Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    Alıntı aykan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Deponu komple boşalt karbüratördeki yakıtı tahliye et yakıtı iyi bir yerden al (sehell gibi) dene bakalım yağda sorun yok (hangi yağı kullanıyorsun)1000 km de hafif kirlenir, bence normal bir durum, sen yakıtı komple boşaltıp deponu başka yerden doldur, titremenin çok sebebi olabilir, daha sonra onlara bakarız balanser mili, debriyaj balatası, karbüratörün pis olması, buji tırnak açıklığı birsürü şeyden kaynaklanabilir, sen ilk önce bu yöntemi dene sonra yaz..
    bu yöntemi benzini bitirip denemeyi düşünüyorum şuan 330 kmdeyim bi depoyla ama daha çok var bitmiyo

benimde aklıma geliyo birsürü şey ama benzin aldıktan sonra oldu ve bunun motora bir zararı olurmu...motor titreme ve belirli devirden sonra zorlanma yapıyor mesela 90-100 sabit gittiğimde motor sanki gitcek ama zorlanıyor acayip bir durum benzini boşaltıcam başka care yok ama kıyamıyorum

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:36 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:34 ----------

Alıntı AydoganX adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mücahid yağ göstergesinde sanki seviye en aşağıda gibi.
    Işık net olmadığı için belli olmuyor. Yada benim gözlerde bi sorun var

Düz bir zeminde motoru stop ettikten sonra 10 dakika bekle ve yağ çubuğunu çıkar.
    Bir bezle çubuğu temizle ve sonra yerine tak ama çevirme, bu sekilde kontrol yapınca normalde en üst çizgiye yakın olması lazım.

Ufak bir ihtimalde olsa yağsızlıktanda yapabilir.
    evet orda makro çekerken cubuk çıkmamış alt tarafı odaklamışım yağ seviyesi normal motor 1 saat yattı sonra baktım az önce inip motora yağ çubuğunda bütün çizgilerde yağ var en üst seviyede sorun yok yani...ve 1.000 kmde bütün yağı bitircek kadar yağ eksiltmez heralde...

hatta çubuğun ist tarafı kupkuru bezle sildim alttaki çizgiler ıslak yani yağ seviyesi en üstte ordan belli oluyorsende benim gibi lens mi kullanıyosun

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Alıntı mücahit_89 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sende benim gibi lens mi kullanıyosun
    Bahsettiğin gibi makroyu ayarlayamamışsın.
    Çubuğun xxx yazan seviye çizgileri hariç her yer net. Benim gözler ne yapsın?
    Bilgi paylaştıkça çoğalır.
    "Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."

aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    bu yöntemi benzini bitirip denemeyi düşünüyorum şuan 330 kmdeyim bi depoyla ama daha çok var bitmiyo

benimde aklıma geliyo birsürü şey ama benzin aldıktan sonra oldu ve bunun motora bir zararı olurmu...motor titreme ve belirli devirden sonra zorlanma yapıyor mesela 90-100 sabit gittiğimde motor sanki gitcek ama zorlanıyor acayip bir durum benzini boşaltıcam başka care yok ama kıyamıyorum

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:36 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:34 ----------

evet orda makro çekerken cubuk çıkmamış alt tarafı odaklamışım yağ seviyesi normal motor 1 saat yattı sonra baktım az önce inip motora yağ çubuğunda bütün çizgilerde yağ var en üst seviyede sorun yok yani...ve 1.000 kmde bütün yağı bitircek kadar yağ eksiltmez heralde...

hatta çubuğun ist tarafı kupkuru bezle sildim alttaki çizgiler ıslak yani yağ seviyesi en üstte ordan belli oluyorsende benim gibi lens mi kullanıyosun

Bence hızlı olarak yakıtı boşalt,senin karbüratörde bi tıkanıklık var yada yakıtta su var aklıma şikayetinden bunlar geliyor...pis benzin herşeyi yapar.

Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    Bahsettiğin gibi makroyu ayarlayamamışsın.
    Çubuğun xxx yazan seviye çizgileri hariç her yer net. Benim gözler ne yapsın?
    haklısınben ordaki yağın rengini göstermek istediğim için makro arka tarafı çekmiş

ya şimdi pis benzinden bu olduysa depoda pislik kalırmı karburatoru temizletmem gerekirmi bidaha petrol ofisinden almam valla bide çok sote biyerdeydi benzinlik

Anlattıklarına göre büyük ihtimalle yakıttan dolayı, karbüratöre pislik gelmişse o yüzdende olabilir. Ama yeniden depoyu fulledikten sonra devam ediyorsa bence o zaman müdahale et.

Fakat yanlış hatırlamıyorsam sen debriyajın kavramasıyla ilgilide vidayla oynamıştın.
    Ustaya götürdünmü? Debriyajın kavraması çok yükseklerdeyse ufak ufak debriyaj kaçırma problemide olabilir. Bu durumdada yüksek hızlarda problem olur.

Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    Bence hızlı olarak yakıtı boşalt,senin karbüratörde bi tıkanıklık var yada yakıtta su var aklıma şikayetinden bunlar geliyor...pis benzin herşeyi yapar.
    peki depoyu boşaltıp karburatordeki benzini bitirp yeni benzin koysam düzelirmi yoksa illa temizlenmesimi lazım karburatorun?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:46 ----------

Anlattıklarına göre büyük ihtimalle yakıttan dolayı, karbüratöre pislik gelmişse o yüzdende olabilir. Ama yeniden depoyu fulledikten sonra devam ediyorsa bence o zaman müdahale et.

Fakat yanlış hatırlamıyorsam sen debriyajın kavramasıyla ilgilide vidayla oynamıştın.
    Ustaya götürdünmü? Debriyajın kavraması çok yükseklerdeyse ufak ufak debriyaj kaçırma problemide olabilir. Bu durumdada yüksek hızlarda problem olur.
    evet götürdüm debriyajı bi ayarladı dedi ömürlük yapıyım mı yap dedimyaptı ve şuan sorun yok zaten sadece telin ayarıyla oynamışım kavrama yerini değiştirdim okadar başka bişeyi ile oynamadım ama ustaya helal olsun bi ayar yaptı yağ gibi debriyaj...bu sıkıntım en son depoyu fulledikten sonra oldu ve o depo hala bitmedi mecbur boşaltıcam

Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    peki depoyu boşaltıp karburatordeki benzini bitirp yeni benzin koysam düzelirmi yoksa illa temizlenmesimi lazım karburatorun?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:46 ----------

Depoyu boşalttıktan sonra bi 5 tl lik benzin al dene düzeldiyse fullersin gene aynısını yapıyorsa karbüratör sökülecek pislik tortu yapmış demektir..

jr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    benim 4 bin bakımından sonra 70te rahatsızlık verici titreme başlamıştı. kaç depo benzin geçti düzelmedi.

serviste yağı 1200 yerine 1000ml koydurmuştum. yağın kalınlığı mı farklı bilmiyorum.

daha sonra evdeki 15 40 kastırol yağdan ilave edince vibrasyon bitti.

okudum anca bitti sayfalar bir kaç cümle yazayım.

yan çantalar sarkma yapmıyor. kayışlar sarkma yapacak cinsten değil. ayrıca kayıştan ayar yapıp sıkılabilir.

gidonu bırakınca ön teker sallaması bende de var. lastik deseni hatalı olduğundan yapıyor.
    jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı m.şanveren adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mete abi zaten bende geçenlerde kurye gibi bişey oldum,ufaklık hastalandı,dişi çıktığı için ateşlenmişti,anasıyla,danasınıarabayla götürdüm,getirdim...Test için tuvalet örnekleri istediler,eve geldik idrarı önce götürdüm,gelirken ilaçlarını aldım ''eczacı beni kurye sandı,ben müşterisi vardiye kenarda bekliyorum,kadın eczacı,hadiiiii faturalar nerde?...Ben...faturayok valla abla,hastaneden fatura felan vermediler dedim,o anda arkamdan esas kurye geldi'' hep beraber gülüştük eve geldim,busefer diğer tuvalet örneğini götürdüm...Görüldüğü üzere ailemin kuryesiyim....

