Darısı başıma
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:53 ----------
Bugün yaşadığım bi dalgayı sizinle payalaşayım.Hondayla Yamaha bayiisine gittim de. Ayna almaya Servisteki adama dedm ki bunun aynalarından bişey görmüyorum.Bana ybr aynası verin.Kaç para vs sordum.Orjinali 80 gayme,Çakması 15 lira dedi.O sırada yeni ybr ye bakıyordum ,eksozda geri dönüşüm falan yapmışlar güzelmiş dedim.Evet çok güzel teknoloji kullandılar falan övmeye başladı.Ondan kelli devam etti.Bu Hondalar beş para etmez,işe yaramaz Yamaha gibi var mı? gibi bu sefer de saymaya başadı.Yahu sen koskoca enduro-naked kırması, benzin istasyonlarının düşmanı,çocukların kawa sandığı koskoca cbf i 5 dk da yerin dibine nasl sokarsın diye girişmedm tabi
Evet arkadaşlar, azmettim ve okumadığım günleri okudum. Şimdi gelelim cevap yazmaya.
mimoza bana pm atmışsın, yeni gördüm desem... Bu forumun pm bölümüne daha alışamadım.
Aslında bu ortamı cbf150.net taşıyabilsek süper olurdu ama beni banladılar niye üyeleri banlıyorsunuz diye buraya yazdığım için. Ama luxor a(savaş abi) kırgınlığım yok, o da öyle biri.
Neyse ben başlayayım
[QUOTE=KRAL1146;2065040]Son cümleden dolayı maksadını anlayamadım. Alay mı ediyorsun Q7,A8 lerle belli değil.
Şiir gibi anlattın. Ben de büyükşehirden hazzetmem. Samsun büyükşehir değil
Hayırlısı olsun demek lazım. Senin kafan rahatsa gerisi teferruat.
ybr125 aynaları benim de aklımda ama birol tornacıda diş çektirmek gerekiyormuş deyince vazgeçmiştim. Yoksa küçük tümsek aynalarla idare ediyorum.
Senin açından mutlu sonla bitmiş. İyiki arkadaşların varmış yoksa işin zordu. Kendi adıma yol isteyen ..lere yol verilmeli. Yoksa o kişi ile aranızda YAKINLAŞMA OLMASI KAÇINILMAZ.
Yoksa kurye mi oluyorsun? Yakışır tabide...
Bizim buralardada takıldığım usta bu motoru pek tutmuyor. Gerçi ona gelenler kuryeler. Demekki cbf150 kurye motoru olarak çokda iyi değil. (ybr125 e göre).
Daha çok yazacaktım ama unuttum.
Murat Kehya
Acemi Motorcu
A-(eksi)
Yamaha bayileri çoğunda bişiden anlamayan adamlar var
HONDA
ustaların bizim motorlara garezi vardır mmucit haliyle sorunsuz motor...
kuryeler aksine daha çok cbfi tutuyor istanbulda kuryelerin alayında cbf var hemde aşırı rahatsız edicek kadar beni her durduran kurye sanıyor adres soruyor
Herkese selam. Bugün CBF 150 aldım. Plaka ruhsat işlemleri nedeniyle 2-3 gün sonra teslim edecekler. Bu benim ilk motosikletim olacak. Çocukluk hayalim olan motosiklete nihayet kavuşuyorum.(yaş 34) Bu acemi kardeşinize neler tavsiye edersiniz. Koruma demiri ve yan ayaklık taktırıyorum. İlk etapta yaptırmam gereken başka şeyler var mı? Bu alet en çok ne sorun çıkarır, yanımda her daim bulundurmam gereken şeyler nelerdir vb. Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkürler...
Oda güzelmiş
Burada(samsun) ise ybr125 in ezici üstünlüğü var. Hatta bir kurye ile ışıklarda dururken konuşmuştum:'İyi motor ama üzmeye gelmiyor demişti.'
Bide ybr bizim motora göre daha kıvrak(Daha hafif ve 2 teker arsı uzunluğu daha kısa olduğundan)
Yoksa ben cbf150 mden memnunum. Allah nasip ederde daha büyük motor alırsam, bu motor 600-750 cc arasında olacaktır ki bu durumda şehir içi kullanım için cbf150 yine lazım
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:37 ----------
Öncelikle hayırlı olsun. Mümkünse kafa koruma demiri de mutlaka taktır. En ufak bir yan yatma canını sıkmaz o zaman. Biraz garip gelebilir ama en kısa zamanda lastikleri değiştir, değiştiremiyorsan sudan uzak dur. Orjinal zincire iyi bakım yapılmazsa çabuk uzuyormuş, yağmurlu havada kullanmazsan sorun yok, ama kullanırsan akabinde zinciri yağlamanı öneririm.
