Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
26 Mayıs 2010, 13:13
eyüpten alibeyköye giderken bi yerdeydi zaten hayatta girmezsiniz oralara abi
ben orda benzin aldım tam çıkıyodum bitane 2009 model transporter arabaya benzin yerine dizel koymuşlar adam ortalığı yıkıyodu tamam abi bütün masraf bizim temizlicez demişlerdi allahdan banada dizel koymadılar
Reklamlar
-
26 Mayıs 2010, 13:16
mücahit_89 adlı üyeden alıntı
ben orda benzin aldım tam çıkıyodum bitane 2009 model transporter arabaya benzin yerine dizel koymuşlar adam ortalığı yıkıyodu tamam abi bütün masraf bizim temizlicez demişlerdi allahdan banada dizel koymadılar
sanada dizel koysalar sende yıkarsın ortalığı hacı...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
26 Mayıs 2010, 13:21
Yakıt öyle bişeyki shell olsun bp olsun ne olursa olsun istasyon depoları pis ise butür şeyler oluyor, ben yakıtımı bodrum-konacık shellden alırım yıllardır hiçbir sorunla karşılaşmadım mecbur kalıp başka biryerden alsam pisikolojikmidir bilmiyorum gücün kesildiğini hemen hissederim.
-
26 Mayıs 2010, 14:12
Bizim motorlardan karbüratörü söken oldumu hiç...
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
-
26 Mayıs 2010, 14:15
mete_han adlı üyeden alıntı
apaçilerde ikiye ayrılır...Erdi ve diğerleri...
bişey olmadı ama olacak gibi...
aykan adlı üyeden alıntı
Yakıt öyle bişeyki shell olsun bp olsun ne olursa olsun istasyon depoları pis ise butür şeyler oluyor, ben yakıtımı bodrum-konacık shellden alırım yıllardır hiçbir sorunla karşılaşmadım mecbur kalıp başka biryerden alsam pisikolojikmidir bilmiyorum gücün kesildiğini hemen hissederim.
Ben eski motora PO'dan alıyodum hiç bişey olmuyodu..Opetten ne zaman benzin alsam aynı Mücahitin dediği şekil oluyodu motor..
Cbf'e ilk benzini Bodrum girişindeki Shellden aldım..
İlkini ordan aldım diye ayağımın dibindeki PO'dan değilde benzin almaya 3 km beriye Shell'e gidiyorum
[34 AY 0494] Büyükçekmece MT
-
26 Mayıs 2010, 14:24
Oktan fazlalığı bizim motorlara zarara verirmi...?
Ben 95 oktan opetten alıyorum...siz?
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
-
26 Mayıs 2010, 14:25
Bilgi paylaştıkça çoğalır.
"Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."
-
26 Mayıs 2010, 14:40
Ben bu karbüratörün ayar tuttuğuna inanmıyorum
-
26 Mayıs 2010, 15:10
-
26 Mayıs 2010, 15:43
İsmail bunu sökmesi takması çok basit bir işlem.Yanlız ayar varya o ayar,işte filim orda kopuyor...
Benim öğrenmek istediğim,sökerkende takarkende nelere dikkat edilmesi gerektiği...
-
26 Mayıs 2010, 16:59
-
26 Mayıs 2010, 17:06
sen elleme motorunu moruk)fazladan karbüratör çıkartırsın sen)
-
26 Mayıs 2010, 17:15
Adrion adlı üyeden alıntı
sen elleme motorunu moruk
)fazladan karbüratör çıkartırsın sen
)
sn ne arıon olum burda :D
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:15 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:13 ----------
Emrah.ark adlı üyeden alıntı
Ben sökerimde..
Takabilirmiyim orası meçhul ne zaman bişey söksem fazladan vida vs şeyler kalıyo
vida artmadıgı zmn kesin elimizde kalıo
:D
-
26 Mayıs 2010, 17:20
gezgin_33 adlı üyeden alıntı
Slm arkadaslar. Uzun zamandır siteye giremiyordum. Onceden sirket bil baglanıyordum simdi kapattılar. Giremiyorum. Bu mesajını da cepten yazıyorum. Bakıyorumda cbf topigi yine gumbur gumbur gidiyor. İnsallah his birinizde yaramaz bir durum yoktur. Bu arada ben 7-8-9mayısta Nevsehir gezisi yaptım ama fotoları yukleyemedim. İsteyen arkadaslar mer-mok.com dan bakabilirler. Hepinize Kazasız keyifli surusler dilerim.
Teşekkürler.
Topik bize yetmez oldu, acep 2 topik mi açsak? Yok o zamanda gruplaşma olur filan böyle idare etcez.
mete_han adlı üyeden alıntı
Aydoğan hemen bakıcam şimdi lastiğe abi...muhtemelen eski üretimdir...
Bu arada Mototal Honda da 15/50 motul yağ kalmamış 10/40 kalmış ve onunda sınıfı SG imiş...yok hacı biz uygun sınıfta yağ bulamıcaz...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:39 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:33 ----------
göremedim valla üretim yılını detaylı 2 tarafıda inceledim...