Şaka bir tarafa.. ''İRC'' almamı diyorsun,yanlız burda tozlu topraklı yollar da asfalt kadar çok,sadece asfal bana gelmez,her ikisindede kullana bileceğim bir lastik varmı bildiğin?...
    Kankam benide çok kurye sandılar zamanında...Sarı çizmelerle özellikle ....hatta normal zamanlarda bile ilk muhabbet zamanı kuryelikmi yapıyorsun demişdi bir kaç kişi...en son muhabbetde yahu kravatlı kurye hiç gördün mü diye bozdum elemanı... o an kravatlıydım...

Bütçene göre IRC al diyorum...Pırellıyı getiren ithalatcıda aynı adamlarmış işe bak...

Mücahid yaşadığın sıkıntı hakkında teknik bilgim yok...dediğin gibi pis benzinle alakalı muhtemelen...Akpet falan böyle garip yerlerden aldın Allah bilir gizli gizli çaktırmadan gezerken...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Emrah.ark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung Gt250R
    Tüysiklet olunca tektekere kalkarsın tabi.
    Böyle devam edersen debriyaj balatan, zincirin vs. gibi aksamlar "beni değiştir" diye ellerinden öper.

Eski tozlu sayfalardan buldum
    Bu motor sorun çıkarmasında ne yapsın garibim. Yine iyi dayanmıştı tekteker aykana
    Abi ben teker olayını çok yapmıyorum ya
    Arada öyle boş alan bulduğum zamanlarda
    Şu sıralar bi daha denemem zaten ayıptır demesi kıl herifim..Şüphe duyuyorum eski sahibinden
    Bütün yürür aksamları değiştiriyim yavaş yavaş sonrasında hem kendime hem motora güvenim gelir

Bu arada aha abi dün aynen o kadar kalktı.Ama şimdilik sadece o kaldırıp gidemiyorum bi 2 metre gidiyo indiriyorum sonra Yusuf Yusuf

Ben üzerinde gelen duroları seviyorum bu motorun arada arkayı gezdirmek hoşuma gidiyordu ancak dalgınlığa gelmez sonra gene duro takmıştım ama duronun dişli daha iyi bir modelini takmıştım gram kayma yapmıyordu aslında duro berbat bi lastik değil cbf in üzerinde gelenler çok kaydırıyor..teker meselesine gelince cbf bi 5 beygir daha güçlü olsa neler yapardım ama iyi kalkıyor genelde tekere ancak teker yaparsan ön düşerken hızlı yere indirme amortisörlerin canına okuyor 2 defa patlattım
    Aykan abi benim eski çin scooter'inda duro vardı ve milim kayma yoktu..Belki inanmıyıcaksınız o motorla viraja yattığım gibi arkadaşın irc lastik takılı cbrla yatamıyodum..
    Yok abi yavaş yavaş kalktığı gibi indiriyorum
    Bodruma geldiğimde ders filan mı alsam senden
    Bide GKN abi'nin videoları izledim baya bi tekerdeyken nasi vites atiyolar çok merak ediyorum abi

Alıntı m.şanveren adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ya beyler,benimde acil bir ön lastiğe ihtiyacım var.Öndeki lastik ''DURO'' lastiğin durumu %75 oranında bitik,dahada kötüsü,sibop hizasında,yanakta boluncuk oluşmuş.

60Km/s. hızdan sonra ön titreme yapıyor...Arka tekerlek ''İRC'' önüde ''İRC'' yapıcam...

Mete abi,yeni parçaların hayırlı olsun,nazar,muzar demesin
    Abi benim ön lastikte aynı senin o bahsettiğin gibi 60 km/s a değil başlangıçtan kaçla gidersen git hep titriyo hele ilk kalkışta çok hissediliyo..
    Aydoğan motoru aldığımda ilk koyduğum resimler buna benzer olucak..
    Sabırsızlıkla beklemedeyiz

Kıprak motor Yani Bodrum Honda servisi bana varilden bi yağ koydu..
    Sen onu görsen bide simsiyah
    Tükanın faturaları bi bitsin Şu motul'dan alcam bitane
    [34 AY 0494] Büyükçekmece MT

Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    mücahit bu yağ çubuğu fotosunu nasıl bir pozisyonda çektin? sol taraftan sağ tarafa mı eğildin ya

Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    Alıntı Emrah.ark adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi ben teker olayını çok yapmıyorum ya
    Arada öyle boş alan bulduğum zamanlarda
    Şu sıralar bi daha denemem zaten ayıptır demesi kıl herifim..Şüphe duyuyorum eski sahibinden
    Bütün yürür aksamları değiştiriyim yavaş yavaş sonrasında hem kendime hem motora güvenim gelir

