Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
01 Haziran 2010, 02:00
Selamlar CBF ailesi,geçen haftanın yoğun konusu aynalara kendimce bir çözüm aradım,ve bana kalırsa buldum şöyleki:bizim orjinal aynaların bağlantı kısmı ile gidon tutamağı arasında yaklaşık 5mm boşluk var,civataları gevşetip bu boşluğu kapadım yani sol tarafınkini jikle düğmesinin rahat çalışacağı şekilde,sağ tarafıda yaklaşık aynı oaranda sağa kaydırdım.Birde aynaları söküp daha yukarı yaklaşık yine 5mm yükseltip sıktım,görüntüde bariz bir fark var denemenizi tavsiye ederim.İyi bir ayar neticesinde arkayı daha geniş bir açıyla,hatta kolumu hafif içeri çekince bagaj demirindeki bağlı bir nesneyi rahatça görebiliyorum.Tabii ben 70 kg civarı biriyim geniş yapılı arkadaşlara yeterli gelirmi ?bilemiyorum.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:57 ----------
metanecho,peki bu bahsettiğin römorkla viraja nasıl girilir çok merak ediyorum?
Hep Pür Dikkat...
Reklamlar
-
01 Haziran 2010, 03:43
selamın aleykum cbf kullanıcıları hayırlı aksamlar sızlere bırkac sorum olacak honda ınnovayla cbf arasında gıdıp gelıyorum acaba cbf 150 nın yakıt tuketımı nedır 100km'de kaç litre benzın tuketıyor saygılarımla...
-
01 Haziran 2010, 04:41
bruce, taş çok derinde kurcalama :D
adnan şimşek, bu kullanım şekline, ağırlığına motorun ağırlığına kadar birçok etken vardır.
2,4 ile 4,0 litre arasında değişmektedir. ama ortalama 2,5 ile 3 litre arası yakıt tüketimi vardır.
motorun 3lü çanta sistemi, depo üstü çanta, topcase'in üstüne file ile artı yük, iki kişi, dipgaz gidersen devamlı 4,2 litre yakabiliyorsun :D
aynı ağırlıkla dipgaz gitmezsen 3,1 litreye kadar inebiliyor yakıtın.
o kadar çantaya ağırlığa ne gerek var motora tek kişi binerim, %100 ü nü de dipgaz kullanmıorumki zaten dersen 2,6 litre yakıyorsun :D
bu veriler tamamen kendi verilerimdir.
B rh(+)
Aynada Herkesin Baktığı Yabancı
-
01 Haziran 2010, 09:57
-ibrahim- adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar benim motosiklet tam kalkış yaparken stop ediyo.Gazı verir vermez pıt diye bi ses duyuyorum stop ediyor.Rölentideyken bi sorun yok.Karbüratör temizleyici koydum depoya.Benizini de shellden başka hiç bi yerden almam zaten. fikri olan var mı?
Eğer motosiklette sorun yoksa rölanti devri düşük olabilir.
[QUOTE=m.şanveren;2073077]
mmucit adlı üyeden alıntı
Sağolun yalnız ben motoru düşürmeden hemen önce motor düşüyorumm uleen derken nasıl reaksiyon verir, ne ses çıkarır demiştim
Hııııı,şöyle söyleyim ozaman,bu şekilde düşüşlerde
1.len'den sonra 2.leni söyleyipte 3.leni hatırlayan pek yok gibidir.
Oyüzden nedesem boş...Şakası bir yana;
Ses felan çıkmaz,bir anda alabora olursun,çünki motor seni çekmeye başlayınca panikle ani hareket yaparsın ve direk uçuşa geçersin 'yersiz atraksiyonlar bunlar''
Sağol üstad, ben de bunu merak ediyordum.
Ama bir kural vardır; mademki viraja girdin hızında var ama frenaj için yeterli zaman yok, virajı dönecek şekilde yatırabildiğin kadar yatır. Sonuçta önümüzde alınması gereken bir viraj var. Ve paniklemek işleri daha da kötüleştirir.