Başka birşey yok galiba.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:41 ----------
Birde acemi olduğunu farzedersek yavaş git ve hemen trafiğe çıkma.
Murat Kehya
Acemi Motorcu
A-(eksi)
Sağol mmucit, lastik ne önerirsiniz? (İstanbul şartlarına göre)
Bu ybr yi almadan cbf 150 alıcakdım hergün bana göz kırpıyodu servisten bide sıfır alıcakdım adamlar 6 milyara çıkardı masrafı bende ybr aldım.Bişiler yapsalardı şimdi aranızdaydım ama işte nasip olmadı.
HONDA
Aynı fikirdeyiz İbrahim. Bir motorun ustası en iyi kendi sahibidir.
Hayırlı uğurlu olsun. Allah kaza bela vermesin.
Tabi önce tedbir sonra takdir. Yani her zaman full koruma motosiklet kullanmanızı tavsiye ediyorum.
İlk 1000 kilometre motosikletin rodaj sürecidir. Ani hızlanmalardan ani yavaşlamalardan, iki kişi binmekten ve sürekli motoru yüksek devirde kullanmaktan kaçınılmalı.
Yani mümkün olduğunca sakin ve uysal şekilde kullanılmalı.
Lastik olarak ne yazıkki üstünde gelen duro markalar gerçekten çok kötü. Özellikle fren performansında en ufak ani harekette kızaklamaya meyilli.
Michelin markasının ön arka seti sanırım 190-200 lira civarındaydı. Hamur kalitesi olarak güzel lastik tavsiye edebilirim.
Eğer fiyat/performans lastiği dersenizde IRC denilen Türk malı bir lastik var. Bunlardan taktırabilirsiniz. Ön arka set 100-110 lira civarındadır.
Bunlar haricinde ilk 1000 kilometre sonunda serviste rodaj bakımına girmeniz gerekiyor. 1000 kilometreden sonra rodaj yavaş yavaş bitiyor demektir.
Tekrardan hayırlı olsun.
Bilgi paylaştıkça çoğalır.
"Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."
Murat Kehya
Acemi Motorcu
A-(eksi)
metehan abi ben 80 i geçmeden yaptım bu km yi...
ağırlıklı E-5 sürüş diyelim artçısız ve ben 60 kiloyum...
ayrıca hava filtresi yağ ve bujiyide kendim yeni değiştirdim...
yağa gelincede hepsini deneyerek bul derim abi ben castrol 10w 60 koydum beğenmedim şimdi başka marka deniyecem...
lastiklere gelince michelin var üstünde harika yol tutuşu var beni yolda görmen lazım.... :D
HONDA;hayat onda...İ.V.İ.B.İ
DRİFT RELİGİON
bak kardeş buna üzüldüm...ybr çok güzel motor ama cbf alsaydın daha bi rahat edicektin kanaatımca bende ybr cbf arasında kalmıştım ama şimdi ybrde zerre gözüm yok bundan sonra daha büyük motor yani muadili başka motor kullanmam zaten cbfin verdiklerini bana veren bi motor yok piyasada...bu benim görüşüm tabiki..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:55 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:53 ----------
valla bende michelin pilot kullanıyorum ve dediğin gibi pahallı ve o pahallılığın hakkını vermiyor sadece asfalt lastiği taş çakıl vs aman aman çok sakat ve asfalttada hani asfalt lastiği diye öyle ahım şahım bi performansı yok...lastik alırsam şöle hem asfalta hem toprak yola gelicek bi alstik alıcam ve arka kalınlık 100 olucak kesinlikle...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:58 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:55 ----------
bu hidrolik yağının camı çatlak olan arkadaşlar nasıl kırıldı acaba kendiliğinden mi yoksa hafif bi darbede mi çatlıyor bu cam benimkisi sağlam duruyor ama kendiliğinden çatlıyorsa bi çare bulmak lazım...benim cam kırılmadığı için üstüne sağlam şeffaf kalın bant yapıştırcam tam camın oraya çatlamaması için bi çözüm olurmu acaba....
Şu an bu konu içerisinde 18 kullanıcı var. (0 üye ve 18 misafir)