aykana katılıyorum. hepsi aynı. inceliği kalınlığı fark eder ancak.
aykana katılıyorum. hepsi aynı. inceliği kalınlığı fark eder ancak.
jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.
Mücahit,motorun ilk çalıştırdığın zamanmı bu silkeleme işini yapıyor yoksa her vites aralığında geçtikten sonra devrini buluncaya kadarmı?
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
Arkadaşlar;
bizim motorun üreticisi olan honda firması bu bilgileri bize vermiş zaten. Aşağıda belirttiğim şartları karşılayan bir motosiklet yağı ise
marka model farketmez gönül rahatlığıyla kullanabiliriz. Önemli olan nokta motosiklet yağı olması ve SJ sınıfı ve ya daha üstün bir yağ olması.
Nedir bu SJ standartı?
5-10 sayfa önce yazdığım mesaj, bence çok önemli bir konu, okumayan kalmasın:
Bilgi paylaştıkça çoğalır.
"Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."
Unutmuşum sadece 1 yağ var bunlardan ayrılan ı pone bu yağı bulabilirseniz çok şanslısınız diğerlerinden üstün katık teknolojisiyle ayrılan tek yağ ancak varmı tr de bilmiyorum dışardan racingler için getirtiliyor izmirde geçen sene bu yağdan koyuyordu arkadaşlar pınarbaşında cbf için gereksiz ama bulursanız koyun.
İlk seferi öyle yapıyım o zaman..Ama 2.'yi Motul Koyucam..
Çok merak ettim çünkü kullanma klavuzundaki anlatilmak istiyen SJ kriterinin üstündeymiş..
Aydoğan abi üşenmeden araştirma yaptı..En uygunu oymuş bi kaç sayfa beride yaziyo..
M.Şanveren abide ondan kullaniyo..
Var bi hikmeti demekki
[34 AY 0494] Büyükçekmece MT
EVET METEHAN ABİ MOTORCU HAYRİ GETIRIYO BİZİM BURDA ARADIM SORDUM HATTA ÇİFT 7,5 TL miş=)
Drift Religion, iZMiR ŞußeSi
Şu varilci servislere uyuz oluyorum hacı inan...
nası aynı len kekoro...sanki labartuvarında araştırdın...birbirinden bariz bariz üstünlükleri var...
Ipone cinsi bizim kullanabileceğimiz sınıfdan düşükmüş...
ben o civarlarda olduğunu biliyorum ama işte yapcak bişey yok...o uyduruk nikelajlı aynayı tanesi 45 liraya satan uyruduk Hondayamı yanayım 7.5 liralık aynayı 20-25 e satan yan sanayici çakallaramı...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
IPONE Full Power Katana - (10W50)
IPONE 10.4 - (10W40) 4 zamanlı sentetik motor yağı
IPONE 15.5 - (15W50) 4 zamanlı sentetik motor yağı
Yukarıdaki yağlar ipone'nin bazı ürünleri, ve hepsi de SG standardında.
Yani kullanım kitapçığımıza göre bu yağlardan kullanmamalıyız.
Sitesini aradım taradım ama SG standardından üstün bir motosiklet yağını bulamadım iponenin. (http://iponeturkiye.com)
IPONE motosiklet yağları CBF150'nin istediği teknik özellikleri karşılamıyor, yetersiz kalıyor arkadaşlar
http://www.motoek.com/IPONE-155-15W5...L,PR-2313.html
15.5 (15W50), 4 zamanlı bütün motosiklet tipleri için uygun sentetik motor yağıdır.
Avantajları:
• Köpük ve korozyon önleyici katkı maddeleri
• Özel şanzıman ve debriyaj katkı maddeleri
• Yüksek viskozite kararlılığı
• Geniş viskozite aralığı
• Motor iç temizliğini sağlayan deterjan katkı maddeleri
Onaylar ve Şartnameler (Standartlar):
• API SG
Kullanım alanları:
• Cadde
• Off-Road
15.5, geleneksel motosikletlerin günlük kullanımında tercih edilebilecek özelliklere sahip bir motor yağıdır.
Ben IPONE düşündüm ama sınıfı bize uymuyor hacı...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Ben ''MOTUL'' yağını tesadüfi buldum.Gittiğim serviste,çoğunlukla SS motorları tamir ediyorlar...Mete abinin 15/50 yağ tavsiyesi üzerine,servise gittiğimde bana 15/50 yağ lazım (yalan yok,ben CASTROL alıcaktım)...hangi marka yağınvar dedim... ''MOTUL'' çıkardı...Ben başka yağ istiyorum,bu yağı hiç kullanmadım...Sen bu yağı,al kullan memnun kalıcaksın,istersen diğer marka yağlarımda var onlardanda verebilirim,diyince...