Benim gittiğim ustada varil yağ vardı. Uğraşmadan alayım dedimdi. Bugün yine uğradım ustaya baktım sj sınıfı, sevindim.
Aaa transporter benzinli miymiş Adam ne yapsın
aykan adlı üyeden alıntı
Psikolojiktir o. Ama içinizin rahat etmesini istiyorsanız benzin filtresi takabilirsiniz. O yoksa yedeğe düştü mü benzinciye.
m.şanveren adlı üyeden alıntı
Oktan fazlalığı bizim motorlara zarara verirmi...?
Ben 95 oktan opetten alıyorum...siz?
95 yeter. Zaten benzin pahalı. 97 zararlı bile olabilir.
m.şanveren adlı üyeden alıntı
İsmail bunu sökmesi takması çok basit bir işlem.Yanlız ayar varya o ayar,işte filim orda kopuyor...
Benim öğrenmek istediğim,sökerkende takarkende nelere dikkat edilmesi gerektiği...
Ayar işi sakat. Neden derseniz makina olmadan, herkes kafasına göre ayarlar, buna ustalar dahil. Sonra zengin karışım olsa dert, fakir karışım olsa başka dert. Bu sebeple cihaz yoksa karbüratörün hava ayarı ile kesinlikle oynamayın.
Çoğu kimse zengin karışımın tehlikeli olduğunu zanneder, doğru tehlikelidir ama FAKİR KARIŞIMIN YANINDA hiç birşey değildir.
Zengin karışım mussolini ise fakir karışım hitlerdir.
Murat Kehya
Acemi Motorcu
A-(eksi)
-
26 Mayıs 2010, 17:32
-
26 Mayıs 2010, 17:43
Adrion adlı üyeden alıntı
sen elleme motorunu moruk
)fazladan karbüratör çıkartırsın sen
)
Daha öncede bu motor olmasada diğer motorlarımda karbüratör söktüm ve taktım.Lakin ayarlarıyla oynamadan söküp takıyorum...
Keza bunuda öyle söker takarım sorunyok,dediğimgibi ayar için ne gerekli,bildiğin birşey varsa onu söyle,karbüratör artıracağımı bildiğine göre,ayarı hakkındada birşeyler biliyorsundur
-
26 Mayıs 2010, 17:46
mmucit adlı üyeden alıntı
Ayar işi sakat. Neden derseniz makina olmadan, herkes kafasına göre ayarlar, buna ustalar dahil. Sonra zengin karışım olsa dert, fakir karışım olsa başka dert. Bu sebeple cihaz yoksa karbüratörün hava ayarı ile
kesinlikle oynamayın.
Çoğu kimse zengin karışımın tehlikeli olduğunu zanneder, doğru tehlikelidir ama FAKİR KARIŞIMIN YANINDA hiç birşey değildir.
Zengin karışım mussolini ise fakir karışım hitlerdir.
Haklısın karbüratör ayarında bi düzen tutmazsa kötü olur.
Bi problem çıkmadıkça hassas bölgelere el atmamak lazım
jr. adlı üyeden alıntı
çantaların sanki bunun için yapıldığını söylemiştim. ayrıca körüklerini açarak tam 2 katı genişlik elde edebiliyorsunuz.
benden bilgilerini sabırla esirgemeyen ismail kardeşime teşekkür ediyorum. anlattıkları sayesinde 10. açışımmış gibi söküp taktım motoru.
Est. Evren.
Çantalar gerçekten çok güzel bi hava katmış motora. Önceki soft çantalardan çok daha güzel bunlar. Bahsettiğin gibi "CBF150 özel üretimi" gibi olmuş
Güle güle kullan.
Zincir temizliği içinde eline sağlık.
Diğer arkadaşlarında ön dişli kapağını çıkan söküp pisliği temizlemelerini tavsiye ederim
-
26 Mayıs 2010, 17:48
-
26 Mayıs 2010, 17:53
Unutmadan ekleyelim eğer zinciriniz Oringli ise WD40 oringlere zarar vereceği için bu spreyle temizlik YAPILMAMALI.
Evren son resimde foto makinesini tam çekim anında hareket ettirmişsin.
O yüzden dişlin yamuk gibi çıkmış
-
26 Mayıs 2010, 17:57
AydoganX adlı üyeden alıntı
Unutmadan ekleyelim eğer zinciriniz
Oringli ise WD40 oringlere zarar vereceği için bu spreyle temizlik
YAPILMAMALI.
Evren son resimde foto makinesini tam çekim anında hareket ettirmişsin.
O yüzden dişlin yamuk gibi çıkmış
ismail bende bu hafta sonu zincir ve dişlileri temizlemeyi düşünüyorum gazyağ mı kullanayım temizledikten sonra koruyucu olarak hangi yağı süreyim
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 26 kullanıcı var. (0 üye ve 26 misafir)
Bu Konudaki Etiketler