sen konuyu değiştirme abi senin aynalardan gönder bana. yoksa vermem bujimin tekini bak
sen konuyu değiştirme abi senin aynalardan gönder bana. yoksa vermem bujimin tekini bak
jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.
@AydoganX
Hayırlı olsun, gerçekten çok yakışıklı aynalar. Motorize değilim ama yine de kıskandım valla.
Abi boşuna demiyorum sana teknik-taktik insansın diye. 40 yıl düşünsem aklıma gelmez çizimli açı testi. Benden önce kaç kişiyi kandırndın bilmiyorum ama beni de kandırdın bu arada. (bilmem hatırlar mısın 2 bin bilmem kaçlardan kalma bir cbr yedek parça çemkirmen vardı. O konu bayağı etkili oldu diyebilirim kararımda. ) İznim yandı bugün alıyorum yoksa bugün motoru büyük ihtimalle. Haftaya cuma artık kısmetse.
-----------------
aha da buldum. 2008 ocak...
http://www.motosiklet.net/forum/moto...fiyatlari.html
Hacı cabbar abi
Yukarıdaki açıklamalarımda bahsetmiştim, bu aynalar bizim nikelajlı aynalardan daha küçük gösteriyor. Bu şekilde kıyaslamak lazım.
Uzun saplı YBR aynasının bu kosolar kadak objeyi küçük gösterip göstermediğinden emin değilim. Belki o da büyük gösteriyorsa, gözüken alan eşit olabilir.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:43 ----------
Mspaint'le bu kadar oluyore.
Çizime hasta oldum, eline sağlık
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:45 ----------
@jam session
Teşekkür ediyorum. Umarım daha iyileri kısa sürede senin olur.
Bilgi paylaştıkça çoğalır.
"Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."
tapsipide +1km katkısı olsa yeter hacı...80-90 larda gidon titreşimini hissetmez inşallah ayna...
Abi adres maturcu hayri dayı İzmir...ya da orada illaki yan sanayi deposu mahle arası tükkanlar vardır...Wıwı uzun sap diycen...20-25 Allah ne verdiyse alıcan gayrı...Bizde Sirkecide bulamadık bu meretlerden ..ben teadüfen Gültepede bi tamircide buldum ve bir taneydi...nerden getirdin dedim valla dek geldi bi tane kaldı dedi...bir daha gelirmi diye sormadım...isterseniz sorayım müsait zamanda...ama usta şimdi yanlış anlamayında parayı almak göndermek vs inan bu sorumluluğu almak istemiyorum...mal kusurlu çıkar ben mahcub olurum...parasıdır kargosudur ben çok pipirikli adamım...bir sıkıntı olur strese girerim...bunları birde kargolama mevzusu var aynadır kırılır falan...ben risk almak istemiyorum...
İsmail biraderim gibi bir mekandan tek parça alabileceğim bir parça olsa her daim emrinizdeyim ama bu malzeme zımbırtılı...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
biri bana uzun kollu ayna göndersin. yardım edin hule
merhabalar arkadaşlar sanırım konuya biraz bodoslama dalacam ama kusuruma bakmayın
neden ybr aynası. İçinizde hiç cg aynası deneyen oldumu eğer amaç cbf 150 nin
fabrika çıkışı iş görmez aynalarından kurtulup ciddi anlamda arkayı rahat görmek ise
cg 125 aynasını (ama orjnal olanı )kesinlikle tavsiye ederim ....
...kağıttan gemilerle okyanusları geçemezssin...
Drift Religion
İstemediğin kadar çeşidi yıbada kesin vardır Evren.
Sen bi gez bence yıba çarşısını. Alacaksın diye kimse zorlamıyor ya
Bende gitmeyim oraya diyorum ama el mecbur ufak tefek parça lazım olunca gidiyorum,
Ankara'da olan bir ayna için kargo vs. ödemek birde kırılacakmı diye kargo beklemek bence mantıklı değil.
Eğer yıbaya girmemeye yeminliyim dersen ben yıbadan alırım sen kapıda beklersin çıkınca takarız aynayı
muratcan bana ayna gönderir misin?
ismail en erken haftaya cumartesi gidebiliriz seninle. çok geç çooook.
kendim gider alırım. uymaz muymaz. denenmişi var işte alan biri gönderir.
@aparat
Orijinal CG125 aynanları bu resimdekiler gibimi? Tam emin olamadım
http://www.motostar.com.tr/kategori.php?id=33#x
Abicim benim kastım aslında tasarımdı...sslerde Rızmo markalı bu tarz aynalar çok meşhurdur...tip babında...belkide ben sslere yakıştırıyorum...
http://www.rizoma.com/IMG/Prodotti/Big/BS150A.jpg
bujiler geldiii....
kanka paıntde iki yalandan düzlem çektim... cbr 125 almaman beni çok mutlu etti...Allah yardımcın olsun şimdiden hayırlı olsun...