Yanına yaklaştım (Veyis usta,delikanlı gibi sen bunu kendi motorunda kullanıyormusun??? ''içeride kendilerine ait 3 tane motor var'' hayabusa,1000rr,diğeride R1 di zannedersem'' bunlarda bu yağı kullanıyorum dedi)
Bu sözün üstüne ben bu yağı aldım,levin levin bu yağı aramıyordum,gerçekten söylediği gibi motorun sesinden,vites geçişine kadar bariz değişiklik ler gördüm...
Tavsiye ediyorum...Fiyatı 1500 15/50 MOTUL 1Lt. 27.00tl. Benim aldığım fiyat.
Unutmadan,buyağı, ''Dakar yarışlarında birçok motor kullanıyor,sadece motosiklet yağı üzerine geliştirilmiş bir marka''
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
vay be tr de varmış ben dışarıdan geliyor zannediyorum abi elaman 1000rr da 10/40 kullanıyor değişimi yanımda yaptı..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:51 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:49 ----------
Aydoğan seni bizim labaratuvara yağ uzmanı atayacağım metehanıda azman çavışŞaka bi yana kankalar ben 20/40 castrol actevo kullandım çok uzun süre mineral bir yağdı, daha sonra hep shell advance 15/50 vsx yanlız ikide bir kutu değiştiriyor bu shell anlamak mümkün değil....neyse bi sorun yaşamadım motulda çok süper ama pahalı yavv.
ya motor düşük devirde aynı normal yaniş bişeyi yok ama yüksek devirde 4. viteste 50 kmde hafiften başlıyo sonraları daha fena neden zorlanıyor motor sanki yüksek devirlerde ama yavaş giderken hiçbişey yok çalıştırmada filan...
bu arada jr. baya bi hayal gücün genişmiş valla evet aynen öle çektim çünkü motor duvara yanaşmıştı o sebepten
ama arkam sağlamdı
İşe ne zaman başlıyorum
Şaka bir yana yağların kutuları vs. değişsin pek önemli değil, yukarıda yazdığım bilgilerden sonra halâ gidip SG, SE gibi kılavuzun önerdiği standarttan daha düşük standartlarda yağ kullanmayalım yeter. Honda, SJ ve sonrası uygun diyorsa ve bu makineyi imal eden mühendislerde onlarsa vardır bir bildikleri
jr.
senin motor titreşim yaptığı zaman yağ ekledim geçti demişsin peki bu titreme nasıldı belirli bi hızdan sonra motor titremeye ve zorlanmaya başlıyor,şimdi eve gittim geldim 5. viteste 70 le giderken başlıyo titremeye ve zorlanmaya...ben yağ seviyesine baktım çarpı işaretlerinin en üstünde yağ seviyesi...
eve bi gittim geldim sayfalar geçmiş biraz yavaş gidin yahu
Demekki kutunun üzerinde apı, sg,sj, jaso,ma simgeleri bulunacakmış acaba servisteklerinde bidonlarda ne yazıyor rotella full power 20/50 binimum kamyon tır otobüs yağı olarakta kullanılabilir
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:26 ----------
aslında bi dipnot:honda repsolü öneriyor kullanan varmı repsol ?
http://www.repsol-turkey.com/
mücahitim 70ten sonra çinçon motor gibi devir arttıkça titriyordu motor. yani gaz yememe şeklinde değil de eller ayaklar uyuşuyordu.
ama yağ ekledim geçti. ya yağın kalınlığı ya da seviyesi yapıyor gibi geldi bana. ben eklerken de üst limitteydi. yani servise 1000 ml koydurdum. o kadarı bile tam gösteriyordu.ne olur ne olmaz diye biraz da kendim ekledim düzeldi. olayın mantarı nedir kavrayamadım
jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.
En son 1000 cakımı için Ankara'daki tek olan yetkili servise gittiğimde
SG sınıfı olan Castrol 15-40 koymuşlardı.
Halbuki bu yağ bizim kılavuza göre kullanılmamalı ve yanlış.
PERFORMANS SEVİYELERİ
* API SG
* JASO MA
Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)