Çıkışa bak, ve ver gazıı.
Murat Kehya
Acemi Motorcu
A-(eksi)
-
01 Haziran 2010, 10:39
-
01 Haziran 2010, 12:32
arkadaşlar benim kısa far kesti akşam birde benim göstergeler acayip yıp yıp ediyor gaz verince canlanıyo rolantide yıp yıp ediyor diğer cbf bu kadar yapmıyor sizce bir sorun mu var.birde geçen ay bakımlarını yapıldı lastik tekıldı arka dişli kısmı veya oaralarda inleme sesi geliyor 1 ve 2 ci vteste daha çok vey6a arkama birini alınca ses biraz daha artıyor
-
01 Haziran 2010, 12:41
yıp yıp mı ediyor?
gazı bırakınca gösterge sönmesi normal.
jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.
-
01 Haziran 2010, 12:54
sağ ayna uygun fiyata nerden bulabilirim istanbul içinde
honda bayisi 45 lira dedi daha uyguna bulbileceğim biyer var mı?
-
01 Haziran 2010, 13:13
Cleanwork adlı üyeden alıntı
Baştan söğliyeyim telefonun fotograf özelliği çamur pohotoshop ta düzeltebildiğim kadarıyla paylaşayım
Bahsetiğim çizik bunlar (J.R simler fotoda çıkmadı çok minikler belkide sim değildir attığım ciladanda olabilir stıkırlarındada var )
Bahsetiyim meşur teyibim
Buda çubuk anteni
hidrolik göstergem olduğunu bilmiyordum arkadaşlar camları sürekli kırılıyor dediler bende ne camı dedim çinkü
Buda aşkımın tamamı
Fena değil,işlevsel olduğu ortada.Peki sesi nasıl çıkıyor?
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
-
01 Haziran 2010, 15:05
jr. adlı üyeden alıntı
yıp yıp mı ediyor?
gazı bırakınca gösterge sönmesi normal.
ama benimki normal değilmiş çok fazla yapıyormuş dün de zaten kısalar kesti sinir oldum
-
01 Haziran 2010, 15:08
verdigin bilgiler için teşekkur ederım metanecho iyi gunler
-
01 Haziran 2010, 16:40
mastikos adlı üyeden alıntı
iyi akşamlar sağ aynamın camı kırlıdı
sadaece ayna camı nı nerde bulabilirim.
hocam eğer lazımsa bende fazladan bir tane ayna var,
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...ynalari/detay?
burada orjinal aynalarımla o iç aynayı da gönderecektim ancak sana lazımsa yollayayım, ilanı değiştiririm problem olmaz.
[COLOR="black"][B]Motorumun beygiri Senin Arabana yeter :bounce:
::kalbim:: Hayatımın Anlamı, Ömrüm, Vazgeçilmezim... Başak'ımmm::kalbim:: [/B][/COLOR]
-
01 Haziran 2010, 16:42
Arkadaşlar Haftaya İstanbuldakiler Cuma yada perşembe gecesinden toplanıp Kuşadasına gidelim hep beraber ne dersiniz??
Aqua Fantasy Aqua Park'a
Yalova'dan 472 KM
Kimler Gelir??
Uygun bir de otel bulunur ne dersiniz bu yolu bizim cbf ler kaldırır mı?? mesafeyi yalova'dan sayıyorum pendikten feribota atlayacağız
http://www.aquafantasy.com/
-
01 Haziran 2010, 17:45
superkaos adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar Haftaya İstanbuldakiler Cuma yada perşembe gecesinden toplanıp Kuşadasına gidelim hep beraber ne dersiniz??
Aqua Fantasy Aqua Park'a
Yalova'dan 472 KM
Kimler Gelir??
Uygun bir de otel bulunur ne dersiniz bu yolu bizim cbf ler kaldırır mı?? mesafeyi yalova'dan sayıyorum pendikten feribota atlayacağız
http://www.aquafantasy.com/
GElin gelin
Bende orda olucam..