Abi daha küçük göstermesi daha kötü değilmi bizim için...yani aynalarımızın standart yansımayı vermesi lazım...
Hacı kanka bi foto çaksana...ama bi saniye senin o dediğin ayna muhtemelen original brezilya malı ve çokk pahalı bebeğim...
şimdi baktım işlevsel değil aga emin ol...ben alayını denedim...
http://www.motostar.com.tr/kategori.php?id=33
hatta bu denemeler sonrası ayna kütüğümün dişlileri bile yalama oldu...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
hayır yuvarlak değil oval ybr aynasına benzer ama açı olarak mükemmeldir piyasada yansanayisi çok var ama onlarında ayna bölümleri sorunlu yada bana sorunlu olanları denk geldi ayna camları randımanlı değil orjinal dememdeki sebep o yüzden fiyat olarakta sanırım cbf 150 aynasınla aynı fiyat diliminde resmini bulamadım ama bu linkteki motorun üzerinde var ...
http://www.lightningpass.com/jkcm/cache/fl0000755.jpg
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:15 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:13 ----------
Metecan takımı bizim orj cbf 150 aynasından sanırım 3 tl daha pahalı ....
Drift Religion
Agam sende para bayıldın o aynayı kenara koymazsın...ama görüş mesafesi hususunda fotoğraflı ve kişisel kanaatına hepimiz güveniriz...
Evrene YIBA da bişeymi yaptılar yahu...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:15 ----------
tam bi tip versene hacı gogıldan bakıver...orjinal cbf 150 ayyna tekş 45 lira aga 2 denesi 90 gayme...biz 40 liraya teeee Hong Kongdan ayna getirtirken şimdi niye bu gader para bayılak...he aslanım...
Standart yansımayı verirse hiçbirşeyi seçemeyiz.
Bizim nikelajlı aynalardan birisi düşmüştü onun yerine camcıda ayna kestirip taktırırım diye düşünmüştüm. Aynayı kestirdim ama o da ne ? Aynen bahsettiğin gibi birebir ayna ama inanılmaz rahatsız. Görüntü alışkın olmadığım için kocaman geldi gözüme.
Hemen iade ettim tekrardan camcıya.
Trafikte bu tip standart aynalar kullanılmaz. İllaki küçük göstermesi lazım. Yoksa görüş alanı çok küçülür.
Yanlış bilmiyorsam adı dış bükey ayna olması lazım.
Bir otomobil aynasınada dikkat edersen olduğundan daha küçük gösterirler nesneleri, araçları.
Bende diyorumki bizim nikelajlı aynalar dış bükey (yukarıdaki anlattığım tecrübeye dayanarak söylüyorum) bundan eminim.
Yani bir miktar küçük gösteriyor görüntüyü fakat bu koso aynaların dış bükey açıları orijinallerden daha geniş, yani orijinale nazaran daha küçük gösteriyor, bu şekilde arkadaki gözüken alan daha büyük oluyor.
hacı o başka ama hakikaten çok randımanlı ben her iki motoruda kullanıyorum ama cg deki görüş rahatlığı mükemmel hele birde benim gibi enine biraz geniş isen. seni bu konuya katmıyorum
ama resimlerdeki köşeli bir ayna var tipi hoşuma gitmedi değil doğrusu acep görüş açısı nasıl ...
Drift Religion
Eğer orijinal aynalara nazaran arkamı daha kötü göreceksem, bir dakika düşünmem sökerim.
Benim için arkamı görebilmek estetikten çook daha önemli.
Sahibindene bakmışsan bu kosoları millet en az 70 lira civarına satıyor. Beğenmezsem biraz daha uygun fiyata satarım.
Fakat bugünkü ilk izlenimim kötü değil. Kullandıkça detaylı olarak ortaya çıkacaktır.
Birde daha ince ayar çekememiştim bugün.
Para verdim diye bir malı övmem Mete hocam. Buna emin ol.
Hacı abi şimdi cbf aldığından bu yana belli bir açıdan görmektesin...bu açı senin algı durumunda yer etmiş...aynanın açısı doğru olabilir ama başlangıc ve bitiş yerleri daraldı...bu dezavantaj...sınırlı bir açıdan görmektesin...
o zaman bir kör nokta aynası kullanman yeterli olacaktır...
http://www.daytonatuning.com/pictures/otm041119.jpg
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:26 ----------
yok Hacı böyle bir şeyi ima bile etmedim...düşünmedim bile...
o kadar para bayıldın illaki kullanma dürtüsü olacaktır...ki ötekinden kat kat üstün bir duruşu var...yazdığım aynen bu bak...
oku oku bitmedi :D
ama diyecek birşeyim yok :D
B rh(+)
Aynada Herkesin Baktığı Yabancı
meto usta gününüz güzel geçmiş. bende 12 de izmitten geldim.
aydoğan aynaların görünüşü çok güzel
Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)