Bu arada aha abi dün aynen o kadar kalktı.Ama şimdilik sadece o kaldırıp gidemiyorum bi 2 metre gidiyo indiriyorum sonra Yusuf Yusuf

Aykan abi benim eski çin scooter'inda duro vardı ve milim kayma yoktu..Belki inanmıyıcaksınız o motorla viraja yattığım gibi arkadaşın irc lastik takılı cbrla yatamıyodum..
    Yok abi yavaş yavaş kalktığı gibi indiriyorum
    Bodruma geldiğimde ders filan mı alsam senden
    Bide GKN abi'nin videoları izledim baya bi tekerdeyken nasi vites atiyolar çok merak ediyorum abi

Abi benim ön lastikte aynı senin o bahsettiğin gibi 60 km/s a değil başlangıçtan kaçla gidersen git hep titriyo hele ilk kalkışta çok hissediliyo..

Sabırsızlıkla beklemedeyiz

Kıprak motor Yani Bodrum Honda servisi bana varilden bi yağ koydu..
    Sen onu görsen bide simsiyah
    Tükanın faturaları bi bitsin Şu motul'dan alcam bitane
    kıvrak yağ olarak 20/50 koyar açık vidon kamyon rotella yağı gibi ama burada 50 derece yaz sıcağında bi zararı yok bu yağın sadece ömrü çabuk gidiyor o sebepten ya shell advance 15/50 sentetik veya mobil 15/50sentetik kullanarak rahat edebilirsiniz..

Motosikleti
    Hyosung Gt250R
    Alıntı jr. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mücahit bu yağ çubuğu fotosunu nasıl bir pozisyonda çektin? sol taraftan sağ tarafa mı eğildin ya
    Dimi abi benimde dikkatimi çekti motor ters duruyo sanki

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    kıvrak yağ olarak 20/50 koyar açık vidon kamyon rotella yağı gibi ama burada 50 derece yaz sıcağında bi zararı yok bu yağın sadece ömrü çabuk gidiyor o sebepten ya shell advance 15/50 sentetik veya mobil 15/50sentetik kullanarak rahat edebilirsiniz..
    Birde Mobil 15/50 alacaksanız sarı kapaklı olsun didiler...ve servistekide sarı kapaklıydı...üretim tarihiyle alakalı olabilir...en son ithal edilen falan...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Motosikleti
    Hyosung Gt250R
    Aynen öyle abi parada çok almadı şaşırdım bende..Varilden koyduğundanmış..
    Aydoğan abiyele Metehan abi Motul dedi ama abi.
    Duruma göre 1 seferlik o dediklerinden koyabilirim malum maddiyat

Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    iyi ki birisi de o sırada seni çekmemiş mücahit

vallahi çözemedim.

m.şanveren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Shadow vt 750 2006
    Baba bırakın falan yağı,filan yağı.... MOTUL 1500 15/50 koyuyorsun,dalgana bakıyorsun,hepsibu... 0.120km.oldu,yağ hala balgibi...
    "İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN

Alıntı jr. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dimi abi benimde dikkatimi çekti motor ters duruyo sanki
    Selenin üzerinden doğru, yağ tapasına doğru resmi çekmiş sanırım.

Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    gözümde şöyle bir canlandırınca ben de başka bi anatomik çözüm bulamadım.

aman diyeyim

Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    Aynen öyle abi parada çok almadı şaşırdım bende..Varilden koyduğundanmış..
    Aydoğan abiyele Metehan abi Motul dedi ama abi.
    Duruma göre 1 seferlik o dediklerinden koyabilirim malum maddiyat
    motul shell castrol ıvır zıvır zart zurt hepsi aynı bunların sentetik olduktan sonra aynı gerisi reklam ayağı pisikolojik ben neler denedim 11 bg gücü 12 yapmaz hiçbiri! istediğini kullan bişiy değişmeyecektir sadece madeni yağ kullanma çabuk eskir her 1000 de değiştirmen şart .

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 30 kullanıcı var. (0 üye ve 30 misafir)

Bu Konudaki Etiketler