Eğer festival alanında otel bakıyorsanız..Yeme içme herşey dahil 70 lira..
Benim gibi doğayı seviyor kamp yapmak istiyorsanız..Kahvaltı dahil kamp yeri ücreti 10 tl
[34 AY 0494] Büyükçekmece MT
-
01 Haziran 2010, 18:05
mimoza_cbf_ adlı üyeden alıntı
arkadaşlar benim kısa far kesti akşam birde benim göstergeler acayip yıp yıp ediyor gaz verince canlanıyo rolantide yıp yıp ediyor diğer cbf bu kadar yapmıyor sizce bir sorun mu var.birde geçen ay bakımlarını yapıldı lastik tekıldı arka dişli kısmı veya oaralarda inleme sesi geliyor 1 ve 2 ci vteste daha çok vey6a arkama birini alınca ses biraz daha artıyor
mimoza_cbf_ adlı üyeden alıntı
ama benimki normal değilmiş çok fazla yapıyormuş dün de zaten kısalar kesti sinir oldum
Rölanti devrini biraz yükseltirsen gösterge panelin eskisi kadar pır pır etmez.
Kısa far ampulünün patlaması genelde oluyor. Elektrik tesisatının dandikliği yüzünden far dayanamayıp patlıyor.
Benimde orijinal ampul patlamıştı. Osram ampul taktım. Uzun süredir kullanıyorum. Problem yok.
http://www.rialli.com/ara/918__far-a...-3535-MS10021/
burdan alırsan kargosu 6-7 lira tutar.
hepsiburada da kargo bedavaymış. Eğer Samsunda bulamazsan bu site daha avantajlı:
http://www.hepsiburada.com/osram-12v...ctid=otso10147
superkaos adlı üyeden alıntı
ne dersiniz bu yolu bizim cbf ler kaldırır mı??
O yolu cbf150 rahatlıkla kaldırır. Önemli olan sürücünün kaldırıp kaldıramayacağı, bu da bol bol mola ve yanına alacağın önemli alet-edevat, lastik tamir tüpü vs. ile çözülecek bir durum.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:02 ----------
mastikos adlı üyeden alıntı
sağ ayna uygun fiyata nerden bulabilirim istanbul içinde
honda bayisi 45 lira dedi daha uyguna bulbileceğim biyer var mı?
Eğer orijinal nikelajlı aynaları seviyorsan erdi satıyormuş, zaten linkte vermiş, ondan temin edebilirsin. Fiyatı orijinal aynaya göre uygun.
Ya da YBR125 için uzun saplı olan aynalardan alıp kullanabilirsin.
Bilgi paylaştıkça çoğalır.
"Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."
-
01 Haziran 2010, 18:10
ismail sen bilirsin :D benim bir problemim var 1 hafta önce farketmiştim ama düzeltmyi unuttum çünkü 1 haftadır akşam motora binmedim :D
ben bu topcase'e ışık bağlarken haylice sigorta patlatmıştım, sigortanın patladığını da bir anda kesilen arka park, sinyaller ve gösterge ışıklarından çözmüştüm. sorunu çözdüğümü düşünürken, geçen hafta bir akşam bindiğimde benzin ibresinin olduğu yerdeki ledin yanmadığını farkettim aynı zamanda arka park da yanmıyordu. tabi benyine sigorta diye düşünerek sinyalleri çalıştırdım ama sinyaller çalışıyordu. lamba ve göstergedeki o led patladı o zaman dedim ertesi gün gündüz gözüyle baktım, iki sigortada sağlamdı. ayrıca park lambasını söktüm o da sağlam tüm teller sapasağlam duruyor. gerçi birde yedek ampulle deneyeceğim emin olmak için ama o durumda sorunu çözememiş oluyorum. sigorta sağlam ampul sağlam ise sorun nedir?
ben bir ampulum sağlamlığından emin olup geleyim.
B rh(+)
-
01 Haziran 2010, 18:18
metanecho adlı üyeden alıntı
ismail sen bilirsin :D benim bir problemim var 1 hafta önce farketmiştim ama düzeltmyi unuttum çünkü 1 haftadır akşam motora binmedim :D
ben bu topcase'e ışık bağlarken haylice sigorta patlatmıştım, sigortanın patladığını da bir anda kesilen arka park, sinyaller ve gösterge ışıklarından çözmüştüm. sorunu çözdüğümü düşünürken, geçen hafta bir akşam bindiğimde benzin ibresinin olduğu yerdeki ledin yanmadığını farkettim aynı zamanda arka park da yanmıyordu. tabi benyine sigorta diye düşünerek sinyalleri çalıştırdım ama sinyaller çalışıyordu. lamba ve göstergedeki o led patladı o zaman dedim ertesi gün gündüz gözüyle baktım, iki sigortada sağlamdı. ayrıca park lambasını söktüm o da sağlam tüm teller sapasağlam duruyor. gerçi birde yedek ampulle deneyeceğim emin olmak için ama o durumda sorunu çözememiş oluyorum. sigorta sağlam ampul sağlam ise sorun nedir?
ben bir ampulum sağlamlığından emin olup geleyim.
Gösterge panelindeki ufak ledler patlayabiliyor. Benim motorda da benzin göstergesini aydınlatan ufak led patlak
Fırsatını bulup yenisi ile değiştiremedim.
Arka park ampulüde patlamaya elverişli ampul türlerinden.
Bildiğin gibi o stop ampulü 2 kademeli yani far yanarkende yanıyor,
frene basınca 2.kademe güçlü yanıyor.
Eğer 2 durumda da yanmıyorsa ampulün patlak olma ihtimali düşük genelde biri patlar diğeri sağlam durur. Bende öyle olmuştu.
Eğer ampul sağlamsa ve yanmıyorsa işte o zaman bende bilmiyorum.
Şu elektrik konusundan bi anlasam zaten ilk işim xenon ama nerdee ??
Bilgi paylaştıkça çoğalır.
"Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."
-
01 Haziran 2010, 18:39
baktım geldim, yedek ampulu taktım yandı :D ampul patlakmış ama işin garibi teller sağlam. bir diğer konu ise üstündeki orjinal ampulde iki bölümün park bölümü 2 bölümden oluşuyor. yani iki direk arasında bir tel değil 3 direk arasında 2 tel şeklinde. yeni taktığım ampul ise iki direk tek telden oluşuyor. stop teli aynı ikisinde de iki direk tek tel.
ve benzin'in ledi çalışıyor şimdi. temassızlık olmuştu demekki o zaman.
ve ben yine tekrar park ve stopa bağladığım topcase'i asdece stop olarak değiştirdim :D
sen elektrik işini de çöz diye gaz veriyoruz ismail ama hiç niyetin yok :D
B rh(+)
-
01 Haziran 2010, 18:50
arkadaşlar herkese selam 2 gündür başıma gelen olayı anlatıyım motor ısındıktan sonra özellikle iki kişiyken yüksek devirlerde benim tahminim siboplardan zırr diye ince bi ses geliyor ve benim içim gidiyor bunu çok ısındığı zaman ve motoru zorladığım zamanlarda yapıyor bunun motora bi zararı varmı yada motorun yağında mı bir sorun var...servisin uzak olması ne kötü bişey ya böyle durumlarda götüremiyorum hemenama allahtanki siz varsınız
-
01 Haziran 2010, 20:08
mücahit benim motor tam aksine soğukken ve düşük devirde o cızırtıyı yapıyor :D ısınınca veya devir yükselnce kesiliyor. seninki hakkında bir fikrim yok. aşırı zorlayınca yani bir sorun oluşuyor benim aklıma yağ olabilir gibi geliyor.
B rh(+)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 15 kullanıcı var. (0 üye ve 15 misafir)
Bu Konudaki Etiketler