Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Benim motorda kilometre vs. nin titreme sorunu yok , fakat arka lastik patmalmış gibi bazen düzgün yolda bile hafif yalpalama hissediyorum , sanki sağ tarafa doğru bir kayış oluyor ?
Birde viteslerde arada geçme sorunu yaşıyorum , mesela 2 den 3 e atıyorum vites gostergesinde hic bi ışık yanmıyor ama vitese geçmiş oluyor sonra geriye alıp tekrar 3 e atıyorum bu sefer 3. vites ışığı yanıyor.Bazen de vitesi geçirmek için ciddi anlamda sert bir şekilde basmam gerekiyor yoksa geçmiyor
Bunları benden başka yaşayan varmı ?
Motor : 220km de
Bir Kar Tutkununun Motor Sevdası
KarTutkusu.com
Snowboard ve Motor , daha başka ne isteyebilirim ki :bounce:
dostum bu sorunları hepimiz yasıyoruz ben hatırlarsan 1 sayfa önce yalpalama dedim sanki sabit gitmiyor motor dedim bazen oluyo oda yoldaki pütürlerden ve lastige 30 dan yukarı hava basarsan oluyo vites araları biraz bos tam gecmeyince ısık yanmıyor bazen bos ısıgı yanmıyo gecse bile ama cözüm vites pedalını yukarı hafif kaldır yandıını göreceksin km titrememesi sende yoksa fabrikada yaglamayı hatırlamıslar demekki
Ehue ,zaten yalpalama olayını senin mesajını gördükten sonra yazdım ;)
Vites te dediğin gibi düzeltiyorum bende ama Honda gibi bir motorda bunun olması bana pek normal gelmedi :(
İstanbulda Motoru rodajda olup uzun yol gitmek isteyen birileri varmı , ben rodajı uzun mesafede tamamlamak istiyorum. Hafta sonu hava güzel olursa, CBF ciler olarak bir kaç yüz km lik bir yolculuğa çıkabilirim. Bu hafta sonu sahilden Çamlıca Pendik yapayım diye düşündüm ama soğuk ve yağmurdan Pazar günü dokunamadım motora.
Bu arada Cumartesi günü ilk Boğaziçiköprüsü ve Fatih sultan mehmet köprüsü deneyimlerimi yaşadım. Bir daha tek başıma Fatih köprüsüne girmek mi aslaaaaaaaa
Bir Kar Tutkununun Motor Sevdası
KarTutkusu.com
Snowboard ve Motor , daha başka ne isteyebilirim ki :bounce:
ne bu beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
[COLOR="Red"]UMUT DENEN ŞEY UMUTSUZLUK KORKUSU İNANÇ DENEN ŞEY YOKLUĞUN DUYGUSU[/COLOR]
motosikkkkkkkkkllllllllllllllleeeeeeeeeeeeettttttt ttttttttttttt
asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?
Pardaillan tahminimce vitesi durduğun yerde, motor sabitken geçirmeye çalışıyorsun?
Eğer böyleyse geçmez tabii ki, motoru şöyle bi öne arkaya sallayın, nooluyor görün, acemiliğimde ben de yaptım aynı hatayı (acemiliğimde derken 1 ay önce 250 km'deyken, artık 530dayım )
Yok eğer öbür türlü diyorsan vitesle ilgili hiç bir sorunum olmadı şu ana kadar...
[CENTER]Vuuuu diye aşarım dağları, enginlere sığmam taşarım :P[/CENTER]
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
Allah canını almaya emi...ula keko...af buyur nereye sokcan cıbır 125i... al işte benim motoru...cüzi peşinat...kredi kartıma taksit öde...250 ytl 8 ay 90 ytl 12 ay olmak üzere taksit öde world cardıma...daha ne istiyon...üzerinede istediğin zaman alırsın işte... veya geldiğinde al vs...peşinatıda da sen belirle...ula kısmet ayağına kadar gelmiş caz yapıyon halen...
Patladı olum elinde...O kadar laf edersen çinlilere ahanda amcasının oğlu elinde patlar bööle....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
zam gelmeden bu hafta alıyorum .max hızını merak ediyorum.
Dün lastiklerin kayması ile ilgili cbf150 google grupta yazdıklarımı yazmıştım buraya ama sonradan baktım mesaj gelmemiş.
Grupta da bahsetmiştim. Lastiklerdeki kayma problemini ben neredeyse hiç yaşamadım, çünkü motorumun amortisörünü bir kademe sertleştirdim. Bununla ilgili (yani amortisörler ve yol tutuş) bir başlığı sanırım sitede Skullhunter açmıştı (arama yaparsanız bulursunuz, orada da ne kadar sert amortisör o kadar yol tutuş yazıyordu, yani çok bilerek olmasa da doğru bir iş yapmışım. Sert amortisörde konfor eksiliyor diyebilirsiniz ama sadece bir kademe sertleştirince konforda da büyük bir azalma olmuyor. Ayrıca artçı aldım, tek bindim diye zırt pırt da amortisör ayarı yapmıyorum. Geçen gün eşimle birlikte Kadıköy - Merter yaptım ve köprüdeki rüzgar dışında yalpalama ya da kayma sorunu yaşamadım, tek başımayken de sadece aşırı rüzgar yiyorsa yalpa oluyor ki o da normal.
Vites olayı arada bir ben de de oluyor sadece 1 - 2 - 3. viteslerde. Honda'da bu olmaz diye bişey yok, neredeyse her motorda her bişey olabiliyor. Cruiserların pek çoğunda bu tip sorunlar olduğunu okuyorum. Ben bu tip küçük şeyleri kafama takmıyorum, hatta sorun bile değil aslında, netice de viteste takılı kalmıyor, bir kez daha tıklatınca geçiveriyor, şayet durur haldeyseniz de biraz ileri geri yapınca geçiyor vites. Baştan beri pek çok kez bahsedildi.
Yeni alan ya da alacak olan acemi arkadaşlara tavsiyem, öncelikle üşenmeyin ve ilgili moturun topicini baştan sona okuyun, pek çok sorunuza yanıt bulacaksınız. Geçen yıl dört gece sadece bir motorun topiğini okumaya ayırdığımı bilirim, ama bir çok konuda da bilgilendim o sayede, genel bilgiler aynı sonuçta.
Benim motor da 1700km'ye dayandı ve gayet memnunum. Aslında bu da bana biraz saçma geliyor, bundan sonra şöyle 10 binleri görene kadar ses çıkartmayacağım. 1000'li 2000'li km'lerde motor sorun çıkarıyorsa zaten yandık. Maşallah diyelim ve 5000 - 10000km'lere yürüyelim.
Şu an bu konu içerisinde 40 kullanıcı var. (0 üye ve 40 misafir)