım 9 kodlu bujiyi temizlemem lazım...

Müco,bakşimdi kardeşim sıfır numara zımpara alıyorsun,bastırmadan hafifce zımparalıcaksın.Dur laa durr böyle olmıcak.şimdi canlı resimle göztericem sana.bekle kare kare çekicem resimleri...geliyorum

mücahit kardeş büjiye kolay kolay bi şey olmaz zaten senin bujin yeni illa temizliceksn tel fircada işini görür. orta kısma zımparalarsan cok hafif bastır orası elektrottur cabuk aşınır kolay kir tutmaz , tırnak kısmı temizleyebilirsin elektrot kısım tarafını zımpara yap yeterlidir.

Motosikleti
    Honda Shadow vt 750 2006
    Temizlik için ''sıfır numara (zımpara)'' yeterli ve iş bitiminde güçlü bir nefes ''çapak temizlemek için''

İşte buji ve sıfır numara zımpara

Henüz katlanmamış zımparamız

Buda ikiye katlanmış zımparamız

Buda katlanmış zımpara ve temizlenicek bujimiz

Bujinin üsteki tırnağı ile alttaki tırnağın arasındaki boşluğa katlanmış zımparayı yerleştir ve ileri geri ilk etapta yavaş biriki itmeden sonra fazla olmamak kaydıyla hızlı bir şekilde zımparala ''bastırmadan''

Şimdi güçlü birşekilde zımparaladığın yeri üfle,ardından alttaki ve üsteki kıvrımlı tırnağın yanlarını zımparalıcaksın ''alttaki tırnağın üzerinde olan porseleni zımparalama'

Tekrar güçlü birşekilde üfle ve varsa pamukla sil,hepsi bukadar...

Yanlız birşey diyim sendeki kurum vahim bir durum değil,yanlız ateşleme yapan yerler ''siyah değilde gümüş gibi parlak olmalıydı,çevresindeki kurum değil (is) ''

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler