Vitese basıyor basıyor fakat geçiremiyorsanız hafif debriyajı bırakın...
Vitese basıyor basıyor fakat geçiremiyorsanız hafif debriyajı bırakın...
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
Cloud dan alıntı
Vites olayı arada bir ben de de oluyor sadece 1 - 2 - 3. viteslerde. Honda'da bu olmaz diye bişey yok, neredeyse her motorda her bişey olabiliyor. Cruiserların pek çoğunda bu tip sorunlar olduğunu okuyorum. Ben bu tip küçük şeyleri kafama takmıyorum, hatta sorun bile değil aslında, netice de viteste takılı kalmıyor, bir kez daha tıklatınca geçiveriyor, şayet durur haldeyseniz de biraz ileri geri yapınca geçiyor vites. Baştan beri pek çok kez bahsedildi.
Debriyaj telinin kola bağlandığı yerde ayar videsı var...1 tur açın yani gevşetin tel gerilmiş olur...Sorununuz ortadan kalkar....
Sakın çok germeyin yarım debriyaj gezersiniz..Benzini çok yakarsınız balatayı yersiniz....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Yalpalama sürekli olmuyor ama amortisör mantıklı geldi , rüzgarlarda olan yalpalamayıda düşüreceğini düşünüyorum. Nasıl yapıldığını konu başlığından bulurum olmadı servise yeptırırım ;)
Vites bahsedildigi gibi ilk 3 viteste oluyor ama yarım debriyaj yada vitesi geri alıp tekrar atma ile düzeliyor.Bazende 2 den 1 e atmaya çalıştığımda N de kalıyor Sanırım bu şekilde devam edicem.
Bu arada yeni başlayan biri olarak bir deneme yaptım , vires göstergesinden çok memnunum ama bu gösterge özellikle yeni başlayan birini tembelliğe itiyor , gösterge olmadığını düşünerek vitesleri aklımda tutayım dedim , bir süre sonra hele birde vites takılmasınıda yaşadıktan sonra hangi viteste olduğumu unuttum gitti Umarım vites gostergesi olmayan bir motoruda bu kadar rahat kullanabilirim.
Bir Kar Tutkununun Motor Sevdası
KarTutkusu.com
Snowboard ve Motor , daha başka ne isteyebilirim ki :bounce:
eğer boştayken 1. vitese geçmiyorsa durduğnuz yerde debriyajı bırakın tekrar sıkın ozaman geçiyor vitese
Arkadaşlar bilmeyen,unutan vardır,durucağınız zaman frenle beraber viteside küçültün,böylece bu sorunların büyük bölümünden kurtulursunuz.Vites kaçırmaya karşı da debriyajı tam sıkın ve vites ayakçığına iyi basın,bu iki hamleden birini yarım yapmak vitesin arada kalmasına sebep olabiliyor.1 den boşa,boştan 1 e geçmek için arkadaş yazmış 20-30 santim ileri-geri yapın işte bu kadar.
motorumu 12.ayda aldım.Soğuklardan fırsat buldukça gezdim.
Ve depom çeyreği göstermeye başladığında tekrar fulledim.Bilin bakalım ne kadar yakıyor bu alet.Yazılan yazılarda gözüme çarpmıştı 1 depo ile 500-600 km.yapıyor diye söyleyen sıkı sallamış yada 1.vitesten yukarı çıkmamış.Motoru ilk aldığımda 33,00.ytl ye fulledim.Depo çeyreğe düştüğünde tekrar fullledim.125 km.yol yaptım.ve 12,5 ytl benzin aldım.Buda şunu gösteriyorki bu alet 1 km.de 100 ykr.yakıyor.yani 1 depo benzine güvenipte 500-600 km yapmaya kalkışmayın yolda kalırsınız.
motor yakıyo arkadaslar basınca daha fazla yakıyo ama göstergede yanıltıcı aklınızda olsun kırmızıda depo %30-40 dolu oluyor
full depo ile 125 km yapmadım yanlış anlaşılmış.125 km yaptığımda depo çeyrek gösteriyordu.Yani çeyrek depo daha yakıtım vardı.
gösterge gercekten cok yanıltıcı olabiliyor çogu durumda gecen nekadar yol yapıcam bi bakayım dedim kırmızıda motor 150 km den fazla yol yaptı
gösterge yanıltır adamı ben kırmızı çizgideydi gittim doldurdum full dedim 18 ytl verdim
yav düsünmeye basladım bu motrlarda toptan samandıra arızası olmasın cok kisi bu durumdan sikayetçi
Evet ArkadaŞlar GÖstergeyle İlgİlİ Benİmde Sorunum Var İlk Aldiimda Kirmizi Bİtİp GeÇtİİnde Bİle Daha Yedek Depoya GeÇmİodum Ama Zamanla Bu DeĞİŞtİ Ve En Son Yanİ Şu Anda Daha Kirmiziya Gelmedİ Nerdeyse Bİ Öncekİ Çİzgİde Ana Depo Bİttİ Ve YedeĞe GeÇtİm Her Benzİn Koyduumda Üstte Bİtİo Noluo Anlamadim Kizicam Yedektekİ Bİtene Kadar DevaÖm Edİcem Kalicam Yollarda
! km de 100 kuruş yakması oldukça normal..Hatta iyi....
Çeyrek depom kaldı depoyu doldurdum diyorsun 12.5 milyon almış...Demekki yarım depodan daha az benzin almışsın...Yaklaşık 4.5 litre...Bunların tankları 6 litre mi?....Senin dediğin ona geliyorda....
Bence bişeyler yanlış....Senin şamandıra ayarın bozuk...Biraz daha telini aşağı doğru bükün doğru gösterecektir...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
arkadaşım ben 30 milyona 410km gittim.Hesaplayınca 0,73ytl yani km de 73 binlira yakıyor ama çok basarsan baska bir arkadaşın dediğine göre(hep dip gaz gidiyor) 1 depo ile 280km gittiğini söylemişdi.Efendi kullanınca gayet makul yakıyor .
lezzet gider,mesuliyet kalır...
Bide devrinin motorun gazı yavaş yavaş sıkarak arttırırsak daha az yakıt harcanır dip gaz yapıldığında çiğ benzin atma daha fazla oluyor die biliyorum ben...
AKIN FİDAN
bu samandıra ayarı nası yapılıyo hocam acarmısın biraz daha cünki bu gösterge yüzünden cok asabım bozuluyo depoyu fulle yavas yavas yükseliyor daha sonra bi 50 km git full depo yarım gösteriyo mubarek sanki 600rr kullanıyomusuz gibi pisikolojik olarak yakıt almaya zorluyo halbuki depo cogu zaman dolu ne yapcazbenim motoru ben cok devirli kullanıyorum 120-130 yakıyo km de
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)